Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 24 februari 2024

Från Ann Lindes signatur till Sveriges beseglade öde

 

Flitigt använda taggar trycker ner och osynliggör gamla blogginlägg. Kartan härnedan ritades maj 2022 utifrån en medieuppgift om Anne Lindes signatur "strax före nio" medan jag nyligen noterade att Sveriges Radio istället sade "strax efter nio"- inte så viktigt eftersom det intressanta kvarstår: Bedragaren/Frestaren Satan eller den onda stjärnan Algol står på absolut rät linje med Solen, symbol för en större tilldragelse eller "event" som svenskarna numera säger. Kartan har nu fallit långt utom synhåll under taggen "NATO-medlemskap".
 
Linde sätter pennan mot pappret då Sveriges självbevarelsedrift är mer eller mindre paniskt övertänd. Krabban/reviret stiger i öster och ascendenthärskaren Månen i Skorpionen står i opposition till sitt eget fundament Mars (Skorpionens härskare). Detta har bloggen alltid kallat "den sataniska axeln" och att Satan direkt angriper nationens identitet (Solen) understryks av att Sveriges soltecken vid denna tid passar genom dödsskuggans dal (8e huset). Vi ser därför en regering som fullständigt tappat vettet. Här kan man fråga sig om det är stjärnhimmelen som destruktivt dikterar vad som rör sig i huvudet på svenska politiker...
 
 

*****

Betydelsen av Kristerssons möte med Orbán härförleden var att ge Sverige lite klirr i kassan. Fyra ytterligare JAS-krigsplan sålda - fint jobbat statsministern och ännu en spik i kistan under "Lilla dödens" astrologiska period. Kanske statsbesöket i Ungern sammanföll med "det maximala mörkret", astrologiskt, men som noterat i inlägget om fryshaveriet på Karolinska är det i princip jämna plågor för Sverige så länge dess solära disponent Saturnus sakta rör sig genom sitt soltecken, Vattenbäraren.

Zodiakens utformning härrör från Babylon och första årtusendet före vår tid och Solen i passagen genom makttecknet Stenbocken och sedan ideologitecknet Vattenbäraren "tvingas" verka från sin planetära fiendes hemmaplan enligt det kanske lika gamla schemat över planeternas skiftande dignitet.

Hinduisk astrologi som antagligen är lite yngre väljer speciellt ut den direkt makthungriga Stenbockens sektor på himmelen (det 10e huset) som en plats som kallas "förbättringsbart" - som om det är något suspekt med hela frågan om att inneha makt (den "korrumperar" enligt ett säkert lika ålderdomligt talesätt).

Men det är förstås Sveriges formella uppgående i NATO som slutligen dödar Sverige som det var känt. Eftersom politisk astrologi inte existerar i detta land helt utan fungerande filosofi och undertecknad bara är en halvdan student i den indiska metoden, är det en öppen fråga om det nya horoskopet slår ut det för Regeringsformen 1974. Det bästa jag läst är att en ny nationalkarta ersätter den gamla vid grundlagsändringar (som den i Sverige) men en blick på politiska astrologer på nätet visar en tendens att stapla viktiga kartor på hög så att ingen människa till sist kan tyda sammelsuriet av "information". Jag har själv börjat se ämnet som mer av hjärnexercis än ett pålitligt prognosverktyg. 

Men visst är Sverige-kartan ovanligt tydlig och beskriver en rik elit som fullständigt manipulerat och lagt folket i detta land under sig som tjänare och slavar under sig (som i så många andra länder, bara pinsamt tydligt i vårt nationalhoroskop). Folket ser dessutom upp till eliten och drömmer om samma levnadsstatus vilket gör svenskarna oändligt lättmanipulerade och verkligen värda de politiker de röstar på. 

Not. Den hinduiska metoden att se folkets ideal (som inte är identiskt med nationalkartans ideal) är utgå från Månen och räkna till ett "virtuellt" 11e idealhuset, där är vad folket idealiserar. I detta fall ger Månen i 7e den extremt korrupta och självtjänande rikemanszonen i 5e huset. Detta är folkets föreställning, det djupa traumat från det gamla Fattigsverige. Snacka om att socialismen var död redan med kartan från 1974. 

Kulminationen av "vänster" vid denna tid - t.ex. att Sverige fegade ur Mellon efter ABBA:s seger med tramspop-Waterloo just som Nya Sverige föddes visar att det här var socialismens sista suck i detta land. Drivande var nu intellektuell Luft och elitens självberikande.

*****

Frågan är om en nationalkarta kan påverkas av "fria viljan". I personastrologi finns alltid själen som faktor X och kan avstå från att följa de lägre himlamakternas påverkan på vår djuriska / kroppsliga del. Fri vilja existerar för alla vars födelseomen inte dömt ut förnuftets Saturnus helt vid tidpunkten, och där inte Merkurius (intellektet) ser alltför skadat ut. 

Men även den irrationella och begärsfyllda Månen måste vägas in och den här bloggaren har kämpat en smärre kamp mellan sitt lägre och högre jag genom livet. Aptitens Måne stiger i öster vid födelsen samtidigt som den återhållsamma eller t.o.m. förnekande Saturnus håller mot från västra horisonten.  Aspekter mot ascendenter får ofta fysiologiska följder och här saknas några cm på svenska mäns medellängd, en medfödd skadad tumme (som direkt opererades) och en hel serie allergier varav de flesta växte bort med åren. Det är väldigt likt den "anala" (vägrande) Saturnus. 

Ju mer saturnisk (äldre) en människa blir, desto mer vaknar det högre förnuftet, med mindre samhälle och stat söker forma individen till en zombie ut stånd att använda sitt eget förstånd. "Kritiskt tänkande" hyllades i skolan åtminstone för några årtionden sedan, men staten vill naturligtvis inte ha sådana medborgare annat än om de kommer till samma slutsatser som staten redan sett till medierna förmedlar till befolkningen. 

Tionde makthuset är som sagt ett besvärligt hus och i Sveriges fall är det begärets och irrationella instinkters Måne (demos/folket) som äger maktutövandets sektor, åtminstone vid en ytlig granskning! 

Månen "äger" inte 10e men influerar starkt Storbritannien genom att befinna sig där. Men det är en skillnad som natt och dag mellan länderna. Britterna som var så försigkomna och påhittiga under industrialiseringen har Månen i Tvillingarna, vilket hinduer tycks favorisera genom att kalla det "den filosofiskt lagda månen". Månen i Luft och intellektuella Merkurius verkar vara vaccinerad mot låga passioner ("no sex please, we're British") vilket gör det så mycket lättare för Merkurius att skyttla runt med order från gudarna. Engelskan är också ett mycket mer precist och nyanserat språk än svenskan. 


Britterna är också ett sällsynt roligt och respektlöst släkte ("whimsy"), helt i linje med sinnelaget i Luft som söker verka utifrån den irrationella Vatten-själen  (Månens disponent Merkurius kan förklara britternas sätt att döda med orden!).

Britternas folksjäl är dock kluven eftersom sjöfararna och handelsmännen också var kolonialister och slavhandlare och Tvillingarnas naturliga tendens till kritik och urskillning gav ett av västvärldens mest rasistiska länder - ett problem britterna alltjämt har problem med. I allt självskryt i historiska tv-program om sin flit ("industry") brukar imperialismens övergrepp tonas ner rejält, även om allt mer börjar höras i moderna dokumentärer. Nu vill världens länder vill ha tillbaka kulturskatterna Väst (personifierat i British Museum) samlat på sig.

Britternas forna "flit" kan tillskrivas Jungfruascendenten som är ett av de hårdast arbetande tecknen, faktiskt slavens tecken i den tidiga astrologin, "passoppen" i 6 olyckssektorn, invid det 5e elithuset. Men se framför allt britternas ELD. Det kallar jag sjudande aktivitet.

Britterna är ett skeptiskt och klentroget folk och det går att spåra landets gatsmarthet till den alkoholiserade skeptiker-filosofen David Hume som har en rastlös och inte särskilt gudomlig variant på Eld-Jord-kriget, en stursk och egenmäktig typ:

David Hume - ett rastlöst knippe

Tyvärr bedriver britterna ett olyckligt flit då Eld ockuperar två onda hus och soltecknet, den expansiva Skytten, är lika självtjänande som Sverigekartans. I 4e huset för den egna säkerheten/hemmatrivseln var en gång England enbart orienterat mot att berika sig självt och odla sin egen trädgård. 

Solen bidrar med en ytterst självförgörande "negativ sensationalism" genom att rikedomens Jupiter i hemmafrontens Krabba står i 11e idealhuset och arbetar för - återigen 4e "hemmafronten". Nettoresultatet är korttänkthet eftersom Vatten vars begär kan utsläcka Eld. (I astrologin får man blanda metaforer av skilda slag. Aristoteles syn på elementen och platonismens åsikt att elementen är levande väsen rejält bortom människans förmåga att intellektuellt omfatta.) Eld + Vatten ger redan på denna generella nivå en krigisk mentalitet.

Precis som i Sverigekartan har det ålderdomliga brittiska horoskopet en brist på omdöme och kan inte dra gränser (Saturnus) samtidigt som idealet att berika sig själv (Jupiter) är den starkare av dessa komplementära planeter. Den här nationalkartan påminner om den gamla västtraditionen att 11e är den "goda daimonens hus" medan 12e tillhör den "onda daimonen" som i britternas fall begränsar moralplaneten Saturnus och gynnar fula kapitalistiska idéer som Margaret Thatchers nyliberalism som förstörde världen och kan tjäna som Imperiets verkliga svanesång. Den som givit sig hän åt den onda daimonen kommer förstås att tro sig stå för det rätta, men även här har 12e huset två sidor, en lägre och en högre. Det är ytterst själen själen själv som avgör bruk eller missbruk av sina framträdande sektorer.

Den brittiska kartan påminner också om USA:s i det att Vatten och Luft inte samverkar väl på månsidan. Det begärsfulla Vattnet tar intellektuell Luft till hjälp för att efterrationalisera och söka legitimera landets låga bevekelsegrunder. Svenska politiker på högerkanten verkar ofta lida av samma konfysa mentala tillstånd. Minns Fredrik Reinfeldt, medan finansminister Svantesson spegelvänder partikollegans Sol och Måne och istället inte tycks åstadkomma något alls, kanske för att rikedomarna under en period av år tagits från de fattiga och överförts till eliten och tillräckligt många brödsmulor till medelklassen för att helt korrumpera mittskiktets tankar. Bloggen har vid tillfället undrat om den duperade medelkassen numera tror sig tillhöra 5e elithuset medan låginkomsttagare och invandrare har blivit det nya folket (Månen med dess bindning till det olyckliga 8e huset).

*****

Hur det än är med signifikationerna har Sverige i jämförelse med britterna en trög Måne där förvisso eldiga Väduren är en bra start för utveckling (någonstans måste man starta och eftersom Väduren "bara" står för ego-perspektivet är det svårt att se mer av en nybörjare i denna typ av sinnelag). Problemet är inte att Barnet är ego-centriskt men läraktigt, utan att jordmånen i Sverige-kartan är usel. Månens disponent i Väduren är krigaren Mars, men står i den flegmatiska Oxen, så att en motsträvig kombination av Eld blockerad av Jord uppstår. 

Ur Överhetens perspektiv är detta flegmatiska kynne förstås irriterande, slavdrivaren kan inte hur som helst flytta runt trälarna dit de vill förlägga arbetstillfällen. Sverigehoroskopets extremt onda kapital- och kalkylelit och nationella ledning (Jupiter, Merkurius Solen i 5 elithuset) har inget som helst stöd i folkdjupet (Månen baserad på lugna och rofyllda Oxen), men någon revolution blir det inte från så "primitiva" tecken som Vädur/Oxe där de snöat in på så basal nivå som "jag och min privatekonomi".

"Flyttlasspolitik" som ledarna ständigt söker påföra folket (via t.ex. Arbetsförmedlingens regler att "göra sig disponibel för hela arbetsmarknaden, var som helst"), har inget stöd hos svenskarna, vars maktlöshet och oförmåga att bita ifrån dock är total jämfört med den massiva koncentration av förmögenhet i nationalkartans 5e elithus. (Bara det som återstår av fackföreningsrörelsen visar att det fortfarande finns levande människor i detta marknadsstyrda land där konsumtion frälser ett folk av viss sort.)

Hade folkets signifikator (Månen) varit starkare kunde verklig socialism varit införd för länge sedan men Socialdemokraterna utvecklades i dålig riktning och Saturnus är klen också i det horoskopet (i sitt svagaste världsliga läge i öster och begärets/hungerns Vattentecken Krabban och under attack från gamla Sveriges onda överhet - Mars attackerar ascendenten från arbetsgivarens 10e hus). Kartan visar hur svårt det svenska folket hade det sent på 1800-talet. Hinduerna kallar Saturnus "arbetarklassens planet" (kopplingen till armodet och det hårda slit som har visat sig följa planeten, en direkt kontrast till "stora och lätta pengars" Jupiter som så fullständigt dominerar 1974-kartan). 

Extremt anti-intellektuellt klimat. Eld/Vatten = besatt
av livets primära ingredienser. Noll LUFT, här
anas filosofibristen i 1974-års Sverigekarta.
Här syns, innan kompromisserna började,
viljan att halshugga den rike mannen
(Jupiter+Ketu i 6e huset för Olyckan/Fienden)

Frågan om ett land kan ha en fri vilja beror väl ytterst på vad omvärlden sysslar med, men på ett plan har någon astrologisk autonomi. Sveriges regeringsform 1974 åtföljs tyvärr av en extremt omogen och svag Saturnus samtidigt som rikedomsplaneten Jupiter tydligt tillhör de välbärgade och självtjänande. Och Månen heller inte mycket till tänkare eftersom den idoliserar den självförgörande eliten. (Solen och Jupiter, båda verksamt onda, är inget annat än ett lands självdestruktion). Kartans 5e hus för eliten och de som representerar eller håller sig nära makten representeras som en självisk elit. Alls inget unikt men i Sverige-kartans fall så tydligt markerat. 

Skulle då denna nationella anda flyga sin kos över en natt till följd av uppgåendet i NATO och ett nytt öde börja verka? Då kan man riva alla gamla prognoser byggda på hur planeternas rörelser (dasha-cyklerna) av och till triggar nationalkartans många svaga punkter. I Sveriges fall är reaktionen intensiv/extrem eftersom så många delar av nationalkartan är sammankopplade med "den verksamt onda eliten" och dess dåliga förmåga att dra gränser på ett rättrådigt sätt.

Exempel. Jag hade en gång ett enkelt jobb i detaljhandeln och noterade att en nyinkommen och dyr vara för tiotusen gick att köpa i England för halva priset (en japansk produkt). Nämnde saken för arbetsgivaren som "skvallrade" till den svenska importören och bara ett par veckor snarare var produkten prissänkt med 2000 kr. Jag frågade arbetsgivaren som bekräftade att han "kan ha nämnt något". 

Detta är länge sedan men titta på dagens matpris- och hyresrusning och se samma röta, den sitter i både i den fåhövdade verkliga eliten och den klass av importörer, krämare eller allmänna "entreprenörer" som också vill känna att de tillhör 5e husets svenska elit, de med guldkant på tillvaron (Talar inte om de av arbetsmarknadspolitiken påtvingade entreprenörerna - ett typiskt borgerligt förlustprojekt för alla parter).

En så rutten och svag nation har redan dött inifrån och jag röstar för att det formella uppgåendet i "krigsmakten" NATO faktiskt ÄR starten på det nya Sverigehoroskopet. Stora Döden som väntar bakom hörnet 2036-55 tillhör då det gamla och ogiltiga Sverigehoroskopet och nya planetära perioder kommer att gälla.

Så långt den 24 februari. När beskedet ges från USA att Sverige är en ny cell i denna aspirant på världsherraväldet ytterligare om fånigt trendkänsliga Sveriges "nästa öde" - vilket dock kan ändras med presidentvalet...

*****


DN-skribenten Arvid Åhlund tror som alla akterseglade tyckare att världen alltid kommer att se likadan ut. Han ser fram mot NATO-uppgåendet men glömmer det längre perspektivet och att även Jorden har ett öde vilket påverkar ländernas öden. Om detta kan de som sålt sig till kapitalet inget att säga.

https://www.dn.se/ledare/arvid-ahlund-vad-vanstern-inte-fattar-om-trump-och-nato/

Pilarna påminner om från vilket perspektiv disponenterna
vakar över planeter de äger. Här t.ex. Saturnus
i näringslivets Vatten (Ebba Busch!) som
söker skydda finanselitens Jupiter i Jord.

 

Ännu ett problemhoroskop av typen självförhävt (Rahu) ego (Sol-Väduren) och svensk Mars-Oxe (fast i gamla hjulspår) som grumlar klarsynen. Här saknas intellektuell Luft som ser längre än det hopkok av gamla käpphästar Åhlund upprepar i sin lovsång till "även ett försvagat NATO". 

Den arma skribenten är dubbelt felfördelad eftersom även Månen kan mycket väl stå i Eld och därmed få alla sina materiella/konkreta förhoppningar strypta av den rike manens Jupiter i sitt svagaste läge i Stenbocken. 

Vilka själar föds till Jorden för att gå så käpprätt fel i valet av världsbild? Inte bara saknas betoning på intellektuell bearbetning (Luft) utan den rent materialistiska mixen Jord + Vatten på båda sol- och månsidan indikerar en närmast dåraktig tilltro till materiell välgång. 

Men Eld rankar högre i en komplett världsbild som inkluderar ödet och andliga dimensioner som kan ha andra planer för världens framtid. Här innebär den extrema mixen av det högsta och det lägsta att den jordiska dispositionen kommer att utsläckas eller omvänt att degraderad Eld-aktivitet inom det världsliga kommer att utsläckas av Jord i bemärkelsen materiella hinder för defekta Eld-visioner.

Ett bra horoskop som illustration till den allra mest vilseledda av högertypen. En snarlik vilsenhet sågs även i liberalen Johan Pehrsons karta (taggad 4 gånger). Det typiskt för Eld/Jord-kampen är stor möda läggs ned för väldigt liten utväxling. Det tycker på att något är fel med världsbilden eller kartritningen precis som hela Klimatkrisen kan sammanfattas som en Eld/Jord-kamp som också drar in Vatten (den här planetens duglighet för liv). 

Åhlunds karta är ett bra exempel på en världsförstörare. Nu kan även klimataktivister födas med stämma treställighet, och det är tur att astrologin är "platonisk" och kan falla tillbaka på att alla möjliga själar föds under samma tecken. Deras individuella karma kommer att disponera dem att använda den jordiska ödeslotten på vitt skilda sätt. (Den hinduiska termen "ahamkara", upplevelsen att vara mötespunkt för karmiska influenser, förtydligades nyligen.)


Inga kommentarer: