Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 18 december 2022

Blandad konfekt. Schimpanser och Lilla döden, rike Bernard Arnault, Saturnus Dhaiyya

Ett talande exempel på hur medierna går Överhetens ärenden och uppmärksammar vad som helst förutom det politiska system som driver folket i hunger och t.o.m. hemlöshet vid denna tid i Sveriges historia, är fokuset på aporna som planlöst dödats eller skottskadats i någon djurpark.

Som metafor för statens övergrepp på folket - och i synnerhet det som den stupida massan valt regeringen Kristersson att utöva på dem duger nyheten utmärkt. Frågan är bara om Aftonpladdrets läsare ens förstår att tidningen söker kanalisera deras uppmärksamhet i en för Överheten harmlös riktning? 

Samma kunde sägas om Polisskandalen som varit klickmagnet i flera dagar. Vem kan inbilla sig att utbyte av några polischefer i grund skulle förbättra Sverige? Den här rötan sitter i folksjälen och så djupa problem kan inte ett sekulärt samhälle som det svenska reda ut. Man har ju definierat bort en viktig del av verkligheten och kommer därför inte längre åt roten till det onda.

Se vidare om den onda roten:

https://siderisk.blogspot.com/2022/02/dold-daimon-i-horoskopet-2.html

Många år tillbaka på bloggen prövade jag judendomens goda och onda rot på hus 11 och 12 som under hellenismen kallades den goda resp. den onda daimonen. 

https://siderisk.blogspot.com/search/label/yetzer%20ha-ra%20och%20yezter%20ha-tov

https://en.wikipedia.org/wiki/Yetzer_hara

Några översatta rabbinska tankar i ämnet:

https://www.sefaria.org/sheets/2384?lang=bi

Hypotesen släpptes snart från bloggen men var förmodligen inte helt felaktig. Innan judendomen "internaliserade" eller gjorde moral av de två rötterna, var de kosmiska krafter, Ljus och Mörker som lånats in från det gamla Persien. Och vad är gränsen mellan Vattenbäraren och Fiskarna om inte skiljelinjen mellan den föga personliga Rationella och den Irrationella Själen som binder till kroppen och därmed blir ohjälpligt subjektiv?

Astrologin döljer Ovan/Nedan-dualismen även i sin delning av zodiaken i den Positiva Polariteten och den Negativa, vilket förstås inte mycket behöver ha att göra med enskilda personhoroskop. Hellre än god materialist än en urspårad och fanatisk eldsjäl (särskilt de som valt verka för materialismen, marknaden, etc).

 


Här är franske modekungen Bernard Arnault (ett svenskt medium använder alltjämt ett tio år gammalt foto) som 2022 blev världens rikaste efter Elon Musks fåfänga köp av Twitter. Arnault bytte till belgiskt nationalitet för att komma undan Frankrikes "rikemansskatt" för tio år sedan, och horoskopets ascendenthärskare Jupiter (stora pengar) i 2a ekonomihuset talar sitt eget gnidighetens språk (Skytt/Stenbocken = Eld/Jord-friktionen).

Mycket eldsjäl men egentligen en extremt fattig egocentriker ("jag och mina pengar") som kämpar så hårt för futtigheter. Horoskopet rymmer också den mer påhittiga eller kreativa Eld/Luft-kombinationen men det är den personliga monetära girigheten (hus 1/2 sammanlänkade via krig) som sticker i blicken. Missa inte Jupiter disponent: Saturnus i Lejonet ("kungen av resursansamling" som just den här födelsetidens "högsta goda"/hus 9):

 

Arnaults karta användes 2013 i ett inlägg av
allmänt metafysisk karaktär (hans födelsetid var då ännu okänd):
https://siderisk.blogspot.com/2013/11/den-daimoniska-manniskan.html

*****

Tydligare än via begreppen "positiv" och "negativ" syns väl den urgamla skattningen via termerna "supralunär" och "sublunär", där välan ingen religion förutom sekulär feminism och miljöaktivister kommit på den befängda tanken att sätta Jorden över Himmelen, det snart överspelade över det eviga. 

11e som den goda daimonen kan ses som de moraliska värderingar ett samhälle håller fram som goda och fungerar som ersättning för den personliga daimonen i de samhällen som av någon anledning - låg människosyn och sjukt kontrollbehov - bedrar sin befolkning och lurar på massorna en falsk individualism - just vad som pågår inte minst i Sverige. 

På någon judisk sajt såg jag just en bekräftelse på denna tolkning där den goda böjelsen inkluderade bl.a. att följa samhällets lagar och bud, dvs. exakt en "avspiritualiserad" och "socialiserad" version likt 11e husets "goda daimon". Modern astrologi har faktiskt lyckats bevara denna fattiga version för lågt utvecklade samhällen som inte fostrat medborgarna till sann individualitet. För vad är den moderna innebörden för 11e, "klubbar och föreningar", om inte små avgränsade områden där individerna lär sig bli sociala varelser?

Den stundande Vattenbärarens tidsålder kommer förstås att vara av helt annan karaktär än Sverigehoroskopet, som är ett rätt mediokert uttryck för denna intressanta zodiakala princip för den inre eller egentliga människa arten homo sapiens ännu inte nått fram till.

Mänskligheten håller just på att avsluta eonen Fiskarna, dvs. den Mörka Sidan i dess koncentrerade form enligt skiljelinjen mellan 12e och 11e i zodiaken.

Strax efter lunch den 17 januari 2023 (Greenwich-tid) når Saturnus sitt eget positivt polariserade hemmaläge i Vattenbäraren. Bra för de goda, eländiga tider för de mindre goda.


Inte minst kommer den stupida fixeringen vid penningen att skapa lidande för de som sövts i en falsk världsbild av sagda slag.

Hinduismen verkar rymma hur mycket som helst. Hittade jag ett nytt namn för Saturnus kanske mest bekymmersamma läge för dem som har svåra problem med den i födelsehoroskopet. Under sin transit påverkar den inte bara tecknet/huset där den befinner sig utan också tredje tecknet framför sig  (Saturnus speciella 60°-vinkel), sjunde tecknet (normal opposition) samt tionde tecknet framom sig (dess speciella 270-vinkel).

Nej, när kommer de västerländska aspekterna krypande igen men under andra namn!

https://astrobix.com/webcasts/9-saturns-dhaiyya-will-kantak-shani-and-ashtam-shani-harm-you-or-help-you.html

Jag har hittat usla hinduiska sajter som glömmer nämna att Saturnus Dhaiyya (= "fas") där planeten samtidigt påverkar fjärde och åttonde tecknet framom sig  räknas från horoskopets måntecken! Det här ser ut som en slarvig presentation snarare än en variant och följde man felet börjar Saturnus i och med ingressen i Vattenbäraren utöva press på Mars-i-Oxen. 

Följer man denna felaktiga version och betraktar ingressen som en variant på ett världshoroskop, enbart med fokus på vad tidsherren Saturnus vill med världen, är det uppenbarligen så att världens alla folk (Vattenbäraren) nu är hjärtligt trötta på den Mars-Oxen, vem som än krigar för att lägga territorier eller pengar till sina tillgångar. 

Alla stormakterna faller under samma onda öga från Mänskligheten den kommande Globala Mänsklighetens Vattenbärare: Ryssland, USA och Kina hungrar alla efter territorier och råvaror eftersom de alla är så långt som mänsklighetens enade och globala socialism man kan komma. Men det är 2023 som förändringen till nästa värld börjar.

Så långt spekulation utifrån den felaktiga beskrivningen. Den korrekta Dhaiyya-metoden utgår från horoskopets måntecken och studerar fjärde och åttonde huset, vilka Saturnus anses vara ovanligt sträng mot. 

Har jag nämnt att hinduisk astrologi ser väldigt mörkt på den simpelt materialistiska tillvaron - det verkar i princip finnas hur mycket stötestenar som helst att vara medveten om! Att bloggaren kverulerat flera gånger hur Staten för honom mot personlig konkurs som fattigpensionär genom fula ändringar som inte verkar gjorda av någon mästerarkitekt med överblick över alla tänkbara utfall i trixandet med siffror, det fick just sin förklaring:

Bloggaren genomlider just nu den värsta av Saturnus Dhaiyya-förhållanden. Alla med Tvillingascendent har under 2022 känt av Saturnus transit genom sitt 8e hus för sönderfall och död - Dhaiyya - och bloggaren föddes med Saturnus i opposition till Månen som äger hans 2a ekonomihus. Just 8e sägs vid särskilt tuff Saturnus (och starkare än medfött exakt i väster blir den inte), kunna bringa ekonomisk ruin. 

Saturnus, ödesplaneten, förefaller alltså via Staten syssla med personligt inriktad ekonomisk mobbning när hans specialfall först fick garantipensionen och hyreshjälp senarelagt ett år och i nästa steg också gick miste om den extra tusenlappen för matkostnaderna eftersom den inte räknade med att det finns pensionärer som givit upp det åldersskriminerande svenska helvete som kallas arbetsmarknaden före normala avgången. "Tusenlappen" förnekades alla tidiga pensionärer.

Men denna "smocka" (som empatistörda journalister kallar ditt och datt utan att bry sig) är naturligtvis inte riktad sadism från staten utan bara en funktion av individuell och kollektiv karma! Ibland räcker det med att vara född västerlänning för att dras in i den civilisationens skuldbörda.

Som individuell karma tyder Ketu i horoskopets 10e hus på att bloggaren själv undanhållit människor livets nödtorft i något tidigare liv i maktposition och nu var tiden kommen att själv uppleva vilket helvete det är att leva under usla makthavare, vilket det går tretton på dussinet av i Sverige.

Utgår man nu korrekt från Saturnus-ingressen i Vattenbäraren och studerar dess förhållande till måntecknet (Skorpionen) får man ett "världshoroskop" (ur Saturnus synvinkel) där den Stränge befinner sig i just fjärde huset framom måntecknet. Nu är detta ett allmänt horoskop men relativt till Månen innebär Saturnus-ingressen i Vattenbäraren en motsvarande 4e husplacering. Dvs. Saturnus armod och trångmål drabbar inte minst Sverigehoroskopets Elit där det kommer att kännas som hårdast: på deras hemmaplan/4e huset. 

Mer allmänt står 4e huset för "platsen där naturliga ting når sitt slut" vilket låter som ett dödshus (likt de likaledes "vattniga"/upplösande 8e och 12e). Jag vet inte varför astrologin gör denna slippriga omskrivning för 4e platsen, kanske av respekt för modersprincipen som ju ändå jobbat hårt för att ge själen en kropp och ett sätt att fortsätta reda ut sin karma... Saturnus i 4e huset från måntecknet påminner därför om att döden i någon form väntar de Vattenbärare som inte har tecknets godhet i sig utan enbart beskriver dess avigsidor. 

Det gör just den här Saturnus-ingressen högintressant för landet Sverige och jag försäkrar att jag inte kände till doktrinen om Dhaiyya när jag myntade "Sveriges Lilla död" för landets antara dasha-period (subcykel). Symboliken kommer nu slag i slag och via olika metoder! Sverige är inte längre en plats för levande själar utan för döda zombies.

Hinduisk astrologi är underfundig och kuriös och ibland verkar den mest vara krångel för krånglets skull. Som övningar i att träna sin förmåga att tänka flexibelt och vara beredd på vilka passningar man än får från Ödet.

Ytterligare ett inlägg följer efter detta om Saturnus-ingressen och Sverigehoroskopet, dock utan att nämna Dhaiyya-metoden.

Saturnus Dhaiyya eller fas tycks vare en mindre känd kusin till Saturnus Sati Sade-period som är en lång tid av vedermödor som sträcker sig från dess transit genom tecknet FÖRE måntecknet, GENOM måntecknet och tecknet efter måntecknet. Det är en så lång tid av plåga (cirka 7½ år) att många hinduiska sajter viftar bort dess betydelse! 

Men sant är att Saturnus allt mer framstår som ett pain in the ass - den har ju alltid något för sig relativt personhoroskopet! Den enda trösten är att Saturnus i detta slit FÖRSÖKER befria själen från dess låga förfall och bindning till den irrationella, ständigt begärsfyllda materialistiska själen - den som svenska staten och alla svenska medier söker göda i befolkningen så att Överheten ensam kan odla den Rationella själen i det onda syftet att berika sig på de slavande massornas bekostnad.

 


 

 

 

Tillägg

Från 1 juli 2022 hittar jag en dekorerad karta för Sveriges skärpta terrorlagstiftning. Den verkar aldrig ha använts i något inlägg, men påminner om när Saturnus innan en period av retrograd rörelse i Stenbocken nått sin första ingress i Vattenbärarens 1a grad. Och genast åtföljdes denna kontakt med makthavarnas tecken i nationalhoroskopet av landets mer korkade sida. Bara oduglingar skärpar lagar och straff.

2023 kommer att bjuda mer av denna imbecillitet. Åkessons "återvandring" har börjat nämnas i medierna och ger en logisk koppling till den inskränkta/defekta Gränsdragaren i Sverigehoroskopets 9e hus för Lagen.)


Kartan visar också hur Saturnus i sin inskränkta diktatorsposition kan samläsas med demoniska Rahu som skadat svenska folkets omdöme så att nationen blev ovanligt nationalistisk och rasistisk lagom till valet! (Ukraina-kriget hade förstås med den saken att göra.)

Dessutom syns här det relativa förhållandet mellan Diktatorn, Gränsdragaren, Staten och Månen/Folket betraktat som en sjättehusfiende. Detta är det hinduiska "6-8-förhållandet" som visar hur illa landets saturniska överhet förmår hantera ämnet "terrorist" på ett konstruktivt sätt. Totalt oförstånd råder mellan Saturnus och Månen till följd av denna inkonjunkta vinkel. Kartan beskriver som sagt vilket omen som åtföljer den skärpta terrorlagstiftningen och det som anas i framtiden är inte vackert. Tänk Nazi-Tyskland som packade tågen fulla av oönskade människor. Enkelbiljett.

Missa inte hur "halshuggningens" södra månnod (alltid backande) här i juli är på väg mot Sveriges Vågascendent i 21a grad. Halshuggningen yttrade sig senare som folkets "bestraffande" av sittande regering för hur landet uppfattas (ascendenten). Men samma folk/Månen berördes samtidig av galna Rahu gradexakt konjunkt i passionerade och överilade Väduren så svenskarna valde sig något ännu värre... 

Ketu-transiten och valet har kommenterats tidigare, en gång i augusti och sedan kort före valet. Månnodernas inverkan på Sverigehoroskopet är en av de bästa exemplen (åtskilliga har passerat revy) på att den här bloggen använder en ascendent (födelsetid) som "stämmer" eller åtminstone ger signifikanta resultat.

 https://siderisk.blogspot.com/search/label/Riksdagsvalet%202022

 

Inga kommentarer: