Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 18 december 2022

DN-Wolodarskis vansinnesvisioner kontra framtiden under Kina

Två inlägg förberedda för denna söndag räckte inte! Bloggaren har just läst en horribel text med en dåres rubricering och som kräver ett alternativt perspektiv:


https://www.dn.se/ledare/peter-wolodarski-hur-forhindrar-vi-att-kina-forslavar-ett-fritt-land/

DN-Wolodarskis säregna vansinne utmynnar i ett tips för den närmaste framtiden: "Det bästa sättet att få 2023 att bli fredens år är att öka stödet till Ukraina och höja priset för alla stater som funderar på att ge sig på ett annat land."

Mera krig "för fred" med andra ord. Hur kan en ledande röst i medievärlden degenerera till samma sorts klyschor som NATO och USA ständigt torgför?

Det judiska arvet och Förintelsens  erfarenheter är nog så viktiga. Här är en etnicitet så traumatiserad - in i generna - av Andra världskriget att blotta ordet diktator utlöser ett komplex av skräck och vanvett som sedan styr den argumentation som - i bästa fall - dessa ättlingar till Offret mäktar.

Offret eller Offerlammet är i kristen tradition Jesus, i den samtida astrologin är det 12e segmentet, Fiskarna (som händelsevis de kristna gjorde till sin symbol). Än i dag representerar tecknet "världslig förlust" och hinduisk tradition tillägger "för att rena den låga näringssjälen som bara står efter företagande och vinster". 

Även den läsningen anas i astrologins mer västerländska tradition och noterades på bloggen för många år sedan i samband med sjöfarande handelsmän som tillbad Zeus Soterios, en krämarnas motsvarighet till Jesus Frälsaren!

https://siderisk.blogspot.com/2012/08/zeus-soterios-och-gardagens-manniskotyp.html

Det är Krämarnas gud och det själviska vinstintresset Wollo valt och som förklarar att hans debattext dignar av galna one-liners. Merkurius diskursiva intellekt är ofta en avgörande placering som avgör var människan hamnar och här är Merkurius "fallen" i Offerlammets tecken vilket Wooly förstås inte uppmärksammar i sin fullständigt identifikation med den rovkapitalism USA representerar.

Hans läsning av Kinas problem hur att bäst hantera covid är därför en indoktrinerad dåres: "Frihetslängtan sätter nog skräck i Xi, vars hela maktinnehav bygger på att hålla 1,4 miljarder människor under strikt kontroll."

Eftersom Wollo tillbringade några formativa år på högre lärosäte i USA kan man kanske inte förvänta sig realism från hans tankeproduktion (se åter Vatten-Merkurius med en besynnerlig skada, "halshuggna/halshuggande" Draksvansen eller Ketu). Detta avvikande mentala tillstånd är olyckligt för alla de svenskar som tror DN är en viktig informationskälla till den verkliga världen.

Vet man det mista om Kinas långa historia vet men att just långsiktigheten är nyckeln till förståelse och Wollo är för ettrig och impulsiv (Eld/Vatten-krig, sensationalism eller överemotionalism) för att någonsin kunna stilla sig och ens ana vad Framtiden bär i sitt sköte. 

Genom att läsa en amerikansk högertidning fruktar Wooly nu vad alla andra redan avhandlat i samband med USA:s aggressiva diplomatiska turer: Kinas eventuella övertagande av Tawian. 

https://siderisk.blogspot.com/2022/08/taiwan-nasta-falska-drev-i-vasts-medier.html

Övertagandet kommer visst att ske, men det är inte slutet på Historien annat än för en obalanserad kapitalistisk eldsjäl som inte VILL se Kinas vision som Världens nästa paradigm.

Som astrologisk mix av egocentriska Väduren och fruktande Krabban (Eld/Vatten-kriget) stannar Wolodarski kort om varje verklig politisk analys, hans personalistiska perspektiv läcker in och förstör perspektivet (Väduren och Krabba tillhör båda zodiakens första, primitivt personfixerade segment). 

Sanningen är att Kinas ambition på längre sikt är en för Wollo obegriplig ambition, nämligen en där kapitalismens konkurrenstänkande släckts ut och den Stora Harmonin råder i världen. Om detta har äldre blogginlägg handlat men här är en kortversion, med betoning på de Tre Kvaliteterna (guna/gunas) som ger en så djuppsykologisk bild att man nästan kan tala om instinkter som driver landet i dess själva födelseögonblick.


Lycka de få länder som föds i harmoni med Ljusets kvalitet - som Kina! "Evolutionen" även inom astrologi rör sig mot Ljuset och bara Kinas soltecken i intelligenta Jungfrun visar att detta är ett Framtidens land. 

(USA:s nationalhoroskop har också Solen i Sattva guna men dessvärre i 8e hus för ond karma. USA föds i blod och mördande av urbefolkningen och det ödet kommer att följa det landet till dess sammanbrott.)

Kina börjar eländigt svagt och fattigt. Se hur lite nytta Storfinansens eller Rikedomens Jupiter gör i "den världsliga förlorarens" 12e hus. Detta svaga utgångsläge måste ha varit en motivation med tanke på Kinas våldsamma utveckling, men ska något negativt sägas är att Jupiter också äger det 3e huset för fri kommunikation som således har ett förlustomen knutet till sig. Mot denna då demonen Rahu i 3e som VILL MER: Demokratiprotesterna på Himmelska fridens torg, upprördhet inför covid-restriktioner, etc.

Men vid varje analys finns det flera punkter att notera och om 3e kommunikationshuset startar svagt måste man väga detta mot att intellektets planet står med Solen (Budha-Aditya Yoga) och dessutom i astrologins finaste hus, det 9e för de få entiteter som har en Dharmisk roll att fylla. Kinas själva identiteter (Solen) är synonym med vad Universum vill. Ät den, arme Wooly!

Horoskopet bekräftar således att Kina har ett problem med yttrandefriheten men att landet kommer att lösa detta i linje med sitt solära driv mot framtiden. Att det vill förbjuda/kontrollera AI som poserar som mänskliga författare visar hur begåvade makthavarna redan nu är! Bara västdjävlar skulle släppa en sådan uppfinning fri (och har tydligen redan gjort det). 

Vad kapitalismen inte klarar, är att först bedöma värdet av nya uppfinningar. Vad som helst släpps ut på "marknaden" av folk som hoppas bli stormrika. Det är detta satanistiskt bakvända sätt som blev Västerlandets undergång. Efter att Naturens Vedergällning rullat över världen kommer morgondagens människor att häpna över hur ointelligent mänskligheten var under kapitalistiska eran.

Någon kanske pekar på att "halshuggna" södra månnoden står med Solen/Merkurius och är till skada. Men här gäller att södra noden representerar GOD KARMA till följd av huset och att Merkurius är nodens ägare och dessutom befinner sig i Jungfrun där den har sitt negativa (inomvärldsliga/praktiska) härskarläge och dessutom anses "upphöjd" (extra förfinad). 

Det här är ingen skruvad eller fulvinklad tolkning för att bjuda Wolodarski mothugg. Indisk astrologi är helt entydig om att 9e huset rankar skyhögt över det ordinära intellektets 3e hus, ofta en girig räknenissesektor. Det 3e räknas t.o.m. som ett av de onda husen men med predikatet "förbättringsbart". Även en girig vinstjägare kan lära sig tänka bättre eftersom intellektet/Merkurius är så adaptiv till mer fakta jämfört med t.ex. de mer instinktiva omen som ges av t.ex. de Tre Kvaliteterna.

Det betyder att från Kina kommer perfekt IT att komma mänskligheten till fromma, inga sketna Spotify och fyrtionelva svenska prisjämförelseappar i konumstionsvansninnets tjänst - eller andra medvetandesänkande teknologier och eller uppfinningar som bara gynnar ett fåtal. 

Ketu kommer att även fortsatt vara "halshuggaren" som ställer sig indifferent eller fientlig till många av Västerlandets missbrukarbeteenden som vi inte ens ser själva längre, men det är för att halshuggaren tjänar Framtidens bästa (Solen/Merkurius).

De nya systemen i Kina som Väst kallar diktaturens sätt att kontrollera hela befolkningen är i själva verket ett fundament i den kommande Vattenbärarens era när hela världen knyts samman i ett enda superdatorsystem och den veka mänskligheten slutligen kan kontrolleras och tvingas till socialt beteende. 

Den här fasen av Vattenbärarens tidsålder kommer senare att övergå i "mänskligheten 2.0" när kunskapen om DNA kommit längre och arten lärt sig skräddarsy sig själv - de gamla filosoferna skulle säga att mänskligheten lär sig att via materiell teknologi lyfta fram den Rationella Själen och decimera den Irrationella Själens skadliga inverkan. (Det är den låga djursjälens irrationalitet som förblindar Wolodarski så att han helt missar den stora bilden av mänsklighetens verkliga framtid, han fungerar som en av de där schimpanserna primitiva svenskar sköt ihjäl bara för att de äventyrade sig utanför sin fångtillvaro.)

Varför Kina inledningsvis (faktiskt så fort den kommunistiska Folkrepubliken föds) smutskastas av omvärlden är ett ond karmiskt arv från när inte minst Väst såg ner på kineserna som en underlägset folk. Folkets Måne stiger i makthavaren (eller maktaspiranten) Stenbocken men denna orange Passion svärtas av en fläck Mörker. Detta är en visuell erinran om att - återigen - det nya Kina föds ur elände och smälek: ascendenthärskaren Saturnus står inburad i onda karmans 8e hus.

Men Gud eller Universum är med Kina för tillfälliga 8e-husägaren är ingen annan än Solen själv, och hur fantastiskt dess framtid är i 9e "det bästa huset" för harmoni med Universums vilja, det har vi redan sett.

Och då har jag inte ens nämnt 10e husets höga målsättning: att bli kvitt västkapitalismens och Darwins destruktiva "den dugligastes överlevnad" som gjort livet till skit för fler i Väst än dem som gynnats av socialdarwinism av den typ de förledda svenskarna nyligen röstat på, högerns mer eller mindre väl maskerade trosföreställning. 

Kinas kommande storhet och världsledarroll kommet att bygga på PUR INTELLIGENS med all den anspråkslöshet som en verkligt väl fungerande södra månnod representerar I KOMBINATION med horoskopets uttalade ambition i 10e huset: Venus i positivt härskarläge i Vågen: allas samverkan i harmoni för mänsklighetens gemensamma sak. Bara djävlar i människokropp skulle kunna förneka hur långt över de västerländska värderingarna dessa astrologiska framtidslöften är!

Vid tillfälle ska jag sammanställa USA-horoskopet (eller NATO-horoskopet som modern representant för USA-imperialismen) och Kinas karta för att se om en amatör ser någon signifikant period när det gamla avlöses av det nya. Det är möjligt att tidigare inlägg redan studerat det ämnet, men bloggaren tillhör inte dem som skriver en text för att sedan memorera den som om den var Guds sanning. Därav alla upprepningar som tålmodiga läsare fått utstå.



PS. Det finns en distinkt möjlighet att Wolodarski föddes tidigt på dygnet (före lunch) och därför har psyket/Månen i slutet av mediehustecknet Tvillingarna (läs: Bonnier och alla som håller sig väl med den familjen) snarare än i protektionistiska särintressets Krabban. 

Men den sensationalistiska och ibland rent ovederhäftiga överbetoningen på Eld/Vatten kvarstår ändå till följd av att Solen i Eld-Väduren tvingas agera på sin disponent Mars i Vatten-Krabban som bas eller fundament. Inte det tajtaste av "dubbelsystem" (planet + disponent)... Faktiskt Månen med Storfinansens Jupiter i medietecknet Tvillingarna är en utmärkt beskrivning av någon som föds med silversked i mun! Någon som föds och groomas för att betjäna Sveriges högsta kast (Jupiter).


Inga kommentarer: