Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 16 februari 2024

Putins historieversion, en domsprofetisk typ, samt mer om Algol

Bloggaren var än mindre politiskt intresserad 2014 än idag, men världens simpelhet tränger sig allt mer på. I turbulensen efter Tucker Carlsons intervju med Putin - där t.o.m. den intervjuade knorrade (lite grann) över att ha förberett sig på vassare frågor som aldrig ställdes - är det rimligt att backa den indiska ödescykeln till det segment som både inkluderade amerikanska NGO:s och deras hjälp att underminera situationen i Ukraina för västvärldens framryckning och Rysslands svar (invasionen Krim och kriget i Donbas). 

Vilka astrologiska faktorer gäller den här perioden (grovt februari 2014 och intill februari 2022)?

Bloggen skiftar för övrigt tonläge mellan 2014 års medvetslösa eko av västmedierna och en egen vinkling ...

Korrupte Janukovytj - Ukrainas svar på svenska moderater

...och 2022, efter att ha sett den skicklige filmmakaren Oliver Stones intervju av den man presidenten  USA ville ha bort (enligt gammalt CIA-destabiliserar-Latinamerika-manér). 

Ukrainas ryssvänliga president (avsatt genom USA-hjälpta revolutionen 2014)

Här skiftar Sideriska perspektivet (och transkriberingen av ex-president Viktor Yanukovich namn) och bekräftar att Sideriska knappt ens är en tertiär källa för politisk information (inte för att de svenska medierna redovisar annat än antirysk propaganda, lika effektiv på det naiva svenska folket som när det lurades att ge upp allt det äger till den kapitalistiska minoritet som just nu föröder landet.) 

Sideriskas värde ligger i kontrollen av den hinduiska cykellärans förmåga att beskriva tidssegment. Och tänka sig, Putin ges här rätt. Det är för att få stopp på demonen Rahus girighet som halshuggningens Ketu träder till efter den orangea revolutionen i Ukraina. Krim-annekteringen och allt som skett därefter uttrycker Ketus bestraffning av något som gått väldigt snett och det är förstås blockeringen av USA:s framflyttning av NATO-gränserna som Ketu signalerar. Den övergripande storcykeln tillhör Venus och det är uppenbart att Rysslands Venus-harmoni upplever ett hot i den avslutande subcykeln:

Vimshottari Dasha:

 Venus Maha Dasha:  1994-10-08  -  2014-10-08

  Antardashas in this MD:

  Ven:  1994-10-08  -  1998-02-04
  Sun:  1998-02-04  -  1999-02-04
  Moo:  1999-02-04  -  2000-10-08
  Mar:  2000-10-08  -  2001-12-07
  Rah:  2001-12-07  -  2004-12-07
  Jup:  2004-12-07  -  2007-08-08
  Sat:  2007-08-08  -  2010-10-08
  Mer:  2010-10-08  -  2013-08-07
  Ket:  2013-08-07  -  2014-10-08


Rysslands "omstart" 1991 måste hållas i minnet. Födelsekartan bär fröna till förnuftsprincipernas uttryckssätt eller hur cyklerna ska uppfattas. Här förefaller hinduisk astrologi närmast fatalistisk. Horoskopet visar vilken karma som är förberetts. Kan ett land höja sin gynnsamhet på samma sätt som en individ kan?

Från härskarens 5e hus utgår Mars-Skorpionen som ett dominant omen: krig tjänar enbart som försvar. För att understryka detta kniper Mars i 26 graden även rollen som nationens Atma Karaka. Detta är vad folksjälen vill, vara i fred! 

Logiken är tydlig eftersom det är Krabban (det egna territoriets inre säkerhet) som stiger i öster och ascendenthärskaren Månen är starkt knuten till Solen (landets identitet). Ryssland tänker inte stillasittande se USA flytta fram sina positioner! Notera också tidigare nämnda svaghet med Solen i 6e (sjukdom, olycka, juridiska mål) - en passande svag placering för att land som var det stora Sovjetunionen... 

Hånfulla och korkade politiska bedömare i svensk press gjorde sig lustiga över att Putin satt och beklagade sig i Tucker Carlson-intervjun. Det visar exakt Krabbans ascendent och dess ledare Mars-Skorpionen som kände sig sårad. (Vatten symboliserar sorg men också omsorg.) Putin har jag tidigare bedömt som en mer genuin politiker än allt Väst har att erbjuda, och det svenska kommentariatet fortsätter fungera som västpolitikernas små uppkastningar - rena olustiga spyor att höra i deras ideologiska förgiftning.

Rysslands medfödda Ketu då? Det ligger i undanskymda 12e huset för "världsliga förluster" (undantaget yrkeskategorier som jobbar med svårigheter, som t.ex. sjukvårdspersonal). Detta betyder att Ketu i termer av "bestraffare" eller "halshuggare" är en långt mindre betydelsefull placering än t.ex. bevarandets Saturnus (mer om vilken strax). Men uppenbarligen aktiveras Ketu i "förlusthuset" när USA söker smyga sig ännu närmare Rysslands gränser via manipulationen av Ukraina. Det är inte alls svårt att se "halshuggaren" bita ifrån sig, även om det partiska Väst ser en "invasion av Krimhalvön" och inte hela bilden.

Att härskarens 5e hus signalerar Mars-Skorpionen och dessutom som Atma Karaka tyder på att landet i huvudsak är defensivt, vaksamt på att bevara sitt, vilket här bara kan innebära USA:s lömska och otidsenliga ambition att förgöra "den röda faran" - tallösa människor i och utanför USA fruktar socialism eller kommunism som ett naturligt högre steg deras egoistiska medvetandet ännu inte är redo för. Faktiskt, jordklotet verkar ha en stor andel primitiva själar i rika länder för närvarande. (Vilka själar som tillåts reinkarnera i vissa tidsperioder sammanhänger med karma, som på denna höga nivå istället kallas Dharma, eller världens föreskrivna gång.)

I väster, vid dagens slut, ser man klart - variant av profetens signum

Lika intressant är att den långsiktiga makten tillhör landet: Saturnus (historien/tidens gång) placerar sig distinkt vid Rysslands västra horisont. Tidsherrens starkaste läge och dessutom i sitt territoriella (Jord-elementet) hemmaläge. Bloggaren har bara hittat en karta med Saturnus mer exakt vid västra horisonten, nämligen hans egen och därtill "tillfällig ägare" av 9e huset för filosofi och högre vetande. 

Det antyder att Sideriska siktet kan vara en av få bloggar i västvärlden som undersöker framtiden med möjlighet att korrekt uppsnappa information om det som kommer men ännu inte är. Vattenbärarens tidsålder, en kollektivistisk era utan pampar som bygger privata bryggor på allmänhetens mark. 

Den personliga daimonens punkt (en hellenistisk/egyptisk och inte indisk lärosats) faller också i bloggarens 9e hus, så att två lärotraditioner och metoder båda är eniga om att Saturnus allt mer kommer att ta kontroll av det som föddes som en impressionabel lunär typ (bloggaren föddes med Månen i öster, men med åldern tar Saturnus över). Därav bloggens gradvisa övergång till det filosofen Plotinos accepterade, "filosofisk astrologi" (han ondgjorde sig som vilken insiktslös scientist som helst över populär och ytlig astrologi).

En modern klassiker om dem som "tror"
på vetenskapen och missat allt.
Ännu en reviderad ny upplaga.


Inte för att Väst längre har kompetensen att bedöma dessa ting, vilket just är min poäng: vid bloggarens födelse den 22 oktober 1959 befinner sig Saturnus i 8:57 Skytten och befinner sig närmast exakt i väster och finner där en värdkropp som föds då 9:12 Tvillingarna stiger i öster (och med mottagandets Måne 11:58 Tvillingarna). En "ren" kommunikatör för Saturnus ärende och tydligt "profetiska" tendenser om man minns att detta för judarna kunde betyda något så begriplig som "reformivrare".

Som alltid finns det ett otal kombinationer som kan ge liknande resultat. Men bloggaren har länge funderat över varför Fienden (Jupiter i 6e) utgör Saturnus fundament. Han kan sent i livet konstatera att domsprofetior dominerat i hela livet, och pga. Saturnus utgång från 9e metafysiska huset närmast omöjliggjort ett normalt partnerskap (man/kvinna) i 7e allianshuset. 

Sverige är mer än något västland så sekulariserat att en filosofisk 9e-huspartner - Sophia - visat sig lättare att frammana än en förkroppsligad variant. Detta är djupa astrologiska reflektioner om vilka verksamhetsnivåer olika horoskop tenderar att uttrycka sig på. 

Med en bunt tidigare liv nära medvetandetröskeln blir inte heller individer tillhöriga specifika trosformer (katolsk, lutheransk, något "exotiskt") lösningen. Kartan är tydligt en ensak mellan bloggaren och den personliga daimonen (i som detta fall residerar i hus 9 - diskuterat tidigare). 

Alla har sina unika kartor och denna är bara en typ som kan leda till "domsprofetisk" läggning, det ogifta tillståndet, eller andra yttringar. I en tidig bok av västastrologisk typ läste jag att Saturnus i 7e kan representera en distinkt skillnad i ålder eller klasstillhörighet. Men det är ett simpelt resultat baserat på Saturnus signifikationer. Bloggarens karta med Saturnus som ägare till 8e och 9e visar hur situationen typiskt är mer komplex.

9e dharmahuset tecknar Vattenbäraren och ägaren Saturnus
positionerar sig för att ev. använda ett kroppsfordon.
Karma: först ta ställning till  fienden (6e): den verksamt onda Jupiter


Här står Saturnus fundament Jupiter i fiendens 6e hus, men visar att Tiden kommit att diskutera vem som är Fienden som åsamkar skada. Eftersom Sverige råkar ha en "verksamt ond" Jupiter inte i fiendehuset utan i härskarens 5e hus, är rollfördelningen uppenbart. Vissa förstör Sverige, andra föds att påtala mekanismerna, så "profetisk" tendens i meningen reformivrare stämmer väl.

Reformator men pga. födelse till sekularismens högborg Sverige ett budskap (och antikarriärismens Ketu i 10e karriärhuset) med föga vilja/chans att nå ut och i vilket fall en minimal potentiell publik. Västastrologin talar ibland låtsasdjupa ord: hela kartan pekar på en karma, men hur många försöker ens förstå vad detta betyder. När jag första gången runt 19-20 läste om den judiska sekten esséerna och deras doktrin om Ljusets ängel och dess kamp mot Satan (Beliar), aktiverades det komplexa skeendet mellan 9e och 6e och det har inspirerat och lockat till undersökningar ett helt liv.

*****

Både USA och Ryssland har en viktig Saturnus (att jämföra individer och länder låter sig göras eftersom platonismen vet att allt är "Idéer"). Men för USA är Saturnus "bara" en ideologisk drivande kraft (11e ideal- eller ideologihuset), medan Rysslands Saturnus i väster står för konkret realisation via sitt härskarläge och i 7e partnerhuset - Ryssland som vän med Tiden själv. 

Bloggarens horoskop krävde ett ställningstagande i detta liv: Saturnus hade potentialen att degraderas till att själv bli Fienden om den missade att Fienden var gammal historia och inte nödvändigtvis nuets realitet. Den onda typen av Jupiter var ett "då", emblem från en eller flera figurer från tidigare liv. Men 9e huset och andra faktorer pekade på en förmåga att välja rätt denna gång (Merkurius, ascendenthärskaren, har den essentiellt och här verksamt goda Venus på sin sida. som planetär vän. En Venus som stöttar det aktiva livets (Solen) utformning eftersom "livsmotorn" i sig är en verksam illgörare. Tvillingascendenten bör inte sträva efter solärt ledarskap, Tvillingarna är en budbärare eller ängel vilket i sig återknyter till rollen domsprofeten vilken bloggaren experimenterat med på bloggen.)

Se också det första inlägget taggat aktualitet/potential, en ohelig och 2012 ännu rätt outvecklad introduktion av en aristotelisk tanke på bloggen. En planet i sitt eget positiva eller negativa hemmaläge som "aktualiserad" (likt Rysslands men inte USA:s Saturnus) har berörts några gånger, bland annat året därefter då myten om "vetenskaplig" verifierbarhet ännu påverkade bloggaren:

Nobelpristagare - själar med högre potential?

Mellan Saturnus i USA:s och Rysslands kartor finns avsevärd skillnad i tyngd. Någon svensk politisk kommentator  (Expr. tror jag) förklarade Putins "historielektion" i Carlson-intervjun som just betoningen av Rysslands tusenåriga historia jämfört med européernas korta tid i nya världen. Ryssland ÄR den Saturnus USA ännu bara har som ideologiskt ideal, "att bli den enda världshärskaren" (Hitler fingrade också på tankar om "tusenårsriket"). 

USA:s saturniska ideal har dessutom likt bloggarens Saturnus en potential som landet kan slarva bort, se hur den Gamles fundament, Merkurius, är skadad av den framgångshungriga sublunära demonen Rahu i 9e huset. Detta skapar en märklig religionsfanatism i 9e huset vilket inte är en riktigt sund religiositet (USA:s förmåga att göra religion av de mest bisarra mondäniteter har diskuterats på bloggen.)

Ur skillnaden mellan USA:s och Rysslands Saturnus kan också skönjas dör förstnämndas problemet: inte att USA fruktar fackförbund och människor i social(istiskt) samarbete utan att det är USA som drivs av en galen diktators vilja till allmakt. Som en ung Bob Dylan ironiskt skaldade: "With God on Our Side." 

Rysslands Saturnus i väster lider inte av denna nybörjarsjukdom. Detta är "den Gamle" i högform. Hinduernas namn Shani, "Den Långsamme" ger också nycklar: det som ska byggas starkt byggs långsamt. Jämför Sveriges alla slarv- och fuskbyggen - vårt land drivs av ett ont Finanskapital/Stora och Lätta Vinster (Jupiter) medan dess Saturnus ("hållbara men frukten av hårt arbete") är svag i 9e huset för Sveriges "högre medvetande". (Landet HAR INGET HÖGRE MEDVETANDE till följd av undertryckaren Ketu, undantaget enstaka atypiska medborgare. Eftersom 9e också är Lagen har Sverige problem att skipa lagar som ger rättvisa. 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/LlJlOR/oisin-cantwell-lagradet-sagar-visitationszonerna

Landets många defekter har kanske diskuterats tillräckligt. Problemen är fundamentala enligt astrologin och berör nästan allt i samhället.

*****

Stjärnan Algol som ett koncentrat av konstallationen Perseus?

Likväl. Man kan fundera länge på hur ett land kunde få så mycket så åt helvete bakfram. Satan sägs förvända betraktaren att tro det onda är gott.... Det leder till "den onda stjärnan". I bloggens början gav jag Satans stjärna Algol betydelse över allt alldeles för stort segment av Oxens tecken, vilket jag till sist fick medge. Men senast återkom tanken att hela första tredjedelen av Oxens zodiakala zon påminner om Satanshuvudet i insikten att antikens tänkare såg till hela Perseus konstellation och inte bara Satanshuvudet (beta Perseus). 

Satans skilda skepnader - Vad skiljer Jimmie Åkesson, Tucker Carlson och Donald Trump?

Jag tänkte för platt, antikens stjärnskådare såg djupet i rymden såg konstellationerna i relation till referensen, zodiakbältet. Även om Algol bara är en punkt på solekliptikan representerar konstellation den tillhör en egen faktor. 

Kanske kan man tänka sig att läran om konstellationerna sakta föll i glömska eftersom människan är så detaljfixerad (se bara den sjukligt detaljfixerade värld vi byggt oss och som gör att vi mer och mer förlorar kontrollen). Av Perseus blev bara punkten Algol kvar, trots att stjärnbilden Taurus påminner att läran var mer multidimensionell en gång i tiden. 

https://earthsky.org/tonight/moon-passes-the-pleiades-and-aldebaran-march-7-8-9-2022/

Tanken att Perseus konstellation verkar som en utspädd ond zon innebär att Sverigehoroskopet från 1974 och tills vidare faktiskt varslar om landets dåliga hantering över sina inrikes affärer (Månen 7e graden Oxen) och att dessvärre Folket som helhet skadats av ett generellt "sataniskt inflytande". 

Månen ligger utanför Algols räckvidd men alltjämt inom konstellationen Perseus som enligt naturvetaren Ptolemaios i min läsart (se Satans skilda skepnader) och indikerar slutet på svenskens drömmar om att var och en expandera till en egoistisk lyxlirare. (Månen i barnalika egocentrismens Vädur är inte mycket till vare sig sammanhållet land eller folksjäl, landet har hållit ihop bara genom Överhetens förtryck, Vasas gamla "enhetsstat".)

I jakt på en passande illustration upptäckte jag en koppling mellan Sveriges svårt irrationella folksjäl och Rysslands "fullskaliga" invasion av Ukrainas som alla medier hakat upp sig att säga. Eftersom Månens altitud/höjd över horisonten ständigt skiftar, händer det inte var dag att "folksjälen" markeras som drabbad av de Gråtande Systrarna (Plejaderna) men detta är just vad som händer när mediedrivet piskat upp Rysshatet en kort tid. 

Alcyone i sjunde graden Oxen är central för Plejadernas stjärnbild... men när tanken nått hit hörde bloggaren en varning i medvetandet. Dubbelcheck anbefalles! 

Mycket riktigt använder illustrationen den västerländska (tropiska) zodiaken, en västerländsk tankeförvirring eftersom fixstjärnorna om något ska ligga still i sina positioner i rymden och inte följa västerlänningens jordbundna zodiak. (Indien ser universum som rummet och Jorden som en av spelpjäserna.) Illustrationen och den intressanta slutsatsen att det är här svenska folksjälen började gråta och beklaga sig just som medieregissörerna ville ha det, var en förhastad slutsats. Istället var månen under dessa dygn ännu kvar i Väduren där den tropiska zodiaken f.n. placerar Plejaderna. 

Men Väduren är ju Sveriges medfödda månposition (sideriskt). Tidiga mars 2022 är hur som helst en kritisk tid för Sveriges inrikes förhållande och folkets känslor. Månen vilar ju på sitt fundament Mars (svensk krigsindustri) i sideriska Oxen, så det här folket är helt snurrigt - varje månad blir det frenetiskt och mångalet, ett lätt offer för sensationalistiska medier och drev...

Sideriska, exempel från den 3 mars 2022, en vecka efter invasionen (horoskop här): 

https://siderisk.blogspot.com/2022/03/noterat-medan-dreven-rasar.html


Bland de judiska Dödahavsrullarna finns också några små fragment som vissa forskare (inte alla) tolkat som rester av horoskop. Bland annat pekas en "illgörare" ut som har fötts i "Oxens fot", vilket kanske kan tydas som tidigt i tecknet. Räknas Algol i 3e graden som tidigt? Eller konstellationen Perseus som hela cirka 11 grader av Oxen? Så mycket kunskap som gått förlorad!

Sök denna blogg med "Oxens fot" inom citationstecken och flera intressanta fall dyker upp i samband med det här judiska uttrycket. Visst verkar Isabella Löwengrips karta vara ett tänkbart mål för Satan - hon var en tid rejält infekterad av den guldgrävarmentalitet som påverkar stora delar av svenska folket till följd av statens pseudo-religiösa påbud om att arbeta för Penningen som högsta värde.

Landets inre/Folket har diskuterats många gånger. Månen i Väduren I VÄSTER är ett dåligt  "vid dagens slut"-omen eftersom Månen är naturligt opposit Saturnus i Jord-Stenbocken. Med delar av facit i hand inser man nu att Sverige från regeringsformen 1974 var början på nedräkningen för landet och dess folk. Nyliberalismen styrd av fabrikörer som flyttar runt arbetstillfällen där lägsta kostnaden fanns i och Mammons/Satans våld (lika mycket som Folket) slog sönder Sverige. Och allt för att Penningen ännu dominerar människans föreställning om enda sättet att bygga en värld. Sant är att Oxen både står för dödsriket, pengar men också en (skenbart) solid plattform. Men astrologin berättar mer om artens optioner för dem med den inre andemänniskans ögon att se och öron att höra.


PS. Rysslands planetära cykler har redan diskuterats och fortsättningen på Venus storcykel specifikt i januari 2023. I backspegeln kan man konstatera att prognosen, om än vag, slog in. Ukraina grämer sig över sin usla krigsinsats och låtsaspresidenten har nyligen sparkat sin överbefälhavare allt medan USA:s stöd blir allt mer osäkert.

En tid för Vattenbäraren är här nu / Rysslands nya vindar senare under 2023

 

Inga kommentarer: