Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 18 december 2022

Konflikten som driver en spionagespecialist ("sociala utstötningssyndromet")

 

Smart typ eller en samhällssanktionerad mobbare?
 

Namnet Wilhelm Agrell, "freds-" och konfliktforskaren, har fladdrat förbi i medierna under många år och en tid trodde jag faktiskt han stod på de fredligas sida. Men nu är han professor i spionage- och underrättelseverksamhet på Lunds universitet, och en sådan position går inte att uppnå med mindre man valt att bli en medlöpare med det egna landets intressen - hur mycket de än kan stå i strid med det hinduismen kallar Dharma, världens föreskrivna gång (Ödet).

Instängd bakom betaldörren förklarar nu Agrell det alla andra redan ordat om i evigheter: Putin ser nu Sverige som en uttrycklig fiende efter den av USA-inducerade önskan om vår NATO-ansökan. 

https://www.expressen.se/nyheter/sverige-tillhor--nu-fiendelagret/

Dum-Sverige tror det fattat ett klokt beslut och sin odemokratiska stressansökan och visade sig därför bara vara en lättlurad bonde på det internationella spelbrädet.

En sökning på Sideriska visar att Agrells horoskop aldrig kommenterats, men att namnets enda omnämnande - redan 2016 - visar att den politiska idiot som skriver dessa inlägg redan såg vartåt det lutade. Texten är så kort att den är värd att läsas om (jag lade just till taggen "NATO-ansökan" och texten blir därmed den äldsta på bloggen i det ämnet):

torsdag 19 maj 2016

USA trollar med svensk opinion för att driva fram NATO-medlemskap

 *****

Eftersom det finns många sympatiska drag på himlen Agrells födelsedygn ska jag vara försiktig i det som nu kan sägas om en enbart "psykisk karta" (baserad på Månen som utgångspunkt). Inte minst för att den här bloggen har läsare som ligger nära Agrells "grundtyp".

Jag talar här om tolftehusmänniskan, som kan innebära hela spektrat från inburade skurkar till människor på sitt yttersta i långvård etc (såväl vårdgivare som vårdtagare) men också den typiska dolda forskaren som söker det "ovärldsliga" tolftehuset eftersom världslig ambition inte längre lockar dessa själar. En professur med lite undervisningstimmar och tid att forska och skriva är ett mycket träffsäkert uttryck för följande sinnelagsascendent med det intellektuella "underrättelsetecknet" Jungfrun (Merkurius!) i 12e:



Det är närmast poänglöst att studera maktens stöttepelare i Sverige eftersom landets saknar kultur av den typ världens ledande nationer odlat i tusentals år. Här är det närmast unikt om en makthavares födelsetid står att finna i trycket. i Frankrike visar astrotheme.fr hur helt annorlunda situationen är för ett land som har en gammal tradition av intellektualism. Påfallande många franska politiker har känd födelsetid så att gemene man i "demokratins" namn kan bilda sig en uppfattning om de själva skulle göra jobbet bättre!

Den praktiskt lagda svensken hade fullt upp med att bygga sig lä från väder och vind och ingenting finns kvar av hans avlägsna indoeuropeiska förfäder som studerade natthimlarna och kom till förståelse av den makro- och mikrokosmiska parallellismen.

Vad som kan sägas om den hoper själar som föddes samtidigt med Agrell här i vilket fall säkert för kullen den 13 oktober 1950. Månen befinner sig garanterat i fredstecken Vågen, vilket nästan undantagslöst är en harmlös och trevlig position. Men sinnets bas, Venus, ligger i 12e förlusthuset, varför tankarna uppenbart söker sig mot förlusten av Fred, 12e kallades ju "den onda demonens sektor" under hellenismen vilket lätt kan avmytologiseras till "världslig förlust" som sektorn numera kallas.

Men där pågår mer som står det fridsamma Våg-sinnet och det är förstås krigets egen Mars som ställer till problem och förmodligen ger den djuppsykologiska basen för det som under många år var Agrells titel, "konfliktforskaren". Och hur välbekant är inte kollisionen mellan den socialt utstötta Skorpionen och den samhälleliga eller sociologiskt lagda Vattenbäraren! Hur väl passar inte detta för en som undersöker subversiva nivåer i samhället! För att inte tala om hur det verkar bo ett förräderi även i den egna djupa psyket (men varom ett sinnelagshoroskopet inte kan säga så mycket).

I en del fall, som Woody Allen och hans tafsande på sina egna (adoptiv-)barn är det uppenbart att sociala stigman inte alls utesluter briljant skärpa, Allen har gjort många av de filmer jag haft stort nöje av och då inte minst för att hans egen evigt sig lika neurotiker ger en underhållande figur.

https://siderisk.blogspot.com/search/label/Woody%20Allen (sex inlägg genom åren)

I fallet Agrell kan en sinnelagsascendent inget säga om intelligensnivån (vilket inte hindrat den här bloggen från att under många år och i övningssyfte använda månhoroskop som om de var en komplett födelsekarta).

Men håller man sig till Månen som psyket eller sinnelaget och dess observanser finns ändå några saker att säga: Månen i Vågen har gott stöd från Jupiter i Luft-Vattenbäraren vilket är precis vad man vill se hos en professor, en lärare. Jupiter kallas ju Guru i Indien och bättre i en kultur som degraderat till sekularism blir professorstiteln knappast. 

Full pott för månhoroskopet här (och låt oss inte fundera på de hundratals andra svenska barn som föddes samma dygn och på vilka sätt de kommit att uttrycka sina Jupiter-expansiva eller rymliga psyken i livet). 

Från Jupiters nästa passage genom samma tecken där Sverigehoroskopet har denna "den högsta kastens" emblem, känner bloggaren indirekt (bekantas bekanta) till figurer som regelbundet dyker upp i medierna i ämnen som nationalekonomi och politisk vetenskap. Jupiter i det sociala tecknet förefaller åtminstone ge en extra injektion till Vattenbärarens vidgade synfält.

Men så var det den illvilliga Mars som attackerar samhället eller dess valda ideologi i ryggen. Ur sinnelagets perspektiv är denna Fiende belägen i 2a huset, och frågan om ekonomisk krigföring är troligen av de aspekter Agrell finner viktigast. Han talade redan 2016 om dåvarande modeordet "hybridkrigföring".

Nu kommer en känslig sak. Ur sinnelagets eller psykets perspektiv är ju inte detta expansiva samhällsintressen en god sak! Precis som med Sverigehoroskopet och dess kända Vågpersonlighet BÖR denna typ av identitet INTE ägna sig åt Jupiters tillväxtfrågor utan istället frågan om NOLLTILLVÄXTSAMHÄLLET, människor och företeelser i harmoni. 

Jag ser att ämnet är viktigt för Agrell, på hans institutionshemsida listas texten "Undvikandet av politisering", låt vara att frågan gäller neutral eller "vågig" informationspresentation snarare än Nolltillväxt som nytt national- och världsekonomiskt ideal bortom kapitalismens död. 

Ska man gissa innebär Mars-Skorpionen i 2a en otroligt konservativ eller rent reaktionär vilja att till varje pris (intill skorpioniska döden) försvara den döende kapitalistiska ordningen. Som sagt: man blir inte professor i Sverige genom att tänka framåt. Därmed ar Agrell den Onda Svenska Storfinansens "gå till"-auktoritet när det kommer till att förstå vad hur hybridkrig och sprängda gasledningar kan komma att påverka Sveriges onda Elit och deras beroende av tillväxtekonomi. 

Agrell tror kanske att Mars-Skorpionen är svenska samhällets fiende (f.n. Putin) men i själva verket växer fienden inom honom själv och hans "vetande" driver på den ondska inom det egna protektoratet som tvingade Sideriska att medge att Sverige i praktiken dödförklarats genom dess hinduiska ödescykler - för att inte tala om de folkvalda politikerna som lyssnar till allt utom folkviljan när det gäller Ekonomi.

Lustigt nog förekommer Agrells karta Sverigehoroskopet (anno 1974) i en defekt Saturnus  och därmed samma svenska nationalskam: landets oförmåga att korrekt förstå Tidsherrens vilja med världen. Här syns samma degradering av den organisatoriska Saturnus till den sublunära sfärens patetiska värderingar som en följd av konjunktionen med demonen Ketu (södra månnoden).

Symboliskt kan detta läsas som att det som borde vara 7e himmelen kapats av sublunära näringsintressen och att svenskar och Agrell bara tror de tänker högt och rätt. I själva verket går det inte att sjunka lägre bland världens nationer än att degradera Saturnus till den sublunära demonens nivå. 

Men det är klart: Månen står för säkerhet på hemmaplan och är ett land världsunikt i sin själviskhet och manipulation för att själv vinna fördelar i allt (Sverige i EU...) då är symboliken inte bara korrekt utan helt logisk. För varje ängel kropp måste det finnas en demon. Det är en kamp mellan Ljus och Mörker och Agrell stödjer Sverige som i sin tur valt den Mörka sidan.

*****

I januari 2023 - mitt under Saturnus dasha-period ("Lilla döden) - når återigen och via transit Saturnus Vattenbärarens tecken. Den har redan nosat på sitt positiva hemmatecken men började 2022 backa tillbaka i Stenbocken vilket svenska hushåll nu känner av för fullt med inflation, el- och matpriser (4e huset för Hushållen ägs av Stenbocken i Sverigehoroskopet). 

Detta är exakt vad man kan räkna från Saturnus i materialistisk Jord i dess roll som Den Stora Illgöraren i de fall där Saturnus natalt mår lika illa som den gör i Sverigehoroskopet. Sverige är så osjälvständigt "konstruerat" att landet går sönder så fort det krisar lite i omvärlden. Det är priset för att så pinsamt kastad sig i armarna på USA och kvartalskapitalismen...

När nu Saturnus sakta tuffar framåt i zodiaken kommer det svårmod en usel Saturnus för med sig knappast att försvinna, men väl byta skepnad. Hus/teckenskiftet flyttar fokus från landets alla Hushåll (hus 4) till Sverigehoroskopets Elit-hus (nr 5). Där håller den onda Storfinansen (Jupiter) och alla Sveriges ledare (Solen) till. Det är ett hus de dummaste av svenskarna (och de är tyvärr väl många) aspirerar på trots att Världsklockan visar att den här eonen redan är slut. 

Vi befinner oss i under de årtionden av sammanbrott som föregår det Nya Globala Paradigmet man bara behöver studera Kinahoroskopets 10e hus för att lära sig mer om (Venus i positivt hemmaläge i Vågen - herravälde på motsatsen till USA:s dödsfixering).

Det är intressant att notera Agrells "verksamt onda" Jupiter-i-Vattenbäraren gradexakt med Sverigehoroskopets Storfinans. Så ska man födas om man vill sälla sig till den "högsta kasten".

OBS. Agrells Måne i 23e graden baserar sig
på middagstid men skulle den i verkligheten
knyta väl an till Sveriges Vågpersonlighet i
21a graden tyder det på att bloggen stött
på en av de verkliga makthavarna
bortom den nationella skendemokratin

 

Men det kommer inte att bli en rolig period för landets makthavare och finanselit. Saturnus är natalt nedsänkt till ett så lågt intellektuellt perspektiv (till följd av konjunktionen med Ketu) att dess varje rörelse över himmelen är ett potentiellt nytt problem för landet att adressera. 

När Saturnus sista veckan i februari 2023 tangerar landets och Agrells Jupiter blir nationalekonomin och dess kopplingar till världsekonomi ett akut problem. Som icke-ekonom kan jag inte säga mer i detalj vad som väntar svenska företag med export på programmet eller för den delen den plågsamt inkompetenta närighetsministern som ska hålla landets inrikesekonomi väloljad.

Det blir inte roligt, men framtiden (som inte finns) ligger nu bara månader fram, så den som ännu inte begått självmord pga. svenska statens svek mot sitt folk kan bänka sig för att se hur DÅLIG KARMA drabbar även eliten. 

Att SAAB nyss fått en order på 900 miljoner kronor är ett exempel på att dålig karma redan kan förnimmas. Ordern är en konsekvens av att USA som kräver att deras nya NATO-"partner" sprätter iväg mer av sin BNP på dödsmaskiner. Vill vi leka med en mördare måste vi visa att vi menar allvar!

https://omni.se/saab-far-order-fran-staten-vard-900-miljoner/a/zE0299

Nyheten betonades inte av de regeringstrogna svenska medierna och kom och gick den 15 december, bara några dagar efter att Lilla döden rullat igång. Jag tror läsaren börjar se vilka Sveriges karmiska teman är...

Här är Saturnus schema för vandringen genom Elitens och tursamhetens kvarter i Sverige:

Range of search: 1.01.2022 - 31.12.2025
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.aqu
 
Realization intervals (begin - end):
30.04.2022 - 12.07.2022
18.01.2023 - 29.03.2025

Saturnus i transit motsvarar väldigt väl den hinduiska dasha-läran som inom ramen för den spruckna välfärdens Jupiter fokuserade Saturnus från november 2022 och fram till sommaren 2025. Jag tror knappast det är en slump men har varken ambition eller förmågan att dekonstruera de gamla hinduiska tankarna bakom alla deras kompletterande studier av Tidsherren eller Ödet.




En recensent av "The Greatness of Saturn" (1997) på amerikanska Amazon påminner om att planetens rykte som den "stora illgöraren" är hur en fallen själ ser på saken, en sådan man lätt blir under inflytande av ett nationalhoroskop som Sveriges. 

Saturnus VERKLIGA arbete, för dem som inte utsatts för statens mörkande av alla frågor om det Större Livet, är att luttra själen och frigöra vårt högre medvetande från den kroppsliga, lägre begärssjälen (tänk näringsminister Ebba Busch och hennes övertydligt hungrande karta).

Saturnus kan visserligen upplevas skrämmande (den är dock Liemannen) men är i själva verket ändå människans bästa vän - alls ingen Främling. Saturnus rensar själen från slagg och hjälper den tillbaka till dess evighet (och medvetenhet om att vara en evig varelse).

När man studerar ett horoskop måste man bestämma om man väljer den fallna materialistens perspektiv eller astrologins verkliga samtalsnivå! Den här bloggaren har sedan 2009 befunnit sig lite varstans, men tänkt att vägen kommer att klarna till sist.


Inga kommentarer: