Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 14 december 2022

Polisrötan - astrologin ringar in vissa temata

Google visar lätt Aftonbladet som bombplansfanatiker och
värsta NATO-propagandisten

Expressens Fredrik Sjöshult har fått blodvittring och fyller i fler detaljer i den Polisröta som börjat dagas och som av en händelse passar som hand i handske med att Sverige just gått in i "Lilla dödens ödescykel".

https://www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/thornbergs-maktmanover-slipper-stallas-till-svars/

För tydlighets skull var "Lilla döden" bara en fantasifull omskrivning av Saturnus ödescykel dec 2022 till sommaren 2025, inte bara har svenskarna gått in stora Kylan (inflation OCH energikris), valt sig en lögnaktig och oduglig regering på sedvanligt vettlöst sätt (folket har degraderats över fler generationer av makthavare som inte sett massans allmänbegåvning vara i deras eget intresse). Folk är numera fet egon med minimalt perspektiv på vad världen behöver, men desto mer fixerade på sina varjehanda särintressen. 

Ordningsmakten som helhet sorterar i lika hög grad som regering och riksdag under Saturnus ("makt"), och de suspekta förhållandena Sjöshult ytterligare fixerar, mellan rikspolischefen Thornberg, uppenbara vännen-i-brott, Löfving och mobbingoffret Kvinnan Linda Staaf, dessa förhållanden lånar sig väl till en astrologisk kommentar. 

Trion visar sig var och en svårt behäftad med tillkortakommanden (på det sätt äregiriga maktmänniskor normalt är), men dessutom på ett sätt som blir bra astrologi även för nybörjaren:

Låt oss börja med Vinnare och Förlorare - medierna fegar alltjämt att skriva ut synonymerna Rika och Fattiga då medieägarna tillhör de Rika som använder pressen för bringa stabilitet till den rådande ordningen och förebygga sociala oro - mest patetisk är den kärnvapenlobbyism och reklam för "nya amerikanska bombplan" som medierna sprider nu när det står allt mer klart att USA kommer att starta Tredje Världskriget via atomvapen placerade i Sverige. Svenskarna sövs dagligen med en dos "normaliserande" texter och så positivt detta arma folk svarar, redan har Makten fått med sig 2/3 av befolkningen på en kärnvapenpositiv linje!

Men nu gällde det Vinnare och Förlorare inom Polisen. Indisk astrologi tycks ha överlastat sin tradition lika hårt som västastrologin, men här och var skymtar man mellan alla tillägg en grundläggande logik som måste ha tillhört systemet sedan äldre tid.

Ta zodiakens Förlorare, det 12e och sista tecknet Fiskarna och naturligtvis påfallande tydligt i de tre polishoroskopen. Men trots att oppositioner sägs kompletterande är knappast Fiskarnas motpol Jungfrun zodiakens Vinnare. Det är trälens tecken, olyckans och fiendens region. Det syns som om den här axeln som helhet illustrerar livets kämpiga sidor, undersåtar i totalt beroendeförhållandet till själar som fötts med god karma till Överhet och närmast omgående förstör sitt öde genom att inte söka världens förbättring (jämför den konservativt lagda Mörkrets kvalitet).

Astrologen och astronomen Johannes Kepler introducerade nya aspekter i västtraditionen, inte minst "inkonjunktionen" (planeter cirka 150° från varandra). Men hinduisk tradition hade förmodligen redan läran om "planeters relativa förhållande" (ålder på hinduiska traditioner är ett frustrerade ämne). Här kallas Keplers inkonjunktion (eller disjunktion) för "6-8-relationen" och den kommer väl till pass för att förstå hur astrologin tecknar Förlorare och Vinnare. 

Grundligaste hinduiska genomgång jag hittat:

https://psychologicallyastrology.com/2019/07/23/the-adversarial-6-8-axis/

 I den naturliga zodiaken ligger Fiskarna i position 12 ("världsliga förluster" utom för dem som strävar efter själens befrielse från den låga, irrationella Vattensjälen som människan delar med vegetationen och skapar girighet och allsköns korruption i kombination med människans förmåga att tänka falskt). (Ebba Busch dalande opinionssiffror bör jämföras med hennes stora mängd girigt Vatten, just en sådan politiker Sverige INTE behöver, allra minst som närighetsminister.)

Zodiakens mest uppenbara Vinnare inte trälen eller Jungfrun i position 6 utan Lejonkungen i position 5. 12e och 5e bildar en av alla möjliga "6-8-relationer" om båda ställena innehåller planeter.

Är det inte typiskt att rikspolischefen Thornberg har denna dikotomi mellan Förlorare och Vinnare? Inte minst visar den sig när chefen ännu en gång gömmer sig bakom samma gamla utredare (Sjöshult: klassisk maktmanöver för att själv slippa hettan). Denna utredare hade förklarat honom skadefri i ett annat ärende där återigen Thornberg kallat in honom för själv slippa stå till svars. Detta stinker maktkorruption till Högsta Himmelen! Utredaren ska också kort noteras efter De Tre.

*****

Färgklickarna i kartorna nedan påminner om hur den planetära Disponenten till en Planet på något sätt förmedlar sin elementära existensnivå till den disponerade. Vissa elementkombinationer sägs ge synergi, andra inte. Pilarna visar hur Disponenten blickar mot ett eget tecken som det har intresse av just genom att den styr en "nickedocka" eller planet. 

Men frågan vem av Disponent / Disponerad som egentligen styr är svår och kräver just det som saknas i den svenska mörkläggningstraditionen: exakt födelsetid på makthavarna. Utan känd ankomst till Tid och Rum har astrologin ingen chans att etablera sig som ett av flera kvalitetskriterier Strebers har att passera innan de får representera Folket.

Rikspolischefen Thornberg:

Notera hur extremt skygg och rent av feg denna makthavare är. Månen som Förloraren måste kännas som en besvärlig plats men södra månnoden Ketu gör sitt bästa för att undertrycka upplevelsen att ha tappat greppet om Vinnarnas sida. 

På vinnarsidan är det turbulent här! Mars och Venus i Lejonet i sjätte steget visar hur primitiva lejonens maktstrider kan vara, och sett hur Lejonets perspektiv ligger dödarinstinkten tydligt också riktat mot Förlorarna (8e steget bort motsvarar 8e dödshuset relativt 1a egohuset).

Med vår tids psykologiska skulle man kunna kalla Keplers "inkonjunktion" för ett omen om en "kognitiv dissociation" - det är en fullständig blindfläck som håller ämnena i skyddad bunker från varandra. Vissa dissociationer kan vara förödande, speciellt om Disponent och Disponerad slits isär. Expressens Sjöshult talar om avsiktlig "mörkläggning" från Thornberg och det passar också bra.
 

F.d. vice rikspolischefen Löfving:


Från och med Löfvings horoskop måste Förloraren pekas ut på nytt: Fiskarnas tecken förekommer i samtliga tre kartor i detta bedrövliga avslöjande av Sverige korrupta tillstånd som exploderat i befolkningens nyllen perfekt då den allmänt korrupta Jupitercykeln (2020-36) fördjupas via Lilla dödens eller Saturnus sub-cykeln. 

Eftersom Fiskarnas härskare är just Jupiter tycks den svenska Ordningsmaktens röta vara just ett uttryck för den långtgående degradation Sverige var förutbestämt att tvingas konfrontera... Som P1-Spanarna brukar säga: 3 exempel krävs för att påvisa en trend och här har vi dem, alla tre i Förlorarens symbol och involverade i en småaktigt och just så sjaskig skandal som man kan räkna med, givet Sverigehoroskopets totala brist på ädelmod och filosofi. Svenska män som bildar klubb och mobbar och fryser ute kvinnor, det tycks vara åtminstone Sjöshults sista ord i sin text. 

Missa inte att Thornberg aktivt söker Ketu/undertrycka Månen, som naturligtvis inte står för Kvinnor utan mer Underlydande som ett ansiktslöst kollektiv. Värre än så, han undertrycker sitt undertryckande! 

Löfving har istället kärleksobjeket Kvinnan/Venus i Fiskarna men denna Venus DISPONERAR ÖVER LITE VÄL MYCKET, inte minst båda Ljusen (Sol och Måne). Svartsjuka och manligt ägandebegär förtär detta sjukligt primitiva horoskop inifrån (äregiriga norra månnoden Rahu i Lejonet hittar INGEN synergi med Lejonets härskare Solen i Jord-elementet).

Jag lämnar kartan med dessa övergripande omdömen, men åtskilligt kunde sägas som ÄNNU ett horoskop där Luft och Vatten inte alls samarbetar. Här tycks ren psykopatologi ha uppstått (jfr, nyliga texten om migrationsministern).

NOA-befälet Staaf var föremål för en annan utläggning i rollen av den Svenska Kvinnan i nyligt och rätt krångligt inlägg. Krångligt för att Sverigehoroskopet är rent infernaliskt sammanflätat och drar man i en tråd följer en mängd andra med - en korruption i landet dyker upp genom otaliga sammanhang - tala om maktkoncentration i det som kallas "demokrati".


Här återupprepas temat Förlorare/Vinnare men via en annan struktur. Lejonet och dess sektor 5 står för Vinnare och denna den lyckligt lottade elitens sektor har primärt Solen (atman) som naturlig hussignifikator (tänk: solkung eller kung av Guds nåde). Men hinduerna knusslar inte utan sprätter ut partiella signfikatorer och det bara råkar vara så att den stora tursamhetens Jupiter också är signifikator för femte vinnarsektorn.

Utvikning. Jupiter samråder även över 11e idealsektorn, vilket blir mer begripligt om man påminner sig att Lejon/Vattenbärare är den "kosmologiska axeln" (Sol/Saturnus, Centrum/Periferi) och att Jupiter eller Gud-i-världen har allt med universum att göra (Jupiter som ETER är det substrat "i" vilket varjehanda soli-saturniska kosmos uppstår, se repeterande inlägg från häromdagen).

Här tycker man sig dessutom se ålderdomliga traditioner löpa samman eftersom väst under hellenismen kunde kalla sektor 5 och 11 för eudaimonins resp. den goda daimonens områden. Jämför eudaimonia eller "den goda anden" med hinduiska astrologins koppling av atman till 5e!

Eudamonia som "lycka" stämmer också perfekt med 5e som den goda karmans eller lyckans hus. Wikipedias uppgift att daimon är nära besläktat med daiomai, "att avdela/avskilja" är påfallande begriplig utifrån hinduisk tanke att portionen av lycka eller god karma residerar i 5 sektorn! Det är rörigt men ändå uppenbart att detta en gång i tiden VAR EN ENDA TRADITION - innan "Babels torn föll".)

Bloggen kan ha begrundat eudaimoni som 4e husfråga någon enstaka gång i begynnelsen då 4e enligt romaren Manilius har en tradition om att stå för "inre lycka" (sektorn för det Privata). För att förvirra ytterligare stoppade Manilius in en "daimonie" i intilliggande 5e och hans system verkar vara en udda och utdöd form. Men femte är rätt hemvist för Lyckan eller Vinnaren som ytterst är själen själv och den enda givaren av det goda (om den väljer "Vägen upp" och förmedlandet av det Godas Form).

Vid googling av eudaimoni trillade en distinktion in som jag inte varit medveten om: Sokrates hade ett sinne, "daimonion" och en påläst person hävdar att detta inte ska förväxlas med den personliga daimonen, jag blir inte alls övertygad av någon reell skillnad och har alltid uppfattat det substantiverade adjektivet to daimonion (det daimoniska) som synonymt med substantivet daimon. Men språkdilettantens väg är full av snedsteg...

http://www.john-uebersax.com/plato/myths/socrates.htm

Nu råkade Linda Staaf bli upphaussad för sina insatser i en internationell kodknäckarinsats mot organiserad brottslighet och se bara hur hennes Förlorare - nymåne (av allt att döma) i Fiskarna - ägd av Vinnaren Jupiter här i 1a egohuset och i påfallande personfixerade Väduren genast aktiverar det ytterligare problemet: halshuggaren Ketu i sektor 1. Detta är det drama Sjöshult beskriver som att de manliga poliserna omgående började trycka ut Kvinnan i kylan.

I den "krångliga texten" om Kvinnans dåliga cykel i Sverigehoroskopet (under åren Staafs status steg mot skyarna och halshuggningen förbereddes), påpekar jag visserligen att hon troligen själv drogs med i ögonblickets övermod, överspänningen mellan Vatten och Eld i zodiakens Slut/Nystart (Fiskarna/Väduren) visar helt klart en utmaning planterad i livsödet. Staaf med Solen i egosvaga Fiskarna hade som underliggande behov att få bli Någon. Jupiter-framgångar för egot, ambitioner ändå upp till den Högsta Kasten - notera hur demonen Kristersson redan tagit sin hand från Staaf och inte längre håller det tidigare aviserade jobbet öppet för henne. 

Bloggaren blev själv så fartblind och ond i sinnet av tre år inom IT-branschen (första etappen) att han tidigare berättat hur han förlorade sin högt skattade förmåga att drömma djupt och gåtfullt. Det tog flera år av avgiftning från "marknadsfolkets mentalitet" innan drömlivet började fungera igen! 

Staaf (likt bloggaren mycket av det lätt förgiftade kvicksilvret i sitt horoskopiska system) har all sympati för att hon dragit på sig orenhet genom att söka tjänstemannens karriärutveckling. Ett typiskt misstag när Förloraren / Fiskarna inte fattar att de står vid en avtagsväg som ger dem möjlighet att stiga till en helt nya andlig nivå av mänsklig funktion utan ego-frestelsen får dem att spåra ur och gå ett varv till i ett spel de egentligen var färdiga med. 

Bristen på födelsetid gör dock resonemanget lösligt. Vad om t.ex. Jupiter-Väduren via passande födelsetid (kroppslig ascendent) ges rollen av "verksam välgörare" (dvs, i linje med Jupiters naturliga eller essentiella natur)?

I "krångliga inlägget" gled jag in på tanken att Sverigehoroskopet har en Jupiter som avviker från dess essentiella natur och blivit en korrupt rikemansklubb och att den plötsligt så karriärorienterade Staaf tycks ha ådragit sig den svenska sjukan som griper efter medborgarna redan i underklassen ("influerare") eller i medelklassen som bringats av korrupta Banker att bara tänka pengar från morgon och kväll och t.o.m. börja spekulera i värdepapper. 

Sverigehoroskopets dåliga 5e elithus står för nätcasinon och tramsiga lotterier bara för den extrema och (tyvärr) talrika svenska underklassen, men lika illa är det med den medelklass som tycker sig pålästa om alla de senaste tricken att låta pengar tjäna pengar och på så sätt likna Sverigehoroskopets fåtaliga verkliga ekonomiska elit.

Men Staafs frestelse var inte billiga penningar utan den frestelse Djävulen prövade på Jesus när han från Bergets höjd (Stenbocken/makten) visade alla världens kungariken som Jesus skulle få del av, bara han anslöt sig till den Mörka sidan.


I Sverigehoroskopet glider Pengar och Makt förstås samman, som de i allmänhet gör i livet. 10e makthuset ÄR också Resursansamlingens sektor (fast man kan också argumentera för att 2a räknat från 10e ÄR statens kassakista, analogt med 2a ekonomihuset som betjänar 1a egohuset).

Nationalhoroskopets 10e ägs av Krabban, som just är den korttänka kvartalskapitalismens symbol (och trygghet för de närmaste månaderna för Hushållen). Symboliken visar hur Sveriges Vågascendent just inte vill mer än trampa vatten och hålla balansen, en ovanligt sårbar utblick för ett nationalhoroskop. Än värre blir det eftersom 10e husets tillfälliga ägare, Månen, befinner sig i Väduren och ger den korttänkta och stirriga svensken som rusar på allt med en fejkad reaprislapp på. Den småaktiga och kortsiktiga kvaliteten håller svenska politiker i gemen.

Inte konstigt att demokratin inte fungerar i detta land, med en så primitivt grund som folket av alla att döma själva valt att stanna på. Annars skulle helt andra partier ha sett dagens ljus... 

Men förklaringen har givits många gånger på Sideriska: Månen-i-Väduren - verkligen folksjälen på dess mest folkliga nivå - har som sin Disponent Mars i monetärt fixerade Oxen. Men denna är i sin tur inlåst i den onda karmans 8e hus! 

Detta folk är på Jorden för att bestraffas karmiskt för någon tidigare kollektiv försyndelse. Var detta folk då levde eller gick under för nationalitetsbeteckning framgår förstås inte av astrologin som bara kan leverera abstrakta strukturer som stöd åt tanken.


*****


Runar Viksten, Thornbergs sköld/utredare, f.d. ordf. i tidigare Försvarsunderrättelsedomstolen:

Har var jag förstås nyfiken om Vatten/Luft-störningarna skulle upprepa sig för en uppenbar risk för jäv i en "kosmisk vänsskapskorruption". Men som synes spelar det här horoskopet efter helt andra regler och det är uppenbart mer avancerat än de föregående.

Mot den i och för sig kritiska dissociationen mellan Sol och Månen (ett viktigty komplementpar!) står här räddande aspekter: Månen välsignade av Lagens Jupiter som även involverar jämnmodets Venus. Allt detta i Jord-elementet tyder på ett liv vigt åt Det Konkreta, åt Fakta.

Motstridiga uppgifter har Viksten mött sin beskärda del av, "egenmäktighetssyndromet" eller Eld/Jord-konflikten visar hur intellektuella krävande problem varit vardagsmat. Att det intellektets Merkurius och Lagens Jupiter har en ömsesidig reception måste här avvägas mot att Eld och Jord närmast hatar varandra, för att använda svenska ord. 

Vi har samma krigiskhet i flera av horoskopen för Sveriges nya skandalregering och för dem som Har, till skillnad från dem som Inget Har, är denna elementkonflikt ännu ett tecken på den Onde Rike Mannen som vid sin död går rakt in i någon av Infernos många helveten där det Brinner fast det inte finns någon Jord-materia att förbränna. De fyra elementen är som romerske filosofen Plotinos förstod av INTELLEKTUELL NATUR och inte materiell. Således existerar "i himmelen" något han kallade den noetiska materien, den intellektuella materien. 

Kristendomen stal skamlöst från Plotinos för att alls ha något att säga, och just här är det kristendomens utläggningar om att världen finns för att Gud "i varje ögonblick tänker den" som "lånades" från Plotinos. "Intelligible matter" - materien är en tanke men som fallna jordsjälar inte annat kan än ta på allvar eftersom deras nya kroppsliga sinnen är formade för ett uppfatta ett sublunärt liv - "syndafallet". 

De flesta fallna själar förlorar helt kontakt med sin högre rationella själ inte minst i Sverige där kastrationen startar redan i småskolan. När en helt kultur förgiftat sig själv har antika och högre insikter mycket svårt att komma åter. De väntar i samhällets utkanter på det fåtal som växt sig förbi Sveriges officiella pseudoreligioner, doktrinen om Produktion för att det heliga Löftet att få delta i Konsumtionen, inte minst. En satanisk upphöjelse av Kretsloppet (samsara) som det högsta Goda istället för det vansinne Intellektet lätt ser att det är.

Denna lögnreligion kan mycket väl beskrivas som ett Eld/Jord-krig som utarmar världen. Den hade sin tid när inga realistiska alternativ fanns, men världen går mot en ny Eon nu, Vattenbärarens tidsålder. Lämna kapitalismens och Oxens äganderättsfixering eller dö, tycks universum nu kräva av mänskligheten. Vikstens "sataniska axel" (Oxen/Skorpionen) lämnar inga större frågetecken vilken mänsklighet han tillhört: den gamla, utgående, den som var fixerad vid makt och ägande.


Inga kommentarer: