Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 22 december 2022

Dubbelspaning: "Saturnus dödshus" / Upphöja Penningen till sitt högsta goda

Ett nattsvart inlägg om Liemannen som passar väl i kristider när Kapitalismen trycker ner svenska folket i fattigdom och belönar sig själv med elbolagens övervinster på el och giriga fastighetsägare som efter tio högst lönsamma år nu söker smita från sitt kollektiva ansvar för samhällets stabilitet!

*****

Saturnus är främst den Stora Illgöraren - ytterst Liemannen - för majoriteten av kroppsidentifierade västerlänningar. I andra kulturer än har den ett större spektrum och kan också stå för högsta medvetande för de människosjälar som kommit längre (via tursamma eller envetet genomförda tidigare liv). 

Planeten har varit på tal flera gånger i nyliga inlägg och en googling visade just bloggaren hur frustrerade mycket småregler i den hinduiska astrologin som stärker misstanken att internet är den värsta fördumningsapparat människan uppfunnit. 

Det är uppenbarligen MÄNGDER av inbördes oförenliga hinduiska traditioner som ligger ute på nätet och reducerar studenten till en kloak av förvirring och icke-vetande. Det korrekta sättet är förstås att välja EN TRADITION och sedan bemästra den och inte bete sig som en svensk vid sitt smorgasbord och plocka lite här och där, och sluta som en vag och rätt insubstantiell citatmaskin! 

(I vad mån den här bloggaren liknar en halvpåläst svensk får andra bedöma, själv ser jag mig mest som en fenomenolog som nyfiket studerar astrologiska tankars genomslag inom t.ex. antik kosmologi...)

Efter att nyligen ha läst hur Saturnus position i fjärde och åttonde steget bortom måntecknet (Dhaiyaa-fasen) tillskrivs en tid av problem dyker nu en annan lärosats upp, nämnd av den mytologiska indiske författaren och astrologen Parashara

"Parashara uppger att det 8e huset räknat från det hus Saturnus ockuperar vid födelsen är MRITYU BHAVA eller Dödens hus."

(mrita eller mrit = död, jämför latinets mors och speciellt adjektivformen mort)

Traditionsförvirringen på nätet är nu inte så total som det först verkar. Saturnus "fixering på åttonde steget" är bara ännu ett exempel på hur hinduerna numerologiskt återanvänder husens positioner och låter planeterna "projicera" husbetydelserna på helt andra hus än de man lärt sig utifrån den "naturliga zodiaken". 

Det 8e dödshuset träder i praktiken tillbaka om man ska tro Parashara, och 8e framför Saturnus stämplas med dödshussignfikationen. I kritiken av DN-Wolodarskis bristande förmåga att se en framtid befriad från kapitalismen förekom just en sådan här motsättning (dock inte helt analog): Kinas horoskop visar en sak om yttrandefrihet via 3e huset medan den naturliga härskaren till 3e, kommunikationens Merkurius, bar ett långt bättre budskap, ett framtidslöfte som för den här bloggaren övertygande visar var maktens och intellektualitetens centrum kommer att ligga i nästa värld (bortom Klimatkatastrofen). 

Och som alltid får det mer specifika ominat företräde framför den naturliga zodiakens mer grundläggande orientering. Därför har Kina det överlägset bästa horoskop av alla de nationalkartor jag räknat om till sideriska zodiaken (förvisso bara ett tiotal).

*****

 

Naturligtvis kunde inte bloggaren låta bli att ännu en gång dra fram sitt eget dödshus och inspektera dess omen utifrån den här specialregeln.

 

Med en maximalt stark natal Saturnus i väster (hus 7, gradexakt kontroll över ascendenten/kroppen) faller Saturnus "dödsblick" på det 2a huset för föda, pengar och personliga tillhörigheter.

(Hinduisk tradition placerar också familj/nära släkt i 2a - i den här korta hinduiska artikeln om hus 2 hörs några skarpa formuleringar som höjer sig över många skräpsajter.)

Faktum är att bloggaren, nu 63, praktiserat en asketiskt inspirerad "självsvält" i årtionden med början i 20-årsåldern. Även hemlivet (Månen, hus 4 eller Krabban) har tagit sin lilla tid att ens överväga en lätt statushöjning (behöll barndomens  bokhyllor avsedda för garageförvaring i vardagsrummet till femtio). 

Krogliv och socialiserade i unga år var kul men lönen räckte bara 2-3 veckor. Har aldrig blivit övertygad om den svenska "arbetslinjen" som är förtäckt slaveri och höll mig flytande med ett illa avlönat trekvartstidsjobb. Med en så stark Tidsherre tycks ha följd med medfödd insikt om att DISPONIBEL TID - kvalitetstiden -  Överklassens verkliga privilegium - inte dess köpkraft. Denna egentid som kan leda massorna vart som helst söker Översittarna till varje pris förneka dem. 

Rätt typiskt en födelse i balanskonstnären Vågen att vara livsnjutare första halvan av månaden och sen pendla över till enbart råris och ärtor i 2 veckor och parallellt lära sig vad svensk medel- och underklass först nu under "Lilla dödens period" erfar: armod och påtvingad självförnekelse!

Som tidigare beskrivet representerar Saturnus i detta horoskop "det högsta goda" (hus 9), och att begränsa människans kapacitet att fastna som låg hedonist som bara lever för mat och sinnesstimulation och saknar alla vettiga intressen har följt bloggaren helt naturligt. Saturnus "dödsaspekt" skulle i själva verket kunna vara en konserverande aspekt genom att hålla västerlänningens välfärdssjukdomar på avstånd. Men det är bara en (hoppfull) gissning.

Att den här "två livsstilar-i-ett-liv" naturligt gav sig berodde på att religions- och filosofiintresset vaknat i övre tonåren och några hinduiska texter redan studerats flitigt.

(Egendomligt nog har aldrig något hinduiska tidigare liv-minne poppat upp under meditation som jag också började med runt tjugo... Kanske är det så enkelt att hinduismen är en generisk milstolpe som västerlänningar når först av alla, när de börjar bryta med den tanklösa, västerländska vandringsvägen....)

Bloggarens horoskop är återigen märkligt illustrativt som skolboksexempel eftersom Saturnus gränsdragarblick mot 2a huset även får stöd av zodiaksymboliken. Krabban i 2a relaterar till näringsintag och assimilation (och salig mor kunde berätta att jag, förstfödd av fyra barn, var den överlägset lojaste när det kom till amning. Barnet närde sig lite grann och verkade sedan dåsa till ett par minuter innan det var dags för nästa mikroportion näring. Modern anpassade sig till barnets beteende och ägnade mer tid att att amma spädbarnsbloggaren än någon av följande tre barn. (Alla fyra syskon har Månen konfigurerad med Saturnus, men bara undertecknad har den i gradexakt opposition till ascendenten och denna "åttondeblick" mot 2a huset.)

Detta är helt i linje med horoskopets Saturnus som inte bara GRADEXAKT (±1°) opponerar sig Månen invid ascendenten - Modersprincipen eller modersbröstet - utan också detta Saturnus dödsgrepp på 2a huset för näringsintag i Krabban / modersbröstets tecken. Saturnus eller Shani (Den Långsamma) styr det här livsödet redan från första måltiden och anger takten, en konservativ faktor och ett direktiv om att välja minimal förbränning (alltså den miljömedvetenhet som nått världen först de senaste årtiondena). 

Utvikning. Många budskap kan härledas ur varje planetposition och idéhistorikern Richard Tarnas flyttade in begreppet "multivalent" i astrologin och betraktade lite slarvigt planeterna som Carl Jungs "arketyper". Mer korrekt kanske att följa Platon och betrakta en planeter som en visuellt iakttagbara avbild (gr: eikon) av sin osynliga arketyp.

Dessa arketyper har ett mer känt namn, Platons "Former". En arketyp kan förvisso kan visa sig via ett enda himlaljus (de tre vise männen om jesusbarnets födelse: "vi har sett Hans stjärna stiga i öster") men för Platon var de jämväl de geometriska mönster himmelen är full av, synliga antydningar om tillvaron rymmer högre formativa principer.

Likväl måste döden komma någon gång och Saturnus inriktning mot 2a/Krabban skulle kunna tyda på tarmcancer, tråkigt men sant. Om inte hjärtattacken kommer först, via Mars konjunkt Sol... Nå, Saturnus är samtidigt representant för den personliga daimonen i detta horoskop så det som sker, det sker när Översjälen tröttnat på "den svenska upplevelsen" eller vilket perspektiv som uppnåtts vid den tiden. Saturnus (vare sig i den extra rollen som "personlig daimon" eller inte) människan acceptans inför det som sker, att det existerar ett Öde, förutom för 200-talsfilosofen Plotinos som visserligen erkände astrologin men menade att bara fallna själar, människor som slavar under den sublunära principen och dess påbud påverkas av planeterna. Den filosofi, musikvän eller "älskare" som upphöjt sig till den Rationella Själen påverkas inte astrologiskt! 

Mer utviknikng. För att förstå vad Plotinos här talar om måste man veta att han var dualist och lite elakt kan sägas ha förnekat det kroppsliga livet. Han lånade en del tankar från den astrologi-bejakande stoicismen men tycks ha levt markant avskild från sin "lägre kropp", även om han i allmänna ordalag menar att även "filosofen" servar "den andra" (den egna men förfrämligade kroppen) så att dess naturliga behov inte blir en ren anfäktelse. Kort sagt, en intelligent människa håller sin kropp vid liv och ägnar sig sedan åt "högre ting", man gör inte som fransmän och svenskar mat till en pseudo-religion. Bloggaren har följt Plotinos sedan sena tonåren utan att veta om det. Men romaren kan här ha varit en ren karbonkopia på Österlandets synsätt, vilka han är känd för att ha varit intresserad av.

I termer av familjeliv eller umgänge med den närmaste släkten är Saturnus-i-7e och dess speciella dödsblick mot 2a raka motsatsen till ett tätt och hjärtevarmt flockliv med de nära och kära. Den överhuvudtaget inte inkarnerade daimonen (som överinser människolivet från en högre våning), denna daimon (eller "Översjäl") ligger bakom att människor alls talar om "individualism. Daimonen är en gammal föreställning som inte ger något för moderna staters förklaringar att människan är ett socialt flockdjur i syfte att kunna kontrollera sina befolkningar. Individualiteten i en separat fysisk kropp är inte vad ordet primärt syftar mot.

Utvikning. I ett tv-program om evolutionsbiologi såg jag istället ögats evolution och placering i kraniet tjäna som förklaring till att apor och människor blivit sociala flockdjur. Evolutionen flyttade fram deras ögon på kraniets framsida vilket ökade djupseendet för mer exakt uppfattning om VAR I RUMMET man befinner sig (bifokalitet).

I gengäld uppstod en gigantisk blindblick åt sidorna och bakom huvudet. Kaniner ser 360° lärde jag mig av programmet, men har ingen bifokalitet alls, kaninens varseblivning är närmast "psykotisk" där också upplevelsen sägs vara "platt" eller sakna djup. Kaninens ögonplacering är urtypen för negativa djur som lägger mest tiden på att skydda sig (jämför Vatten-elementet, sinnebild för Naturens skyddande aspekt).

Aporna/människorna är mer positiva och kompenserar för sina visuella blindfläckar genom slå sig ihop i grupper så att alltid något par ögon har koll och kan varsko de andra. Så uppstår t.ex. den positiva kvalitetens Eld i astrologin - den visuella djur- eller livssjälen som inte för inte primärt representeras av Solen/Ögat (organkopplingana är astrologi på det fysiologiska tolkningsplanet, det för dualisten och förespråkaren för den Rationella Själen Plotinos garanterat minst intressanta).

Inte minst zodiakens mellanakt påminner om att daimonen är människans egentliga och odelbara högre väsen. Akt 2 är den "individualistiska akten" bortom den inledande aktens mer kroppsfixerade eller "personliga" nivå. Efter den personliga kroppens hus nummer 1 startar den verkliga berättelsen med Solens/atmans naturliga 5e hus och tanken att var och en i princip är en "lejonkung" eller värdig härskare. 

I ett sekulärt samhälle som det svenska är denna individualism falsk eftersom den fortfarande syftar på en enskild kropp och dess eventuella försök att skilja sig från mängden (genom att köpa samma modeplagg som alla andra...). Astrologi i dessa högre läsarter förlägger individualiteten på den osynliga själens nivå och hus 5 - ett "eldigt" eller livsrelaterat hus - representerar i den naturliga zodiaken akt 2 i dess renaste form. 

Sedan sjunker "vibrationerna" i hus 6 som betecknar den olägenhet det innebär att ta den själsliga individualiteten ner till fysisk form (ohälsohuset). Zodiakens kontrast är här påfallande: eudaimonins femte avlöses av träldomens, slitets och illamåendes sjätte!

Akt 2 innehåller också individen som i allianshus 7 förbinder sig med den annan (i syfte att hålla arten vid liv eller kanske för att minimera den individuella ohälsan genom samarbete), men slutligen dör individen från denna värld via hus 8. Allt enligt den naturliga zodiakens schematik. 

I akt 3 (2 jupiteriska och 2 saturniska tecken) är "gudamänniskan" i princip redan född och utmärkande för dessa är ett engagemang som inte längre stannar vid den egna kroppen/födan/förmögenheten eller ens den egna individualiteten (på det sätt den här bloggaren alltid varit nyfiken på sina tidigare liv och också fått drömsvar på en del frågor). 

De jupiteriska och saturniska är äldre/större själar - åtminstone i teorin. I praktiken visar astrologins byggbitar en otrolig mängd kombinationsmöjligheter och ett svindlande antal sätt att anlägga perspektiv på livsödet.

Vad om man t.ex. upphöjer frågan om pengar för att t.ex. ge kroppen den näring den tarvar till sitt "högsta goda"? Det vill säga motsatsen till att ha den begränsande Saturnus som personlig daimon och denna daimon dessutom motsätter eller söker begränsa inflytandet från 2a födoämneshuset? (Kuriosa: Bloggaren föddes som allergiker mot många substanser och testades som småbarn. En del allergier växte bort, några blev kvar.)

Pengar och föda kan tyckas som en remarkabelt låg ambition för sitt "högsta goda" och kan men måste inte ske i de fall där OXEN (naturlig ägare till 2a) placerar sig i 9e Dharma-huset för det man uppfattar av Universums ordning och krav på en själv. Samtidigt är triangeln hus 1-5-9 just "dharmisk" och vem är en människa att ifrågasätta VARFÖR en viss själ anländer under ett visst av de FYRA ELEMENTEN? Oxen i 9e ger allstå den Dharma eller väg som inte alls befattar sig människans tredelade själ (Platon) utan med livets materiella sida.

Vilken "typ" motsvarar den kropp/person som högaktar personligt ägande som det "högsta goda"? JUNGFRU-ascendenten, löneslaven, den perfekt samhällsanpassade. Gissa varför de svenska medierna är så fyllda av propagandistiska journalister som alla "ansvarsfullt" torgför statens påbud: medborgare, låt dig förslavas på arbetslinjen och få i gengäld rätt att motta statens allt sämre utbud av service, skydd och stöd. 

Genom att prioritera Guldkalven och sätta den i 9e ger zodiaken som logisk produkt tjänstehjon, galärslavar eller "servicearbetare" som den "kropps- och persontyp" som är FÖDDA ATT BETJÄNA ÄGANDERÄTTSPRINCIP. Vad bättre exempel än gamle moderata pennalisten Fredrik Reinfeldt vars kända födelsetid gjorde honom till en av slavarna men med stora men "verksamt onda" pengar som sitt "högsta goda". 

Horoskopet är extremt kantigt eftersom "stridshingsten" Mars stiger i öster och den är en verksam illgörare för Jungfruns person. Detta är pennalism och arbetarhat (egots aggression har Jungfrun rakt framför nästan och angriper denna zodiakprincip/Form). 

Stora pengars Jupiter är aldrig en välgörare för arbetaren/Jungfrun och i 9e Dharma-huset beskriver den en av de korrupta själar universum också använder sig av i det fortgående civilisationsspelet). Reinfeldts horoskop är typiskt för borgerlig degeneration, även om astrologin i sig inte låter sig mappas upp mot partifärger. Men blotta mängden av materialistiska missljud tyder på de villoläror som borgerligheten förmedlar till sina barn och nu givit den värsta generation skitpolitiker Sverige skådat.

Det har sagts förr och måste upprepas: de dharmiska husen 1-5-9 är alla i grunden goda och att likt Reinfeldt få in VERKESAMMA ILLGÖRARE på dessa platser kan ses som varningstecken i ödet: själen ligger hotande nära att avvika från det som är dess Dharma...

Här motsvarar Saturnus "dödsaspekt" en del av
den hinduiska "6-8-relationen".

Eftersom regeln om Saturnus "onda öga" mot åttonde tecknet framom sig är ny för bloggaren, tänker jag inte ens spekulera i vad slags slut Reinfeldt kommer att möta... Att döden står rotad i den ideologiska Fienden eller Olyckan (hus 6) och träffar honom som kroppslig person (husa 1) är ominöst nog...

Alla med Jungfruascendent måste nu inte sucka resignerat! För att reduceras till en funktion av Guldkalven (Oxen) som kräver sina slavar, krävs ytterligare faktorer som instämmer, förrän man kan tala om en själ som, som sitt "högsta goda" väljer underordning eller vägen ner i Dödsriket. Reinfeldts verksamt onda Mars och Jupiter är exempel på sådana sekundära omen om "frestelser" att avvika från betjänandet av äganderättsprincipen eller förneka en arbetares självklara rätt till sin (korrekta) lön. 

Men det är exakt vad Reinfeldt gjorde under tiden som statsminister när han sjösatte Fas 3 som förslavade långtidsarbetslösa och i många fall lät dem göra verkliga arbeten men utan att betala ut motsvarande lön. De statstrogna medierna valde begripligt nog att hellre fokusera de värsta tokerierna inom Fas 3, som att arbetslösa sattes att måla om stolar som redan var nymålade.

2a = Hades Port och äldre inlägg har noterat sumeriska/grekiska myter som ser Hades som en plats där rikedomens gud håller till. Astrologin tecknar helt klart samma föreställning via 2a huset och - lustigt nog - genom de avfallna judarnas dans kring Guldkalven. Den bibliska symboliken är dessutom dubblerad eftersom denna avvikelse inträffade under deras exodus från slaveri i Egypten, ett land som symboliserar djup materialism.

"Egypten" antyder att den som vistats länge i mentalt slaveri med största lätthet kan falla in i sådana mönster som Reinfeldts horoskop antyder: det antyder någon som bejakar Stora Pengar (Jupiter) och dyrbara smycken och är villig att bli Storfinansens hårt arbetande Slav (Mars-Jungfrun) i hopp om att också få några brödsmulor från den verkligt rike mannens bord. Borgerlig imbecillitet skulle man kunna kalla det, men även arbetarklassens första snara utlagd av Djävulen och en som nästan alla fastnar i redan i unga år och sedan aldrig lär sig tillräckligt för att kunna ifrågasätta. Exakt som den rådande makten vill ha det. Stabilt och riggat till sin egen fördel.

Vågar man gå så långt i tolkningen som att hävda att Dharma är helt korrumperad i Reinfeldts karta? Att Jupiter i 9e, fastän hemma i sitt naturligt motsvarande hus inte är ÄKTA DHARMA utan en Rahu-demonisk äregirighet som ska förknippas med demoniska drifter på låg nivå?

Det är möjligt att 9e huset som Universums vilja här visar hur Ödet SKAPAR FELORIENTERADE SJÄLAR men mer troligt är att hybrisens eller övermåttets Rahu snarare påminner om att Reinfeldts del i den sublunära, Irrationella själen, förlett honom fullständigt i detta liv. Jupiter med Rahu i 9e representerar en stark frestelse att avvika från Dharma men att det är Månen eller sinnliga begär som förleder. Månen är förstås den sublunära symbolen över andra, och här ser man att Dödsrikets Portar står vidöppna för Reinfeldts hungrande Måne.

Apropå 2a huset som "familj" skrevs det när det begav sig om Reinfeldts iskalla mor och moderata kommunpolitiker-suput till far. Hans tidiga formativa grund (Månen i 2a) var inte lyckosam. Till det kommer förstås att Månen försöker tänka (Luft) medan dess disponent Venus står i "förlustens 12e hus" samtidigt som Månen inte har någon effektiv samspelare i Solen - denna har sjunkit ner i begärens Vatten-element (Luft/Vatten-dissonansen kan ge helt verklighetsfrämmande ideologier, likt den Reinfeldt producerade).

Så mycket är fel på denna himmel, och att betrakta socialism (Saturnus ultrastark i Vattenbärarens kollektivistiska symbol) som sin Fiende (hus 6) gör bara det här fallet närmast hopplöst. En människa av noll intresse för den Nya Mänsklighet som söker ta form bortom kapitalismen.

*****

"Daimonens lott" ägnades tre inlägg (Dold Daimon...) i jan/feb 2022. Denna punkt är intressant hos den f.d. statsministern. Daimonen ligger i 10e makthuset i Tvillingarnas 15e grad, vilket gör att 10e husägaren Merkurius (intellektet) är av intresse, särskilt som Jungfruascendenten har denna räknenisse som sin härskare. (Jämför kung Carl XVI Gustaf vars daimon också knyter till makthuset!)

Hos Reinfeldt bör ha funnits finnas något av det "daimoniska" (en del kanske skulle säga karismatiska). Åtminstone visade hans inledande popularitet att han "hade något" som väckte folkets förväntan. 

Varför en transpersonell daimon (ett högre väsen) skulle ha något intresse av ekonomi är förmodligen en felaktigt ställd fråga, det är Reinfeldts hungrande lägre själ - Månen - i 2a ekonomihuset som indikerar hans val i livet att utbilda sig till civilekonom.

Ett missljud, vad jag förstår, är att Daimonens fundament Merkurius står i 12e huset för världsliga förluster. Antingen måste man betrakta Reinfeldt som djupt påverkad av en ond demon i denna värld eller också leds av en daimon som valt att i detta liv ytterst sett bestraffa sig själv genom värdkroppens felorientering. 

(Vad den högre själsaspekten eller daimonen vill med ett enskilt mänskligt liv kan vara svårt att föreställa sig - är det hos daimonen den individuella karman befinner sig och kroppen och livsödet på något sätt matchas? Platon spekulerade lite i ämnet: https://siderisk.blogspot.com/2022/02/en-av-platons-myter-som-namner.html)

Hur man än ser på 12e förlusthuset - som en aspekt av karaktären eller enbart som ett "livsområde", blir daimonens representant - räknenissen - försvagad i 12e huset. Medier har skrivit om hur Reinfeldts drar in fett med pengar på att ge dyra föredrag som alla andra föredettingar, men jämfört med prislappen på Boris Johnsons föredrag lirar Reinfeldt i gärdsgårdsserien:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/dwJeO1/att-tala-ar-guld-for-boris-johnson

Stora pengars Jupiter i Reinfeldts 9e hus för "mitt högsta goda" borde bidra med mer, kan man tycka. Dessutom ägs hans tredje kommunikationshus av Mars som är prominent i 1a egohuset. Den kan också ha med inkomst-via-kommunikation att göra men som "verksam illgörare" är den kanske inte den mest effektiva. Den som minns hur omväxlande medioker och livlig han var som politiker kanske också fattar misstankar kring att 3e rymmer Ketu ("den avmätta/ointresserade")...

Daimonens representant Merkurius hördes dock troligen tala sanning den gången Reinfeldt förklarade att han bortom politiken (stora men onda Jupiter-pengar teg han slugt om), alltid haft en dragning till ämnet psykologi eller snarare psykiatri vilken definitivt kan knytas till intellektets Merkurius i ett "dolt" hus som det 12e. I en av sina mer tragiska betydelser representerar 12e "dårhus". 

Bloggen har många gånger tyckt att Sverige behöver ett politikerkörkort och oberoende utvärdering eftersom folket uppenbarligen inte klarar att bedöma vad landet behöver, alltför manipulerade av falsk individualism (som egentligen bara är egoism). Även Platon insåg att demokrati var något av det sämsta den politiska människan tänkt ut, givet hur svag gemene mans ambition är att träna sin högre rationella själ.

Bara diktatur var värre än folkvälde och då bara de diktaturer där en ond människa tagit kontroll. I tursamma fall kan diktaturen vara av godo, men vem chansar på att den makthungrige döljer en god själ? Platons tanke om ett kommunistiskt (egendomslöst) expertråd av filosofer står fast. Rådet lever utan personliga tillgångar eftersom korruption är en risk även hos filosofer.

I en sandlåda långt ner i samhällskroppen pågår sedan samma verksamheter som i vår värld: krämare som lurar skjortan av köparna och allt annat otyg som följer av pöbeln är underkastad den Irrationella Själen / den hungrande näringssjälen och inte ens förstår det själv. Jämför svenska statens normalisering av en psykisk folkhälsa som inte är tipptopp. 

Naturens förestående vedergällning mot människan gör nu Platons idealstat omodern. De låga segmenten av näriga själar kommer inte längre att kunna göra vad deras primitiva instinkter driver dem till. Morgondagens "visa rådmän" (som kommer att sitta i Kina) utfärdar den dagen direktiv för vilka strävanden mänskligheten kommer att medges eftersom idealet av den blinda massan självmant kommer att vilja höja sitt medvetande är en ren utopi. Vi är och förblir muterade apor.

Se nylig text om världen under Kinas ledning - och detta kommer inte att vara diktatur om man ser i vilken riktning det landet långsiktigt rör sig, t.ex. via de hemliga koder som är inbäddade i revolutionshoroskopet.


Inga kommentarer: