Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 20 december 2022

Näringssjälen, Ebba Busch och reduktionsplikten för skadliga bränslen

https://www.dn.se/sverige/efter-dns-avslojande-ebba-busch-kallas-till-naringsutskottet/

Näringsminister Ebba Busch fortsätter i blåsväder och i DN:s kommentarspalt sammanfattar en läsare väl: "Från förskolan innan valet Ebba till högskolan efter valet, det blev ett alldeles för stort kunskapshopp för dig. Det är på allvar att vara minister, det blir inga billiga populistiska poäng nu, vad du än tar fram och viftar med."

Jag tror inte bloggen har synat hur Busch födelsehoroskop ställer sig till himmelens dominanta budskap vid valet och därefter, så här en transitkarta för dagen (och publiceringsögonblicket i DN) för nyheten att Näringsutskottet kallar henne för att kontrollera redbarheten (eller vad de nu kan vilja försäkra sig om).

Eftersom bara transiterna (DN-publiceringen) har känd tid kastas ordningen i dubbelkartan om för överblickens skull. Nyheten publiceras under informationsförmedlaren Tvillingarnas ascendent och tidens transiter ligger innerst.

Det förtjänar att påminnas om att Bush föddes med Månen i sitt eget tecken Krabban. vilket just är näringens (ibland föga mer än närighetens) princip. Tecknet är känt för att vara en verklig mat-mamma (Mat-Tina "känd från tv" har t.ex. Solen i Krabban), kan gå väl mycket på instinkt och tro allt löser sig med känslor/empati för de egna istället för intellektualitet - som när Ebba viftade med sin fläskköttsbaserade rasistsymbol falukorven....


Det ante mig! Saturnus har sedan en kort tid börjat röra sig framåt i Stenbocken och når i början av 2023 Vattenbäraren. Den kommer då orsaka samma misär för Sverigehoroskopet som den horribla börda som just nu tynger den arma Busch späda axlar (t.o.m spädare än Kristerssons).

Att Saturnus just nu passerar gradexakt över hennes medfödda ledarskapsförmåga (Solen) är astrologins kanske värsta prövning eftersom planeterna är ömsesidiga fiender. (Vilket antyder hur problematiskt maktsträvaren Stenbocken i sig är som soltecken.) Dessutom publicerar DN nyheten när Busch olyckliga fullmåneomen ockuperar - hör och häpna - den sataniska axeln - vara ena ände är just hus 2, eller näringshuset. Symboliskt så det förslår.

Bush (i yttre kretsen, som sagt) föddes dessutom med Saturnus i dess mest mordiska och skoningslösa position, i envetna gränsande till helt besatta Skorpionen (minns hennes furiösa kamp för att ta över gubbens stuga). Att Saturnus och Solen redan är natalt konstellerade gör att Sverige här kan ha den nya skitregeringens allra svagaste kort i en så viktig position... (Ulven Kristerssons fullmåne ska dock inte underskattas, mellan Skytten/Tvillingarna uppstår ibland en otäckt slem och slingrig typ...)

Ska man lida en smula med Busch? Nej, detta är hennes öde och hon har byggt på det under hela sitt liv makthungriga liv. Det är också svenskarnas öde eftersom folket är helt inkapabelt att förstå vilken politik de borde ha röstat på. Men det är i sin tur politikernas fel som "inavlat" befolkningen in i det absurda och förvägrat massorna glädjen i att lära sig tänka stort och rätt. Arbetslinjen har dugt gott som förvar åt massorna. Så har onda politiker tänkt under generationer.

Men nu har "Lilla döden" (Saturnus!) definitivt anlänt med svenskarnas globalt omskrivna mord på 4 schimpanser, och eländet med ett land utan omdömesförmåga kommer att pågå till sommaren 2025. 

Vimsottari Dasa:

 Jup MD:  2020-10-05  -  2036-10-05

  Antardasas in this MD:

  Jup:  2020-10-05  -  2022-11-22
  Sat:  2022-11-22  -  2025-06-02
  Mer:  2025-06-02  -  2027-09-11
  Ket:  2027-09-11  -  2028-08-16
  Ven:  2028-08-16  -  2031-04-14
  Sun:  2031-04-14  -  2032-02-01
  Moo:  2032-02-01  -  2033-06-02
  Mar:  2033-06-02  -  2034-05-08
  Rah:  2034-05-08  -  2036-10-05


Möjligen mattas Saturnus svårmod av en smula eftersom en planetär ödescykel verkar klämta till med störst kraft i början. Var inte för säker dock, detta är en amatörblogg, särskilt beträffande hinduisk astrologi och dessutom är Lilla dödens period bara en del av den längre storcykeln i Jupiter där den Onde Rike Mannen (landets ryggrad) kommer att utsätta folket för vad som helst hellre än pynta upp och introducera framtidens Allmänna Välfärd (en slags socialism). Det är krig i Sverige nu. Till och med innan NATO:s atombomber hunnit stationeras på detta före detta svenska territorium.


Inga kommentarer: