Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 13 januari 2023

Orosanden Krabban, kooperation och mer om dissociationen (Platons två själar)

 


Efter inlägget som ansåg att personer med personliga erfarenheter eller släkttrauman kan vara alltför färgade att objektivt bedöma Ryssland/Ukraina-kriget - som mediegurun och militärläraren Paasikivis finska "folkminnen" - noterar jag att också ÖB Bydén har samma subjektiva sinnelag: Månen i Krabban. 

"Micael Bydén säger att produktionen av krigsmateriel i Sverige är en fantastiskt fin tradition. 'Det är bara positivt'." 

Eric Rosén i AB sticker ut en smula från de nyttiga idioter de svenska medierna reducerat sig till. Han gör det genom att påpeka ensidigheten i tankemönstren i militärpeppningen av dem som kindappat Folk och Försvars årliga konferens. 

(Roséns horoskop kommenterades kritiskt för tio år sedan på bloggen, men han tycks sedan dess hittat sin linje, valt den goda sidan. Det är och förblir dock "emo-journalistik"- ett ord jag bara nyligen noterade. Det märks i den här AB-texten på att sakliga redogörelser ofta avrundas med ett emotionellt gensvar från Rosén själv. Men texten är bra, inte minst för dess översiktlighet.)

Krabban är ibland så hot-orienterad att den faktiskt utlöser krig - se Rysslands horoskop där NATO:s ökade närvaro nära Rysslands gränser till sist utlöste Ukraina-kriget. Rysslands ascendent i Krabban förnimmer intensivt pressen från Stenbocks-Saturnus/USA och svarar som en Krabba alltid gör: med krig intill döden för att få känna trygghet.

Men Månen/sinnelaget i sitt enda hemmatecken har på lägre än geopolitiska nivåer många bra kvaliteter för den "mitt uppe i livet": den är världsligt orienterad, särskilt i den lilla världen: familj och de närmaste. Placeringen är närmast perfekt för alla sjukvårdsyrken där man är observant på sin nästas väl. 

Men det är en placering som i avsaknad av stöd kan haverera illa. Detta är den sårbara Naturen vars enda instinkt är att bevara livet denna modersprincip låtit se dagens ljus.

Nu är LIVET större än bara biologi (även om avfallna, sekulära länder som Sverige valt att göra sig små och okunniga i fråga om de större perspektiven), och när jag noterar att också Överbefälhavaren Micael Bydén har samma månplacering, ser man astrologin börja berätta sitt. 

Dessutom bidrar Bydén till astrologins bild genom att bekräfta att Krabban är en sluten figur och en orossjsäl som ser hot men inte möjligheter och därför är uselt skickad att göra sådana bedömningar som krävs av någon i en hög position. Att hylla svensk krigsindustri (samfällt omskriven som "försvarsindustri"), visar hur fel det kan bli när näringsliv (som profiterar på både oro och krig) infiltrerat hela den militärpolitiska sfären.

Men detta är samtidigt typiskt att i ett länd utan filosofi och begåvning, ett land som Sverige, tillsätta personer i roller enbart utifrån individernas instinkt och det cv som resulterat av instinkt och DRIFT snarare än studera om den RATIONELLA SJÄLEN har rätt dignitet.

Många inlägg på sistone har kretsat kring den hinduiska astrologins 6-8-relation som faktiskt är identisk med den mäktiga västerländska ASTROLOGEN Johannes Keplers introduktion av 150-gradersvinkeln i astrologin. Eftersom västtraditionen både lät planeter kasta en blick DEXTER (höger eller medsols) och SINISTER (vänster eller motsols) är Keplers inkonjunktion i praktiken samma som den hinduiska, även om det hinduiska resonemanget bakom är mer komplext (planeternas inbördes förhållande tar sitt namn från de olyckliga 6e och 8e husen vilka händelsevis står i 150-graders relation).

För höga chefspositioner som en ÖB förmodar jag rekryterare med viss begåvning används till skillnad från det elände av ignorans och okunskap och värdelöst "it-stöd" man möter längre ner i hackordningen, men att Månen-i-Krabban hamnar som boss för landets försvar är visserligen ljuv poesi och matchar uppgiften väl, tills man inser att Krabban upplever hot i tid och otid. Något mer behövs...

I AB läste man häromdagen man att "Bydén har pekat ut flera områden där Ryssland skulle kunna försöka påverka Sverige [efter NATO-ansökan], men han är förvånad över hur få markeringar Ryssland faktiskt gjort."

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3E5JrX/ob-micael-byden-om-ryska-hotet-mot-sverige


Exakt min poäng. Krabban eller trygghetsprinciper skickar många fler falsklarm än berättigade - ungefär som avgångna Riksbankschefen Ingves knappt fattat rätt beslut om styrräntan mer än några få gånger under de hundratals månader han innehade posten. (Hört på radion utan att lyssna uppmärksamt, så reservation för missuppfattning.) Ingves horoskop var bara JORD och resurs/penningtänk föll därför honom visserligen naturligt, men är det JORD på en JORD-position man vill ha? Jag tror inte det.

Astrologisk överkurs: kolla alla riksbankschefer, deras astrologiska huvuddrag och jämföra med hur väl Sveriges styrde sin ekonomi. Ger inget slutgiltigt svar eftersom en omvärld existerar, men kanske ändå några astrologiska ledtrådar...

https://www.riksbank.se/sv/om-riksbanken/historia/tidigare-riksbankschefer/


Ett tidigare exempel på risken med att låta Krabban eller Månen styra (när det är Lejonet/Solen som är zodiakens egen preferens) var när Löfven hade problem med flyktingmottagandet och Sideriska upptäcka att talet om det själviska "Fort Europa" matchade flera politiska ledare. Allt från Stefan Löfven till Anglela Merkel hade Krabban som en dominant symbol.

Ett inlägg från 2013 listade några statsledare, samtliga Sol-Krabbor:

https://siderisk.blogspot.com/2013/10/mytologins-desinformator-var-lobbyist.html


Påpekandet om Krabban och oron för hot är ytligt och kanske t.o.m. banalt, men blir mer intressant om man ser Krabban som den som ger liv och därmed också känner ansvar för avkomman. I ett annat resonemang kan man associera den närande och skyddande principen med "näringslivet". Detta ord döljer dock ett annat ord som inte bör nämnas: Kapitalism. Alla framsteg kostar (liv om så är) och därför finner man ofta Krabban i det kapitalistiska, trygga lägret.

En Krabba född fattig, till under- och arbetarklass må vara revolutionär som ung, men blir en kappvändare så fort ekonomin är säkrad. Då försvarar den istället sin nyvunna position. 

Se Stefan Löfvens "karriär" från svetsare till löneavtalsmedlare som (vad jag förstått) lät Överhetens sida dominera vid förhandlingar och hur denna partiskhet för Maktens till sist gjorde honom till en nominell statsminister - en marionett för Storfinansens ambitioner (precis som hela socialdemokratin blivit, fjäskande för dem med förmågan att producera materiellt mervärde - PROFIT). 

Månens tecken på individnivå, behöver verkligen en stark Sol för att styra Månens egen tendens mot bekvämlighet - jfr hinduisk astrologi som bland planeterna anser att bara Månen är "vän" med både god och ond.

Denna hinduiska läropunkt förklarar det ständiga debattämnet om varför kvinnor förblir vid sidan av dåliga män. Månens eller Krabbans första prioritet är trygghet och bättre än ensamhet (tolkat som ett akut hot mot överlevnaden) är en  hustrumisshandlare som dock drar hem rikligt med pengar från sitt arbete. Så kort är den "vishet" som ankommer Månen med dess fyra faser - kvartalskapitalismens mentalitet.)

Men i likställandet av Krabban och "näringslivet" faller astrologin på sin veckotidningsnivå (lätta frågor och enkla etiketter). Visst är Krabban kapabel till ursinnig strid intill döden (eller annat upplevt hot), den ena mot den andra. Tecknet är en perfekt illustration av den primitiva människans sätt att lyfta darwinismens fantasier in i samhället och påstå att konkurrens skulle ge "bättre produkter" och kapitalismens andra lögner. 

Att högerns socialdarwinism att svälta folket så de tvingas jobba i ett tempo Arbetsgivaren behöver för att på sin statusnivå SLÅSS mot konkurrerande industrialister, fungerar på kort sikt men slaveri skapar protester, sjukskrivningar, snatteri på arbetsplatsen och till sist rent kaos. Kapitalismens hela väsen inbjuder till störningar.

Mänskligheten har nu inte visat sig mogen nog att annat än undantagsvis på vissa platser göra Vågskålarnas eller Kooperationens princip ledande. Dagens COOP i Sverige är bara ett namn, den gamla kooperationen har efter ”marknadifiering” fått ett namn som bara är en förkortning utan innebörd. Kooperationen förverkligades i USA en kort tid, men sedan kom kommunistskräcken och utraderade landets emotionella sundhet. 

 

Lån från: https://www.mnopedia.org/multimedia/
farmers-cooperative-creamery-milaca

I ett tv-program av typen ”americana” ("American Pickers" från 2018) intervjuades en 4e generationens bonde i gamla svenskstaten Minnesota. Men han stammade från Norge - och så norskt han betedde sig, trots bred amerikansk engelska! Han var oskuldsfull och "omanligt" fnissande framför kameran - en naturlig och inte tillgjord människa. 

Helt klart har gamla skandinaviska särdrag bevarats – minns hur den här bloggen såg en mycket trevligare svenskhet i 1809-års nationalhoroskop. Den folkliga svensken tecknades där som Månen i Fiskarna, visserligen associerad till "samhällets förlorare", men som människa en egobefriad och naturlig varelse, rolig eller åtminstone trivsam att umgås med. Norrmän och svenskar måste ha varit lika varandra för inte så länge sedan.

Tv-programmet visade flyktigt ett gammalt foto på en förfader. Minsann, i bakgrunden på byggnaden från 1800-talets slut en stor skylt som sade just KO-OPERATION (ej bilden ovan). Tidiga skandinaver kom till nya världen med den goda sidan av vikingakulturen: när de inte rövade från britterna odlade de en social eller rent av socialistisk kultur på hemmaplan.  En hjälpsamhetens kollektivism på hemmaplan.

Den här bloggen har alltid betraktat astrologins 11e hus, motsvarande Vattenbäraren, som det socialistiska urtecknet och att Vattenbärar-landet Sverige misslyckats så har att göra med att båda Sol och Jupiter, ledare och storfinans bygger ond karma sedan landets (pånytt-)födelse med Regeringsformen 1974. 

Såg ett tv-program om Sovjetunionens rymdprogram (som stressade USA så enormt) och noterade att ett kommunistiskt land kunde producera (dock inte massproducera) teknologi som inte det konkurrensutsatta USA nått fram till. Den chocken för USA ledde till det olustiga läge världen befinner sig i just nu, när det bakom ord som "fred" och "frihet" ständigt anas den amerikanska rovkapitalismen.

Näringslivet eller Kapitalismen i "demokratiska" Väst är snarare än Krabban exempel på en ideologi än en naturens instinkt och därmed lämnar man Naturens mer eller mindre primitiva djurliv och övergår till Människans domän. Ideologier av alla de slag sorterar inte under VATTEN utan LUFT och då primärt VattenBäraren - Människan som bärare av Naturen men ändå en annan form av existens.

Ett barn av det gudomliga intellektet och därmed ESSENTIELLT under Månens motpol Saturnus överinseende. Det är ledare med väl konfigurerade Vattenbärare eller Saturnus varje land behöver, män med blick för både historia, nu-läge och den önskade framtiden.

Demokratin är hotad, varnar en spelat oroad Lena Mellin i AB (och många andra), men detta olyckskraxande är typiskt det politiska kommentariatet, som lika lite som någon annan i ett sekulärt land fattat ett dyft. Sverige har bannlyst religion, Platon läser i princip ingen och om så, är hans uppskattning av demokrati som ett av de sämsta statsskick som går att tänka sig, inget de hjärntvättade ens vill fundera över. Istället släpar de otänkande svenskarna fram utvalda namn ur historien som om det bevisade något.

Faktum är att Platons allra värsta, diktaturen, faktiskt är att föredra om Lyckan är med landet och envåldshärskaren är en god och intelligent människa. Men varför chansa, skulle en fördold diktator vara en Hitler som tar sig fram via demokratiska val och då demokratins svaghet visat sig: folk är bekväma och röstar kortsiktigt och egocentriskt (som kapitalistiska samhällen fostrat dem till), ja Människan som art är inte mycket bättre med mindre var individ lägger manken till och fostrar sin inre Rationella Själ.

Och hur skulle individen kunna det i ett sekulärt land som Sverige, där denna medvetandenivå officiellt inte existerar eftersom neurologerna i varje upptäckt söker reducerar medvetandets mirakel till en biologisk process. Ett sånt land väljer istället kycklingmammor till ÖB som ropar "vargen kommer!, vargen kommer!" i tid och otid. Det är ett land utan vishet, och dårar gör sig på rekordtid till omvärldens fiender, vilket är vad som nu hänt mellan Sverige och Putin.

Putins födelsedygn innehåller flera olaterna, men astrologiskt är han hyperskärpt och sannolikt en enkel match för det nya USA-ägda Sverige där två underlägsna intelligenser slagit sig samman utan att för den sakens skull skapa en positiv produkt.


Överkurs - mer granskning av Dissociationen

När jag beslutat skriva något om Krabban kom omedelbart en färdig insikt ur det omedvetna, en aha-upplevelse. Som med alla intuitiva upptäckter krävs det först en instudering och en tids inkubation. Här är processen: 

1. Romerske filosofen Plotinos var på 200-talet MYCKET PÅLÄST i ämnet astrologi, det glimtar förbi på många ställen förutom det hela traktat han skrev i frågan huruvida stjärnorna styr människans öde. 

2. I traktatet om det Ondas natur, erkänner han ondska en verkligt existerande substans (ondskan är ontologisk och inte bara en upplevelse i det subjektiva medvetandet). Plotinos sammanbinder detta ontologiska onda med materien och på själslig nivå med de själar som "blickar nedåt" mot jordelivet istället för att odla den högre, Rationella Själen (sitt eviga väsen). 

Här föll bitarna samma i en nygammal insikt som Sideriska delvis presenterade redan med den ekonomifixerade Fredrik Reinfeldt vars Jungfruascendent (ett räknenisse-tecken) inte körde i harmoni med den Rationella Själen, uttrycks som 11e idealhusets naturliga zodiakbild: Vattenbäraren.

För den extrema individualisten Jungfrun som ego-identifikation landar Vattenbäraren i 6e huset för Olyckan eller Fienden och finns ytterligare faktorer svartmålas därför kollektivlösningen Vattenbäraren och Jungfrun, "den svaga och utsatta individualisten" upplever gruppsammankomster jobbiga. Man kan t.o.m. förvandla sin egen rädsla för att bli överkörd av ett kollektiv till en egen sjuk form av individualism där allt kollektivt är "sossementalitet", en olycka eller fienden.

Men den nya insikten rör inte Jungfruns och Vattenbärarens 6-8-relation utan den mellan Krabban och Vattenbäraren och det krävdes en omläsning av Plotinos för att få syn på den. När filosofen förklarar att Ondskan är ett annat ord för materia (eller oformad grundmateria) måste man minnas astrologins dubbla (minst!) bruk av Vatten-elementet. Död materia, "stoff", kallade grekerna HYLE. 

Jämför äldre svenska om en avliden människa, där nu bara "stofthyddan" återstår (livskraft och själ saknas). Men det faktum att människan en gång var en levande själ påminner om att det formlösa stoftet en gång "in-formerats", skapats av högre formativa principer. 

Själen är den lägsta formativa princip nyplatonismen kände till och orden PSYCHE och PHYSIS hänger samman, som den individuella lägre eller irrationella själen men även kallad "naturen" eller PHYSIS, av det senare vår "fysisk träning" eller USA-svenskans "fitness". Detta språkliga inlån är i sig från den fördärvliga darwinistiska myten om "the survival of the fittest". 

Denna slogan som upphöjts till sanning är en ren lögn eftersom överlevnad - den egna eller artens - bygger på ett otal faktorer utöver en fantasiprodukt om att generna på något sätt skulle vara intelligenta och kunna fatta vilka anpassningar som funkar. Bara den som enbart tittar på naturprogram där krokodiler äter gazeller och inte alls har funderat över fenomenet människan kan köpa fultricket att ta vissa av Naturens sidor som NORM för hur människan BÖR agera i samhället. Bara djävlar försöker den finten och Kapitalismen tillhör dessvärre den "mörka sidan". Mänskligheten har påfallande svårt att växa ur den grundläggande problematik med jordisk existens som lockar fram låga filosofier.

Det finns mer att säga om västerlandets ersättningsmyt och dess uppenbara tankefel: "evolutionen" kräver att Naturen över sig har en medveten och rationell intelligens.  Vad som är det bäst anpassade visar sig ofta inte direkt utan först när en serie schackdrog har gjorts. Men vad har biologerna att säga om denna osedda begåvning som tycks fungera med intentionalitet? 

Direkt är vi inne på just det område de stackars ateistiska biologerna hoppas kunna avfärda, en dimension i verkligheten större än de det fysisk-biologiska och dess (enligt myten) famlande små komponenter. Däremot stämmer evolutionen utmärkt med nyplatonismens schema i fyra nivåer, vilket Sideriska sedan början knutit till de fyra elementen, symboliskt uppfattade. Väst har vunnit inblick i den lägsta nivån, just genom att sätta taken vid sina huvuden - "människan har gjort sig till alltings mått", hybris kallas detta och brukar i myten bestraffas av gudarna.

Utrustade med insikten att den astrologiska skarptänkaren Plotinos kunde sin tids astrologi och att Vatten och Jord än i dag klumpas ihop som "minus-laddade tecken" utan att västastrologer funderar mycket över zodiakens tvådelning, kan man lätt se att båda ingår i den "sublunära sfär" där ENBART Plotinos lokaliserar den ontologiska ondskan. 

Jord och Vatten tillsammans är så nära den onda formlösa materia man kan komma. 

Detta är nu inte att döma ut halva mänskligheten. Har är astrologi på det kosmologisk-intellektuella planet: platonismen är idealistisk och ser även materia som en Form eller Idé som har sin "verkliga" existens den Rationella Själen.

Men född i den sublunära världen (här på Jorden, en del av den Irrationella Själen) går ondskans realitet inte att förneka även om de supralunära gudarna inte ser gott och ont på vårt sätt. Plotinos tycks ense med astrologin (skapad som en vägledning för de fallna själarna eller jordmänskligheten). 

3. För Krabban är och förblir Vattenbäraren en främling och därför ett hot om Olyckan eller Fienden. Det är Plotinos tankar om hur HYLE och PSYCHE är särskilt sårbara för Ondskan som faktiskt har en parallell i astrologins konstruktion. Kanske har någon annan redan upptäckte det här (mer än troligt), men i annat fall erbjuder Sideriska en ny unik insikt i astrologins djupa kosmologiska rötter, bortom veckotidningarnas triviala astrospalter var detta en gång ett system som utvecklades av sin tids skarpaste tänkare eller ett system som stjärnhimmelen själv lockade fram ur dem. 

Ett är säkert: Krabban och Vattenbäraren representerar, respektive den Irrationella och den Rationella själen den ena har intelligens och framförhållning som en kvartalskapitalist, den andra har evigheten för sig. 

Tecknens härskare,  Månen (essentiellt VATTEN) och Saturnus (essentiell LUFT), understryker Platons och Plotinus ständiga påminnelser om att den lägre världen är i ständig tillblivelse (vardande) utan att kunna hoppas nå äkta Vara eller genuin existens. Vattnets korrumperande inverkan gör att det biologiska livet bara är livet som flyktig process men inte odödligt LIV, vilket själen får uppleva bara genom att "vända sig uppåt" mot Eld och Luft (den supralunära verkligheten). 

En del av Lejonets ökända övermod och t.o.m. hybris kan nog tillskrivas att Solen som härskare i tecken kan ge illusionen att man på något sätt står över andra. Det är den eviga arketypen (Formen) som inte fungerar väl om den tar över realismen att man bara är ett förkroppsligande av Lejonets princip och därmed människa här och nu.

Räddningen för enskilda horoskopinnehavare är förstås att zodiaktecknen (med deras elementära tillhörighet) bara är omen och att planeterna också är det. Med Solen i Krabban finns alltid möjligheten att fortbilda sig från kökspersonal till psykolog. Båda uttryck för dessa två principer eller Former (tecken och planet) i kombination.

Utvikning. Plotinos har kallats senantikens sista betydande tänkare och det innebär sin tids Stephen Hawking, bara ännu högre intelligens eftersom biografen Porfyrios nämner att Plotinos, och Plotinus själv på något enstaka ställe nämner att han upplevt mystiska medvetandehöjningar där kunskap kommit till honom. 
 
Men det är inget som märks i hans texter, där är tvärtom det merkurisk-logiska resonemanget nästan tröttsamt. Ingen författare för den som vill ha en snabbförklaring på ett par sidor om "hur funkar det" med profetens myndiga röstläge. Men dessa var de tider där mänskligt intellektuellt tänkande föddes och man märker att Plotinos skapar nya tankekategorier genom ett omständligt språk - begreppen fanns ännu inte! (En del tror han var invandrad till Rom och att en del språkliga klumpigheter beror på att han inte behärskade grekiska perfekt, den tids språk romarna anammat i bildade kretsar.)
 
En sökning av de dissociativa tecknen Krabba och Vattenbärare ger oöverskådligt många träffar även med en samling på bara tiotusen kartor. I den oansenliga delmängden med knappa 2000 med känd födelsetid dyker 15 upp med de distinkta Saturnus-positivt-härskarläge-i Vattenbäraren och Månen-härskarläge-i-Krabban.

Tänk vilken fin kombination om inte den ena varit en renodlad bild av Rationalisten medan den andra det irrationella Livet (hinduismens Kretslopp av förgängliga biologiska värdkroppar). LUFT kommunicerar (det är dess väsen, detta är alla dataprogrammerares och instruktörers element) men VATTEN förstår inte eftersom detta element vänder sig mot det kroppsliga eller JORD. 
 
Två vägar i detta läge: den ena att den människan som enbart Irrationell Själ tvingas plågas i det jordiska och genom smärtans väg sakta lär sig förstå att det måste finnas ett annat liv. Den andra vägen eftersom Luft/Vatten är omöjlig är att Vattnet påverkas av Eld. Detta är simpelt och lätt att förstå (om man för ett ögonblick glömmer indisk astrologi och dess tvivel över solens välvilja och deras tradition om den skoningslösa sol som steker utomhusarbetaren). 
 
Solen/Elden är givaren av värme och livsbetingelser (utom i extrema klimat) och Månen/Vattnet är mottagare. De är på ett sätt den arketypiska fadern och modern. Så kom Sol och Måne att få sina respektive positioner i det astrologiska systemet. Åter krånglar hinduerna och har två traditioner där den andra håller Läraren (Guru) eller Jupiter för att representera faderskap. (De gamla kineserna hade en avvikande tradition där solen sågs som feminin eftersom den hängde i och därmed var beroende av fader Himmel! I denna tradition blev istället månen maskulin.)

Vad bör vara medveten om, är att horoskop som klyvs av Vatten och Luft och där viktiga planeter är inblandade, kan ge svåra livsöden. Se nyliga exemplet med den (illa) kalkylerande massmördaren Bryan Kohberger. I hans sinnelagshoroskop placerade sig Sol och Måne i en 6-8-relation där det sjätte onda huset var aktiverat (åtminstone på den lunära och drömlika nivån). 
 
Naturligtvis är så allvarliga resultat ovanligt, ofta märks knappt "icke-relationen" (och jag har tittat på många horoskopet vid det här laget). Men här och var befinner sig planeterna för aktivitet (Solen) och reflektion (Månen) utan kontakt med varandra och mördaren var definitivt utan fungerande "vett". I den hinduiska astrologin saknar nästan alla horoskop kontakt mellan Ljusen eftersom deras enda reguljära aspekt är oppositionen (och vid konjunktionen/nymånen menas reflektionen utslagen och individen är starkt solär, kanske en drivande aktivist).

När jag tittade på skaran 15 Mån-Krabbor vars instinkt och begär inte kommunicerade med den ideologiska överbyggnaden - Saturnus-i-Vattenbäraren - fastnade blicken omedelbart på en av den amerikanska Kooperationens mördare, den uslaste av tidiga amerikanska kapitalister. Födelseklockslaget är diskutabelt men inte Måne och Saturnus. Det var entreprenören och affärsmagnaten som byggde tågräls över USA så det stod härliga till (kinesisk arbetskraft som i princip var slavar). 
 
Gould är känd för kapitalismens typiska arrogans och ondska, så tydligt i hans famösa uttalande: "jag kunde hyra in halva jordens arbetare för att avliva den andra halvan." 
 
Så sjukt in själen kan det bli när sinnelaget inte har någon åtkomst alls till Saturnus i bemärkelsen Rationell Själ eller sinnet bara hör en sjuk och perverterad ande tala, Kapitalismens ande.

Bland de här 15 finns flera unga människor med ibland mycket problematiska föräldrar (hämtade ur bloggarens spaningar bland okänt folk), men också några Nobelpristagare. Det tycker på att en enda dissonans inte kan förstöra horoskopet. 
 
Typiskt nog är dessa tre Nobelprisvinnare relaterade till "döda" ämnen: den ena kemist (Otto Wallach) och den andra (Severo Ochoa) en medicinare (vilket förstås binder hårt mot det fysiologiska Krabban står för, han hade som kompensation för sin utslagna Saturnus istället en fin materialistisk synergi mellan Solen i Jord och Nobelprisets Jupiter i Jord). Den tredje (Robert Woodrow Wilson) var rymdfysiker och listade ut den kosmiska mikrovågsstrålningen.

PHYSIS - Vatten / Krabban, återigen ett ämnesintresse som får stöd i måntecknets egen disposition. Att Månen icke-kontaktar Saturnus kompenseras i okänd utsträckning av att Månen i Krabban, Månen i fysikens tecken står i 10e huset vilket är platsen för makthavare men också samhällets firade celebriteter. Att sedan Saturnus på sitt håll står i Vattenbäraren i det 5e kreativa huset tyder på att även utan direkt kontakt med Månen denna Saturnus kan vara skicklig i ämnen som kräver organisation eller förmågan att uppfatta mönster i datat. 
 
Dessutom ger Vågascendenten en ascendenthärskare i konjunkt med lagerkransens eller utmärkelsernas Jupiter. Den senare är visserligen en "verksam illgörare" för Vågpersonligheterna men jag har inte undersökt vad prisvinnaren GJORDE MED sin nyfunna berömmelse. Heller inte övervägt huruvida upptäckten på sikt var av ondo för fysiken eller mänsklighetens förståelse av sin plats i universum (det skulle kräva en guds insikter)!

Åtskilligt förenklat utan alla aspekter utöver en.
Kartan en tankenöt. Här den "socialt apartes syndrom",
en variant på Vatten/Luft-dissociationen
tecknad av Skorpionhärskaren Mars med den
restriktiva Saturnus. Men båda i goda karmans 5e hus
och Saturnus är ett enormt stöd för Vågascendenten.



Woodrow Wilsons karta kräver bruk av en mängd tolkningsregler. 
 
En intellektualiserande Vågascendent till trots är det fysikens VATTEN som dominerar och inkluderar man den antika Lyckopunkten (världslig källa till lycka) ser 6e olycks- och fiendehuset inte ut som någon bra plats.
 
Se också 6e husets härskare: Jupiter, en välgörare, även om den här fungerar som en "verksam illgörare" (vilket i praktiken brukar slätas över och sägas ge "mixade resultat"). Men i just detta fall står Jupiter i Skorpionen och tillsammans med den välgörande ascendenthärskaren Venus. Jupiter som "utmärkelse" både beror ascendent/personen personligheten men också Lyckopunkten. 
 
Eftersom sjätte huset kan fattas i termer av dess naturliga korrelat, Jungfrun, ett analytiskt och problemlösande tecken, skulle man kanske kunna hävda att en så väl uppbackade Lyckopunkt snarare handlar om att hitta sin lycka i att lösa problem - sådant många skulle skjuta ifrån sig och kalla "olyckor", "hinder" eller rent av "fiender". I just detta sällsynta fall någon som inte låser sig (1a ego till 6e huset) via planeternas placering gör gott via 6e "problemhuset". 
 
Samma sak händer faktiskt med Saturnus som inte samverkar väl med det världsligt upplyfta mån-psyket i det inflytelserika 10e. För trots dissociationen på den generella nivå som de fyra elementen tecknar är konjunktionen Mars/Saturnus inte alls dum, åtminstone inte för Vågascendenten. Saturnus rationalitet ligger naturligt för Vågen (i vars tecken Saturnus dessutom är "upphöjd" och förfinad av Venus klimat). 
 
Saturnus ligger dessutom i den goda karmans 5e hus vilket gör den Rationella själens emblem till en definitiv tillgång, om nu intresset för Vatten eller PHYSIS är så stor som den underliggande elementbetoningen säger. Med facit i hand ser man tydligt hur TROTS dissociationen mellan Krabba och Vattenbärare astrologins ytterligare tolkningsnivå avslår risken för en "patologisk dissociation". 
 
Man kan genom snabb avvägning av alla faktorer komma fram till att här beskrivs en högfunktionell sensitiv. Ibland har poeter och skådespelare nämnts som yrkesgrupper som kan hantera Vatten och Luft utan att de fjärmar sig från varandra. Men uppenbarligen finns det många vägar. 
 
Den här forskaren har uppenbarligen både Vattnets form av djup låt vara dunkla aningar (klarsyn/klärvoajans sorterar under Eld eller 9e huset) och Luftens förmåga att arbeta med hypoteser och teorier. 
 
Vatten som inte behöver oroa sig för elaka Ryssar eller sin kroppsliga överlevnad störs inte akut av den Irrationella själen och kan antingen arbeta med medfödd god karma (se hus 5) eller framskapa sådan genom femte husets lek och kreativitet.
 
Vattentriangeln till trots domineras vetenskapsmannens karta av det femte solära intelligenshuset. Jag har andra exempel på Saturnus-i-Luft i 5e som trots att det är raka motsatsen till "naturliga" Solen-i-Eld i 5e skapar snabba och exakta mentaliteter. 
 
Det verkar som om det naturligt solära huset ger normalt rätt tröga Saturnus lite extra skjuts eller som att Saturnus i 5e fall annekterar solens domän med sitt högre bud. Saturnus tar sig sista ordet i ett av dharma-husen.
 
 

Minns astrologins insikt som också ligger i Tarot-kortet styrkan som beskriver människans förmåga att tämja sin djuriska nivå, låt vara att Solen/Lejonet representerar det levande djurets noblare känslonivå. I vissa traditioner har den starke betvingaren en vågig hatt som symbolkänsliga känner igen som en möbius, en evighetsslinga. 
 
Också huvudbeklädnaden påminner om Sideriska benämning av axeln Vattenbärare/Lejonet (Saturnus/Sol) som "den kosmologiska (och kosmogoniska) axeln. Tarotkortet har en kosmisk betydelse långt bortom den att människan måste växa upp och ta kontroll över sin hungriga Eld-natur!
 
Saturnus står för den verkliga men i stor ännu bara potentiella människan (den som tar över i Vattenbärarens tidsålder och förkastar låga krigsherrar, de som svarar - för eller emot dem på samma låga nivå och profitören/kapitalisten). 
 
Saturnus är långt högre än även det nobla djuret. Planeten representerar det gudomliga intellektet nedlagt i människan (symboliserat av möbius evighet - Platons Nous eller gudomliga Intellekt).
 
Saturnus högsta uttryck är det enda som förklarar ord om "människans storhet" - ord ingen ateist kan uttala eftersom de vägrar köpa hela paketet. Den förfallna västerlänningen har tagit för vana att klippa ut ord som smeker egot och använda i helt fel sammanhang! Bloggen noterade dock att horoskopet för FN-deklarationen om mänskliga rättigheter ger tummen upp, den deklarationen formulerades uppenbart under inflytande av högre intellekt än normalt i Väst i vår tid.

Intressant i Wikipedias artikel är att den Nobelprisbelönade forskarens upptäckt började som en anomali som man sökte få bukt med bl.a. genom att hypotetisera att fåglar skitit på den mätutrustning som stod utomhus. Det är rätt typiskt Skorpionen- det anala tecknet - att sträcka sig långt in områden andra kallar "foliehattstänkande" men ibland komma tillbaka med grundligt utforskade fakta!

*****

För att knyta samman början och slut: Bydéns Mån-Krabba har långtifrån samma goda stöd för sitt psykes trygghetsbehov som Nobelpristagaren. Och Bydén är inte ensam - det här landet bara brinner av undertryckt längtan att släppa ut sin mördar-viking som hållits under lock under många århundraden (och som ligger sammanrörd med Stormaktssveriges feber i en härva som är långt ifrån utredd, att döma av Sveriges förhastade NATO-ansökan). 
 
När man använder ordet "karma" tänker man sällan på hur lång den karmiska processen är, gärning läggs till gärning över tid, århundraden om inte årtusenden eller hur länge en kultur besår. En nationell skönhetsfläck kan hållas levande och vara mer eller mindre synlig under många århundraden på det kollektiva planet. Den svenska andan visar sig vara rejält nattstånden och skadlig för både invånarna själva och övriga världen!
 
Bydéns karta, tonvikt på Sol/Mars-Oxe och Mån-Krabba, är rena löftet till den svenska folksjälen om det krig och det blod den så längtar efter (fast omedvetet hos merparten av befolkningen). Jämför Sverigehoroskopets viktiga men undertryckta Mars-Oxe i onda karmans 8e hus. 
 
När man ändå är inne på destruktiv materialism, titta även på Gudrun Perssons karta (Totalförsvarets forskningsinstitut), också hon nämnd i Eric Roséns kritiska text om sekterismen vid den årliga konferens Folk och Försvar arrangerar.
 
Perssons kartan en bit ner i inlägget:
 
 
Eller varför inte smälla ihop ÖB:s och den kvinnliga hökens kartor och se hur de tillsammans skapar en fenomenalt stark inbjudan till Ondskan i materiellt tänkande och agerande (den aktiva Solen och intellektets Merkurius vid axelns båda poler). 
 
Tillsammans aktiverar dessa människor den sataniska axeln. Siderska använde den under detta flera år innan upptäckten att sektorn identifierats redan i Romarriket som just en axel, ett motiv, men då under annat namn:
 

 
Den här synergi-kartan (partnerjämförelse) förklarar varför det ibland händer att två individer, nog så harmlösa separat, tagna tillsammans bildar en verkligt otäck kombination. 
 
Se också hur Perssons vanvettiga mix av krigets Mars med begärsfulla demonen Rahu och hur det stimulerar Bydéns sinnelags-Krabba. Hon är inte nyttigt sällskap för en så alarmistisk man.
 
"Blondinbella" är en av många som bär den sataniska axeln inom sig själv och det är bara att minnas hennes eländiga färd från näbbig (men kortlivad) talesperson för Moderaterna under den lede Reinfeldt, till alla sina "slarviga" texter som bloggare där det inte framgick att det var ren och skär företagsreklam, och slutligen den absoluta avkörningen när hennes "imperium" och USA-visioner kollapsade.
 
Djävulen/Satan gör typiskt allt detta : lockar men bara för att leda i fördärvet. Att studera vilka parkombinationer som triggar ond karma (eller god för den delen) är egentligen en viktig gren av astrologin, men har nästan helt lämnats därhän på Sideriska.


Inga kommentarer: