Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 24 december 2022

Ryske diplomaten Karasins intressanta ledarhoroskop

Diplomat Karasin

Snabbt hoprafsat inlägg innan julafton rullar igång!

Inför svenska hårdvinklade medier är det lätt att tappa fattningen och börja tro Ryssland är ett galet land som saknar intelligent ledning. Men när jag läser en TASS-notis om ett uttalande från Grigory Karasin påminns jag att en diplomat representerar en mycket hög utbildningsnivå, nivåer över de halvbakade jurister som ibland synts i svensk rikspolitik (nyliberala Lööf var ett exempel).

Denna äldre man har just det historiska perspektiv på USA:s långa historia av dold aggression mot Sovjet/Ryssland som klumpedunsen Joe Biden i Ukraina-krigets början röjt lite väl tydligt: han var redo att svälta Ryssland till döds hur länge som helst genom att stötta Ukraina. 

Mer nyligen har Biden återigen luftat det ytterst sett självdestruktiva västperspektivet genom att hård dra: fortsätta stötta Ukraina via vapen för enorma summor eller Tredje Världskrig. 

Så låter det i huvudet på de verkligt onda i den här puttrande konflikten mellan Kapitalism och vad nu Putins socialism egentligen kommit att bli. USA bryr sig inte att de Röda inte längre finns, detta är ett amerikanskt fantasifoster och skildras perfekt av USA:s paranoida och av fruktan fyllda nationalhoroskop. Det är rädda människor/stater som är de värsta förbrytarna.

*****

 

Karasins karta (men utan födelsetid) är intressant eftersom den känsliga Månen-i-Krabban här får just en sådan styrning som den behöver för att bli mer än en "kvartalskapitalist" som följer tidvatten och nycker. 

Oppositionen till Jupiter gör faktiskt sinnelaget till den perfekta diplomaten eftersom Jupiter bl.a. täcker in detta ceremoniella yrke. Tänk istället plumpa Mars, rak och sårande - värsta tänkbara planet att ha som en dominant för den som övervägt en diplomatkarriär! (Inte för att den karriärvägen faller en tydlig marsian i tankarna.)

Att "den komplementära" oppositionen utspelar sig mellan inre känslorna Krabba och det politiska rollspelets Stenbock, bidrar också till omdömet. Detta är en mycket bättre opposition än t.ex. Ebba Buschs Mån-Krabba/Sol-Stenbock eftersom den senare båda kan utlösa mångalenskap och ett utstuderat själviskt maktspel. Saturnus som här ska utgöra grunden för Solen är i själva verket Solens fiende och i Skorpionen HATAR Ebba Busch att skorpiondöden dö - därav hennes patologiska vägran att erkänna några som helst fel i sin vandel.

Diplomaten Karasin slipper hennes besvärliga förhållande till sanning och heder. I sig är Stenbocken en av Jupiters svagaste placeringar eftersom dess välvilja är VILLKORAD av ägaren/dispontenten som alltså är Jupiters raka motsats, Saturnus! Således inte helt olik Busch problematik, förutom att Busch Sol gör att problematiken berör hennes djupaste väsen (Solen, identiteten, själen). 

Att Karasins lag- och diplomatiplanet vilar på Saturnus kan istället tas som en tillång för hans spel i maktfrågor: Saturnus är i grunden återhållsam och kan reglera Jupiters grad av välvilja. 

Däremot återkommer ännu en gång Busch problem med graden av ärlighet i de diplomatiska utspelen för var ligger Saturnus om inte tillsammans med Solen (i Lejonet). Så även här, men inte lika genomskinligt som hos Ebba Busch, finns en iskall kalkylerande typ! Putin har också Solen med Saturnus, som mer och mer verkar vara tecknet på en tydlig maktorientering i livssjälen. Den vill aktivt vara med och bestämma Saturnus gränsdragningar (i ett ordinärt livsöde: "bestämma var skåpet ska stå" - hemdiktatorns typ).

Inte alla livsöden klarar uttrycka Solen-med-Saturnus på ett gott och konstruktivt sätt och läser man västmedier tror man sig snart veta att Putin är en typisk diktatorstyp. Men åtminstone i Karasins fall finns mer att säga om denna inbyggda spänning i Lejonkungens tecken mellan den frihetliga och ärliga Solen och den begränsande och ibland förslagna skådespelaren Saturnus. 

1. Solen står ytterst nära kungamakaren eller kungavärdiga stjärnan Regulus. (Har inte fått någon klarhet vilken som är den bättre beskrivningen, men Karasin skulle kunna ses som en "kungamakare" i motvind: han tar Putins parti och söker argumentera för hans synsätt i en tid när USA:s propagandamaskineri helt dominerar i Väst.

2. Saturnus, som inte har någon vidare placering i Lejonet, är hämmad från båda håll, dels av den fina Regulus-Solen men dels också av Merkurius som anför gruppen i Lejonet och gör så från den 30e graden. Ingen annan planet kan utmana Merkurius ledning för rollen som Atma Karaka eller "själens signfikator". 

Uttrycket är dåligt tycker jag, eftersom en AK indikerar "vad själen åtrår" eller strävar mot. Eftersom "själ" kan fattas på flera nivåer och beskrivs av flera planeter är det viktiga här ätt "åtrå" är ett bra ord. Solen tillhör naturligen Lejonet och indikerar (som nyliga inlägg om platonismen och Plotinos texter omvittnat) den högsta delen av den djuriska själ vi delar med lägre djurarter. Detta är den sensitiva, förnimmande själen till skillnad från Månen (människans lägsta själskomponent) - den vegetativa själen som inte kan annat att i ren instinkt suga åt sig näring från omgivningen. 

Både Vatten och Eld hungrar och konsumerar men Atma Karaka indikerar vad själens solära nivå, i denna kropp och i detta liv, hungrar efter. Det kan vara såväl materialistiska som intellektuella begär, allt beroende på vilken planet som kniper AK-titeln.

Karasins AK är således den intellektuella, kunskaps- eller faktaorienterade Merkurius och huruvida den åtrån gör honom något gott går tyvärr inte att säga med bara en sinnlagsascendent.

Men att han är en intelligent människa märks även att den vitaliserande Mars som gått upp i "luftläge" i merkuriska Tvillingarna och där stimulerar (överstimulerar?) Venus i Jungfrun, den senare också ett merkuriskt tecken. Vilken våldsam betoning på logik. Totalt sett lutar det åt att det är män som Karasin man ska lyssna till i fråga om vad som pågår mellan USA och Ryssland i det krig som på ytan Putin startade men som har djupa och historiska rötter som går tillbaka till det amerikanska kommunisthatet på hemmaplan, ändå till 1900-talets absoluta början.

Medan svenska medier varnar för varenda nyhetskanal som är rysk eller man tror har kopplingar dig, menar jag att den här korta TASS-texten visar en sanningsenlig och fakta trogen Karasin, en trovärdig röst:

Väst påbörjade sitt arbete i Ukraina direkt efter forna Sovjetunionens sammanbrott. Högernationalismen, stödd av de nya ledarna har blivit en växande faktor i den verklighet Ukraina upplever. Utvecklingen har öppet uppmuntrats av Washington. Med statskuppen 2014 kastade man allt tillgjort spel och har gjort Ukraina till en utpost för den STRATEGISKA kampen mot Ryssland. Och det är resultat av detta vi ser idag.

TASS notis är på engelska och på ett ställe lite luddig, men det är tveklöst USA:s "tillgjorda spel" med Ukraina som marionett det här återgivna citatets senare del syftar på. En fantastiskt koncis historielektion som naturligtvis inte alls liknar DN:s eller Aftonpladdrets vinkel (en rät vinkel, astrologins konfliktskapande 90-gradare?). 

Intressant också att Karasins Jupiter-Stenbock dyker upp i formuleringarna, som diplomat vet han allt som Stenbockens tillgjorda eller spelade yta... 

Jag har tidigare nämnt filmmakaren Oliver Stones nu flera år gamla dokumentär om falskspelet i Ukraina ("Ukraine on Fire"), som kommer till samma slutsats som Karasin om USA:s mångåriga närvaro och manipulation av det landet.

Se t.ex.

https://siderisk.blogspot.com/2022/10/ryssland-rubicon-korsad-efter.html

https://siderisk.blogspot.com/2022/10/usas-man-i-odessa-varifan-sprangmedlen.html

Bland flera texter om Ukrainas nationalhoroskop kan en nämnas:

https://siderisk.blogspot.com/2022/06/ukrainas-skeva-nationalego-ett-aterbesok.html

...men dessförinnan granskades redan i januari 2022 Ukrainas planetära ödescykler:

https://siderisk.blogspot.com/2022/01/ukrainas-parodiska-frihetsfanatism.html

Detta inlägg är intressant eftersom man kan koppla samman det med Sveriges "Lilla döden"-period som startade november 2022. Ukrainas gällande sub-cykel är Venus och vad jag skrev i januari kan jämföras med att landets låtsaspresident blev Årets Man i TIME och protester i USA började höras om att alla vapen och pengar USA skickar över, inte tycks leda någonstans:

[Ukrainahoroskopets placering av Venus] i det typiska dagtecknet Lejonet är...inte optimal. Dessutom är Lejonets Sol så oinskränkt (och Själv-uppfylld) att det inte är möjligt för Venus att behaga sin Herre! Det vore därför naivt att tro den här perioden [sep 2021 - maj 2024] per automatik var lyckosam. Utifrån den alltid expansionslystna Skyttascendenten är Venus relativa stiltje (balans, harmoni, fred) inte ens önskvärd. Ukraina självt (eller västliga påverkansgrupper) tar aktiva steg för att rubba landets harmoni.

Det av demonen Rahu storhetsvansinniga Ukraina borde ha sparat världen många problem genom att låta sig återintegreras med Ryssland i linje med Putins Storryska rike. Då hade vi sluppit energikris och sprängda gasledningar utanför Sverige där svenska medier nu tar för givet att det var Putins dåd fast ett lika starkt argument kan anföras för att dådet utfördes av USA som vill exportera sin dyra gas till Europa... Karasins Krabba och Stenbock - inre känslor kontra yttre pokeransikte - skulle kunna berätta mer om "vän på ytan men djupt driven av den de egna trygghetsbehoven." 

Att båda Putin/Ryssland och USA har problem med nationalistiska och trygghetsdrivna Krabban är olyckligt men just ett sådant sammanträffande som åtföljer en internationell kris. Krabban är för primitiv för att frigöra sig från sin roll som instinktiv motor i "det egnas kretslopp". Bara ett hot från världsrymden skulle kunna få Krabban att växa upp och bli protektionistisk modersfigur för hela världen. Kanske är det detta de alltmer närvarande UFO:na (gärna i närheten av militära installationer) syftar till att driva fram hos mänskligheten i stort?


PS. Fin humor av Expressen mot slutet av det här klippet:

https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-sager-putin-det-forbjudna-ordet-for-forsta-gangen/


Inga kommentarer: