Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 17 januari 2023

En tid för Vattenbäraren är här nu / Rysslands nya vindar senare under 2023

Ännu ett längre inlägg som granskar USA-Sveriges och Rysslands rådande astrologiska symboler. På sedvanligt Sideriska-vis flera distraherande ämnesutvikningar (en del "indragna").

*****

Den 17 januari strax efter lunch, svensk tid. Saturnus anländer nu till Sveriges tecken för den nationella motorn. Vattenbäraren är tillika den hårda Prövomästarens positiva hemmatecken. Om Saturnus ingress i en människas eller nations soltecken har tillräckligt skrivits under etiketterna "svenskhet", "Sveriges horoskop" eller "Sveriges planetära cykler". Här ska bara några punkter repeteras.

Det är från nu och drygt två år Sveriges Lilla död (Saturnus i rollen som Liemannen) på allvar startar (221122 - 250602). Att det hinduiska cykelsystemet nästan samtidigt med transiten målar upp en flerårig period av prövningar och ting som går i stå är minst sagt ett sammanträffande. 

Soltecknet (livskraft, genomslag) bedöms alltid med sin härskare och då Solen grundad på Saturnus ger en kombinationen med två planetära fiender! Sverige alltid lidit av en kluvenhet, solär frihet men samtidigt ansvarets begränsning. Individualism eller tilltro till ett kollektivt, organiserat fundament...

Det vill säga, sedan nationalkartan anno 1974 är friheten något Sveriges elit generöst unnat sig själv medan ansvaret för nationen lagts på arbetarna. Man identifierar också det regelstyrda Sveriges ofrihet i Saturnus organisatoriska natur. Planeten kan inte fungera tygellöst, den är i själva verket garant för att världen "håller ihop". Men i Sverige har personlighet blivit religion även om landet inte fattar skillnaden mellan en person stajlad på ett eget sätt och äkta individualism (som relaterar till själen). 

Sverigehoroskopets flera tvivelaktiga omen har som sagt diskuterats tillräckligt, och också den ansvarstagande och begränsande (eller begränsade) Saturnus haltande funktion i omedelbar närhet med hybrisdemonens baksida, den bestraffade Draksvansen i 9e religions- och filosofihuset. Ibland tror man att Sverige är Satans förkroppsligat eftersom landets enda ambition tycks vara att bekämpa andra värdeskalor än det egna tokbygget.

Expressen har skrivit viktiga texter om hur feministisk kvotering och etikprövningar tar död på all högskoleforskning i landet. För varje snilleblixt en forskare får måste tanken etikprövas av en myndighet. Kommer han så på en ny tanke måste också den skickas in. Snacka om att ta död på hela den kreativa processen. Sverige saknar vett!

Att Sjunde Himmelens nyckelroll, Saturnus strukturerande och arrangerande av världarna under sig, skadas av kontakten med Draksvansen och den sublunära sfären (varur alla feministiska tilltag kommer) är närmast ett löfte om att Sverige en dag kommer att halshuggas för sitt skeva sätt att dra gränser och fördela roller: bördor på folket och ljuva livet för eliten. 

Tillägg. Efter att texten skrivits kom ännu en episk Cervenka-krönika om pengarna och Sverige. Hans råa siffror illustrerar perfekt rikedomens Jupiter som i horoskopet för moderna Sverige tyvärr klassas som en "verksam illgörare". Folket i landet blir fattigare nu när Jupiter har sin tid enligt hinduiska Vimshottari-systemet för planeter att var och en träda fram och under många år visa sin kaliber i födelsehoroskopet. Tillgångar flyttas upp i samhällssystemet. Särskilt staten tar för sig av vad folket långt nere producerar. 

Samtidigt ger Cervenka-texten en bra bild av den hinduiska kluvenheten: även en "verksamt ond" Jupiter producerar rikedom men det onda ligger i det som kommer sedan! Sveriges Jupiter ligger dessutom i ett av de tursamma dharma-husen (nr 5) vilket också tyder på välstånd. Varför Sideriska tryckt så mycket på termen "onde rike mannen" är inte att han drar in pengar utan på planetens "verksamma ondska" - den bidrar inte till ALLMÄN VÄLFÄRD i nationalhoroskopet. Folket luras ständigt genom att få procentuell del av välståndets tillväxt, vilket gör att Eliten ständigt drar ifrån låginkomsttagarna vars procentuella uppräkning inte innebär mycket alls. Det och andra tjyvtrick den ny-radikala ekonomiska kolumnisten berättat om.

Cervenka sätter 2009 som en punkt från vilken Statens ohemula självberikande kan skönjas, men tittar man tillbaka på Sideriskas diskussioner av nationalhoroskopets missljud under den giriga demonen Rahus period (2002-10) är det inget stort steg att identifiera demonens fundament eller disponent. Det är den verksamt onda Jupiter (den själviska Profitören, en Rik Man som helt tappat fattningen).

Rahus galenskap med den onde rike mannen i ridåerna styrde även den hysteriskt galna tid där skola och vård förstördes av Profitsökaren, en slags demon som varje svensk föds med som en latent sjukdom. I ärelösa skitkulturer syns hungerdemonen Rahu dominera horoskop för hyllade individer. Folk med "driv i", "entreprenörstyper", de "framgångsrika". I själva verket klassar antik vishet månnoderna (båda polerna, Rahu och Ketu) som en sjukdomsskapande demon. Det är Västerlandets pinsamhet att sjukdom här beskrivs som något friskt och eftersträvansvärt.

I själva verket har Sveriges rika människor ett finger med i nästan allt som timar i landet. Den verksamt onda Stora Pengasäcken kontrollerar landets 3e mediehus och även det 6e hälsohuset! (Föremål för många, många inlägg under Rahus ödescykel.) Det är helt enkelt den ruttna symbios mellan Stat och Marknad som avslöjar sig redan 1974, i det då nyfödda moderna Sverige och som bara väntar på att aktiveras på olika sätt genom Tiden och de många svaga perioder landet var destinerat att möta på väg mot den fullständiga moraliska blackout som kom 2022 med USA: som en förrädiskt viskande förförare - en satan - i Sanna Marins öra och sedan Sanna vidare till Magdalena Andersson.

Vad gäller feminismens kvoteringskrav och etiska kreativitetsdödarkontroller verkar problemet gå tillbaka på att "kvinnofrigörelsen" i Sverige byggde på sekularism som hårt odlats i den politiska vänstern snarare än på uråldriga insikter om att människor bara kan skapa ett jämlikt samhälle om Vågskålarna är upphängda i en utblickspunkt "en trappa upp".

(Högerns brott är ännu värre, ta åldriga insikter som försvar för ett orättvist samhälle, att söka konservera själviskhetens lov och föra den vidare till nästa generation.)

När människan gör sig själv till alltings mått, blir det enbart tokeri. Samhället störtar samman i tusen och en fragmentariska särintressen - ett ord Fredrik Reinfeldt faktiskt införlivat i sitt ordförråd utan som svensk ha något intresse av den stora bilden, för den är varken är ekonomisk eller politisk utan ställer frågan på vilken grund landet byggt sin värdeskala. 

Se bara alla moderata politiker och direktörer som beviljar sig själva skyhöga lönelyft. Dessa är uttalat sinnessjuka, de saknar grundläggande byggbitar i sitt tänkande. De är födda i ett land vars födelsekarta varnar för en defekt Saturnus, på vars bord ligger grundläggande mått och moral.

Gårdagens feminism har idag urartat till måttlösa horor på underklass-tv "Fuckboy Sweden" (förlagan amerikansk) är ett tråkigt men talande exempel på hur det går när människan tappar sikte på och därmed sin plats i kosmos ordning. Här ses (tydligen, jag har bara sett reklamen) regredieringen från människa till primitivt djur. 

Trailern visar ett gäng lättklädda kvinnor som tycks anse sig smartare än "knullpojkarna", genast kommer jag att tänka på att Kvinnan eller Venus i Sverigehoroskopet saknar vett eftersom Venus ligger i det materialistiska av Saturnus två tecken: Stenbocken och på den skakiga grund nämnda Saturnus erbjuder.

Och vad kallar indisk tradition Stenbockens tecken? Makara, krokodilen, detta primitiva djur men som ändå uppvisar smarthet när det smyger på byte vid flodens stränder. Är den unga svenska kvinnan idag inte mycket mer utvecklad än en slug reptil? Människa är inte definitivt inte i detta land där allting har "konkurrensutsatts" Det är naturligt att "underarten" svenskar sjunker tillbaka till primitiva evolutionsstadier och vänsterns program står sig slätt. Reptiler har inte hjärnor kapabla att besinna alternativa politiska visioner.

Utvikning. Däremot såg jag ett naturprogram där Cayman-alligatorer faktiskt sades samarbeta i vatten genom att fösa ihop fiskstim så att det bara var för "kollegan" närmast att öppna käftarna och glufsa i sig i mängd. Naturprogram är dock hopplösa på att tillskriva djuren - vad än de gör - mänskliga egenskaper. I mina ögon såg krokodilerna bara helt vansinniga ut, frenetiskt frossande - fisk landade i käften på en annan bara som resultat av djurets utbrott i den mörka hungersjälen (senantika "irrationella själen").

Hinduisk tradition ser lite annorlunda på tecknet än den som utgår från Stenbocken. Men Wikipedias uppgift att mytologiserade krokodiler är vanliga symboler för väktare utanför tempel ("det allra heligaste") är talande, om man tänker på Stenbocken som Staten (allra heligast i sekulära länder) som vaktar sin dignande skattkista med det som egentligen är folkets rikedom - just som Cervenka skrev om.

Tittar man noga på ett naturprogram ser man att ett manus om djuret i fokus verkar ha skrivits först. Sedan klipps diverse filmbitar ihop för att illustrera berättelsen. Jag insåg det en gång när ett 3-sekundersklipp där en jaguar traskade in i ett buskage återanvändes tre-fyra gånger inom en minut och som illustration till speakers hopdiktade berättelse. Ridå för den illusionen om att verkligen följa djuret från dag till dag!

Tillvägagångssättet Det är så sökt att jag normalt skyr denna typ av harmlös desinformation (även om främmande natur alltid är intressant att bese för den som inte är så korrupt att man nödvändigtvis ska flyga till dessa platser i egen person). Men den som vill kan säkert hitta maningar till tittaren att anamma socialdarwinistiska beteenden - "likt djuren".

På många sätt var det därför den alltigenom världsliga Socialdemokratin som skadade Sverige genom en materialistisk jakt på välstånd som glömde bort vikten av allsidig mognad, inte bara på plattmarken/den materiella världen, utan också vertikalt, tillväxt på själens alla nivåer. Vid Regeringsformen 1974 signalerade den nya nationalkartan dessa varningar. Något var i färd att slå över och ett nytt Sverige var väg in, ett nytt helvete för den arbetande människan och ett skatteparadis för de få. Nyliberalismens ankomst som ett redan högervridet statsbärande parti välkomnade.

Redan rikemansbarnet Olof Palme var mer blå än röd med sin motvilja mot varje form av mer renodlad socialism - hans internationalism dolda hur lite man brydde sig om svenskarna, det har sagts att han tappat intresset för det här lilleputtlandet och tagit sikte mot viktigare roller i världen. 

Bloggaren har först efter 60 börjat omvärdera sitt "svenska liv" och det klimat han levt i, högutbildad men tyvärr för sent så att den svenska åldersdiskrimineringen hann slå till och den outsourcade rekryteringsbranschen slår alla rekord i fantasilöst ställda kriterier i bortsållningsprocessen. Vilket bortslösat liv. Och detta tack vara rådande Sverigehoroskop som inte uppfyller kriterierna för dess spelade rollmask, Jämlikhetens och rättvisans Vågskålar.

(På ett djupare plan är allt som händer i ödet införtjänat - bloggaren är medveten om att hans själ i åtminstone ett tidigare liv praktiserat diskriminering och det från en maktposition. Återbetalningen dröjde några hundra år men kom, precis som Ödet jobbar först när själen hade verktygen - den svenska kroppen - att förstå sitt öde. Universum är ingen sadist, det är en plats för utbildning!)

Indisk astrologi räknar inte bara med individuell utan även nationell karma. Ett land som spårar ur kommer tids nog förpassas till historieböckerna. Det är just typiskt att Sverige går upp i krigsberedskap och klänger i mamma NATO:s kjoltyg just innan Saturnus tid - som planetär cykel och som transiterande genom zodiaken börjar. 

I en gammal kinesisk text (förkristen) hette det att "i den nation som ska till att gå under, skådar folket järtecken i skyn". (Tyvärr glömt källan.) Det här är nu inte fallande meteorer som avses utan det som börjar sätta skräck i de vidskepliga amerikanerna - UFO:s. Långt innan den nya statistiken som visar hur siktade UFO:s ökar i USA (järtecken om deras undergång?) var även modern kineser fullt medvetna om fenomenet. 

En bekant på turistresa i Kina köpte 1996 den konfucianska statsmannaklassikern I-Ching och gav mig. Jag hade redan ett antal översättningar till engelskan men det här var den första där jag kunde kontrollera varje i det skrivtecken och se hur olika britter, amerikaner och några enstaka kineser översatt till engelska. (Notera verkshöjden här: min ena kinesiska översättare till engelskan var en atomfysiker med hustru, Kerson & Rosemary Huang och den andra en statsvetare, Henry Wei.) 

I-Ching var ursprungligen inte del av kanon för statsmän utan en åldrig omen-samling som användes som furstespegel. Med tiden blev den också föremål för kosmologiska spekulationer eftersom den rymde ett så egendomligt schema i 64 "faser". Allt detta vid sidan att vara världshistoriens första text som visar att kineserna redan tänkte binärt i ettor och nollor eller Yin och Yang. Det var tyska universalgeniet Leibniz som fick ett manus och såg Kinas storhet.

Den moderna översättning jag fick mig tillsänd innehåller i kapitel 44, om det förlamande mörkrets intrång i tiden eller situationen. Om en kryptisk text menar översättarna Li Dajun och Lin Zongjun i en fotnot att det finns en referens till UFO:s. När jag först såg fotnoten för 25 år sedan tyckte jag den var fånig. Nu inser jag att översättarna alluderade till den klassiska läran att "järtecken i skyn" förebådade att en dynastier var på väg att falla. 

Domslut i typsituation 44, femte mognadsstadiet:

Placera melonen i en låda [flätad] av tårpilens grenar.
Något, med skönheten dold på insidan, faller/nedsänker sig från himlarna.

En vanlig tolkning är att melonen syftar på den Yin-princip som representerar något mjukt som lätt kan skadas eller korrumperas. Eftersom texten på en nivå använder en kvinna (uttryck för Yin) som kan degenerera till en lycksökerska och bör avvisas (både en konkret bild men också en metafor för en kejsare att hålla subversiva element på armlängds avstånd, är melonen skyddad av en låda den goda härskarens sätt att låta melonen mogna och nå sin korrekta natur. Kineserna led inte av gen genderproblematik typisk dagens Väst. 

Naturens kroppslighet gav ledtråden till dem med så svaga psyken att de var i farozonen att ramla i transfällan. Yin och Yang är allt som existerar och den fullvuxna människan lär sig hantera sin egen polaritet först och främst och därefter dansen mellan universums två poler. I-Chings 64 kapital är en förenkling men visar starka stillbilder av hur den kosmiska dansen ser ut (och vad fortsättningen kräver) vid det tillfälle den konfyse kejsaren måste anlita orakelprästerna för vägledning.

Texten i situation 44 menas peka på att härskare och fäder mjukt och skonsamt ska FÖREBYGGA att landet svämmar över av prostituerade (på gatans nivå) och lycksökerskor (på högre samhällsnivå). Jämför detta råd med Sverige idag, dess influerare och mode på låg nivå och karriärpolitiker som korvviftande Ebba Busch på aningen högre social nivå. Sverige valde bort filosofi och vishet, blev sekulärt, och gör numera allt efter ett rankt "värdesystem".

Så förstå att jag klentroget såg fotnoten om UFO:n till en text som, trodde jag, hade ett brett konsensus. Översättaren från arkaisk kinesiskan säger: 

"Han zhang, you yun zi tian" - "skönhet dold, något faller från himlen". Zhang, skönhet kan också läsas som ljus, och vi läser yun som "falla". [ytterligare språkliga anmärkningar]... Detta är troligen en antik nedteckning av ett oidentifierat flygande objekt". -Använt som metafor i den paradigmatiska omentexten, kan tilläggas.

Vid närmare eftertanke ser det ut som att det som "faller" (även "tappar" e. "halkar") är raka motsatsen till ett järtecken om nationens snara undergång. Dessa ljus som fladdrar i himmelen är tvärtom löften om välsignelser för den som förstått att ramsituationen handlar om att stoppa korruption innan den ens inträffat, lika som UFO:s tycks ha en förkärlek för att flyga runt amerikanska kärnvapenbestyckade militärbaser. (Mot tanken att texten bara beskriver en komet kan tilläggas att amerikanska stridspiloter just sett UFO:s som i princip "faller" lodrätt ned i luftrummet eller stiger uppåt i ofattbar hastighet.)

Ljusen är varningar men samtidigt löften, och där står USA och väger vad det verkar: vän eller fiende. Duvan ser löftet och hökarna ser UFO:s som en potentiell fiende som gör dem desperata eftersom USA och världen inte skulle ha en chans mot fiender med så avancerad teknologi. Det är ännu värre! 

Detta, har jag föreslagit är inte maskiner utan rena intelligenser på hög nivå, med kraften att skapa fysiska versioner av betraktarens eget inre. Mörkermänniskor ser prylar, de högre utvecklade ser något annat. Detta borde USA ha lärt sig från sin första Indiana Jones-film om inte annat. När den stulna Förbundsarken öppnas, i hopp om att ge innehavaren stor makt, susar något upp ur arken som, när kameran väljer nazisternas perspektiv, ser ut som onda demoner. 

Vad Indiana Jones och hans äventyrarpartner skulle ha sett får man inte veta för Indy är livrädd och säger åt kompanjonen att de måste blunda hårt. Som att Indy är medveten om att också han bär på ondskan från den kolonialistiska vite mannen och skulle förgöras av det rena ljuset från himlen som förvarats i judarnas ark!

De kraschade UFO:s amerikanska militären sägs förvara - om de alls existerar - skulle alltså vara materialiserade manifestationer "lagom för människan" att grubbla över och söka förstå sig på. I sig är ett UFO rent vitt ljus, ren kreativ intelligens. Det är samma varelser som i 1a Mosebok sägs ha anlänt till en jord som ännu låg öde. De kallas Elohim - "herre" men i pluralform - vilket alla monoteister stört sig på i alla tider. Det är bara att inse att versen inte syftar på Gud utan på hans sändebud, änglar med enorm skaparkraft - UFO:s som oförstående och materialistiska kulturer numera kallar dem.

Saturnus är det antika kosmos sjunde himmel och har förstås sina "härskaror" dolda bakom den fysiska planeten. Saturnus kommer verkligen att testa Sveriges livskraft under de kommande åren, inte minst dess ledarskap (om vilket senaste inlägget om Ulven Kristersson hade en del att säga). Några UFO:s blir det inte över Sverige, eftersom vi är en skitnation och de lysande intelligenserna har ansvar för Jorden och därför bara går på de verkliga makthavarna. USA, Kina, kanske Ryssland. 

Intelligenserna vet naturligtvis redan allt om människoarten, men man kan säga att de just nu "läser av" mänsklighetens kaliber och kommer att märka ut vissa för överlevnad. Åtminstone om man ska tro kristendomens Uppenbarelsebok (där vissa har ett märke på sina pannor). 

Boken handlar inte alls självklart om eller enbart om en tid av intensiv förföljelse av de kristna på 100-talet (det normala forskarantagandet). Likt den kinesiska kosmologin I-Ching kan verket vara skriven med perspektiv tiden, alltså ur andevärldens eviga medvetandenivå. I så fall är det lönlöst att med ett simpelt människointellekt försöka lista ut vad den dramatiska apokalypsens olika skeden representerar.

*****

Saturnus, både domare och bödel är nu i folkens tecken Vattenbäraren. För omväxlings skull en röst som genljuder av sunt omdöme. En debattör i Expressen pekar på de svenska åsiktsmaskinernas gissningslek, inte om utan när Ryssland kastar in handsken i det krig USA lurat in dem i. (Djävulen är förslagen, det måste medges.)

https://www.expressen.se/kronikorer/magnus-falkehed/putins-blodiga-kottkvarn-maler-sonder-ukraina/

Texten påpekar den självhypnos svensk rapportering om Putin och Ukraina lider av och noterar hur hökar verklighetsfrämmande viftar bort effekten av Ryssens enträgna "köttkvarn". Det tog bara ett dygn innan medierna genljöd av hökar som krävde OMEDELBAR eskalering av kriget mot Putin! I svensk nyhetsrapportering vekar alla vara sinnessjuka. Ingen balans, bara hejvilt svängande mellan ytterligheter. 

Typiskt att Sverigehoroskopet under press visar att landets emblem, Vågskålarna, lider av seriösa tillverkningsfel. Det är Vågens härskare Venus som i sig ser god ut men vilar på den fruktansvärde nedsatta förmågan hos disponenten Saturnus, invid den Draksvans som sänker landets förståndsnivå till den av en demon. Ett land ska ledas av en gud, det alla vetat sedan apan tog ett evolutionsskutt och blev människa.

Expressens maning till realism om effektiviteten hos Putins "gammalmodiga" krigsmaskineri fick mig att inse att påpekandet av Rysslands byte av ödescykel halvvägs in 2023 aldrig följdes upp av någon kommentar till detta väderomslag! Jämförelsen med Ukrainas fortsatta elände som venusiansk hora som köpt in sig på en sjuk bild av friheten i Väst, fångade allt mitt intresse.

Så här är tillägget, kalla det den tappade tråden i https://siderisk.blogspot.com/2023/01/odet-favoriserar-vem-ryssland-ukraina.html

Ukraina kommenterades hjälplig och de lider framöver av flerårig period under landets skadade Venus. (En till utan verklighetsanpassade Vågskålar!)

Ryssland däremot, går in i 2023 i under Rahus inflytande men byter till något mer för nationen angenämt:

Vimsottari Dasa:

 Moon MD:  2020-10-08  -  2030-10-09

  Antardasas in this MD:

  Moo:  2020-10-08  -  2021-08-07
  Mar:  2021-08-07  -  2022-03-06
  Rah:  2022-03-06  -  2023-09-08
  Jup:  2023-09-08  -  2025-01-05
  Sat:  2025-01-05  -  2026-08-08
  Mer:  2026-08-08  -  2028-01-06
  Ket:  2028-01-06  -  2028-08-07
  Ven:  2028-08-07  -  2030-04-05
  Sun:  2030-04-05  -  2030-10-09


Som synes var det Ukrainas primära symbol, den äregiriga demonen Rahu (Drakhuvudet) som vill bli som gudarna (likna USA/Väst), som också representerade Ryssland från ungefär krigsstarten. Faktum är att Vimshottari-metoden kommer remarkabelt nära den verkliga krigsstarten (24/2, Putins tv-tal till Ukraina) givet att astrologin aldrig kan bli riktigt säker. 

Men det träffande är förstås att Ryssland befinner sig i krigets, Mars subcykel (antara dasha) när Putin den 21/3 varnar Väst (USA) för fortsatt infiltration av stater som gränsar till hans Ryssland. Intåget i Ukraina faller också under attackplaneten Mars.

Det är därför bättre att betrakta den vettlösa demonen Rahu som det furiösa motstånd Ryssland fick av det till Ukraina förklädda USA. Det är notabelt att USA-kartan i sitt 9e hus för internationella kontakter har denna sjukt äregiriga demon i kombination med intellektets Merkurius och detta i Krabban. Merkurius i Krabban anses en vek position eftersom det amerikanska intellektet (likt den svenska Saturnus) dras ner till den sublunära nivån och kommer att handla mest om huruvida man kan bedriva handel med omvärlden (Krabban som näringsliv) eller om omvärlden är ett hot.

I tider med ordet "proaktiva anfall" har USA tydligen bestämt att det är bäst att likt en cancersvulst (Kräfta) äta sig in i hela världen för att den vägen eliminera den paranoia både USA- och NATO-horoskopet avslöjar genom sina välfyllda 8e hus för karmiska skulder (inte minst Amerikas urfolk)! Svenskarna tycks inte fatta vilken brottsling USA är, men så är de ju så skickliga på att göra reklam för sina produkter och sig själva. 

Krigsorganisation döps om till försvarsorganisationen NATO, t.ex.. Men Rysslands nationalhoroskop har Krabban som ascendent, och är lika hyperkänsligt för hot från omvärlden och Putin var den som drog strecket. Krimhalvön och Georgien har sina förhistorier som inte svenska historieberättare vill förklara, men en 13 timmar lång, 10 år gammal tv-dokumentär signerad amerikanska filmregissören Oliver Stone öppnade mina naiva ögon för USA:s utrikespolitiska fulspel ända tillbaka till 1900-talets absoluta början. 

Och till detta har alltså nu kommit "proaktiva" sätt att förekomma hot som bara en galen nation - eller en fruktansvärt skyldig skurk - kan tänka ut. Oliver Stone noterar hur USA för länge sedan planterat och utbildat celler av ultranationalister som aktiveras för att skapa intrycket av folkopinion (orangea revolutionen var ett sådant fall av USA:s manipulation inifrån ett land av strategiskt intresse - var fri att fråga var i Sverige finns liknande "inbäddade" agenter). 

Den Stora Satan är sannerligen en stormakt som snabbt efter Andra världskriget har lärt sig falskspelets konst på det globala planet.

*****

Nå. Ryssland går i mars 2022 in i Rahus subcykel. Den övergripande storcykeln är Månens vilket ger ett tips: dessa är åren då Ryssland sysslar med inrikes angelägenheter! Den hinduiska metoden bekräftar helt vad Putin säger: han söker återintegrera mark som Ryssland av hävd betraktar som sin. Månen är inte bara Rysslands ascendenthärskare utan mer allmänt symbol för moderlandet eller det inrikes. Troligen därav Putins ordval "specialoperation". Han använde ordet "krig" först många månader senare när alla kunde se att det var USA som tagit över och krigade mot Ryssland - med ukrainska folket som slit- & slängvaror.

Merparten av 2022 blev ett kämpigt år för Ryssland. Rahus subcykel triggar demonens natala position - i Fiendens 6e hus i ryska nationalhoroskopet! Detta är alltså inte Rysslands egen demoni ska härsklystnad som tecknas utan Ukrainas (läs: USA:s)! 

Ibland hittar man mycket märkliga kartor och att Ryssland dessutom har sin egen Sol i 6e olycks- och fiendehuset berättar hur främmande Ryssland måste ha upplevt sin nya reducerade roll (Sovjets sönderfall). Solen står för nationens identitet och den lider av ohälsa det 6e.

I detta "hälsoklena" hus frodas därför det som återstår av Solen och planer på att höja sin status smids via Rahu. Så Rahu har naturligtvis en del att göra även med Ryssland. Det är annars vanligt att störningar mellan 1a jag-huset och 6e-fiendehuset antyder ett egot tränger bort delar av sig själv man inte kan accepterar och projicerar dem på en tänkt fiende.

Detta är nu inte Rysslands eget problem. Ascendenten i Krabban är enormt stark eftersom Månen minglar i Lejonet med välgöraren (för Krabban) Jupiter. I nationen bor kraften att Jupiter-expandera och Månen - Folket - stöttar sin nation även när identiteten (Solen) har en dålig dag. Att dra fram Hitler i tal om Putin är en sport i svenska medier (vilket inte verkar ha mycket till historieintresse). 

Det underliga är att jag inte sett någon anföra det jag direkt kom att tänka på: med vilken enorm manspillan ryssarna slog ner nazisternas invasion och sedan gjorde skitjobbet åt det allierade väst och tog sig in i Berlin. (Där valde Hitler att begå självmord). 

Som Sideriska tidigare noterat syns denna folkliga försvarsvilja och tro på det Goda även i Rysslands 1991-horoskop. Det finns INGET ONT att säga om detta folk och ändå står rysshatet som spön i backen i alla svenska medier. Det är inte utan om man undrar om inte NATO-ansökningen gjorde den amerikanska psykosen och paranoian även till vår anfäktelse. Och det är tydligt: Om USA och NATO i princip drivs av ond karma (bl.a. Solen i 8e korruptions- och dödshuset) då ligger Sverige hyfsat nära, med krigar- och olycks-Mars i 8e, disponenten till det svenska folkpsyket (Månen). 

Sverige har marinerat i rysskräck i århundraden och att trigga den svenska galenskapen är inte svårt. Det är för övrigt denna mentalsjukdom som ligger bakom "näthatet" på senare år. Svenska politiker har lyckats bygga Stockholm flashigt men också vidmakthållit en galen primitivism i landets övriga delar. Återigen den sekulära andan som skadat landet bortom räddning.

Teknokratier är per definition själsdöda monster men Sverige har favoriserat aningslös teknisk framstegstro intill tekniken började rationalisera bort invånarna, göra dem obehövliga alternativt ge dem idiotjobb till krympande lägstalöner. Under Sveriges onda storfinans-Jupiter pågår just nu en gigantisk överföring av tillgångar från svenska folket till Eliten (vars kärna är global och som dränerar landet på tillgångar). Igår var det några it-nördar som försåg sig, idag ska man tydligen jobba med el-överföring om man vill sko sig på folkets bekostnad.

*****

Ja, här hade bloggaren ÄNNU en gång tappat den tråd han skulle fullborda! Ryssland var ämnet, inte Sveriges förhållande till sina hallucinationer. (Men det är så fascinerande att klä av detta hemland och se hur illa det förvaltat sitt pund över ett århundrade.)

Rysslands hjärta/Solen är per definition en gud. (Platon kallade planeterna för "de synliga gudarna" men de har bortom sig också sin andliga/osynliga nivå.) Solen är därför i sig något helt annat än den demon (Rahu) som i Olyckans och Fiendens nus söker nästla sig in vid dess sida. 

Hinduisk astrologi ser INGEN väsenslikhet mellan dessa två och månnoderna är för evigt funktioner av månens kretslopp. Ibland visar sig dess norra extremläge (via sol- eller månförmörkande Rahu) och ibland södra extremläget (Ketu). Rysslands själva identitet ANSÄTTS därför av en lägre faktor än den själv (som Sol) representerar. Det är den sublunära sfärens högsta punkt som här irriterar Rysslands Sol.

En elak läsning är att landets Ledare/Solen i trångmål (6e) kan uppleva att Fienden rycker fram, just som Putin ser USA montera upp NATO:s missilramper överallt. Men en "reality check" säger att det faktiskt är på detta sätt. 6e huset betecknar inte alls ett ryskt ledarskap som missbedömer omvärlden. 

Tack vare Mån/Jupiters fina stöd till Solen i trångmål ser man exakt det USA saknar: ett fungerande psyke! Svenska medier menar som värst att Putin alltid ljuger, men där blandas saker ihop allting i en propagandistisk röra. "I krig och kärlek är allt tillåtet" och tekniska skenmanövrer eller uttalanden är inte lögn - det är krig! 

Rysslands horoskop visar tvärtom ett makalöst tursamt nationalpsyke, Månen med Jupiter som verksam välgörare för månascendenten visar att Ryssland inte bara ser tydligt och långväga, utan också har en förankring i sitt och Guds 9e hus - samvetet och framtidsoptimismens sektor. Folket bärs av rysk-ortodox kristendom och denna jupiteriska kraft i 9e kanaliseras och absorberas av Månen och skickas vidare via Jupiters välsignande aspekt till Ledaren/Solen i trångmål.

Denna berättelse ska, menar jag, ses helt separat från demonen Rahu som söker närma sig Solen. Detta är Himmelens (hus 9) garanti för att nationen kommer att övervinna sina fiender. Detta är den goda karma landet tjänade in genom motståndet mot Nazityskland och som lever kvar i Rysslands moderna horoskop. 

Goda gärningar byggs in och blir en permanent del av den bakomliggande själen, här: nationalsjälen.

(Tänk inte för mycket på Sveriges Måne, insikten om vad gott vi gjort på sistone förutom att knega och privatkonsumera är rätt nedslående. För Sveriges befolkning gäller "gräv där du står", den som lurats tro livet handlar om arbete och konsumtion får börja där och som tiderna nu antyder: sluta konsumera helt och hållet, vilket snart kommer att få kapitalismen att rasa samman och Vattenbäraren äntligen anlända.)

Hur som helst är 2022 året då Ryssen möter demonen Rahu som ny subcykeln, bara några månader efter att man påbörjat sin martiala specialoperation. När Väst skickat Ukraina vapen för tillräckligt många miljarder, byter Putin ordet och kallar det "krig". Den här bloggaren läser bara någon enstaka artikel om kriget och har inget intresse av det. Detta är underhållning för små själar, för hökar och urskillningslösa orosandar. Det är bränsle för mediehusen (och som de dömer sig själva!). Vad jag fattat händer inte mycket utan det vinns och förloras en stad här och där. Uttrycket "köttkvarn" för tankarna till Första världskrigets meningslösa mördande för mördandes skull (skyttegravskrigen).

Men så når Ryssland ett nytt tonläge, ett annat än demonen Rahus fåfänga försök att bli som Solen!

Den 29 september 2023 skiftar subcykeln enligt hinduernas förrädiskt precisa kalkyler (de var dock skickliga matematiker redan när germaner rusade runt i skogarna och klubbade ihjäl varandra). Och vad händer nu om inte det bästa som kunde hända Ryssland: den fenomenala Stora Välgöraren får sin tid att skina!

Inte bara är Jupiter en verksam välgörare för Rysslands Krabbascendent och vilja att kämpa för sitt, en mer tursam kombination än en god Jupiter och ascendenthärskaren går inte att tänka sig. Därtill upprepar nu den planetära Ödescykeln exakt samma sak. Jupiters medvind och triumferande natur kan aldrig bli större än storcykeln medger men här utspelar sig det mindre dramat i en storcykel som tillhör Månen.

Jämför Sveriges planetära cykler, där just nu vårt falska (till skillnad från Rysslands äkta) jupiteriska välstånd just nu rasar sönder (2020-36) allt under att subcykeln, Saturnus "Lilla död" tvingar fram svältens och armodets fula nuna och det just som regeringen Kristersson tillträtt - den borgerlighet som alltid velat leva och sko sig på andra bekostnad. DETTA ÄR POETISK RÄTTVISA.

USA kommer troligen att fega ur under 2023 och inse att Bidens och hökarnas ambition att svälta Ryssland till döds kostar för mycket på hemmaplan. Och nu blir Sverige lidande som - klantiga anti-filosofier vi är och varit under evinnerliga tider - gjort oss till NATO-medlemmar och nu är lovligt byte för den Nya Ryska Björnen.

Svenskarna kan bara hoppas att Putin är en försonlig segrare och benådar små och dumma nationer, men säker kan man inte vara (om man ska tro svenska mediers presentation). Och vem vet, han kan vara en blandning av sin mors kristna tro och har en beredskap till att förlåta. Samtidigt finns ett ålderdomligt drag av "öga för öga, tand för tand". Pussy Riot skändade en kyrka men Putin avrättade inte de västdrogade idioterna. Några års fängelse fick räcka. 

Uppenbarligen förmår Putin analysera uppsåtet bakom en handling och även se den skada den gjort. Ibland är skadan så stor att avrättning med gift anses befogad... I Sverige har vi inget omdöme alls kvar utan låter män iförda kvinnokläder läsa sagor för barnen och bygger grunden till en nation i total upplösning, famlande efter riktlinjer som inte längre går att finna. Så många sjunger den skadade Saturnus lov i Sverige (hemmablindhet) att den som ser 

avvikelserna från självklara normer betraktas som den suspekta. Sverige är huset  Gud valde att glömma eftersom huset själv tittat bort. Ryssland påminner om något vi förlorat men medieexperter uppmålar Ryssen som "konstig" och "omöjlig att först". Så djupt ner i helvetet har Sverige sjunkit en grossess innan Ryssen rytande reser sig upp. En Satan2 någon? Vem vet vad Sveriges subcykeln "Lilla döden" mer kan rymma utöver regeringen Kristersson och ett svenskt folk som tack vara Riksbankens fummel förlorat mer av sina pengar än något annat jämförbart västland. Den spruckna välståndsbubblans Jupiter - ni läste om den på Sideriska långt innan Putins lilla krig petade på den labila västkapitalismen.


*****
*****

 

PS. Det finns flera synpunkter på vilken fixstjärna i förhållande till vilken zodiakkretsen börjar. Sideriska använder indiska statens officiella val (för att kunna hålla ihop landets alla högtider i en enda kalender). 

Den första västerländska förespråkaren för den sideriska/himmelska zodiaken var Cyril Fagan och hans uppfattning var att den sideriska zodiaken skiljer sig 1 grad från den hinduiska. Enligt "Western Sidereal Astrology" når inte Saturnus Vattenbäraren idag den 17e utan först den 25 januari, klockan åtta svensk tid.

Och det är bara halva problematiken. Zodiaktecknens är babyloniernas schematisering av himlavalvet. De KONSTELLATIONER som inkluderas i zodiakbältet varierar i storlek men all astrologi idag talar om astroNomins moderna kartläggning (tecknens gränser och areal på den himlagloben). 

I t.ex. ordandet om Vattenbärarens stundande TIDSÅLDER kan ingen säga när den startar eller om den redan börjat. Ofta har elektriciteten tagits som tecken på att den nya tidsåldern redan knackat på dörren, många hundra år före astronomernas placering av Vattenbärarens konstellation. (Elektricitetens era kan antingen kopplas till president Franklins drake som blixtledare, 1752, eller Voltas uppfinning av batteriet, 1800.) 

Den hinduiska tidsåldersläran (de 4 Yugas) tar den rimliga positionen att det finns en överlappning på många hundra år mellan eonerna, precis som den moderna människan samexisterade och t.o.m. fortplantade sig med medlemmar av neanderthal-typen.

Jag har tittat på himlen för Saturnus hemkommande till Vattenbäraren denna gång, men ser inga additionella omen som tyder på att detta är starten på den nya tidsåldern. Förmodligen är den anrika tidsåldersläran inte exakt på det sätt vår tid önskar, med exakta värden och några decimalers precision! Bara själar som fallit djupt ner i mätbarhetens illusion (möjliggjord via JORD-elementet) fäster sig vid om man dör i morgon eller övermorgon.


Inga kommentarer: