Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 21 december 2022

Giriga svenska politiker bör avsättas



Det är knappast en slump att båda skandalfallen, Norrtälje och Trelleborg, handlar om moderata kommunpolitiker som tar chansen att "chockhöja" sina löner för att få tillföra den djupt korrupta Elit som den här bloggens analyser av ser mer och mer korrekt ut, desto fler dagstidningar som inkommer med en närmare granskning av vad landets Strebers egentligen sysslar med (vårda egot, skiter i allt annat).

Den moderata ståndpunkten på den politiska skalan SKA å andra sidan tillhöra de mest själviska och lägsta medlemmarna av svenska folket, de som inte tänker på något annat än sig själva. Det tillhör bara en realistisk syn på hur antalet änglar är få och mängden demonbesatta medborgare desto fler. Vad annat vänta sig när Ramarna (Saturnus) i Sverigehoroskopet är anfäktade av den sublunära demonen Ketu?

Den södra månnoden Ketu - kommer i två varianter, en där en människas hybris (som startade i kanske ett annat liv vid norra månnoden Rahu) nu nått punkten för bestraffningen. En helt annan variant är den där Ketu uppvisar likgiltighet eller ointresse eftersom själen redan "varit där, gjort det" och nu är karmiskt befriad. Bloggaren har t.ex. avstått från att rösta i den svenska skendemokratin under största delen av sitt liv och har typiskt nog den senare Ketu-typen i sitt 10e makthus. 

Politik är helt enkelt inte rätt sätt att styra ett samhälle vilket gör ett ultrasekulärt helvete som Sverige till en främmande fågel för hans själ, fostrad på flera ställen i världen och sällan utsatt för en så generande tanklös materialism som vad svenska staten bjudit sin befolkning som deras Ersatz-Reigion. 

Bloggaren föddes 19.00 på kvällen och kuggade i hinduernas planetära Dasha-cykel som just då befann sig i Rahu-fasen. Hans första levnadsår tillbringades därför helt i hemmet, övervakad av släkt! Gjorde i princip inga bekantskaper med jämnåriga förrän vid skolstarten. Något av detta kan anas av födelsehoroskopets grundliga betoning på 5e huset för Individualism! Men se också hur Rahu får "hemmasittandets" 4e att växa i betydelse:

Jord/Luft = rationalitet och resonemang, mycket
prat och praktisk lek i den tidiga barndomsmiljön

Han skämdes bort som litet barn av ogifta tanter i släkten: leksaker och godsaker och snart nog böcker! I bloggarens horoskop ligger Rahu i 4e huset, "hemmet" eller det "privata", också den sektor där det unga barnet frodas i, som i ett naturligt akvarium eller snarare terrarium (Jordelementet i 4e!), en slags naturlig ambiens.

Rahu understöds av en gynnsam Merkurius i "den goda karmans 5e hus": att vara omhuldad och uppassad av ett "harem" vuxna kvinnor i släkten var helt naturligt för den lilla pojken, ännu omedveten om hur avvikande hans barndomsöde var med det som ännu på 1960-talet var ett i delar rent Fattigsverige. Och då talar vi inte om någon elit, det var ett strikt medelklasshem men i en tid då Sveriges möjligheter var som störst för "vem som helst".

Pojken kom att ta mycket för givet före familjens flytt från Sörmland till lilla småländska Tranås där han i första klass mötte FATTIGA BARN för första gången, bosatta i vad jag idag minns som ren innerstadsslum jämfört med farsgubbens första villa i ett nybyggt område en liten bit utanför stan. Den insikten om hur en del barn hade det, kom som en chock för sjuåringen! Det kändes bara så fel! Vem vet, kanske man måste vara född med en Sol i jämlikhetens Vågen för att reagera så. 

Flytten/skolstarten och den snara upptäckten av skillnader i välstånd i olika hemmiljöer motsvarar det Merkurius-intellekt barn sägs börja utveckla i just sjuårsåldern ("skolmognad" - redan Aristoteles för 3300 år sedan ansåg att barn skulle få vara barn till cirka sju). Det faktum att bloggarens horoskop rymmer en god merkurisk bedömningsförmåga ger därför en bra grund för en Rahu som därmed lätt kan botas från girighet och hybris - t.o.m. om barnet föddes mitt under hungerdemonens Dasha-cykel!

Så mycket i astrologin hänger på att planeten och dess disponent producerar gott som ett samarbetande par! Så mycket dräggfasoner hos politiker och andra makthavare tycks bero på att samarbete inom dessa "dubbelsystem" saknas. Dessa människor borde aldrig haft maktpositioner. 

Det verkar vara en fin linje mellan inkompetenta strebers som bara skadar ett land och de själar som redan "varit där, gjort det" och därför inte längre motiveras av t.ex. en politisk gärning, trots att de skulle göra jobbet hundrafalt bättre... Detta är förvisso mänsklighetens problem, fången som den sägs vara i Rajas guna, Passionens kvalitet. Det böljar hit och dit och aldrig tycks arten som helhet prestera bättre... Bara individuella själar evolverar, aldrig matematiska mängder.

*****

Den här långa utläggningen tjänar som introduktion för den "karmiska" axeln genom bloggarens tidiga öde under Rahu (möjligt att bedöma enbart för att födelsetidpunkten är känd).

Med ett exempel på en relativt harmlös månnodsaxel kan man bättre ana att det är problem med Rahu/Ketu för de moderata politiker som skapar fula rubriker...

Ta Trelleborgsdonnan som nu i en chockserie löneförhöjningar gör sin egen korrupta "Löfving-Staaf" och som enväldigt kommer fram till att hon varit "underavlönad" tidigare. 

I fallet Ann Kajson Carlqvist faller precisionen jämfört med exempelhoroskopet. Det går inte ens att säkert avgöra Månens position i brist på födelseminut, men en girig människotyp redo för den första typen av Ketu - den som halshuggs för sin omåttlighet - går ändå att förmärka. 

Så här går resonemanget och bl.a. skälet till gissningen på en sen Måne i Skytten snarare än eftermiddagens (från cirka 16.00) och kvällens Måne i Stenbocken:


Månen i tillväxtorienterade Skytten skulle ge en sinnelagsascendent som visar hur positiv lokalpolitikern är till ideologier eller tankar om guldkant på det egna livet. Jupiter gagnar Venus-i-Vågen så det inre sinnet är uppenbarligen orienterat mot "det goda livet". 

Med Mån-Skytten som psykets "horisont" ser man därför fantasin om att en maktkarriär kan vara gynnsam för en själv (inte för undersåtarna): Solen med smarta Merkurius i Jungfrun liknar Kina-horoskopet men skillnaden är avgrundsdjup eftersom Kinas födelsetid lyfter intelligent praktikalitet till 9e husets högsta goda medan moderatpolitikerns Sol-i-maktens-boning bara är en lunär fantasi. (Kina-horoskopet har en genuint kollektivistisk symbol via Månen stigande i öster i Stenbocken, ytterligare ett skäl att detta är det mindre troliga måntecknet för trelleborgskan.)

Ska man förbli vid Mån-Skytten skiter sig ytterligare för den enkla "hungersjälen" eftersom den saknar konstruktiv förbindelse med sitt hemmatecken Krabban. I den hinduiska "6-8-relationen" råder icke-kontakt vilket gör att den giriga Rahu med omoraliska Mars helt saknar kontakt med verkligheten - och det blir sådana rubriker om i DN ovan! 

Den här "radioskuggan" mellan Måne och dess hemtecken tillåter Månen att hänge sig gränslöst åt den tillväxthungrande fantasi som Månen i visuell Eld ser framför sig med Stora Pengars Jupiter i ett ideologiskt tecken (Luft) som Vattenbäraren. Säg aldrig att Vattenbäraren MÅSTE tillhöra bara dem med en komplett social överblick, tecknet kan ingå i vanartiga förbindelser och precis som i Sverigehoroskopet beteckna en självtjänande grupp inom hela befolkningen.

Att sedan moderaten föds när förmågan att dra realistiska gränser är nedsatt eller satt ur spel bara understryker att Sverige fostrar så mycket idioter att politikerkörkort hade varit enda chansen - men nu har den sista generationen idiotpolitiker gjort oss till en lydstat under USA (NATO) så den dörren är stängd...

*****

Med Norrtälje-moderaten som tappade talföret nästan en halv minut övervägde men släppte jag tanken på en bloggkommentar (det går ju tretton på dussinet av sorten). Men uppenbarligen bör också Tjörnhammars karta snabbkommenteras, inte minst som man genast ser paralleller med sin moderata partifrände i Trelleborg.

*** Här följde en lång utläggning men tyvärr för en karta beräknad för 1930. Nå, inget ont som inte för något gott med sig för en av dem som påpekade skrivfelet hade den extra informationen att moderaten hade en ursäkt för sin långa tystnad: han hade jobbat så länge och plikttroget - utan att ens äta en bit mat. Så hette det även i de gamla kinesiska legenderna om oerhört flitiga härskare, som "gick tre dagar utan mat och jobbade så hårt att de inte ens kände igen närstående x". Politisk propaganda och förklaring på en och samma gång. ***



 

Rätt karta är på ett sätt mindre spännande än den första men lika spännande eftersom moderatens hänvisning till sitt martyriska slit pekar direkt mot ohälsans två tecken, Fiskarna och Jungfrun. Den här axeln tillhör normalt 12e och 6e huset men spekulerar man lite kring månplaceringen, eftersom den är på väg att lämna Vattenbäraren och en nobel fullmåne vid lunch, och flyttar fram tiden till 16.00 är detta fortfarande en födelsetid med goda odds. 

Vad som nu händer om man backar man till mer allmänna betraktelser är att den här moderaten har samma problem med "radioskugga" som trelleborgskan. Uppenbarligen blir dessa vanligt förekommande 6-8-relationer mer märkbara om individen tagit sig upp i makt- eller offentliga positioner: bristen på vett i den interna/psykiska ledningsdragningen drar då uppmärksamheten till sig, som i dessa båda fall. Vanligt folk dras med samma bristande integration i sina själar men på pöbelns nivå dominerar problem med känsla och/eller intellekt och anses vara normala.

Sverige har aldrig i historien haft någon tradition lik den sydeuropeiska av att odla mänsklig excellens, kristendomen tog aldrig skruv här så inte ens "syndernas bekännelse" fungerar som psykologisk muskelträning. I övrigt skiter staten i befolkningens förehavanden och misär, så länge de rätar in sig i ledet och slavar på längs Arbetslinjen. Detta är verkligen ett U-land i så många man söker spirituella och vakna människor. De själsgrupperna finns inkarnerade i andra länder - ofta nog väldigt fattiga länder. Det är något med materiellt välstånd som dödar en människa och dessa två moderater är perfekta exempel på det.

Norrtälje-mannens horoskop är något i sig, för mot trelleborgskans "radioskugga" mellan Månen och hemmalägret Krabban uppvisar han en "inkonjunktion" eller "6-8-relation" som här (hypotetiskt) drabbar både Sol och Måne, och allvarligast, en oförståndets brytning mellan båda Ljusens fundament, Jupiter i Olyckans 6e sektor:

Talets men än mer den intelligenta tankens gåva sorterar under Merkurius och ingen kan förvånas över hans långa svarstid på en enkel fråga om vad annat i kommunen än hans egenberikande som han kunnat gagna med pengarna. Nymånen i Fiskarna flyttar in Merkurius i 12e som normalt är en svag placering för intellektet (bildar i överförd mening samma idé som "den fallna Merkurius" i Fiskarna. Einstein hade Merkurius i Fiskarna men har nu visat sig ha haft så mycket fel i sitt tänkande att det kan vara dags att byta ut honom som det kvintessentiella geniet till någon annan... 

Varför inte Nobelpristagaren Roger Penrose, som klurigt konstaterade i en YouTube-intervju med psykologen Jordan Peterson att "Einstein hade tokfel och ändå rätt som introducerade den kosmologiska konstanten i sin modell, av fel anledning men lustigt nog ändå rätt eftersom den behövs." (Bloggaren kan inte avgöra Penrose merit, men hans favorit bland vetenskapsfilosofer han läst, Wolfgang Smith, har också ett par horn i sidan till Einstein.)

Hos Tjörnhammar fanns i felritade kartan inget aktivt problem med nodaxeln, ingen planet vidhäftade vid den. Korrekt horoskop visar att talförets Merkurius är knuten till södra månnoden, där en del finner god men missbrukad karma nå sitt slut - den indiska myten om demonens halshuggning. Tyvärr går detta hand i hand med att den hungriga/giriga demonen är kopplad till omoralens Mars i Olyckans eller Fiendens hus så samma nymåne som tappat kontakt med sitt fundament den Storligen Välmående Jupiter "återanvänder" olycksbudskapet i 6e och bildar ett olyckligt driv (Mars) efter Stort Välstånd (Jupiter) vilket stör Merkurius via opposition så att måhända Merkurius räknenissighet drar mot dess dödssynd girighet...

Det är möjligtvis än allvarligare problem med det korrekta horoskopet (förutsatt en faktisk nymåne) än med det tidigare och felritade. I ärlighets namn lär det inte vara svårt att hitta lika svårt belastade stjärnhimlar med annan partitillhörighet än Moderaterna...


4 kommentarer:

Havsörnen sa...

Du har råkat knappa in 1930 som Tjörnhammars födelseår, i stället för 1980. "Det är ju alltid en fråga om prioriteringar"-Staffan har allt utom Solen och Venus på axeln Lejonet-Vattumannen, med Mars/Rahu gradexakt på Regulus. Fyra retrograda placeringar, inklusive Merkurius Rx med Regulus i Vattumannen. Karln stirrar upp i det luftblå i halvminuten. Förklarar senare (iklädd luftblå halsduk) för samme SVT-reporter att han fick en blackout eftersom han jobbat i högt tempo i tretton timmar och inte ätit på nio och nämner att han talat med reportern om att han måste gå ut och hämta luft före intervjun.

Susanne sa...

Ledsen men nu har dina ögon tydligen spelat dig ett spratt igen... Tjörnhammar är född 16 mars 1980 inte 1930 som det står, och som horsskopkartan visar.

Havsörnen sa...

Merkurius med Ketu ska det stå. Kan man tänka sig en födelse på kvällen? I så fall med Lejon-stelliet i Olyckans hus enligt både Surya och Chandra lagna. Ömsesidig reception mellan Solen och Jupiter i 6-8 läge. Mycket av den vaga och outgrundliga Fisken i blackout-minen där.

Seaward sa...

Precis min tanke om en lite senare födelse detta dygn! Jag rafsade ner en delvis ny text medan du tillade denna fundering.

Tack även Susanne för påpekandet.