Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 1 december 2022

Illustrativt horskop för försök till telefonbedrägeri plus kvinnlig superskurk

Sedan flera ingår mitt fasta telefonnummer på en lista som engelsktalande kvinnor med svår indisk eller pakistansk brytning ringer upp för att lura på kontokortsuppgifter (gissningsvis). Till en början ödslade jag ord och förklarade mig känna till tricket. Då lade andra sidan på och gick vidare i listan. Det här upprepas någon gång i månaden och till sist lyfte jag bara kort luren och lyssnade efter det elektriska brus som avslöjade att det var ett sånt samtal. Lade sen på. 

Efternamnet börjar på A och troligen ett av de första att ringas upp - det skulle förklara varför dessa bedragare alltid rullar igång sitt förmiddagspass halvåtta-åtta svensk tid. Under året testades en annan metod: Ett meddelande på perfekt svenska spelades upp där mottagaren förklarades ha ett sms som skulle levereras om man följde instruktioner... Testade att dröja med att svara med namn men Maskinen i andra ändan brydde sig inte, började föredra det förinspelade samtalet ändå.

Den här bedrägeriverksamheten är knappast det smartast som setts, även om den svenska rösten väcker frågor om varifrån den här operationen bedrivs. Att det inte är några sillen inser man jag fortfarande kontaktas år efter år trots att fisken uppenbarligen inte nappar. 

Normalbegåvade lurendrejare som villa effektivisera sitt jobb skulle haft ett system för att radera telefonnummer från listan om luringen misslyckas, säg tre gånger. Men man kan tänka sig att detta är "näringsliv" så nära helvetet man kan komma. Skurkarna kanske säljer telefonlistan vidare för nästa grupp bedragare som ovetande får en större mängd odugliga telefonnummer...

*****

Efter dagens samtal noterade jag klockslag för ett horoskop som var anmärkningsvärt. Allt på kartan kretsar kring Jord (resurser) och begärets Vatten. När började dessa samtal? Två år sedan? Saturnus i resursansamlaren Stenbocken tyder på att det snarare var 2½ år sedan och maj 2020 såg en verkligt materiellt orienterad Ox/Stenbockskombination. Kombinationen ger förvaltare och många andra legitima sysslor, fullt legitima i kapitalistiska samhällen. Bedragare är absolut inte "normalvärdet". 

 


ALLT i kartan understryker den basala Hungersjälen ("vegetativ själ", Vatten kan också symbolisera psyke). Vatten orienterar sig mot materiell Jord för att den vägen stilla sin hunger. Extremt denna minut är Månen EXAKT med Saturnus i Stenbocken - där beskrivs rent armod, ett folk/Månen i fattigdom. Och ett begär som inte längre hörsammar moraliska argument om rätt och fel. 

Den ömsesidiga receptionen mellan Mars och Venus tecknar också ett skadligt driftsliv och med den "sataniska axeln" (Oxe/Skorpion) finner bloggen - för vilken gång i ordningen? - axelns materialistiska begär som en fixerad patologi, en vana oerhört svår att bryta med! Har någonsin denna axel dykt upp i samband med stora presentationer? Jag tror inte det, den är oerhört självcentrerad och borde motverka kändisskap - förutom i länder som är genomkorrumperade och Ego anses eftersträvansvärd. 

T.o.m. då kan själviskheten gå för långt, som t.ex. brittiska sångaren Morrissey som gick under som artist på grund av sin tilltagande högerextremism. (Knappt man minns att han en gång ledde The Smiths, den bästa brittiska popgruppen efter Beatles som hette när det begav sig. Hans fall är förstås tragiskt, av vissa textrader tycks han ha varit ett våldtäktsoffer i homo kretsar och utifrån det utvecklat allsköns störningar. Solen i Oxen fullmåne-opposit Månen/Jupiter i Skorpionen ger extremism av alla möjliga slag, men Jord/Vatten har onekligen känsla för musik...)

Men den här bluffuppringningen exceptionellt materiell/död. Så kan himmelen knappast ha sett vid varje tidigare uppringning! Att impulsen kom först nu att göra horoskop på situationstypen, måste vara ett fall av "for your eyes only", något att begrunda just som ett omen, som ett studiematerial som framkallar frågor om varför Tredje Världen söker blåsa den Rika världen.

Alla är kollektivt medskyldiga till det västerländska brottet i oförstånd: kreativitet utan moraliska barriärer sedan teknokratin slog ut de värden som binder oss till vår mänsklighet. "Snabbare, mer rationellt" är hetsande tillrop man förknippar med fascismen och dess täta band till kapitalismen.

Se Elon Musik som inte är bunden till något längre, han vill t.o.m. lämna planeten och föra mänsklighetens sjukaste gener vidare. Han är ett perfekt exempel på det vansinne mänskligheten hann uppnå innan Naturen satte punkt.

*****


En ovanligt psykopatstinn blick dyker upp i slaskpressen just som det här var färdigskrivet. Det är en dotter till Angolas förre diktator, Isabel dos Santos, som är efterlyst i hela världen för grov korruption.


Självtjänandet är lika tydligt här men det är Solen med jagiska Vädurs-Venus som ger en extra gnistan av eld och motivation som lyft hennes "affärsverksamhet" över den sorgliga skock losers som ringer och ringer.

Den sataniska axeln ännu en gång, men detta är en genuin psykopat. Väduren angrips av sin egen disponent Mars från penninghungriga Stenbocken (där en illa placerad Jupiter - "Jupiter i fall" - stora pengar) skapar en galen Stenbock. 

Mars attack mot sitt eget tecken ger det välkända Eld/Jord-kriget, en förråande influens som döpts till "egenmäktighet" på bloggen. Här gäller definitivt den grövsta versionen av komplexet (bra versioner är kämparna som "av egen makt" bevisar något stort). Dessutom dubblas Eld/Jord-störningen eftersom Saturnus, del av den sataniska axeln, har den störda Venus som sin disponent.

Allt tänkbart elände har samlats i detta horoskop och det är klart att psykets Mån-Skorpion är ett sinne ovanligt missfärgat av den jordbruna fantasin om att via aggression tillskansa sig stora Jupiter-pengar. Sådana blev människorna som utsattes för den vita kolonialisten. Nidbilder av människor. Ett typiskt horoskop där flera svaga punkter griper i andra och helheten blir värre än bara delarna.

Är det är en förutbestämd show där en freakshow snurras runt och förvisas dem med ögon att se och insikt nog att förstå att kosmos ställer frågor till var och en på detta vis? 

Diktatorsdotterns goda karma var för länge sedan förbrukat (sett till dessa "ingångsvärden") men hon drogs till en ond familj under detta horoskop och lyckades leasa lite mer tid för att odla sin onda sida. 

Nu tjänar hon bara som varnande vägmärke för andra med samma rovkapitalistiska varningssignaler, men folk som kanske inte hunnit så långt på fördärvets väg. Jag tycker mig minnas i en hel hoper av nya regeringen Kristersson är anfäktade av Eld/Jord-störningen i någon form...

 

Inga kommentarer: