Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 9 februari 2024

Intervjun med Putin

 


De minimala referaten i svenska tidningar av Tucker Carlsons intervju med Putin var skamliga. Av dem jag läste hade uppenbarligen ingen tagit sig tid att titta på hela den drygt 2 timmar långa utfrågningen. För att värma upp började jag med en annan, timslång utfrågning som fångade mitt intresse på Carlsons "nätverk". Det var en intervju med den amerikanska militären David Grosch från i december, han som vittnat om att USA sitter på UFO:s och biologiska kvarlevor. Mycket intressant även om det var ett misstag att vrida upp farten till x1,25 - Grosch berättade att han hade "högfunktionell ADHD" och pratade snabbt och droppade så mycket akronymer bara en bråkdel av det amerikanska folket lär ha känt till, att intervjun stundtals blev obegripligt.

Mot den svenska journalist som gjorde sig lustig över att Tucker Carlson framstod som en skolpojke jämfört med Putin kan jag bara säga: han har en inkännande intervjustil som var densamma i båda intervjuerna jag ägnat en förmiddag åt. Han höjer visserligen rösten rejält och lite omotiverat i vissa skeden, men svensk omdömesförmåga är nu vad den är. Någon skolpojke var han inte! Putin suckade mot slutet skämtsamt att Carlson ställde honom frågor av ständigt tilltagande svårighetsgrad!

Vad värre är: i inget av de 2-3 svenska referat jag läste avvek reportrarna från den svenska USA/NATO-linjen och undvek precis allt Putin i sak sade för att förklara hur situation Ukraina uppstått. Jag har i år misstänkt svenska medier för ohederlighet och nu blev det klarare än någonsin. (Oliver Stones intervju från runt 2015 hade visserligen redan visat hur västpropaganda fungerar och Noam Chomskys studie av amerikanska mediers propaganda, "Building Consent" är en bokklassiker.)

Putin hade förvisso förberett de inledande drygt tjugo minuterna (inte en halvtimma som alla svenska referat påstod, här pågår tydligen viskleken där den ena skriver av den andra istället för att bedöma själv.) Att börja med Rysslands historia från 900-talet bekräftar om något hans horoskop som formligen ropar ut en historikers själ . Den på djupet ena ryska folksjälen, fördjupad under tusen år av ortodox kristendom just i slutet på intervjun gav mig rysningar. Mannen har integritet, vilket är mer än man kan säga om många västpolitiker. Enbart ur det europeiska perspektivet vore en seger för Trump att föredra, oaktat den buffel som person han är. Oxens symbol är dock baserad på Venus, motsatsen till krig och materiell förstörelse.

Intressant nog har Tucker Carlson likt Trump Solen i Oxen och dessutom i 3e graden, dvs i exakt konjunktion med Algol eller Satansstjärnan. Återigen kommer tanken på gammaltestamentliga Satan som en av Gud godkänd åklagare som testar själens godhet. Varför en välvillig tolkning låter sig göras beror på hans kända födelsetid vilket i sin tur ger ett 9e hus med mycket som talar för sig, inte minst Venus i sitt potentiellt förädlade tillstånd. 

Konservativa sorterar ofta under dominant VATTEN/JORD och han och Putin fann säkert varandra när Putin började tala Familj, vilket sorterar under Vatten. Om Algol i varje väder är en god Åklagare är en öppen fråga eftersom Carlson ska ha uttryckt antisemistiska sentiment och tydligen också någon sexuell oegentlighet. Men det är typiskt Vatten/Jord är tendera till den lägre irrationella naturen. Se inte minst den sexuella Mars-Skorpionen i störning (150°) med kåta och stirriga Väduren i 10e karriärhuset - där är nog svagheten på himlen som motsvarar avskedandet från Fox. En själ som brottas med medfödda svagheter och kartan innehåller både gott och ont, inte olik Trump.

Men som legitim Åklagare: under Grosch-intervjun, särskilt i slutet, undslipper sig Carlson omdömet att han befunnit den demoniserade och falskt anklagade Grosch en trovärdig människa. Grosch problem beror, förenklat, på att han visselblåst om att privata militära företag riskerar förlora lätta pengar om regeringen återtar kontrollen över UFO-materialet. Han har utsatts för personliga hot och upplevt risk för livet, men satt igång en juridisk process för att bringa svärtan i amerikansk militärindustri ut i det öppna.)

*****

Med tanke på Putins världspolitiska betydelse och osäkerheten kring hans exakta födelseklockslag (använt i tidigare inlägg) följer här en "naturlig zodiak" som lyfter frågan till en principiell, arketypisk nivå. Putins personlighet och karriär blir i detta horoskop trivialiteter, den här kartan visar på det mest övergripande sätt hans funktion i det stora hela. 

Noterar från Carlson-intervjun att han beskriver Ryssland på exakt samma sätt som landets gällande post-sovjetiska horoskop. I likhet med Kina, påpekar han, är Ryssland inte en aggressiv nation (exakt som bloggen tidigare formulerat det och till skillnad från USA), utan söker vägar framåt via kompromisser. Det är tydligast i Kina-kartan (med födelseklockslag) där Venus har ett urstarkt läge i Vågen (själen i antik/senantik västerländsk tradition) som ett krönande emblem högst upp på himlen, i det 10e huset för världslig makt.

Putin som "kosmisk aktör" har samma Venus i Vågen (dess bästa läge) men längre går som sagt inte en "naturlig zodiak" än till inventeringen av vilka förnuftsprinciper (logos/logoi) som gällde i den lägre världen vid Putins födelse. Vissa nyfödda fick Venus som en dominant princip, för andra var Venus som ett utsäde som föll på hälleberget och inget blev av. Vad Putins Venus var, kan sägas först efter ett avslutat liv.

Putin och ryska folket som en enda stor familj OCH kollektivsjäl. Så äkta ord: en "upphöjd", familjär Måne i Oxen och ägd av eller baserad på en helt ren Venus i sitt hemmaläge. Den Himmelska Afrodite eller en symbol för Själen. Bloggaren var inte ens medveten om denna borttappade själssymbol när Sideriska startade (kanske för att intresset var riktat mot den indiska traditionen), men här bekräftas att Putin är en sanningsenlig människa som har ett högre ideal för sina påtagligt jordiska strävanden. 

DN publicerar medan detta skrivs en amerikansk lobbyorganisation (sprungen ur USA:s orättfärdiga krig i Irak!) som förklarar allt kring Putin vara lögn och dikt. DN:s skribenten tycks ha en del om bakfoten. I intervjun är det Carson som uppmanar Putin att ta Ukrainas-frågan direkt med USA!
https://www.dn.se/varlden/isw-putin-anvande-tucker-carlson-intervjun-som-paverkansoperation/
https://www.understandingwar.org/who-we-are

Den naturliga zodiaken placerar norra månnoden Rahu i Stenbocken vilket ger maktmotivet. Putin har haft maktposition i många år nu. Kartan beskriver en bra grundplåt för klassresenärer. Jupiter i Debutanten (Väduren) motsvarar "jagets framgång", men oppositonen med Venus i Vågen gör honom inte omedveten om balansen och rättvisan (den han så tydligt saknar hos det kollektiva Väst alltsedan dolda amerikanska organisationer regisserade den orangea revolutionen i Ukraina).

Innan Ryssland så småningom invaderade Ukraina lovordades Putins höga intelligens. Sånt hör man inte längre i svenska medier, men Carlson-intervjun bekräftar att han är i högform. Jupiter är den Stora Välgöraren och Venus den Lilla Välgöraren. I den naturliga zodiaken används inte metoden där även de goda kan bli illgörare utan här gäller en högre verklighet. Jupiter/Venus måste vara det lilla extra som höjer den vasst analytiska Merkurius-i-Jungfrun till ren briljans.

Här måste inflikas en motsägelse som oundvikligen uppstår när flera astrologiska och/eller filosofiska traditioner rörs samman. Nyligen påbörjad läsning av den egyptiske platonisten och judendomsapologeten Filon stärkte den här bloggarens små utredningar i riktigheten av Saturnus (sjunde himmelen) som vad lite av det gudomliga Förnuftet som kan öppnas för det mänskliga intellektet. Filon: Saturnus är den "heliga" planeten. Gud "vilar" på den sjunde dagen, dvs på denna nivå är världen redan klar. Saturnus står för evig existens eftersom tiden börjar rulla först på nivån under Tidens Herre. Så hur kan astrologisk tradition ha givit Saturnus rollen av "stor illgörare"?

Enkelt uttryckt handlar det om exoterisk och esoterisk astrologi. Alla upplever att jordelivet är strävsamt, det råder friktion och saker sinkas eller blockeras. Prylar går sönder och till sist dör man.  Saturnus innefattar tidens gång och har blivit syndabocken för allt dåligt. I Stenbockens Jord ligger fokus på denna exoteriska eller yttre och enkelt iakttagbara Saturnus. Men planeten härskar också i intellektuell Luft och här är andevärlden och den esoteriska eller inre sidan. Jag har aldrig sett en västastrolog uttala sig om även Saturnus i sitt positiva härskarläge i Vattenbärarens tecken fortfarande ska kallas Den Stora Illgöraren. 

Enligt idealistisk filosofi (platonism) avgjort inte eftersom våra morallagar och idéer om gott och ont tillhör just den jordbundna människan. Venus i Luft som symbol för själen symboliserar visserligen att den gudomliga verkligheten representerar godhet och inte t.ex. amerikansk krigsmentalitet. Våld i försvar för ett högre gott accepteras i verkligt primitiva världar (människans rike), men astrologin ger t.o.m. här stoff för filosoferande. Bakom en planet döljer sig dess disponent och Putin har som synes en helt ren själ. Venus i sitt positiva härskarläge är ett absolut, ett axiom. 

Men i intervjun växlar han på en religiös fråga direkt perspektiv. För det jordiska ser han andra naturlagar än de himmelska. Krig och fred är realiteter och hur väl stämmer inte detta med Putins myckna JORD-element i kartan. (Nyplatonismen klargjorde tydligt att de fyra elementen återfinns i den högre världen av Former, som självständiga existenser i Guds medvetande. I kosmos eller Världssjälen har Idén bakom Jord övergått i Jordens ord/logos och först den fallna själen, människan på Jorden upplever tankar som ting, vilket de är men annorlunda än jordiska ting.

Putins Sol och Saturnus omvittnar hans torra psykologi. En siffernisse och faktabitare och historieintresserad. 

Obs. Personhoroskopets tolv hus inte gäller i det naturliga horoskopet. Viktiga planeter som Solen och Saturnus i Jungfruns tecken bara ser ut att motsvara 6e huset men husets tankar om slaveriliknande situationer, olyckor och fiender aktualiseras bara händelsevis eftersom Putin är stor makthavare. Tänk alla offer för Rysslands initialt ringrostiga krig mot USA (i Ukrainas klädedräkt). Saturnus som förnuftsprincip i den längre världen gör att hans ledarskap (Solen) förknippas med den Stora Illgöraren (där ett uttryck är Liemannen).

Men mot detta står paret Jupiter/Venus som berättar en högre historia för den med tillräcklig intelligens. Och det Goda vinner till sist över det som i vår värld kallas det Onda. Ryssland, log Putin lurigt, har nu Europas största ekonomi trots alla blockader Väst har utsatt landet för sedan 2022 och är världens femte största ekonomi. (USA större eftersom de förstör sin egen valuta genom ständigt ökande statsskuld, de trycker upp mera dollars hela tiden.)


PS. Så sent som våren 2023 fick Tucker Carlsons horoskop några snabba kommentarer, men inte fördelaktiga. Efter att ha studerat honom i bild några timmar och begrundat stjärnan Algols två ansikten och eventuella nyanser däremellan, mildrades intrycken härovan, utan att helt släta över problemen på himlen...

PS2. Fristående fortsättning i nästföljande inlägg.

Inga kommentarer: