Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 11 december 2022

Sveriges polisiära pinsamheter i filosofins frånvaro

Så... ämnet Sverige har alltså lagts ned på bloggen, främst för att det inte finns mer att säga efter tungt vägande astrologiska dödförklaringar. Inte minst "Lilla dödens period". Se en debattartikel om sossarna och kärnkraften, och inte minst den amerikanska krigsindustrin som lurade den genomkorrupta regeringen Andersson - sossarna igen! - till en NATO-anslutning. Dessa är tunga exempel på hur "Lilla döden" slagit igenom i praktiken.

(Bloggaren är inte höger, om någon trodde det, representerar en i Sverige utrotad andlig världsbild ur vars perspektiv en slags socialism naturligt springer.)

Men svenska polisens ytterliga skandal, Thornberg, Löfving, Staaf, gör det ändå intressant att backa tillbaka till f.d. kärleksduvorna Löfving och Staaf. båda då i polismyndighetens nationella operativa avdelningar, NOA. 

https://www.expressen.se/nyheter/mats-lofving-gav-orutinerad-linda-staaf-toppjobb/

Staaf kan feministargumentera bäst hon vill, Expressens välskrivna text visar hur tunt hon hade på fötterna för den position hon vänskapskorrupt tilldelades av dåvarande älskaren Löfving...

Skandalens upprinnelse ligger i 2014 och 2015, och givet att en nations ordningsmakt tecknas av gränsdragaren Saturnus är det naturligtvis högst intressant att skiten spricker nu, bara några veckor in Saturnus egen cykel (Lilla döden).

Men vad gällde när svensk korruption stod som spön i backen? Många nationella missförhållanden passade in på dåvarande planetär ödescykel, men det beror på att Sverige är så sjukligt centraliserat - även astrologiskt - så att mängder av ämnen aktiveras under samma symbolik. (Det kanske förklarar något av Sveriges extremism och den horribla drevmentalitet som klart visar hur föga individualiserade statsmakten låter medborgarna bli.)

Mellan 2002 och 2020 var det hybrisdemonen Rahu som illustrerade Sveriges övergripande ödestrend. Detta var tiden när det första internet kollapsat som affärsidé och det kommersiella Nätet 2.0 växte fram. Framträdande under den här perioden av nyhetsmediernas ångestfulla försök att få in pengar eftersom ett den nya idiotgenerationen svenskar helt slutat läsa papperstidningen och nu zappade och klickade som den ADHD-störda slaktboskap befolkningen är. Deras föräldrar har gjort dem till detta - bloggaren såg misären i sin generation och valda att bli barnlös fattigpensionär hellre än att skuldsätta sig mot framtiden genom att spela med i den pågående tragedin. Chansen är stor att du inte ens vad jag detta handlar om - och där är tragedin!

Vimshottari dasha (sh-ljuden "sväljs" ofta vid utskrift) är en cykellära som normalt används för personhoroskop snarare än nationella diton, och den utgår från Månen och sägs därför berätta mer om sinnelagets upplevelse än om verklighetens i sig. Men för den här bloggen har det fungerat bra att använda metoden.

Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Ven:  1959-10-05  -  1979-10-05
 Sun:  1979-10-05  -  1985-10-05
 Moo:  1985-10-05  -  1995-10-05
 Mar:  1995-10-05  -  2002-10-05
 Rah:  2002-10-05  -  2020-10-05
 Jup:  2020-10-05  -  2036-10-05
 Sat:  2036-10-05  -  2055-10-06
 Mer:  2055-10-06  -  2072-10-05
 Ket:  2072-10-05  -  2079-10-06


För att förtydliga bryter man ned storcyklerna i undercykler och dessa gällde när Ordningsmakten i Sverige - Saturnus - var i sin mest korrupta fas någonsin - dvs intill att USA-NATO slukade Sverige 2022.

Vimsottari Dasa:

 Rah MD:  2002-10-05  -  2020-10-05

  Antardasas in this MD:

  Rah:  2002-10-05  -  2005-06-15
  Jup:  2005-06-15  -  2007-11-10
  Sat:  2007-11-10  -  2010-09-17
  Mer:  2010-09-17  -  2013-04-01
  Ket:  2013-04-01  -  2014-04-20
  Ven:  2014-04-20  -  2017-04-20
  Sun:  2017-04-20  -  2018-03-14
  Moo:  2018-03-14  -  2019-09-17
  Mar:  2019-09-17  -  2020-10-05

Säg inte att det saknar signifikans att Ordningssveriges korruption fokuserar på Kvinnan i maktposition vid denna tid. Venus är naturligtvis den fagra Linda Staaf som Ödet valde som trigger för att visa hur även Sverigehoroskopets kvinnor (Venus) faktiskt är mer korrupta än jag tidigare velat säga. (I boken "Folksjäl" söker jag nästan desperat frikänna Venus från alla den ogynnsamhet som nationalhoroskopet tecknar, hur man än angriper kartan.)

Staaf blev över en natt polisiär superstjärna och hon figurerade starkt i samband med att ett kodat kriminellt nätverk dyrkades upp. De röster som påminde att svenska polisen knappt gjort ett skit och att det här var andra länders storverk, var få. Dumsverige villa vara i framkant och framställde kvinnan Staaf som vår egen supersnut. Staaf är uppenbarligen redan så maktberusad att hon inte kan hantera den bild som skapas av henne utan spelar helhjärtat med. 

Staaf kan därför direkt klassas under Sverigehoroskopets Elit - även svenska myndighetspersoner är sårbara för den verksamt onda Jupiter i nationalhoroskopet och hela denna polisiära pinsamhet är exempel på landets dåliga Jupiter. 

 


Glöm inte att Jupiter essentiellt representerar Lagen, så under den jupiterägda Rahu-cykeln har Sverige excellerat i överhetskorruption. Hon föddes under nymånen i Fiskarna dvs. ägda av Överhetens Jupiter i egocentrismens Vädur, ett potentiellt horoskop för dem som dras med i egokult och tappar siktet på det viktiga. Nu säger Staaf att hon efter åren med Polisen saknar regeringsarbete i sitt cv och ser fram mot regeringen Kristersson. Så låter denna särskilda sjukdom som stavas karriärism under den tomma framgångsbubblan Jupiter! Det är Sveriges dåliga Jupiter och allt började 2014-15 när den var fundamentet till med Rahus övermodiga cykel i dess Venusianska undercykel. (Astrologi är inte för dem som bara kan jonglera med en boll i taget!)

Märk att problemet inte är Venus i sig, nationalhoroskopet ger den sminkade och ytliga svenska kvinnan höga betyg som Föremål (och Bianca med fler har jobbat hårt i åratal för att återskapa bilden av en tämligen ointressant svensk kvinna utan andra intressen än skönhet och pengar).

Venus agerar inte ensam i Sverigehoroskopet, den är som vanligt del i ett "dubbelsystem" som inbegriper planeten och den underliggande planet som kallas "disponenten". Hinduerna krånglar till det genom att också tala om den yttre planetens (Venus) "inre själ". Och vad har den svenska kvinnan - Venus-i-Stenbocken - som sin "inre själ" om inte materialismens yta? Susanne Ljung har kört programmet STIL så länge att folk hunnit födas och dö med hennes mönsterbilder för detta land.

https://siderisk.blogspot.com/search/label/Susanne%20Ljung (bara 2 inlägg genom åren men därför inte oviktiga.)

Nymånen i Fiskarna talar om den låga näringssjälen och årstidernas modeväxlingar. Fiskarna Jupiter symboliserar framgång i det botaniska, i det organiska i den tillfälliga världen av födelse och död. 

"Stil" som sådan motsvarar Saturnus som formgivaren och som synes föddes Ljung under det tidiga 1960-talets allra ytligaste period: när kapitalisten Saturnus ÄGER offren för modeväxlingarna. Jupiter i Stenbocken är knappast på hemmaplan här.

Samtidigt var Ljung uppenbarligen det svenska Kapitalistens utlovade messias och hon har som få bidragit till att låsa svenskarna på den internationellt unikt låga nivå av egocentrisk materialism. Att hon hade ett skickligt researchteam som kopplade mode till mycket spännande historiska kringämnen (Mars-i-Luft?) är dock en nivå över svenska folket på Biancanivån. Ljung tillhör i grunden ändå den skyldiga föräldrageneration som skapat de puckon som styr Sverige numera. 

Tillägg: Hör just en P1-intervju som nyanserar det här inläggets grovhuggna analys av Venus i nationalhoroskopet! Intressant är ett sent ord under intervjun där modegurun hävdar PATRIARKALT MODE OCH DESS VÄLGÖRANDE INVERKAN PÅ VENUS-KVINNANS MODE. Inte olikt den här textens granskning av Venus styrning (om än defekt) av Saturnus.

https://sverigesradio.se/avsnitt/ingrid-giertz-martenson-svenskt-modes-grand-old-lady-sondagsintervjun


Linda Staaf kan således kopplas till denna feministsörja som i princip bara tjänar som legitimisering av den patriarkala Kapitalisten ("skogsägaren", "fabrikören") som alltid ägt detta land.

Och läsaren vet var det här hamnar härnäst: Sverigehoroskopets patriarkala Saturnus står skadad av konjunktionen meden den sublunära demonens symbol - den kraft som skapar drägg av ett helt folk genom att styra dem ner under månen och enbart tänka som en kvartalskapitalist (månens fyra faser). Behov - behovstillfredsställelse men strax nya behov som puttrar i svenskarnas särskilda region i helvetet.

Sveriges Saturnus står visserligen natalt med södra månnoden (Ketu) och den galna perioden som här återbesöks domineras av den äregiriga norra månnoden (Rahu). Men dessa två är alltid kuriöst förbundna, så att där en dörr stängs (ett huvud halshuggs vid Ketu) där uppstår samtidigt ny demonisk begärsfullhet.

Problemet är att förstå hur noderna relaterar till varandra. Representerar de olika ämnen, ett i sådd och ett moget att skörda?

Nodaxeln symboliserar en stor karmacykel (som spänner över många liv) men om man likt Sverige är ödesbestämt att i "detta liv" (med start vid Regeringsformen 1974) straffas eller halshuggas för gammal hybris, hur relaterar denna gamla dåliga karma till det nya övermod som tecknas av Sveriges Rahu-cykel  2002-2020?

Som jag fattar saken är noderna oberoende av varandra. Unken och lågt materialistisk patriarkalism är dödsdömd redan då "nya" Sverige föds 1974 och denna del av Sveriges onda öde var ännu aktuell i 1970-talsbörjan med tidig svensk feminism och inte minst svenskarnas protester mot USA:s imperialism och demoniska krig mot lilla Vietnam som vill ha sin kommunism i fred medan USA krigade och våldförde sig på många länder i Sydostasien för att bli en världshärskare (Japan hade de redan underkuvat med dubbla atombomber). 

Men Kapitalet i Sverige gick bara under jorden och blev något mindre pampaktig (de verkliga makthavarna såg till att aldrig längre nämnas i medierna). Den internationalistiskt färgade Feminismen förlorade eftersom Venus nu ändå hade Saturnus som del i sitt "dubbelsystem", vikingakvinnorna var från gammalt smittade av samma sjukdom som deras män. Saturnus som Makt, men en särskilt låg form av makt: den som bara ser till det sublunära, det näraliggande, materialistiska, till skövling av naturens resurser. Svenska pampar flyttade till låglöneländer där "svensk stil" syddes upp och spreds över världen.

Någonstans i detta träsk av NYFÖDD (Rahu-cykeln) kapitalistisk korruption kom då Linda Staaf att bli månadens utvikningsflicka, ett uttryck för den svenska könsförvirring där ingen längre vet hur Venus och Mars i fungerande tillstånd fungerar men där jupiterisk framgång är det enda viktiga för den högsta kasten. Och skriva en deckare, förstås!

Men samarbetsproblemen män/kvinnor i Sverige är en annan historia i nationalhoroskopet och lika fylld av svåra problem som kvinnan som maskerad Patriark. För männens Mars mår ju hur illa som helst i nationalhoroskopet och representerar en så korkad mentalitet att ingen kan undra över att redan 2 av 3 svenskar säger sig positiv till att vi tagits över av den amerikanska krigsorganisationen NATO. 

Missa som sagt inte hur Rahu-cykeln 2002-2020 agerade ut Sveriges onda rika man (Jupiter) som är disponenten bakom denna nya svenska makthunger! Om den onda Storfinansen behöver inte ett ord ytterligare sägas, förutom - hör och häpna - att den sublunära demonen som slagit klorna i makt-Saturnus ÄGER också den rika eliten.

Det är inför detta begripligt stora antal kortslutningar i nationalhoroskopet bloggaren insett att det är lönlöst att skriva om Sverige för svenskarna. Ingen blir "profet i sin hemstad" när gundförutsättningarna faller under en viss nivå. 

Den enda självförebråelsen är att det tog mig 14 år att få känsla för hinduisk astrologi så att den svenska nationalsjälen blev synlig inför Intellektet. 

Den svenska folksjälen existerar inte. Det är helt korrekt att svenskarna är ett gudlöst folk som flockas till köptemplen. Det var så här samhällsarkitekterna ville ha befolkningen och nu är folk inte längre kapabla att se sig själva i sin degeneration.

 

*****

 

När den här bloggen var ny läste jag den romerske filosofen Plotinos i den gamla översättningen av Stephen MacKenna (1832-1934).

Här är en liten återblick från 2013 när ambitionen ännu var hög!

https://siderisk.blogspot.com/2013/04/guden-saturnus-planeten-med-samma-namn.html

 


Efter att ha "lagrats" några år på bokhyllan började jag nyligen om med den mer koncisa översättningen av Arthur Hilary Armstrong (1909-97). Men under påverkan av någon vinterinfluensa klarade jag inte längre att förstå vad Plotinos talar om! En nedslående upplevelse att vara utelåst från förståndet!

Jag fick vänta några dagar medan febern lade sig - sen började jag åter höra filosofens röst. Jag utesluter dock inte åldersrelaterad försämring eller att Armstrongs översättning faktiskt är mer svårtillgänglig, så "forskarreferens" de här små inbundna böckerna anses vara (med grekiskan på vänster sida och engelska på höger). 

Men Armstrong sticker in fotnoter här och var, vilka helt saknades hos MacKenna. Armstrong kan sin Platon och vet EXAKT vilket parti Plotinos utgår från i sitt eget tänkande. Det retade mig i MacKenna att den utgåvan lämnade läsaren i sticket om vilka urkunder författaren hade i tankarna.

Plotinos är 59 år gammal när han skriver sitt traktat Om Dygderna, där han i sin dualistiska filosofi skiljer mellan de civila dygderna (samhällsmoralen) och deras förlagor i den övernaturliga världen, i Världssjälen. Jag återger gärna ett stycke här nedan eftersom bloggen genom alla år använt en illustration av Platons 3-delade själ till vilken jag adderade några planeter för att återknyta till Plotinos. 

Antingen såg jag något hos MacKenna men i Armstrongs översättning är det helt uppenbart att Plotinos - tvärtom mot vad Armstrong påstår! - är påfallande påverkad av hinduiskt eller österländskt tänkande. Armstrong var en klassicist av den generation där övermodiga västerlänningar ännu trodde de kommit på något eget. 

Men Armstrong innehåller en viktig referens till Platon som Plotinos utnyttjar och som perfekt illustrerar den här bloggens "kosmologiska axeln" - det nobla men dock bara djuret Lejonet i komplementär opposition till "den inre eller verkliga människan" - Vattenbäraren. 

Enn. 1, not 1 s.116  "I Platons Staten 589A7 är "den inre människan" hennes förnuft som borde styra hela människan genom att dominera den "månghövdade besten" med hjälp av "lejonet".

Tidigare i Enn. 1, not 1, s.110, har Armstrong kommenterat: "Plotinos citerar här Staten IX 590A9 och 588C7. 'Lejonet' hos Platon symboliserar de högre emotionerna och den 'varjehanda besten' (en slags månghövdad drake) de köttsliga lustarna och begären. Det är notabelt att skillnaden i kvalitet och värdet hos dessa två lägre själsnivåerna, så viktiga i Platons Staten och Faidros, har så liten betydelse för Plotinos."

Det är uppenbart att Platon syftar på zodiakens fasta eller Mörka/tamasiska tecken här, men inte som demoniskt mörker utan som fixerade kosmiska principer. Den inre människan är Vattenbäraren och det nobla Lejonet är vår bättre animalitet, det Plotinos kallar "det levande väsandet" som så många människor stannar vid utan att utvecklas den sista sträckan till den verkliga eller inre människan!

Om Lejonhjärtats Eld är den levande djursjälen, vilken är då den "sämsta nivån", de som inte kommer längre i sina människoliv än att förbli på näringslivets och lustans nivå? Den "Irrationella själen" förstås. Denna "månghövdade drake" är förstås havsmonstret Hydran, så nära knuten till Månen och den sublunära sfären. För att fortsätta spinna på de fyra kosmiskt fixerade principerna blir sexualitetens nivå, Skorpionens tecken (i den grekiska myten är måntecknet Krabban Hydrans partiska vän). 

Oxen är det fjärde fixerade eller tamasiska tecknet, men JORD symboliserar i Plotinos världsbild den onda materien (och likväl argumenterade han mot Egyptens gnostiker trots att de också ansåg materia vara den Onda Principen). 

Uppenbarligen hade Sideriska intuitivt fattat Platon och Plotinos redan i början även om insikten går i vågor och kan förloras. Här är i vilket fall grundtexterna som förklarar bloggens ständiga återkommande till ett gammalt collage med den vitruvianska människan, infärgad av undertecknad med symboliska element och inritade planeter. Jag kan inte påminna mig att jag någonsin sett dem hos Platon och Plotinos tidigare, men väl i kringlitteratur.


Armstrong har, vad jag kan se, fel. Plotinos är inte någon västerländsk ägodel, han och Platon går direkt tillbaka till astrologins vagga i Mesopotamien! Babyloniernas "Den Väldige" var deras namn för Vattenbäraren och judarna övertog konceptet, som hos dem blev Adam Kadmon, den kosmiska människan. 

Hos Plotinos kallas samma figur "den inre eller verkliga människan" eller, med Platon, "den Rationella själen" som radikalt skiljer sig från den längre eller irrationella själ som Sverige fostrat hos svenskarna och parallellt förbjudit dem att lära sig om vårt högre och verkliga väsen. Detta väsen gör nämligen statsmaktens vålds- och andra monopol till tvivelaktiga propositioner! Svenskar ska ägna sig åt driftsliv som landets Elit tjänar stort på. Jag anade inte hur dödsdömd den här bloggen var när den rullade igång 2009. Men så drivs bloggaren också från 9e filosofihuset, just det hus som är det mest problematiska i Sverigehoroskopet...

Så till utdraget från Plotinos traktat Om Dygderna...

Eftersom själen är ond när den är grundligt mixad med kroppen, delar dess sinnliga upplevelser och hyser exakt samma uppfattningar som den blott kroppsliga människan, följer att själen kommer att vara god när den inte längre delar kroppens uppfattningar utan agerar autonomt. Detta är då själens intelligens och vishet som framträder.

Själen räds då inte ta farväl från kroppen - detta är modets dygd - och den styrs av förnuft och intellekt utan opposition - detta kallas rättvisa.

Man skulle inte ha fel om man kallade detta själens tillstånd "snarlikhet till Gud", i vilken snarlikhet dess aktivitet är helt intellektuell och därför helt fri från kroppsliga affektioner. För Det Gudomliga är också helt ren och dess aktivitet av sådant slag att det som imiterar erhåller vishet. ["Det Gudomliga" är här en synonym till Intellektet/Nous.]

Nåväl, men varför befinner sig inte Det Gudomliga självt i detta tillstånd? 

[Plotinos har tidigare hävdat att dygderna inte existerar i den övernaturliga världen utan att denne högsta verklighet endast innehåller "principer" eller "arketyper" - jämför "den naturliga zodiaken" utan koppling till denna världen via de 12 husen.] 

För att Det Gudomliga inte känner några "tillstånd" alls, "tillstånd" tillhör själen. Själens intellektuella aktivitet skiljer sig åt, men kring verkligheterna Ovan Där tänker man på ett annat sätt och den andre tänker överhuvudtaget inte. 

En annan fråga blir då: är "intellektuell aktivitet" bara ett begrepp som täcker två skilda ting? Alls inte. Det används i huvudsak om Det Gudomliga och sekundärt om allt det som härleds ur det. Och som det tala order är en imitation av det [logos] i själen, så är ordet i själen en imitation av det i det annorlunda. Som det yttrade ordet bryts upp i delar jämfört med det [unifierade] Ordet i själen, så är Ordet i själen jämfört med det som föregått det och vilket det uttyder. Dygder tillhör själen men inte Intellektet [Nous] eller det Ovan Där som ligger bortom allt.

Enn. 1 s. 135-37


Apropå Nobelhelgen: Jämför Plotinos två världssystem, varav etik bara finns i den lägre med sammanflätade kvantpartiklar, vilka "får" sina egenskaper först när "låga intellekt" i vår lägre värld utför sina mätexperiment!


Tips. Sök "MacKenna" i fältet uppe till vänster. Det ger ett antal inlägg som citerar och diskuterar Plotinos. Troligen ger taggen "nyplatonism" delvis annorlunda träffar.

 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Som kommentar till delen om nyplatonismen: ber att få länka till en del ur en intervju med fysikern Roger Penrose, vid 91 år vassare än de flesta. Här förklarar han om Big Bang och universums framtid. Lyssna gärna med "andliga öron" på vad han egentligen säger. Materia med massa är det enda som påverkas av tid och rum, medans t ex fotonerna (ljuset!) lever för evigt...
MvH Ken

https://www.youtube.com/watch?v=HFbFat-UhaA

Seaward sa...

Tack för länken! Ska snarast absorberas!