Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 23 december 2022

Söker SVT rädda Margaux Dietz position på "marknaden"?

När jag ser att SVT släppt ett program om Margaux Dietz klantigheter ser jag inget annat än Ebba Busch-gängets sätt att söka rädda varandra ur vanära och om möjligt styra upp influensans karriär efter förlusten av sponsorer. Eliten och de som har en fot inne gör ju vad de kan för att säkra sina ljuva liv.

[Skrivet morgonen den 23e. Framåt kvällen samma dag bygger också AB:s artikel på samma tanke, men har en snofsigare benämning på tilltaget: "varumärkesrehabilitering".

Tillägg 2: Grundligaste genomgången gör AB:s Natalie Demirian i en separat text och eftersom hon faktiskt slösade 40 minuter på "dokumentären" bemöter hon den detaljerat.]

Man kan fundera över om skattepengar borde gå till den här typen av ansträngningar... Jag har inte helt förlikat mig med att Staten numer kräver skatt även av dem som ingen tv äger (jag köpte en billig efter lagändringen - om inte annat för att se det elände jag lyckats exponera mig minimalt för tidigare i livet). Det är verkligen misär! Inte ens vetenskapsprogram är mycket att ha. Så bildbaserat att en timmas information på tv kunnat inhämtas på några minuter genom en bra artikel på t.ex. Wikipedia...

Varför betraktar jag SVT/Edits fråga, "kan vi förlåta Margaux" som ledande och ett uttryck för ett försök att rentvå hennes namn (jag har inte sett och kommer inte att se programmet), har helt med den korta dokumentärens publiceringsögonblick att göra. 

Att Dietz är en rätt korkad kvinna har alla utom hennes följare fattat och hennes flera fadäser är rätt typiska "den sataniska" axeln mellan två materialister, Oxen och Skorpionen. Hon hade "oturen" att födas med Månen/sinnet och Mars/omoralen eller olyckan som "bärare" av detta sataniska mörker. Allt föds inte genier och en del t.o.m. blir extremt korttänkta och saknar impulsen att analysera. De är lealösa kroppar som ibland agerar självtjänande på sinnesstimulans (som en liggande utslagen utanför dörren som genast blir "content" för inkomsternas förvärvande).

DN zoomar in på ett av Dietz uttalanden som är enormt träffsäkert för den "nivå" hennes eget psyke befinner sig på: "Hatet är det sjukaste jag har varit med om". Den romerska tradition som nätt och jämnt överlevt (via Manilius) kallade axeln "Tyfons säte" och till Gaias vanartige son hörde hans VREDE eller HAT (vulkanismen i södra Italien/Sicilien). Även de två feminina tecknen Oxen och Skorpionen kan hata, och inte bara SD-män... Gemensamt är att axeln indikerar obildad materialism och en apati som inte ens bryr sig om livets större gåtor. Axen tycker på att själen gör ett "mellanliv" under sin långa vandring.

Ska då dumhet förlåtas? Det är ju ett handikapp? På det svarar transiterna för 23/12 02.00 (i yttre kretsen) och då särskilt den stränga och dömande Saturnus i relation till den frihetliga (och förlåtande) Jupiter.

Det är nymåne i Skytten dagen före doppardan vilket sätter fokus på välviljans Jupiter. Den ligger f.n. i tecknet för syndernas förlåtelse, kristendomens tidigaste symbol Fiskarna. 

Tillsammans bildar nymåne och dess fundament ett högljutt sensationalistsyndrom. Public service släpper programmet i harmoni med den astro-figur som tecknar "kioskvältare" (ett ord som - här gissar jag bara - verkar gå tillbaka på den tid då kioskerna ännu sålde billiga pocketutgåvor av böcker och massorna flockades vid kiosken för att köpa en omtalad titel).

"Sensationalismen" har som allt  ett spektrum och börjar vid det rent tarvliga - som när dagens människor hellre tar fram smartfånen och filmar en olycka än stiger fram och söker hjälpa till - till något som förr kallades "helig vrede" eller ursinniga kognitiv-emotionella urladdningar inför uppenbara missförhållanden. 

Utvikning: helig vrede. Den här bloggen har mojnat en hel del efter många år, men bloggarens "bästa" planet är Saturnus-i-Skytten (som Dietz men en äldre årgång), en Eld-placering som har som fundament Skytthärskaren Jupiter i som "fienden" i 6e huset och Vatten-Skorpionen.

Med Saturnus i 7e, gradexakt opposit ascendenten, har jag nästan alltid haft OMEDELBARA förnimmelser vid mötet med andra om de varit tänkbara partners, jobbkamrater eller andra 7e-husämnen. Detta har jag på senare år börjat uppfatta som en följd av att Saturnus ÄGER 9e huset för filosofi/religion men också metalogiska insikter. Dessa kommer omedelbart, utan att Merkurius behöver kopplas in och resonera hit och dit med sin logik.

Ett fungerande 9e hus eller 9e-härskare ger "tvärsäkra" uppfattningar, men slår ibland helt slint och visar sig ibland vara hyggligt träffsäker prekognition. Vad t.ex. om impulsen att döpa Sveriges pågående ödescykel till "Lilla döden"? Regeringen Kristersson håller i sin inkompetens på att ta kål på landet och försaka masskonkurs - personliga och för företag.

Detta var nu bara halv-intuition eftersom "Lilla döden" (Saturnus) utspelar sig inom den större och mångåriga cykeln där välståndets Jupiter spricker som den tomma ballong den alltid varit. Svenskarna var aldrig rika, det var bara Överhetens myt om vår förträfflighet. "Överenskommelser mellan arbetsmarknadens parter" (den svenska modellen) var en annan myt som drogade befolkningen till apatisk acceptans av vad Överhet och de egna företrädarna än kom fram till var det bästa. 

Eld/Vatten-fräsandet i tider av "sensationalism" hänger också på vilka planeter som aktiverar symboliken. Här är SVT:s undertext uppenbarligen: "Visst ska du förlåta Margaux, hon har ju en karriär som influensa och den kräver att du förblir henne trogen." Public Service i kommersialismens tjänst - välkommen till det nya zombie-Sverige.

Men givet Dietz kognitiva skygglappar, visst måste man förlåta! Jämför man Jupiter mot den stränga domaren Saturnus natalt och i transitkartan föddes Dietz med Saturnus i Skytten varifrån den kastar sitt långa trekvartsvarv mot sin fiende Solen, inte akut men ändå en viss varning för begränsade kognitiva färdigheter. Och Domaren Saturnus är alltid mildare när han inser att förövaren helt enkelt inte kan krävas på samma omdöme som normalt. 

En klassisk astrologisk paradox är att Domaren samtidigt är orsaken till det nålstickssmala synfältet och det påföljande lindriga domen. Ser man till denna medfödda begränsning är det uppenbart att NÅD går före RÄTT i detta fall. Jupiter är normalt en fördragsam planet (även om den fått mycket ovett i texter om Sverigehoroskopet, och på sistone diverse fartblinda, moderata girigbukar.) 

Missa dock inte att Dietz själv föddes med en mycket vag uppfattning om hur långt Jupiters goda sidor sträcker sig innan planeten övergår till att beskriva tomma lycksökare. Jupiter med halshuggningens Ketu är onekligen en smula kritisk. Den ses troligen i att skandalen föranledde sociala myndigheter att varskos om hennes sätt att involvera barnet i uteliggarvideon. En läsart av Ketu med Jupiter-Kräftan är onekligen "Ketu-nedsatt förmåga att erbjuda avkomman ett närande och gott hem"!

Andra intressanta punkter i kartan för SVT-publiceringen: En perfekt konjunktion mellan skandal- eller olycksplaneten Mars (del av den sataniska axeln) och samma Mars i transit. Eftersom SVT anger publiceringen till 02.00 på natten ger den här kartan de som är värre siffernissar än bloggaren: ibland är verkligen överensstämmelserna tajta!

Dietz Mars (vid lunchtid): 16:35 Oxe
Mars transit (02.00): 16:51 Oxe och retrograd 

Transiten backar sig skenbart mot konjunktionens perfektion om Dietz skulle vara född runt lunch. Kanske ger transitens position vid 02.00 Dietz medfödda placering och kan därmed användas i de tyvärr notoriskt osäkra rekonstruktionerna av födelseascendenten via viktiga milstolpar i livet. Denna SVT:s förlåtelsekampanj bör nog räknas som en av milstolparna, kategoriserade under Mars/Olyckan/Motgången.

Klockan 02.00 vid Stockholms östra horisont ser också Jungfruns tecken stiga. Den Ensamma, Utsatta och Värnlösa i astrologisk tradition i 27:33 vilket är lite kort om just "Den Ensamma och Sårbara" eller stjärnan Spica (29:59 Virgo) som knutits till traditionen om Hades våldtäkt på Persefone/Demeter (Här kan man fråga sig om det inte är Dietz som är Hades som våldtar uteliggaren med sin smartphone). 

Att den himmelska (ursprungliga) zodiaken placerar Spice just i övergången mellan Jungfrun och Vågen påminner om att äldre kulturer kände till zodiakens precession (vid varje vårdagjämning har zodiaken backat en smula). Man kan därför bättre förstå varför hinduisk astrologi startar planeternas avashta-åldrande bakifrån i de negativa tecknen (Jord och Vatten). 

Spica ligger precis där Jungfru lämnar över till Vågen men man ska läsa himlen som att det är Spica som inleder Jungfrun i vilket tecken Venus fall motsvarar själens fall ned i det praktiska intellektets födelse och excellens (Merkurius upphöjelse). Att Spica står lite vid sidan av i konstellationen kan också ha bidragit till den hyperindividualism man ofta finner i detta tecken.

Dröjer man vid denna symbolik kan man också studera Jungfruns härskare Merkurius, som i transithoroskopet träffas av Mars onda dödsaspekt (210°) enligt hinduisk metod. Eller åttonde steget framåt i den alternativa benämningen "6-8-relationen" som är en rätt slutgiltig och final olycka (men astrologin dramatiserar ofta!). Som "lilla illgöraren" kan Mars specialspekt 210° jämföras med en uppenbart besläktad tanke där "stora illgöraren" Saturnus också har en dödspunkt - i åttonde steget framåt i zodiaken. (Skrev kort om denna nyligen.)

Också programmets Jungfruascendent (alternativ programtitel: "Om Dietz våldtäkt med sin smartphone") skulle kunna användas för en rektifiering av hennes ascendent - om man finner influensan tillräckligt intressant att lägga mer tid på. Det kanske räcker med att konstatera att SVT-programmet läggs ut i Dietz soltecken Jungfrun och att födelsehoroskopet har en osäker placering för solfundamentet (Merkurius) i 12e förlustpositionen (tecknet före/bakom ryggen på solen). 

Att publicera blir således en smula riskabelt i Dietz livsöde, hon har i själva verket redan börjat uttrycka den svenska nationalförbannelsen: att vårt samhälle låser oss på så outvecklad nivå att många huvuden halshuggs i samma ögonblick modern teknik ger dem möjligheten att tjäna lätta och snabba pengar och bli som Sverigehoroskopets Onda Rika Man (dålig Jupiter i 5e elit- och chanstagarhuset).


Inga kommentarer: