Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 20 december 2022

NATO-kartan med extra allt. (Allians med en paranoiker, någon?)

Detta är inte det aviserade inlägget där NATO-kartan spekulativt skulle testas som amerikanskt nationalhoroskop för vår tid. Men här en annan och lika spekulativ text om organisationens eventuella "personliga daimon".


NATO är USA:s täckmantel för att expandera sina ekonomiska intressen men framför allt utplåna socialismen som alternativ till deras egen rovkapitalism. Horoskopet kunde förses med ett födelseklockslag enbart tack vare en detaljerad gammal tidningsartikel som fanns på nätet.

Istället för att upprepa det ursprungliga inlägget om kartans rent sjuka paranoia (ett lika välfyllt 8e hus för en förebådande olust om kommande svårtider som USA-horoskopet - ond karma faktiskt) kommer här ett spekulativt tillägg.

Kan bildandet av en organisation sägas vara besjälad, t.o.m. äga en egen inre daimon? Frågan provades i årets början i inläggen Dold Daimon 1-3 där andra delen just sökte Sverigehoroskopet efter en astrologisk representation av landets personliga daimon (med otippat och inte helt lustigt resultat).

Försokratiska filosofen Thales sade att "allt är fyllt av gudar" och kopplar man detta till den senare Platons syn på de geometriska mönster som stjärnhimmelen tecknar och att detta kan fattas som synliggöranden av hans eviga Idéer eller Former dolda i det gudomliga Intellektet, arketyper eller första utkast till det som i lägre och mindre verkliga världar blir till det som där timar, då är det plötsligt legitimt att pröva även Daimonen som vore den en Form. 

Plato kallar också Formerna "levande ting" vilka verkar relaterade till den amerikanska siaren Edgar Cayces (1877-1945) märkliga "bilder" eller "skepnader". Följande sade han (troligen på 1930-talet) i hypnos:

En varelsens bevarade "dokument" ["records"] är skrivna i tid och rum betraktade som härvan av ting ["skein of things"]. Kvarlämningarna kan återkallas som bilder ["images"]. För tankar är ting och som tankarna löper så görs intrycken i det vi kallar tid och rum [transföreläsning 1562-1].

Citatet (tidigare använt på bloggen) handlar om Cayces transbekräftelser av det hinduiska begreppet Akasha eller den "fina luft" som hinduisk kosmologi ser som ett substrat under det universum astronomerna blickar ut i och spekulerar kring. Eftersom Akasha eller Etern föregår tid och rum haltar Cayces transmeddelande en smula. Samtidigt är beskrivningen öppen för tolkningar: "det vi kallar tid och rum". 

Det sker egentligen ingen rörelse som dagens astronomi påvisar genom t.ex. blå- och rödförskjutning, Cayce använde ofta Akasha-krönikan som namn, och här öppnas för gränslös spekulation: kan själen i sina kretslopp återvända till information i denna Akasha-krönika och skriva över eller korrigera gamla noteringar? Förbättra sin karmiska situation? Orden "trasselhärvan av tid och rum" pekar mot ett närmast obegripligt komplext system och filosofen Plotinos "allt finns överallt men inte överallt i samma omfattning" skulle också dunkelt kunna peka i samma riktning.

Bilden som ges är en central dimensionslös punkt (själen!) varifrån det vi känner som Ödet strömmar ut (från Högsta Himmelen, ännu en metafor för det bortom stjärnhimmelen som reglerar universum och ger de intelligenta varelserna en aning om att det existerar ond och gott, moral eller dekadens).

Karma / gärningar sparas alltså i ett grundsubstrat som ligger bortom tid och rum och kan av vissa individer återkallas som "bilder". Runt tjugo - fyrtio år sedan nu - mediterade bloggaren dagligen om gjorde så snabba framsteg att bildfasen snabbt anlände. Den plågade indiska byråkraten Gopi Krishna beskrev i sin självbiografi (där han framstår som rätt gnällig) hur tröstlöst många år han mediterade innan "genombrottet" kom och hans kundalini började rensa hans inre system (och då inte på ett trevligt sätt - han hade uppenbarligen mycket andlig smuts på insidan).

Undertecknad mediterade cirka 1½ år från runt tjugo och fick bildupplevelser nästan från första början. Efter en paus om några år fortsatte han meditera ytterligare ett par år. Under denna andra fas kom kundalini-upplevelsen, krönt av två dagar av en strömmande "guldenergi" som flödade som en mild fontän över hjässan, och det redan efter några månaders dagliga timslånga sittningar. Idag kan jag undra vad värdet var av de här märkliga fenomenen, men vem är en trög jordmänniska att uttala sig om vilka subtila "finjusteringar" kundalini-upplevelsen utförde... 

(En intressant tanke är att den gamla greken Hesiodos tanke om fyra tidsåldrar som börjar med den bästa, Guldåldern och som var under titanen Saturnus/Kronos beskydd, kuriöst påminner om detta "guldregn". Äldre inlägg har tydligt visat hur Saturnus snarare än den onda Liemannen bör fattas som människokroppens sjunde himmel, det högsta energicentret och som en krona kröner en människa - en av många symboler för den Rationella själens uppvaknande.)

Med futtiga ambitioner - alls ingen målsättning att "förlossa" den egna själen - nöjde sig bloggaren att söka egna tidigare liv under meditationerna. Och det man ber om, det skänker själen utan att knussla! Misstänkta tidigare liv har sedan fortsätt att av och till dyka upp i nattliga drömmar genom årtionden. En del har beskrivits på denna blogg.

Om NATO nu kan liknas vid en varelse som träder in i tid och rum finns förstås en karmisk förhistoria som är synnerligen osnygg och handlar om USA:s hat och fruktan inför kommunismen. Organisationen är alls inte fredsbevarande som jag faktiskt tror Magdalena Anderssson regering var dum nog att tro, utan bygger på USA:s gamla paranoia och skräck för arbetare som kommer samman i kooperativ. NATO är till för att bekämpa allt som hindrar amerikansk företagsamhet att ta för sig i världen och det matchar väl det förfärande fula 8e huset för onda avsikter eller dålig karma.

Inkluderar man nu Daimonens lott (bortser här från den ytliga Lyckans lott) kan direkt något anas. Daimonen koinciderar gradexakt med NATO:s psyke/Månen. Så långt betyder bara att organisationen röjer sig ganska enkelt via sitt sinnelag, men en negativ vändning tar det när man ser var Daimonen fundament (Merkurius) befinner sig: i 8e dödshuset för ond karma och långt ifrån alltid ärbara avsikter!

I princip tillför inte Daimonen något nytt, detta var redan känt. Om något är animeras organisationen av en OND personlig daimon. Inte minst har detta redan visat sig via en annan "daimonisk" symbol, Solen, som här dessutom är organisationens ascendenthärskare. Tyvärr råder total icke-kontakt mellan vad NATO utger sig för att vara och vad dess Sol egentligen sysslar med! Se hur Solen i onda karman ÄGS av Jupiter i Fiendens 6e hus. 

Här är då paranoian som visar USA:s synd och dåliga karma: dess vägran att låta något annat än kapitalismen betjäna de mäktiga. Vid NATO:s bildande är USA redan ett fullfjädrat rovkapitalistiskt land, ett oligarkernas land, ett rövarbaronenas land. Idag känner vi fenomenet via amerikanska varumärken som ätit sig så djupt in i svenskens kollektivpsyke att vi upphört existera som självständigt tänkande nation. Madgas forcerade NATO-ansökan bara bekräftade hur illa det var ställt med Sverige.

Om nu Platons levande ting eller Former döljer sig bakom i princip vilket iakttagbart himlafenomen som helst ("världen är full av gudar") finns det inget som hindrar att fixstjärnan Regulus ritas in på kartan. Hade det inte varit för dissociationen mellan Lejonet och dess Sol och hela det onda karma NATO föddes med kunde man kanske tolkat "kungamakaren" Regulus som något gott, t.o.m. som ett omen för en "fredsbevarande" organisation.

Men Saturnus i 1a egosektorn förstör den möjligheten och när Regulus då och då noterades på bloggen, förekom även den olyckliga konjunktionen med Saturnus.

Inte bara är dess förstahusplancering en diktatorsmentalitet i många fall, men särskilt i Lejonet eftersom Saturnus tvång och Solens frihet är fientligt ställda principer. Bloggen använde tidigt en "inlevelse" i vårt solsystem i vilket Regulus och övriga stjärnor befolkar den 8e kretsen, Ouranos eller stjärnhimlen. 

En fixstjärna, tänkte bloggaren då, behöver en kanal för att kunna förmedlas ner till Jorden och där ha någon inverkan. Men här stöter Regulus potentiellt välgörande inverkan på patrull redan i 7e himlen där Gränsvakten beter sig som den eviga Resurstjuven som lägger på hög. 

Diktatorn Saturnus (helt ostyrig i brist på ett fungerande fundament i Solen) blir just inte mer än Rovkapitalisten som kräver mycket av sina NATO-partners, och alltid för att ytterst tjäna USA:s egna intressen. Inte heller Regulus tillför därför tolkningen något som inte redan var känt.


Inga kommentarer: