Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 23 december 2022

Ännu en maktrusig moderat: Bohlin och hans syn på civil beredskapsinformation

En förnämlig reflektion av AB:s Lena Mellin där frågan är vad Ebba Busch och Carl-Oskar Bohlin (ansvar för "civil beredskap") egentligen avsåg med sitt försök att skrämma upp svenska folket med akut energistopp bara några dagar före jul. Är regeringen fullständigt galen och i mentalt upplösningstillstånd?

Efter två girigbukar till moderatpolitiker och analysen av rötterna till deras plötsligt eskalerade "lönebehov" måste nu också icke-figuren Bohlin granskas. Den här bloggen har överlevt en "generation" svenska politiker och idel nya namn florerar nu i medierna... 

[I det här läget hade bloggaren inget minne av att Bohlin avhandlats redan 2013 men adderingen av "taggar" när allt var sagt, påminde om det.]


Bohlin och Busch passar riktigt bra, astrologiskt att hålla presskonferens tillsammans. De blir "paret från helvetet"!

Detta grundas på Ebba Busch låsning till Jord och Vatten som direkt anknyter till näringsliv. Bohlin å sidan sida har en mardrömsliknande Jord/Vatten-kombination som bloggen några få gånger undrat om det är den värsta kombinationen i astrologin: dödssymbolen Skorpionen parad med den snåla och iskalla ägaren av all materia, maktsymbolen (och diktatorn) Stenbocken.

Här knyts de samman på ett rätt obehagligt sätt genom att sinnelags- eller psykascendenten är Månen (psyket) men i dess "fallna" läge i Skorpionen. Skorpionhärskaren Mars är inte mycket till hjälp här eftersom den bildar en Vatten/Luft-röra av nattsvarta undergångsfantasier vilka sedan mentaliseras (Luft) av Mars i ett intellektuellt tecken. En annan variant på den horribla natur som migrationsministern (m) också representerar.

Den här elementkombinationen verkar ha sina värsta exempel just inom åtminstone svensk politik, fråga mig inte varför. Men Luft/Vatten kommer ibland i intellektuellt knivskarpa utföranden, och det är faktiskt Lena Mellin exempel på (även om jag haft en del kritiska ord även där).

Men det närmast nazi-teutoniskt mollstämda över kombinationen Skorpion och Stenbock kommer som synes från Bohlins välståndsplanet Jupiter, mycket svagt placerad i armodets Stenbocken och naturligtvis ägd eller disponerad från den olyckligtvis extremt subjektiva Saturnus. Åtminstone ur det lunära 1a husperspektivet umgås det lunära med diktatorsfantasier och att jävlas eller skrämma upp folk. 

Det är möjligt att den här kantiga kombinationen mest ska fattas som en total nybörjare i maktutövning (en av de som troligen inte skulle klara politikerkörkort i den här bloggens Sverige). Det är helt klart att den misslyckade pressträffen i huvudsak är Bohlins verk snarare än Buschs.

Dessutom har Bohlin ett generellt mönster som jag flera gånger hittat hos svenska folkets nya Överordnade: ett antal av dessa borgerliga underpresterare lider av det friktionsskapande och osmidiga "egenmäktighetssyndromet" där Eld och Jord kommer samma med illalåtande missljud eller mycket tandagnisslan för små eller ens några resultat. Det är Sol-Skytten i Eld och har sin kanske sämsta placering för disponenten Jupiter, i sagda Jord-Stenbocken och därmed en ytterst hämmad position för Jupiters eviga önskan att växa, växa, växa (kapitalismens vanföreställning). 

Det var svåra problem för Jupiter även hos de två giriga moderata lokalpolitikerna... Deras förlust av ära i detta liv var dock till hjälp för andra med liknande placeringar. De är i livet enbart som varningsmärken för andra att inte falla till föga för det sämsta med människoarten!

Vad ondska Bohlin varit med om i tidigare eller detta liv går inte att veta med bara en månkarta men här saknas det mesta som gör en god politiker. Mellin hade så himla rätt som uppmärksammar hans och Buschs pressträff.

*****

En född politiker

Lätt berusad av den korta politikeranalysen vill bloggaren här hänvisa till Albrecht IV av Bayern (ett alter ego eller tidigare liv, beroende hur man uppfattar relationen mellan själen och den personliga daimonen). 

Albrechts karta har jag åtminstone ägnat sammanlagt någon timmas fundering åt, och det slog mig att det är en väl fungerande politikerkarta (förvisso bara en av många typer).


Det här är första gången kartan ritats som en månkarta (tidpunkt okänd). Det gör att Mars/Jupiter visserligen hamnar avskurna från Månen i en "radioskugga" ("6-8-relationen"), vilket inte minst märks av att han åt ihjäl sig (grovt överviktig på de få avbildningar som finns), men att Månen i Fiskarna som ascendent ger en så pass godmodig typ som kan förväntas där Jupiter "vässas" med Mars dådkraft och häftiga humör.

(Kort sagt, en envåldshärskare med moderna och degenererade "demokratiska" mått!)

Månen i Fiskarna skulle kunna ha övergått i Väduren men födelsen till an adelssläkt där alla grenar av ätten ständigt låg i luven och utkämpade maktstrider passar föredömligt med en Måne/Rahu i 1a huset!

Och faktiskt, Fiskarna som psyke gör Mars/Jupiter-komplexet till en välgörande kraft trots att hertigens sinne/Månen knappast ruvade över sin tilltagande kroppshydda! (Jupiters expansion eller uppblåsthet tycks dominera i njutningstecknet Vågen över intresset för fysisk Mars-ansträngning!)

Skälet är att Jupiter lutar åt sin naturliga roll som den Stora Välgöraren när Fiskarna har 1a huset. Och Mars, normalt en krigande problemhärd, förvandlas via Fiskarna till en verksam välgörare! 

Att sedan psyket slirar i greppet om sitt fundament (inkonjukt-aspekten) förklarar en del av härskaren bisarra men lätt harmlösa tilltag, som det (jag tidigare skrivit om), i samband med sin död och begravning. Han lät tillverka en tårta av sig själv i naturlig storlek vilka begravningens (adliga) gäster tvangs äta av som rena kannibalerna!

När jag mötte den här uppgiften på nätet, insåg jag genast att den matglade tysken skämtade med kristendomen och nattvarden: han intog Jesus roll och ombad sitt stånd att äta och dricka hans kropp. Albrecht som Jesus, en excentrikers sista underfundighet och kanske förklaringen till att västerlandet gallrade bort dessa envåldshärskare med tiden och införde det nästan lika riskabla demokratiexperimentet var snara ände många redan noterat.

Detta är återigen ett psykhoroskop där fantasierna i Månen om en maktposition (Solen i 10e) slog in i verkliga livet. Hur han detroniserade sin bror och själv tog makten över Bayern har nämnts i tidigare inlägg och Albrecht tycks ha närt den här maktfantasin sedan unga år (vilket kanske inte är så märkligt för ett barn fött till en adelssläkt).

Det förtjänar att noteras att härskardugligheten i mycket tycks handla om den av Mars vitaliserade Jupiter. Han må ha avskytt kroppsrörelse men i Vågen, i intellektuell Luft, sublimeras planeterna och tecknar både vitalitet som stora expansiva planer (han hade ambitioner om släktens framtida roll som Kejsare av det Heliga Tysk-Romerska Riket, vilka aldrig materialiserades). 

Och Albrecht hade tur, för Jupiter "äger" också hans intelligensplanet Solen vilket kompenserar för "icke-relationen" till den likaledes jupiteriska Månen. Skulle sedan hans (okända) födelsetid ge en kroppslig ascendent som återknyter Månen med dess fundament Jupiter, ja då har två av den kompletta (och löjligt tidskrävande) indiska astrologins tredelade horoskop goda härskaromen. 

Den tredje kartan är förstås solascendenten, och Solen med Merkurius i hus 1 ger en god början på Budha Aditya Yoga (två intelligensbringande faktorer i synergi, i samma tecken), och till detta bådas disponent Jupiter i 11e huset för samhällsideal: Albrecht var lidelsefullt engagerad i Bayerns välmående och fick det postuma eftermälet "den Vise". 

Kanske är det spillror av detta liv som emellanåt glimtar till denna blogg, men själen har tillgång till många tidigare liv. Det vore dock förmäten egoism att kalla dem "mina tidigare liv" - det är snarare så att den nuvarande kroppen är ännu en bläckfiskarm Översjälen skjutit ut, men för dem i ens den minsta kontakt med sitt bättre Jag ger den här bläckfiskarmen information även om andra armars förehavanden. 

Det är här lurigheten i frågan om tidigare liv ligger: egentligen har man bara ett liv men reinkarnationsläran gav åtminstone för bloggaren en mjuk övergång till den än mer häpnadsväckande insikten att vi - var och en - är Alltet, hinduernas Purusha eller Gud-i-världen. Den upplevelsen ryms normals inte i en människas medvetande, men vem som helst (nästan) kan åtminstons tänka tanken att alla potentiellt är ett stycke Gud. 

Albrechts Jupiter-Mars-Sol och underliga "kannibal-begravning" tyder på att också han, på 1400-talet, kommit en bit i sina teologiska funderingar. Han var trots byggandet av en kyrka i München (alla ledare bygger något stort) i princip var en kättare. Det här var just som Renässansen nått Italien och platonismen åter var på modet efter många mörka år... Men Månen med övermåttets Rahu ger också den läsningen att han helt enkelt var lite knäpp. Fiskarnas tecken (Sol eller Måne) saknar inte exempel på sådana som vandrar hela aparta vägar!

 

Inga kommentarer: