Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 1 januari 2023

Sveriges skämt till politiska styrning (Jomshofs glidning)

Det är smått ofattbart att en rasistisk och svärande sverigedemokrat som Jomshof placerats som ledare i Ulven Kristerssons utskott för lagstiftning. Vill man söka tecken på att Sverige dog som nation 2022 var detta bara ett av många tecken.

https://www.expressen.se/nyheter/gunnar-strommers-ord-efter-kritiken-mot-richard-jomshof/

Jag blev nyfiken på vilka Tvilling-Solar av Jomshofs årgång (1969) som genom åren fått en extra koll i formen av uppritat horoskop och hittar med Jomshof 14 stycken. Nu är det klart att medelsvensson är i princip frånvarande från samlingen med datum men det är inget problem. 

Det tillhör saken att de prominenta är de som tydligast uttrycker något dominant spår på sin tids himmel. Värre är mediernas bias mot skandalösa personer eller händelse och lägg till det att bloggaren har en preferens för vissa ämnen. 

T.ex. saknas nästan helt idrottsmän - vare sig "hjältar" eller skandalskapare. Bloggens bias noteras därför när en av de 14 sparats just för att ha sjungit den simpla kroppsmänniskans lov i ett pekoral i gamla ETC (före Betaldörren). Där anklagade han Sverige för "muskelhat". Det räcker med att se Aftonhorans ständiga homofixering vid manliga kroppar för att inse hur uppåt väggarna oinformerad denna skribent och kroppsdyrkare var. 

Bloggarens bortväljande av idrotts- och kroppsfolk är påverkan av de filosofier han uppskattande läst sedan många år före den här bloggens start. Romaren Plotinos är t.ex. skoningslös i sin kritik över dem som aldrig höjer sig över den lägre djur- eller halvmänniskan och ens försöker ta den högre intellektuella själen som sin hemvist. 

Plotinos aversion mot sin tids simpelhet (och vår!) inses förstås av Romarrikets folknöje: att se gladiatorer med tränade kroppar slakta varandra på Imperiets många arenor. Faktiskt, har den moderna människan utvecklats ett enda steg på tvåtusen år - det är samma primitiva läggning hos "halvmänniskorna" som i det gamla Rom.

Kristendomens distinkta bortval av ("den syndiga") kroppen som något med ett egenvärde har mycket att göra med att en av den tidiga kyrkans få intellektuella, Augustinus (354-430), lärt sig tänkandets konst genom en ungdom med just filosofer som Plotinus. 

Filosofens senaste översättare A.H. Armstrong pekar på hela stycken Augustinus i "Gudsstaten" och (om jag minns rätt) "Bekännelser", tankegångar kyrkomannen tagit direkt från Plotinos. Att separera den gudomliga gnistan från det poänglösa köttet hade för övrigt varit ett viktigt tema i platonismen i 200 år före Plotinos och ännu längre om man ser till österlandets påverkan på väst.

Oavsett bias i urvalet är gänget intressant eftersom flera av dem har åsikter som påminner om den rasfixering Jomshof inte ens försöker dölja, nu när han tror sig sitta säkert i maktmänniskans sadel.

Dataprogrammet är begränsat vid sökningar på datumintervall men en sökning på tydliga placeringar som gällde Tvillingarna modell 1969 löser det problemet och samtliga träffar saknar känd födelsetid ("12:00")

sa.ari & ma.sco & so.gem

  • Joakim Kellner;20.6.1969;12:00, besviken högerpropagandist eller debattör i SvD, "Hur kunde Sverige välja bort Reinfeldt?"
  • Jesper Meijling;22.06.1969;12:00, visselblåsande då doktorand, om den förrädiska bakgrunden till Nya Karolinska: "ett marknadsliberalt experiment"
  • Kristina Bäckström;22.6.1969;12:00, obetydlig nyhet om en av Centerns distriktsförande som i något blåsväder (120817) sade sig "stå upp bakom Annie Lööf"
  • Erica Treijs;23.6.1969;12:00, usel filmkritiker i SvD om Stefan Jarls "Godheten", politisk driven text utan analys av filmen.
  • David Sinclair;26.06.1969;12:00, molekylärgenetiker, galen biolog-ist som "aggressivt" ville utrota åldrandet
  • Matthew Cox;2.7.1969;12:00, bedragare, konspiratör och "Grand Theft" (storstöld?)
  • Elan Carter;3.7.1969;12:00, nakenfoto mot pengar (Playboy-brud)
  • Renzo Aneröd;4.07.1969;12:00, kroppsbyggaren med pekoralet i ETC
  • Per Uhlén;5.7.1969;12:00, olycka/sjukdom - en av tre ryggmärgsförlamade, troligen från någon tidningsartikel (struntade ofta anteckna källa de tidiga åren)
  • Anna Dahlberg;5.7.1969;12:00, Expressen-journalist, första kvinnliga ledaren, pendlar mellan rent reaktionär mentalitet och skickligt skarpa observationer (den mest förbryllande människa bloggaren läst ett antal krönikor av - och den här gruppen som helhet påminner om att himmelen har ett antal explicera punkter som beskrivs som "illa integrerade")
  • Pieter Wezemen;6.7.1969;12:00, fredsforskare vid regeringsfinansierade SIPRI (inte längre behövd efter landets NATO-anslutning och kostymbyte till en blodtörstande krigare?)
  • Richard Jomshof;6.7.1969;12:00, jämförelseobjektet
  • Maria Rydhagen;6.7.1969;12:00, krönikör i Expr/Malmö, socialrealistiska ämnen
  • Johan Johansson;11.7.1969;12:00, moderat ledamot (kortvarig, blev sedan högskolelärare i ... ekonomi)

Visselblåsaren är intressant och även den socialrealistiska krönikören skiljer ut sig, men i övrigt är det ett rätt mediokert till rent bedrövligt gäng. Inte alls en träfflista uppblandad med storslagna kändisar som brukar vara fallet vid dessa sökningar efter andra med samma signatur. Detta tyder på att årgången 1969 av Tvillingarna inte är lika briljanta som de kan vara, och förklaringen ligger kanske i urvalet av sökkriterier:

Den modiga men olycksbenägna (eller rent omoraliska) Väduren har Saturnus hos sig, en dålig placering för båda partner, särskilt som Saturnus och Vädurens härskare Mars är planetära fiender. 

Härskaren Mars ligger i sitt negativa härskarläge Skorpionen vilket ytterligare försämrar den intellektuella Tvillingarnas förmåga att dra korrekta och rättrådiga gränslinjer (Saturnus). Det är alltså från en medioker årgång Sveriges folkvalda vaskat fram en ordförande i Justitieutskottet!

En förklaring till Tidens låga potential är säkerligen Venus i Väduren som visserligen sägs vara "vän" med Saturnus (bra i Indien där kvinnan underordnar sig patriarken) men där det avgörande omdömet måste vara att båda planeterna anses svaga i det här tecknet. Venus är för egocentrisk för att praktisera verklig kärlek och Saturnus för egocentrisk för den stora överblick gränsdragare behöver ha.

Lägg till det sagda att Mars bildar en "icke-kontakt" med Saturnus i Väduren, ännu ett fall av den hinduiska doktrinen om "planeters relativa förhållande". Detta gör dissociationen särskilt problematisk i kontakten med det motsatta könet eftersom Mars hamnar i "dödläge" både med den egna kroppsformen Saturnus och med kvinnan Venus! 

Det kan bli sexualitet som helt enkelt inte tänder på vissa "kroppsformer"- kvinnor överlag eller vissa typer av dem - det är ett varningstecken för en sjukt ytlig syn på människor och livets fenomen. I Jomshofs fall "muslimska typer" inte mindre än en seriöst usel kontakt med ämnet han har att arbeta med: gränsdragningar, vilka Lagen i grund söker ge direktiv om. 

På tal om Lagen / Jupiter som sådan står också denna i dissociativ "6-8-relation" till själva utförandets Saturnus. Brist på integration och ett tecken på att svenskar väljer de sämsta att leda sig så att ALLA i god demokratisk anda ska kunna känna sig begåvade och lika goda som nån! 

Har jag bloggat om Sverigehoroskopet som en ren "korruptionsmaskin" någon gång? Stoppa in högklassiga råvaror och ur systemet kommer en oformlig gegga, knappt ens medelmåtta.

Jomshof påminner mer om den förryckta David Sinclair så rätt för ras, kropp och åldrande att han vill ta i med hårda tag mot motbjudande åldringar där Tidens Tand (Saturnus) berövat dem Barnets (Väduren) fräschör. Det är något djupt osunt i den årgången och nästan förvånande att med Solen (Barnet) i den unga intellektuellt kuriösa Tvillingarna inte fått med åtminstone en pedofil i träfflistan!

Jag har glömt innehållet i artikeln av "människoföryngraren" Sinclair och kan inte tro att han talade om en hitlersk "slutgiltig lösning", men den som inte ser att det är samma sentiment är andligt och intellektuellt död. En kontroll av sinnelaget/Månen - så nära man kan komma utan födelseminut - visar mycket riktigt den hos Hitler dominanta störningen mellan "Jag och Andra", här är det Månen-i-Vågen och Saturnus-i-Väduren som ger en skev uppfattning av vilka som värda att alliera sig med (de som inte är åldrade russin). Troligen en otroligt ytlig forskare med många problem i sitt omedvetna... 


Men en sak är intressant: Jomshof svordomar på Twitter i ett enskilt ärende han inte ska yttra sig om, de rörde frikännandet utan påföljd av stenkastarna under "påskupproret" mot Koranbränningen (som Jomshof självklart såg som en gåva från sin hatiska gud). Och här stämmer Jomshof och de andras störning: frikännandet ÄR en diskrepans mellan Lag och Exekutiv Makt. Dvs. den relativa icke-relationen mellan Jupiter och Saturnus under detta år (och inte bara Tvillingarnas månad) tycker på en allmän svaghet i Världssjälen. 

I Tiden realiseras detta svaga motiv som en hel årgång som har svårt att producera hög kvalitet, även åldringshataren Sinclair visar förvirrade målsättningar. Och uppenbarligen också hela Sverige! Ett helt nyligt inlägg påminde än en gång om att Sveriges Jupiter är en korrupt Laggivare och underminerar landets svaga Saturnus, själva utförandet. Så den gamla sanningen gäller: Jomshof är ett barn av sin tid och nationalitet...

Varför har ens ett par stycken till synes normalpresterade visat sig i träfflistan? Troligen därför att födelsetiden kopplar den till någon planet som presentera väl och blir "ledsångaren" i denna gröt av ofärdighet jag skisserat. Missa inte att även visselblåsaren om Karolinska Sjukhuset är fixerad på det mediokra men intar en kritisk position. Ibland hittar man horoskop som helt verkar vara en beskrivning av vad individen arbetar mot! Gissningsvis är det så mycket man begära av den som fötts i en tid när många omen pekar mot en dålig livsväg...


Inga kommentarer: