Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 28 december 2022

Wikipedia betonar förnekarna av The Phonenix Lights som utomjordiskt fenomen

 


Det är intressant att, after ha hört om massobservationen av UFO:s 1997 i Phonenix, Arizona, i åtskilliga dokumentärer av skiftande kvalitet, läsa Wikipedias artikel och finna den helt dominerad av skeptikerperspektivet, komplett med rekonstruktion av en militär flygövning samma kväll. Den sedvanliga bortförklaringen ingår i Wikipedias narrativ: det var bara facklor släppta av planen. 

För en annan vanlig detalj vid UFO-observationer - att ljusen plötsligt slocknar och ofta dyker upp igen på annan plats på himmelen - innehåller den naturalistiska förklaringen till Phoenix-händelsen också en bergskedja som tacksam förklaring till varför ljusen blinkade "på" och "av". De skymdes av och till av bergen ur vissa perspektiv men lokalborna var alla - hundratals av dem - så dumma att de inte ens hade koll på hur den lokala terrängen såg ut.

Dessa förklaringar hade jag redan sett otaliga lokala ögonvittnen fnysa åt i dokumentärerna. De flygande objekten betedde sig t.ex. inte alls på "rätt sätt" för att vara facklor hängande från individuella fallskärmar. Ljusen guppade inte som facklor brukar göra.

Wikipedia nämner förvisso Arizonas guvernör vid den här tiden. Han skapade först ett spektakel med en utomjording och reducerade mängder av vittnen till idioter. Men många år senare erkände han sig själv ha bevittnat det häpnadsväckande UFO:t (flera i formation?) men valt förlöjligandet som ett sätt att inte skrämma upp de vidskepliga amerikanerna.

Den här bloggaren har flera gånger kommenterat hur illa USA-kartans 9e hus fungerar - i USA finns ingen skiljelinje alls mellan etik och krass kommersialism och "marknadskrafterna" i landet gör religion eller filosofi av vilken skit som helst. Och det amerikanska folket representeras av en Måne i "icke-kontakt" med 9e huset (Krabba glappkontakt med Vattenbäraren). 

Den vanliga amerikanska medborgaren saknar därför förmåga att bedöma sig själv ur moraliskt / högre perspektiv och rör ihop religion och social sammanhållning i en enda förvirrad röra där religiöst tillhörighet mest är en entrébiljett och ett villkor för social tillhörighet. Det är i den här Vatten/Luft-röran man får USA:s självbild, att landet är en "välsignelse för världen" trots att det i stora delar förhåller sig tvärtom.

Väljer en YouTube-länk på måfå och ramlar rakt in en lång lista intressanta kommenterar från folk som var vittnen till den här massobservation. En del fantastiskt intressanta minnen som i mina ögon smäller ofattbart mycket högre än den proffsskeptiker som Wikipedia lutar sig tungt mot och som är så simpel och väljer verkligt lågt hängande frukt (trots påstått MENSA-medlemskap) att slåss mot. Som den simplistiska typen av Kreationism som hävdar att Bibelns skapelseberättelse är bokstavlig sanning. 

Phoenix-händelsen hade två etapper. Jag hade sparat tidpunkten 20.20 från en intervju med en kvinnligt vittne och en av dem som filmade ljusen 1997. Det borde vara den första observationen av ett triangulärt UFO.

Men redan innan det, berättar en annan slaskdokumentär ("Ancient Aliens" - inte utan spännande idéer när de inblandade slutar fixera sig på att ALLT på Jorden skulle vara en produkt av utomjordingars inblandning) om att massobservationen startade i Henderson, näststörsta stad i Nevada efter Las Vegas, och rörde sig sedan makligt över i Arizona där Phoenix blev rejält omskakat med hundratals vittnen. 


Jag vet inte vad man ska titta efter här! Som "event-horoskop" gäller förstås ascendenten som "saken" i fråga. De första dokumenterade vittnesmålet ger en Merkuriusascendent i öster, vilket förstås har sitt intresse med tanke på Hermes/Merkurius förmåga till förflyttningar lika snabba som gudens tanke! Samtidigt kanske det är förspilld möda att söka utläsa ur horoskop för UFO-siktanden, jag menar, när etapp 2 och en annan flygformation av UFO:na slår Phonenix-borna med häpnad är det istället Vågen i öster och ascendenthärskaren Venus också i Luft (i Vattenbäraren). 

Den första rapporten är ändå fascinerande eftersom det är sällan man hittar horoskop med 7e himmelens Saturnus i sitt världsligt starkaste läge, exakt i väster. Nyligen har bloggaren sökt vända på begreppen genom att förklara Saturnus som inte den Stora Illgöraren annat än för materialister och maktsökare. För människor med högre ambition är den istället en Vänligt Inställd Främling, våra egna "översjälar" eller "daimoner" som väntar i en högre medvetenhet på att deras ovärdiga kroppshöljen (och vad nu dessa har av intelligens) ska påbörja arbetet med att länka ihop sig med sitt eviga Jag, sitt "moderskepp" för att tala primitivisters ufo-språk.

Bloggaren, utan namn eller nämnvärd karriär är en av jordborna från denna sällsynta "sjunde himmel" (med en Saturnus gradexakt förbunden till ascendenten). Förvisso hade han i 30-årsåldern en nattlig dröm som vid uppvaknande var så outsäglig att bara några få fragment gick att kvarhålla i minnet. Det var en "bortförande"-typ ("abduction") av dröm eftersom två utomjordingar lämpade av "mig" (den psykiska drömmaren) i min kropp i sängen just vid uppvaknandet, och jag insåg att jag tillbringat drömtid med dem men inte på Saturnus utan på Venus. Tydligen också Mars eftersom jag har bilder inetsade på näthinnan som ska beskriva dessa kontrasterande planeter eller medvetandetillstånd i deras renodlade form.

På Mars sticker man sig på allting - allting på planeten består av hårda vinklar. På "kvinnans planet" Venus råder en än mer konceptuellt svårgripbar realitet: allt hänger ihop. Det engelska ordet är "contiguous". Bara mjuka vindlingar över allt vilka till sist återknyter till sig själva. Eschers märkliga tavlor, inte minst den med trappan som förbinder sig med sig själv, är en bra liknelse till medvetandets natur på Venus. Enhet och harmoni är Venusianernas framträdande drag. Ingen stöts ut där, allt och alla har sin plats i ett Sammanhang. Detta är den värld Kina kommer att försöka bygga som världshärskare att döma av dess ambitiösa Venus-hemma-i-Vågen i 10e huset för landets monumentala prestation.

Siaren Edgar Cayce (1877-1945) upplyste under hypnos sina åhörare om att själen inte bara återföds till Jorden utan samtliga planeter i vårt solsystem. Själar fastnar inte bara på ett ställe utan är bundna till "hela systemet" innan de besökt alla nivåer/planeter till den grad att de fattar lärdomarna vårt kosmos har att ge dem som irrar sig hit.

Eftersom förstärkaren Rahu ger styrka åt Mars i öster medan denna krafthärd balanseras ut av Saturnus i väster, är det en märklig kväll, som astrologiskt omen. Rahu förstärker den fruktade Främlingen (Mars) vilket är vad budskapet om sakfrågan på Jungfruascendenten säger. Och Rahus koppling till extraordinära ting stämmer väl, precis som mänskligheten ännu är så primitiv att fiender och fruktan är dess andra natur. Mars härskar som en partiell signifikator över 6e olycks- och fiendehuset som i den naturliga zodiaken korresponderar till Jungfruns tecken. 

Gissningsvis gör horoskopet dubbel tjänst och antyder amerikanska myndigheter försök att hålla befolkningen sövd med "bara väderballong"-typen av förklaringar eller här då "militärplan släpper brandfacklor". Ett är säkert, mer otydliga och ibland virriga människotyper än oppositionen mellan knivskarpa Jungfrun och kaotiskt obestämda Fiskarna är svåra att hitta. Märkliga "gränslandsmänniskor" som i några anonyma fall jag sparat inte ens förmår hålla fast vid sin fysiska ascendent utan driver bort i bisexuella föreställningar. 

Något med den här axeln signalerar ett obalanserat "övergångsliv" eller något väldigt "ofärdigt". Överför man detta på massobservationen kvarstår trots alla vittnen en massiv skeptikerkör som söker hålla de hundratals vittnena (och filmklippen) "nere på Jorden", som vanföreställningar vara förklaring egentligen är enkel.

Jord-elementet är faktiskt oerhört prominent och ockuperar samtliga tre Dharma-hus (1, 5, 9), vilket tyder på att Universum önskar synliggöra våra grannar fysiskt även för den enkla varelse som är bunden till Jord, till sin kropp och dess sinnen: människorna. Men Jord-dominansen kan också bringa det Vattniga Fisk-intellektet till fruktan. Båda noderna har med paranoia och skräck att göra och därför är det här en sådan typisk massobservation som gör myndigheter och skeptiker livrädda. De lägger in maximal moteld och kommer med naturalistiska bortförklaringar.

Men detta var alltså 1997, på senare år verkar amerikanska myndigheter ha börjat tänka om och släppt några extremt suggestiva UFO-videos (av vilket kan kanske mest fascinerande dock var från Mexicos militär). Skälet till denna helomvändning kommer den som lever att bli medveten om. Kanske har mänskligheten gått över en gräns och UFO:s tagit kontakt med lämpliga personer om en Ny Ordning står för dörren. Till Sverige kommer inga UFO-ambassadörer, detta skitland tror inte ens på högre verkligheter, men om USA har fått direktiv från utomjordingar, det är på en gång en intressant tanke. 

När allt kommer omkring har de intelligenta livsformer som kan låtsas se ut som flygfarkoster av metall (eftersom mänskligheten f.n. är besatt av sådant) redan knäppt av en hel ramp med amerikanske atomvapen för att markera sitt missnöje men mänsklighetens avstannade mentala evolution. Vem vet om de på senare år haft mer ingående "diskussioner" (telepatiska?) med utvalda jordiska världsledare... 

De är när allt kommer omkring en livsform som hade gjort slut på oss för länge sedan om de varit "onda" i vår mening. Troligen fattar utomjordingarna nu att homo sapiens behöver få villkoren dikterade för sig. Med "demokrati" förgjorde västerlänningen sig själv och fick Ryssland att öppet förakta deras sätt att sköta affärerna och de slugare kineserna att hålla sina inre tankar om Väst för sig själva...



3 kommentarer:

Susanne sa...

Det är samma sak på svenska Wikipedia när det gäller okända fenomen, det är VOF:are som skriver. Dom ser väl det som ett folkbildande uppdrag...

Jag hade inte hört talas om fenomenet i Phoenix förut. Men efter att ha kollat youtube-länken såg jag en annan youtubefilm: https://www.youtube.com/watch?v=YR4mDKwagAA där fem olika observationer visas och analyseras av experter. Några av dem kan förklaras, andra inte. Däribland ljusfenomen som jag tyckte liknade det i Phoenix och som uppträdde i samband med 4 of July-firande två år i rad i Chatsworth, Californien, 2017 och -18.

En fråga: Det står här ovan att UFO:n i form av "flygfarkoster i metall" har "knäppt av en hel ramp med amerikanske atomvapen". Vad syftar du på då?



Seaward sa...

Din fråga: det finns minst två observationer gjorda av f.d. militärer som talat ut, båda valsar runt i alla UFO-shower i kabel-tv.

Dels ett befäl vid tiden på brittisk NATO-bas men den jag tänker på är när ett UFO knäppte av en hel rad kärnvapenmissiler i sina underjordiska silos.

Den senare beskrivs i länk 2 här nedan, copyrightad av ex-militären själv (Robert Salas) som bevittnade "ufonas" symbolhandling mot jordborna. Han är nu pensionär och förefaller helt trovärdig i de skilda intervjuer han ställt upp på i olika ufo-program.

https://en.wikipedia.org/wiki/Rendlesham_Forest_incident

https://www.cufon.org/cufon/malmstrom/malm1.htm

Anonym sa...

Jag hade aldrig hört talas om det här, intressant att läsa, och det för tankarna till något som står i boken av Michel Desmarquet, som påstod sig ha blivit bortförd av utomjordingar, och som jag nämnt om förut här. Men jag tror inte jag berättade om 'nålexperimentet' som det står om i boken, och som påstås ha stoppats av dessa högre utvecklade intelligenser. Så här beskrivs det i en fotnot:
"11 år efter Michels äventyr rapporterar Scientific American, augusti 1998 (vol. 279, nr 2): '80 omgångar nålar (blev) uppskjutna i maj 1963 som en del av ett telekommunikationsexperiment av amerikanska försvarsdepartementet. Strålningstrycket utövat av solljus (?) måste ha knuffat de mycket små nålarna – alla 400 miljoner – ur omloppsbanan…' Är det någon som någonsin hört om något annat i Universum som har blivit knuffat ur omloppsbanan genom ’solljustryck’? För att förstå situationen bättre inbjuder jag läsaren att räkna ut massan på 400 miljoner nålar."
Utomjordingen säger i boken att: "Vi ligger bakom borttagandet av dessa ’nålar’, då vi bedömde att de kunde vara katastrofala för er planet."