Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 7 februari 2024

Bloggens onda dröm från 2017 besannas?

 


Är denna Justitieminister en patologisk skurk eller något uppsänt från helvetet? Medborgare med lite mer bildning hade aldrig låtit sådana här figurer få representera folkviljan.

Lustigt nog tar DN nu upp Sideriskas spinoff från 20 år gamla Johnny English-filmen där skurken planerar göra om hela England till ett vinstdrivande superfängelse i den kapitalistiska ekonomin.

 "Skicka oss era misshagliga medborgare, vi burar in dem till lägsta kostnad.  Ah! Den kapitalistiska stordriftens fördelar." 

Nu har Sverige sjunkit just så lågt och  astrologiprognosen "Sveriges lilla död" får ytterligare vatten på sin kvarn.

 https://siderisk.blogspot.com/2017/08/regeringen-lofven-korrumperar-syftet.html

*****

Astrologiskt sorterar juridik/lag som bekant under Jupiter och i Sverigehoroskopet står denna i elitens område (hus 5) och är en verksam illgörare (tvärtemot sin naturliga karaktär). Detta då landets Vågpersonlighet antyder att här arbetar man mot rättvisa och jämlikhet. Men den onda Jupiter som elitens privata tillgång lever knappast upp till landets gamla självdeklaration.

En verksamt ond Jupiter blir visserligen ingen mördare (våld tillhör Mars och ibland Saturnus), men resultatet i det privilegierade5e blir en korrupt överklass. Hycklare och chanstagare och snattare om det är pöbelns enda sätt att imitera elitens välstånd. 

Sveriges elit bestående av en verksamt ond Sol och Jupiter lämnar den i sig goda kommunikatören Merkurius små möjligheter att utbilda medborgarna eftersom Solen och Jupiter äger medier och public service och försämrar kvaliteten på landets logik och kommunikationsförmåga. All information riktat mot folket går ut på att rättfärdiga Överhetens tilltag och "ICA:s vinsthunger" .

En del medier har börjat tuffa till sig på ytan, de vet att samhällskritik säljer i tider när allt flera far illa.

För Sverige väntar en enkel biljett ner till Hades den dag makthavarna sviker ännu en gång och släpper in amerikanska atomvapen på de många militäranläggningar vi redan avtalat att de får öva krig mot Ryssen på.

Sverige-horoskopet är ett tydligt exempel på BRUSTEN PURVA PUNYA, flera och verksamt onda planeter i det normalt goda 5e huset antyder att det här landet inte "återfötts" för att njuta elitens goda frukter (resultatet av goda gärningar från förr) utan att Regeringsformen 1974 är början på slutet. Elsladden är utdragen och godhet genereras inte längre (Löntagarfonderna från året därpå hatas från första dag av elliten).

Nationalkartans 5e sektor, Eliten, har efter berövandet av kungahuset på dess makt, eller kommer mycket snart, att börja visa sin obehagliga sida och producera vad ont är för landet. (Ingångsvärdet från 1974 gröper med tiden ur landets livsduglighet och då får man sätta folk i fängelse, om man är borgare som ännu håller näsan över vattnet och fruktar att det man tror sig äga ska ryckas en ur händerna.)

I ett äldre småtest (som för ovanlighets skull inte använder bloggens förenklade "statistiska" metod) visar sig Sveriges Sol i 5e elithuset vara typiskt för kriminella horoskop. Men dataunderlaget var så litet att testets trovärdighet är svagt.

https://siderisk.blogspot.com/2017/02/hans-rosling-och-133-brottslingars.html

 Bloggaren har också Solen i 5e och dessutom som "verksam illgörare" och det är uppenbart att denna själ släpat med sitt något så dåligt förvaltat tidigare liv som ledargestalt att han "förvisades" till Sverige i detta liv, för att se och lära hur dåliga politiker ser ut från utsidan! "Point taken."

Tur har den som också får med sig en grabbnäve GOD KARMA som sitt ingångsvärde så att man kan tänka självständigt i ett hjärntvättat land som egentligen är en plutokrati men lurat i folket att de åtnjuter demokrati.


Inga kommentarer: