Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 16 december 2022

Demonen Rahus tidsbundna infektion av det svenska folkpsyket

Först en liten språklig reservation. Annars utmärkte (och numera prisbelönta) AB-skribenten Oisín Cantwell kallar ett tunt häfte om 140 sidor "en tegelsten". Det är att göra en väl stor eftergift åt den nya lässvaga och fördummade samtiden, en falsifikation av en stark språklig bild.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/8JPkBw/utvarderingen-av-paskupploppen-avslojar-pinsamma-brister

Häftet i fråga är en expertutredning om de våldsamma påskupproren, och jag kan bara fascineras över att denna blogg senaste använde uttrycket "tegelsten" var i just en kommentar till dessa, publicerad 17 april.

Men då talade jag om böcker på mer än ettusen tättskrivna sidor (inkl. häpnadsväckande digra index). Att Cantwells namn förekommer i just detta blogginlägg visar kanske hur små cirklarna är i Sverige, referenser dansar ringdans och till sist sitter man och bejakar sina egna åsikter när de dyker upp assimilerade i någon ny text.

https://siderisk.blogspot.com/2022/04/ortens-uppror-mot-forkladd-svensk.html

Ögnar man igenom blogginläggen om de antirasistiska upploppen på nytt visar sig mycket av expertutredningen förekomma där, vilket inte betyder mer än att astrologin har rätt bra koll på sina symboler, att traditionen bevarat kärnvärden som tål att testas.

Cantwell läser rapporten och noterar: "Upploppen tycks inte ha varit särskilt planerade utan uppstod närmast spontant. Det hindrar inte att det våld som utvecklades var oerhört grovt, grövre än polisen har upplevt tidigare."

I en uppföljning den 18 april, "Rahu & Ketu: demonens huvud fyller svenska folket med vanvettet", säger Sideriska:

Våldsamt kraftfulla [norra månnoden/demonen] Rahus entré i Väduren, Sveriges emotionella måntecken, gav redan efter några dagar resultat i omfattande upplopp till följd av Sveriges Ketu-veka Saturnus, landets sekulära förvirring och oförmåga att hantera religionshatare som dansken Rasmus Paludan korrekt.

https://siderisk.blogspot.com/2022/04/rahu-och-ketu-demonens-huvud-fyller.html

*****

Nu har den här bloggen visserligen förklarat att Sverigestudierna är ett avslutat kapitel, landet har sålt sig billigt till främmande makt. Men precis som den åldrande greven av Oxford satt intill döddagar och skrev om och petade i sina texter (nu kända som "Shakespeares" verk), på samma sätt skulle den här bloggens tiotusentals sidor kunna bearbetas och avlockas ytterligare detaljer som föll vid vägkanten vid tiden.

Påskupproren föranledde upptäckten att okontrollerade och galet hungriga demonen Rahu nått och nu skadade Sveriges folkligaste sida, månsidan, bara dagarna innan tumulten brakade loss. Ett annat inlägg noterade Rahus kritiska position nära "folksjälen" runt valdagen (och vad det innebar ser nu var och en).

Men den galna hybrisens indikator måste rimligen också ha ett finger med i den vansinniga inflation och för egen del dubblering av elkostnaderna trots att jag halverat antal timmar den strömhungriga stereon står påknäppt varje dag (enbart för att spela radio i bakgrunden).

Nu förklarar en del åsiktsmaskiner i medierna att hela Europa lider av Putins gaskran (medan andra skyller på endera blocket i svensk inrikespolitik). Men att studera vartenda EU-land (till att börja med) är en alltför stor uppgift och lockar inte.

Men Rahus passage genom Väduren i Sverigehoroskopet har en tydlig koppling till ekonomiska frågor - se bara regeringens Kristerssons alla överbud INNAN valet - vad var det om inte demonen Rahu som per definition skjuter över målet i sina försök att framstå som en gud trots att det är en låg, låg varelse!

Det handlar alltså om Rahus TRANSIT genom Väduren och som en av tungviktarna (Jupiter, Saturnus, Rahu & Ketu), kan man räkna med att bara rörelsen genom horoskophusen aktiverar huset/livsområdet på gott och ont. Mest ont eftersom Ketu är en av de naturliga / essentiella illgörarna - ett undantag vore om födelsehoroskopet rymmer en fantastisk Rahu, välgörande på flera sätt. I dessa fall finns äregirigheten som har något på fötterna och storartad framgång kan resultera.

Bland Sverigehoroskopets nästan tallösa tillkortakommanden avger speciellt svenskarnas kommunikationsförmåga säregna missljud. Det har klagats länge på "svengelska" men med it-teknologin är det svenska intellektet i fritt fall. 

Rahu befinner sig i nationens 3e intellekts- och kommunikationshus och det är typiskt att landet föll till en aldrig tidigare hörd ospråklighet efter att Apple lanserade SmartPhone 2007 (avhandlat i äldre inlägg). Dessa maskiner är så användarovänliga att de närmast tycks avsedda att skapa passiva konsumenter som bara behöver trycka en knapp för att matas med ett videoklipp av avpassad längd för att inte plåga "användarens" förmåga att vidmakthålla koncentrationen.

Utvikning. En läsarkommentar nyligen innehöll en intressant länk till en ordväxling mellan poppsykologen Jordan Peterson och Nobelpristagaren i fysik, Roger Penrose. Ämnet rörde fotoner, massa och big bang. 

De få minuterna var så pass intressanta att jag klickade till intervjuns början och uthärdade 1 timma och 40 minuter utan alltför svår plåga i arslet. 

https://www.youtube.com/watch?v=Qi9ys2j1ncg

Flera ämnen passerade revy och allt var inte lika intressant. Men Peterson var en intressant upptäckt. Via svenska medier har jag haft en mycket LÅG uppfattning om människan men, han visade sig vara hyperintelligent vilket säger något om svenska mediers oförmåga att återge vida världens skeenden på ett rättvisande sätt. I Sverige dummas allt ner "av omsorg" om befolkningen eftersom alla har "mänsklig rättighet" att känna sig överbegåvad utan att anstränga sig.

Roligast var nästan hur denna psykologiauktoritet kröp som ett litet barn inför Penrose och försökte visa sig på styva linan genom så komplexa funderingar att det 91 år gamla geniet måste ha undrat i vilken helvete han hamnat. Jag noterade efteråt Petersons krigare Mars i Barnet/Väduren och all JORD i hans horoskop.

Det lilla i 12e undertryckta Barnet visade sig vara en Presterare (Jord älskar att excellera i sakkunskap) som ville visa sig på styva linan ett unikt tillfälle att samtala med en Nobelpristagare. Han råkade aktivera sin medfödda Eld/Jord-konflikt - "vem är herre på täppan?". Där bjöd Peterson mer på sig själv än han kanske någonsin kommer att förstå.

Roger Penrose kommenterades redan 2011 på bloggen (9 år före sitt Nobelpris):

https://siderisk.blogspot.com/2011/04/fenomenal-krafta-utmanad-av.html

Eftersom hans födelsetid förblir okänd finns inte mycket att tillägga till de spekulativa nödhoroskop Sideriska använder i alla dessa fall....

*****

Eftersom Rahu är en "early adopter" (som det brukade heta om den konsumentgrupp som är mest på hugget att ta till sig alls som lanseras som "nytt") är det uppenbart att Sverige och dess IT-fascism gav landets "gammelmedier" tydliga 3e-husproblem under den Rahu-cykel (2002-2020) landet nu passerat. 

Åren rymde också fixeringen vid "hat" och det är typiskt att gamla makthavare anklagade FOLKET för att stå för hatet. Men nationalhoroskopet visar att det är den Onde Rike Mannen - "verksamt ond Jupiter i Elitens 5e hus - som ligger bakom demonen Rahus alla överdrifter! De Gamla Härskarna fann att tekniken berövat dem en del av det problemformuleringsmonopol Överheten i alla tider haft!

Därför kan man på goda grunder addera även "rebell" till Rahus olika egenskaper. Dess naturliga tendens att vilja bryta sig ur sin underordning som en simpel demon i den sublunära verkligheten och vinna sig en guds status är naturligtvis höggradig ondska eller "hat" sett ur den rådande maktens perspektiv. Men i samband med större och icke-reversibla förändringar i mänsklighetens öde har t.o.m. de blodigaste revolutioner alltid spelat en viktig roll.

Det var det påskupproren gav prov på men Rahu som en omstörtare hämmas i Sveriges fall, inte minst i ekonomiska frågor. När demonen i transit passerar den talrika svenska underklassens tecken (Månen i Väduren) aktiveras direkt folkets fattigdom. 

Landets socialdemokrater korrumperades så djupt under sitt långa maktinnehav att de nu står för 1800-talet igen. Fattiga och Rika används som omskrivning för Orten och Vi Övriga. Det enda nationalförrädaren "Magda" har att säga befolkningen är att de ska göra en klassresa uppåt eftersom socialdemokratins elit själva har blivit så välskodda att partiets politik nu handlar om att gynna sin egen konsumtionsnivå och se till att ingen som fått det gott har anledning att klaga. Socialdemokratin har blivit en civilisationsförstörare!

Sverigehoroskopets Måne-i-Väduren representerar inte längre det traditionella väljarunderlag sossarna tidigare tagit för givet, betraktat som sina egna. Månen i Väduren är den Nya Svenska Underklassen - alla de skitjobb den onda svenskheten lämpar nedåt på nyanlända! Månen står för den ansiktslösa folkmassan medan Väduren representerar debutanten, nysvensken!

Denna läsning av horoskopet hade varit rätt osannolikt när det började gälla med Regeringsformen 1974 men är idag uppenbart! Det visar också hur Sveriges Elit (Solen/Storfinansens Jupiter) fungerar som en attraktor för den stupida nya svensken i underklassposition. Nysvenskar försöker och försöker anpassa sig och anamma vad medierna vräker ut som "de svenska idealen". Men de kommer knappast att lyckas. De är här för att ursvenskarna velat leka kolonialherrar lite efter att övriga Europa redan lagt ned den horribla fasen. Och vad lika illa är: allt flera gamla infödda svenskar hasar nedåt i fattigdom. Folket kan inte längre välja politiker med vett och de politiker det får förvärrar sönderfallet.

Att "rebellen" Rahu 2022 börjat vandra genom den "lågfolkliga" Väduren antyder tydligt nog att landets sämst lottade mycket snart har himmelens sanktion (om  än inte svenska lagars) att gå till blodigt uppror! Skälet är förstås att underklassen i Sverige alltid felfördelats och hållits så nära fattigdom det någonsin är möjligt. "Putins gaskran" (vilket jag betvivlar är den sanna förklaringen) har vridit om tumskruvarna på underklassen ett par varv för mycket, och det är här jag redan i april påpekade att Sverige nu har två stora motiv som är aktiva samtidigt: Lilla döden/Saturnus (2022-25) som är en planetär ödescykel som ska samläsas med Saturnus i transit SAMT Rahu-transiten genom Väduren. 

Dessa två rörelser i tiden är faktiskt en sammansatt FORM, på det sätt som Platon (enligt ett sätt att förstå) beskrev världsrymden som det gudomliga Intellektet synliggjort. De tallösa himlaljusen bygger upp konstellationer och andra celesta fenomen och dessa är bara de sinnliga uttryck människan kan beskåda. Men bakom alla dess figurer väntar Principerna på att bli förstådda och astrologin är faktiskt en slags Platon-i-praktiken! Det har inte västs klassicister någonsin velat överväga. Matematiker i väst har å sin sidan vald att uppfatta Platons Former på sitt sätt, men det är uppenbart att himlavalvets konstellationer ÄR Former.

I https://siderisk.blogspot.com/2022/12/budha-aditiya-yoga.html förekom en utvikning om Formerna som underströk att de är osynliga och bakomliggande och upp till var och en att få ett grepp om. Men jag behandlade den gradexakta konjunktionen väl styvmoderligt. För naturligtvis illustrerar detta också en Form och därtill den mest grundläggande av dem alla: Enhetens Form.

Att via intellektet addera Saturnus transit till Rahus låter sig knappast göras! Här gäller verkligen Kontemplation och förmågan att motta "förnimmelser" vilka sedan Merkurius kan söka rationalisera på ett sätt som tillfredsställer dem som enbart har logik i sina verktygslådor. Tyvärr lämnar jag läsaren i sticket, ur fas med den typen av övningar - särskilt som Sverige redan dödförklarats!

Transiten för demonen Rahu, som får egot i svensken att vilja frigöra sig från tidens allmänna misär och lyckas bättre på egen hand:

Range of search: 1.01.2022 - 1.01.2025
In steps of: 24h 0m
Search for...:
nod.ari
 
Realization intervals (begin - end):
13.04.2022 - 30.10.2023

Denna instabilitet gynnar - till all lycka för den Rådande Makten - inga samlade protester från svenska folket. Kanske var påskupproren precis vid Rahus inträde i Väduren en första och sista yttringen av det slaget. Den svenska folksjälen är numera alltför egocentrisk - tänk pampen Leif Östling och hans "vad fan för jag för mina skattepengar?"

Se: Supralunär: vådan att stå nära gudarna men med självisk bottensats (dec 2020) Båda blogginläggets exempel uppvisar med hög sannolikhet Sverigehoroskopets egocentriska folkdjup.

Rahu betyder att var och varannan svensk medborgare blir sinnessjuk under denna transit - och missa inte hur början i april stämmer väl med de generande NATO-drev som samtliga svenska medier alltjämt ägnar sig på.

Dvs, om man med sinnessjuk menar det brott mot den normativa solbanan som månnoderna tecknar. Låga månvarelser (medborgare) som enskilt (Väduren = antikollektivism) söker ordna det för sig för att bli lite mer lik den svenska Eliten som underklassen möter i precis varenda tv-program och pratsoffa!

Denna tid av vansinne i det svenska folkpsyket sammanhänger som så ofta påpekats med att Månens fundament i Väduren är Mars och att Mars står bedrövligt i "den infrysta ekonomins sektor" (8e huset). En mycket svagt ställa att ha Hushållens fundament, åtminstone för gamla och sämre lottade. 

De flesta hushåll har ingen ekonomisk buffert alls och det har förstås att göra med Konsumtionsreligionen Staten hjärntvättat medborgarna i. Köpa mycket men av skitdålig kvalitet för att hålla Kapitalismen nöjd och belåten (ett monster).

Jag följer inte ekonominyheterna i detalj och kan inte bedöma huruvida statens självskryt om alla åtgärder, gjorda eller i pipeline, för landets pensionärerna är mycket att skriva hem om. Vad jag vet är att bloggaren blev snuvad på "tusenlappen" eftersom den bara delades ut till duktiga svenska löneslavar som härdat ut på arbetslinjen till reguljär pensionsavgång. De som inte orkat hela vägen fram utan valt tidig pension, de fick inte en krona! 

Frågan blir: varför ens erbjuda ett intervall år för pension om staten har en kriminell hjärnas mentalitet och i nästa steg praktiserar selektiv diskriminering? (Det här var sossarnas muta som ändå inte räckte till fortsatt maktinnehav. vad den nya skurkregeringen kommer att ställa till med under Lilla dödens/Saturnus svåra period går knappat att förutse i detalj, men säg att allt berörs - de rika har sålt sina själar och de fattiga misströstar över sina förlorade liv i konsumtionsplatsen...)

Som i exemplet med den utlovande tusenlappen fungerar räknesinnet i en moraliskt korrupt alternativt inkompetent stat. Och hur räknenissen Merkurius mår i Sverigehoroskopet, klämd mellan en ond Storfinans/Jupiter och ett ont Ledarskikt/Solen, om det finns många äldre inlägg på bloggen. Ingen som följt den här bloggens horoskopanalyser (som bara är ett skrap på ytan) kan längre förvånas över något.

Demonen Rahu kommer att forsätta diskuteras i nästa inlägg men då dess verkligt fula funktion i svenskarnas favorithoroskop, det för NATO:s bildande.


Inga kommentarer: