Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 23 januari 2023

Våldsvågen i Stockholm och den falska yttrandefriheten i nationalhoroskopet

 

Okej, föregående inläggs fråga om stundande raskrig i USA var illa underbyggd - massmördaren själv visade ju vara asiat och kopplingen till firandet av det kinesiska nyåret måste ha haft någon annan personlig problematik. 

Men i kö låg denna mer genomarbetade text som bloggen nu försöker rehabilitera sig med, inklusive ett dagsfärskt stycke om den svenska yttrandefriheten.

I inlägget Bomben på den unga elitens Södermalm pekade jag ut planeter som transiterar genom Sverigehoroskopet just nu, och helgens svarta rubriker om 5 våldsdåd i Stockholm på kort tid understryker detta (det slank in några till efter den rubriken). 

Att Saturnus nu gjort entré i Vattenbäraren är av intresse för länder som USA och Sverige vilka båda har viktiga planeter i tecknet (USA Månen och Sverige Solen).

Saturnus rör sig långsamt och bildar väl mest en grundton till dagsaktualiteterna. Samtidigt pågår två ödescykler. Den hårt pressade ordningsmakten (och regeringen) - båda "Saturnus" - representeras väl av Sveriges subcykel Saturnus eller Lilla döden som bloggen smått inspirerade döpte den till för åtskilliga månader sedan. Man att ordningsmakten under sådan press beror förstås på att den är inadekvat och det är bara att studera vilken den Onde Rike Man är som förstört det svenska samhället: 

Under subcykeln kämpar Sverige mellan 2030-36 av de rika i Sverige som tappat allt intresse för landet och hellre ser sig om New Yorkare eller om pengarna bara räcker till boende vid Spaniens guldkust. Det är Eliten och wannabe-elitens 5e hus i Sverigehoroskopet som rymmer denna ont verkande Jupiter och som illustrerar pengarna och människor att svekfullt lämna landet. Denna pinsamma pyspunka sedan många år har nu nått ett akut skede när astrologin parar det värsta med Sverige i två ödescykler som löper parallellt, den ena i den andra!

Varför Sverige var förutspådd att sluta som en sjunkande skuta med snart kapten kvar ombord, råttorna med pengar sticker i flock, står skrivet redan i 1974-kartan och Sideriska har pekat på "systemsvagheten" gång på gång.

 


Folket eller Sverige som koncept representeras av Vattenbäraren som på världslig nivå har tydliga sociala kopplingar. Gissningsvis "återföds" Sverige med den nya Regeringsformen till Vattenbärare "en storlek passar alla" just som en följd av den socialdemokratiska doktrinen som ju faktiskt är motpolen till Lejonet, lyxlirare och individualist i zodiaken. 

Det är typiskt att 1974 är året när Lejonkungen berövas allt politisk makt i Sverige och istället "makten utgår från folket". Problemet är att Sverigehoroskopet inte håller det löftet eftersom Vattenbäraren bara gäller dem som kan rubriceras som femtehustillhöriga, Lejonet eller härskarens hus och en sektor för dem som (åter-)fötts med god karma (privilegierade familjer). Dessa är de som i praktiken har makten, och inte hela folket. Sverige har nu fått slagsida.

Och sedan kommer den gradvis nedbrytningen av hela det gamla rättvisa Sverige: Ledaren/Solen är en verksamt ond ledare i 5e elithuset och med den onda Storfinansiären/Jupiter inringar dessa Merkurius som att svenska medier är allt annat än opartiska. 

Enstaka huvuden kan kapas genom uthängning i medierna men det nya klassframskapande systemet som helhet aktar sig en svensk journalist i allmänhet att skriva om. Vad kan han/hon göra - klämd mellan Sol-Ledarens vilja och Storfinansens? Publishers sitter bara och räknar pengar så det ska till att tidningen har ett verkligt dragplåster för att övergripande systemkritik alls ska nämnas. I DN spanar man förgäves efter verkligt folkbildande material. AB har - åtminstone för tillfället - ekonomiexperten Cervenka och för den större överblicken Guillou.

Att samhället kollapsat börjar märkas med dubbel betoning på Saturnus ödescykel som började verka i november 2022 samtidigt som den onda Rikedomens cykel råder som ett mer övergripande omen. I kombinationen man kan tolka Sveriges nuläge som att den onde rike mannen utarmat Sverige så till den grad att den degraderade Ordningsmakten inte längre förmår upprätthålla lag och ordning!

Och nationalkartans Saturnus angripen av "halshuggningens" södra månnod, Ketu, vet bloggläsarna allt om nu. Det är den onda rikedomens Jupiter som perverterar landets intellektuella Merkurius som i rollen av husägare sprider det sjuka till en lag & ordningsorienterad Saturnus i nationalkartans merkuriskägda 9e hus (lag och samhällets kontakt med tillvarons djupare principer), Saturnus i denna sektor saknar redan från början vitalitet till följd den södra månnodens undertryckande inverkan. Eftersom 9e huset är förknippat med Sanning (med stort S) är Sverigekartans yttrandefrihet inte äkta, av skäl som kommer att diskuteras längre ned.

Sverige har ett rena skithoroskop när det kommer till viktiga saker som samvetet - en av de viktigaste niondehussignifikatorna. Lyssna till de sociopatiska politiker folket väljer att representera - de ljuger och slingrar sig och saknar allt vad moralisk ryggrad heter, att Saturnus bokstavligen representerar kroppens ryggrad och här befinner sig skadad av Ketu och båda i 9e samvetshuset. Detta är ett underbetyg för landets "Lag och Ordning" så det heter duga! (Lag via 9e och Ordningsmakt via Saturnus). 

Varför har ingen noterat det före den här bloggen? Det har säkert uppmärksammats, bara att bloggaren inte söker informationen. Men objektivt även för att landet simmar "inuti sig själv", om ett akvarium kunde krypa in bakom sina egna väggar. En enklare liknelse är att landet har extrema skygglappar på sig och inte så lite inbilskhet och självgodhet i det 5e elithuset.

Detta är grundförutsättningarna, ingångsvärdena, när "nya" Sverige 1974 rullar igång till musiken av schlagervinnande ABBA:s pladder om att möta sitt Waterloo. (Schlagersegerns snara följd på nya nationalkartans start har kommenterats i ett äldre inlägg.) Det tycks allt tydligare av Björn Ulvaeus rikemansfasoner att man kan ringa in några generationer som är de som förstörde Sverige, sålde ut det till USA-dollarn, men så innehåller också 3e merkantila huset girighetens demon Rahu. Detta försvagar också gränsdragaren Saturnus och ger frihandelseyra och den galna människans dröm om att krympa staten till nästan noll. 

Sverige dömde sig till döden redan 1974 men först nu aktiverades den medfött sammanlänkade destruktiviteten mellan hus 5 och 9 (normalt är båda goda hus, fatta!). Jag har som senkomling till hinduisk astrologi ofta undrat vad poängen är med mångåriga ödescykler när det lilla perspektivet, planeter som passerar över himmelen här och nu, ofta tycks ge svar på nuets frågor. 

Men transitläran ensam är sensationalistens och den historielösa människans astrologi. Alla traditioner (både västlig och den indiska) har metoder för att söka fånga ett större ödesmönster och Sverigehoroskopet beskriver perfekt den medfödda svagheten.

Tidsherren Saturnus som allmänhetens historiska medvetenhet är i princip satt ur spel vilket gör svenskarna till ett av världens mest naiva och okunniga folk, detta en följd av den sublunära sfärens materiella lockelser, köphungern... just nu vill jag leva, just nu! 

Apropå ytliga texter. Tomas Ledin, ingift i ABBA-imperiet och på sin höjd medveten på DN:s personliga "wellness-nivå" föddes före gällande nationalhoroskop men beskriver perfekt den svenska varianten av Vattenbärare utan rötter annat än vatten och en blå himmel.

Nymånen som ascendent visar omedvetenhet
om en prosaisk materialistisk strävan

 

Ledin föddes under en nymåne och totalt fyra punkter i Vattenbäraren - däribland rovgiriga Rahu. Men tornet är byggt på svag grund eftersom Saturnus står inkonjunkt i självmedvetna Jungfrun och håller som hyperindividualist inte för att bära Vattenbäraren som "hela folket". Detta är artisten för arbetarklassen som mot bättre vetande röstar blått. Saturnus i Jord som bärare av fyra punkter i Luft ger "rationalism-syndromet" - bara att 6-8-relationen tycks antyda en total blindhet inför den egna inre strebern.

Transiterna är som små smällare eller fyrverkeripjäser men som astrologistudent ser man värdet av hinduismens planetära ödescyklerna först när inre och yttre cykler länkar samman och särskilt, som i fallet Sverige, dessa planeter också har ett problematiskt beteende redan i födelsehoroskopet. 

Sveriges öden och äventyr, fram till sommaren 2025 när den inre (sub) cykeln Saturnus aviserar att Lilla döden nu gjort sitt, kommer att bli spännande att följa. Stämmer teorin kommer i princip allt som sker ha att göra med landets onda kapitalister och vilja att bryta ner nationsgränserna ytterligare. NATO-ansökan var en första signal om att "frihandel" är vad som driver och att det är USA som vill förslava hela den "fria världen". Sverige har ingen ideologi värd namnet, allt kretsar bara kring pengar, att döma av 5e elitskiktet och 9e, "mitt högsta goda".)

Sveriges 2a ekonomihus ägs av Mars, men den sitter fast i ekonomiska Oxen inlåst i dåliga karmans onda 8e hus. En klar fixering som inte går att lösa upp förrän Sverige förverkligar den jämlikhet som landets Vågascendent falskt aviserar.

*****


Den korkade drängen Paludan som medgavs tillstånd att ännu en gång bränna muslimernas heliga Koran är ett gott tecken på hur urartat Sverige blivit, bland hög som låg medborgare.

Den svenska yttrandefrihet den borgerliga regeringen inte vet hur de ska ha det med, har gått över gränsen och förtjänar dödsstraff enligt många kulturer. Paludan har all anledning att oroa sig vad hans låga bildning ställt till med.

Ett ord om denna svenska yttrandefrihet utifrån bloggens tidigare medgivande att framtidslandet Kina har en svaghet i 3e kommunikationshus:

https://siderisk.blogspot.com/2022/12/dn-wolodarskis-vansinnesvisioner-kontra.html

I tredje ligger den sublunära demonen Rahu/Drakhuvudet, en faktor som befordrar en överdrift att människans lägsta medvetandenivå: hennes hunger- och sexnivå, Månen eller den vegetativa alt. "irrationella själen". Kinesiska myndigheter sysslar inte med idiotiska sentiment, ögonblickets åsikter, etc. Detta gör Kina till en horribel diktator enligt "yttrandefria" svenskar, som allmänt visar vilket pack de tillhör, själva inte just mycket mer än åsiktsmaskiner utan någon som helst bäring på tillvaron eller vad livet handlar om. 

Sveriges Radios Filosofiska rummet spiller tid på arrogant folk av biokemiskt indoktrinerat slag som tycker själens förespråkare ska stå upp och söka bevisa sin sak. "Påan" var så dum att jag genast avböjde att spilla tid på programmet. Samtidigt finns för femtielfte gången i AxessTV en fantastisk fransk dokumentär där neurologer och vanligt folk som varit med om nära döden-upplevelsen uttalar sig. Det är ett fantastiskt program eftersom de intervjuande är tungviktare och betygar att hela den "själsbefriade" västerländska uppfattningen är och har varit totalt fel i 400 år, västerlänningarna är helt enkelt på fel väg t.o.m. i den officiella förklaringen till vad människan är.

I Sverigehoroskopets 3e kommunikationshuset återfinns märkligt nog samma överdriftens måndemon, precis som i Kina-kartan. Men det finns en förklaring till att samma placering kan ge så vitt skilda uttryck - ett land mycket "analt" om vad som får kommuniceras och den andra rena dyngspridaren - och det är norra månnodens härskare! Rahu/Drakhuvudet räknas som en aktiv faktor (likt planeterna) och den förstärker värdtecknets planetära härskare.

Kinas restriktivitet beror på att Rahu i 3e inte tillåts verka eftersom dess fundament är Jupiter i 12e huset, ett hus med minimalt världsligt inflytande och därför ingen effektiv förstärkare för demonens Rahu-aspekt. Tolfte är ett hus för saker som antingen går förlorade eller väljer att försaka i syfte att nå ett högre mål. 

Kinas Jupiter-i-Skytten är intressant eftersom budet i sig är "hämningslös global expansion" men omvärldens utbredning är inte Kinas melodi! Detta har aldrig varit det introverta Kinas stil och även Folkrepublikens horoskop undanber sig global påverkan - inte minst medier (hus 3) undertrycks. Att Kina givit sig på rymdresor är inte Jupiter-Skytten utan ses snarare i det goda 9e husets "grundforskning" och är Kinahoroskopets stora styrka.

Sveriges pladder och t.o.m. desinformativa kommunikation (hörs varje dag i de väl valda ordvalen i nyheterna från public service) beror på en till Kina motsatt disponent bakom månnoden i 3e. Den som styr public service (och kommunikation generellt) i Sverige är ingen annan den Verksamt Onde Rikingen - Jupiter även i detta fall, men som här åtnjuter 5e elit- eller tursamhetshusets fulla kraft att utveckla sin verksamma ondska, sprida dagens desinfomation - om människans enbart biologiska natur, om att Ryssen ensidigt står för det onda i Ukrainakriget, och många andra exempel i samtiden.

Svensk kommunikation kan alltså beskrivas som månnodens demoniska överdrift att en Jupiter som redan i sig är en rik överhets falska vinkling. Sverige tjänar pengar på "kropp", på medicin, på ett biologiskt synsätt och därför förhånas tron på en själ i ett public service-program. Den franska tv-dokumentären innehåller fantastiska vittnesmål om själens existens, och kusligast är nog det kvinnliga fallet, döende i cancer med tumörer stora som citroner över hals och huvud. I hennes efter döden-upplevelse gavs hon valet om mera tid och hennes själ (medvetandet) valde det. På tre dagar hade 70% av tumörerna gått tillbaka och efter några veckor hittade läkarna inte längre någon cancer i kroppen. 

Det här fallet påverkade bloggen djupt eftersom en synsk helare gav min farfar åtskilliga år extra. Han var redan döende i blodcancer och familjen tog avsked i sjukrummet. Farfar var mest störd av gästerna eftersom han var helt fokuserat på döendet. "Jag ska hem" förklarade han. Nästa vecka hade det märkliga hänt att han var på bättringsvägen och fick 7-8 år till. Snart läckte det ut (via faster) att en helare hade inkluderat farfar på sin "bönelista" - en märklig morgonritual som hon beskrev för bloggaren när han var dryga tjugo och ännu påverkbar för statens indoktrinering. Han fick en motbild i rättan tid, till det rävgift som den Onde Rike Mannen sprider via demonen i 3e kommunikationshuset i Sverigekartan!

Hur svenska myndigheter i "yttrandefrihetens namn" kan ge en okunnig rasist tillåtelse att döma sig själv till öden (skriv under att det finns hårdlinjemuslimer som nu har honom på sin dödslista), det beror på att överdriftens demon motsvaras av undertryckadets demon. I Sverigehoroskopet kommer den våldsamt kraftfulla yttrandeextremismens 3e hus att ta kraft från det 9e huset mittemot, grundforskningens, samvetets, filosofins och religionens hus. 

Sverige hatar religion och genuint förutsättningslös utforskning. Här finns demoniska intressen som söker styra hela landet bort från den enda garantin för landets välmående och långa liv! BigPharma vill hellre sälja piller efter att marknanden fylld medborgarna med så mycket skit att kropparna (inkl deras ego-kärnor) insjuknat.

Att månnodsaxeln just nu sakta rör sig genom Sveriges ascendent i Vågskålarna tyder på att landets rättskänsla är helt ur spår. Det är halshuggarnoden "Draksvansen" i landets uppvisade rollspel och den galna överdriftens Rahu som samtidigt tar sig igenom Väduren, landets enkla folksjäl eller måntecken.

Lagändringen om utlandsspionerna, en ändring av en VISS FORM av nämnda yttrandefrihet, visar vad det handlar om i Vågskålarna, landets uppvisade yttre form. Att offra Sveriges oberoende vilket regeringen Andersson gjorde är en "sellout" som sorterar som landsförräderi och definitivt södra månnoden som "halshuggning" av Sverige. Därför menar Sideriska att landet dog (andligt) under 2022. Det var halshuggande södra månnoden, och den delen av axeln ligger också bakom obalansen som låter drängar mucka mot hela den islamiska världen. 

Sverige har nu årtionden som "rationellt och religionsbefriat land" och landet ter sig allt mer orealistiskt och extremistiskt ut med internationella mått. För att inte tala om 9e husets universella "tankehöjd", enligt vilken Sverige är ett skämt. Befolkningen har formats och hjärntvättats redan sedan förskolan och det under flera generationer. Att folket därför ska förstå vad som VERKLIGEN dödade deras land är inte att räkna med. Den här förklaringen till "svensk yttrandefrihet" som galen sublunär extremism och ett brott mot universums lagar (Dharma), är därför inte för var och en att acceptera. Det kräver ett utanför-perspektiv som få har intresse av att delge medborgarna.

"Grotesk jämförelse" anser Cecilia Uddén på Morgonradion P1 Sverige om den turkiska talesman som liknar Paludans tilltag med den antijudiska Kristallnatten i Nazityskland. Sedan drar Uddén till en med hårresande falsk beskrivning av skillnaden mellan Koranen och Bibeln, det värsta dravel av pseudovetenskap jag hört som visar att hon ingenting alls kan i ämnet religionshistoria. Det var nedslående att höra eftersom Uddén under många år låtit så övertygande i sina radioreferat. Här hörde man att också hon var "köpt" för att bolstra upp det svenska och skeva perspektivet och som hon fabulerade!

Erdogans talesmans liknelsen är i själva verket mycket bra. Jag tänkte först att jämförelsen var orimlig, en ensam Paludan mot massuppbådet av nazihatande tyskar under Kristallnatten. Sedan insåg jag att MÄNGD inte har med saken att göra. Detta är en storhet som bara materialister utan förståelse för den högre verkligheten använder sig av. 

Turken talar om PRINCIPER och det är ju dessa astrologin diskuterar. Bloggaren skämdes ett ögonblick att ha halkat tillbaka till den materialistiska utblick som också motiverade bloggens TIDIGA försök att påvisa astrologin via kvantitativa tester.

I principernas värld - det platonsk tanketradition kallar "Den Rationella Själen" (illustrerad av Saturnus i astrologin) är antalet förekomster av en viss tankeform i den lägre verkligheten av inget intresse. Det visar att turken tänker som en civiliserad och bildad människa medan, tyvärr, Uddén uttrycker sig exakt lika slafsigt och desinformativt som en svensk som i årtionden ignorant högre bildning och där public service utan koll sprider lågheten som ett gift i den svenska samhällskroppen. Sveriges elit- och ledarhus (nr 5) är som sagt inget att stoltsera med.

Uddéns "myndiga" stämma i radion får kanske sin förklaring av Månen i Stenbocken, den instinktiva reflexen att vara som en auktoritet. Mars i kommunikationstecknet Tvillingarna är tyvärr ett tecken på en slirighet i kommunikationen, den onda Mars som faktaförvrängare. Flera fall i närkretsen har givit flera exempel på denna placeringen och så fort den är minsta trängd kommer lögner och fabrikationer fram.  

Inte så att placeringen i intellektuell Luft är unik för falska fabrikationer, Mars skänker vitalitet och snabbtänkthet och ger ett bra intellekt om den är en "verksam välgörare" (för vissa ascendenter) eller där andra positiva signaler dominerar. Men har, som det verkar, Uddén sin psyk-Måne i Stenbocken (torrt och sakligt) kastar Mars sin onda 210-gradersvinkel och hotar med "skarvning" att fylla i sakkunskapen med den typ av lögn som hennes utläggning om Koranen och Bibeln dröp av. 

Missa inte hur väl sinnelagsascendenten i Stenbocken passar väl med sinnets fantasi om att vara med "där det händer": Solen i 10e makthuset! Även den kritiska kombinationen Jupiter/Saturnus i 12e huset passar en utlandskorrespondent perfekt, 12e representerar "exil" vilket förstås kan tolkas som en som frivilligt väljer att leva utanför sitt hemland. 


Nu lämnar Uddéns Måne Stenbocken några minuter i sex på kvällen och blir en typisk överhetssvensk med Månen-i-Vattenbäraren. Det är alls inte omöjligt att hon har sin känsla knuten till det "verksamt onda" Överhetssverige (Solen, Jupiter och vinklade medier i tursamma elithuset). I detta fall faller t.ex. "Solen som maktfantasi" men hamnar istället i 9e religionshuset (ett ämne om vilket den tydligen inte borde uttala sig). Men står Månen står i Vattenbäraren ökar intresset för sociala strukturer och kulturer och Solen i 9e huset i simplaste meningen "långväga resor" ger faktiskt en nog så intressant indikation om vad hennes lunära föreställningar kan tänkas leda... 

Notabelt i detta fall är att Månen står med undertryckande eller t.o.m. halshuggande södra månnoden - just det problem Sverige har med andra kulturer. Vi dissar dem för att kunna upphöja vår egen "upplysthet"!

*****

Den tyskfödde och högutbildade turkiske ämbetsmannen Farrhetin Altum med den korrekta principanalysen av Sverige "på sluttande planet", har ett intressant horoskop, men nästan omöjligt att avgöra. Också han föds när psykets Måne kommer tillbringa största delen av dygnet i Fiskarna (martyren, sanningsvittnet) men samtidigt en god del av dygnet i Väduren där den också, precis som Uddén, står tillsammans med den undertryckande södra månnoden.


Något kan ändå sägas: att han är högutbildad medieexpert stämmer väl med den extrema energin i den intellektuella (merkuriska) Jungfrun: Mars och Venus med Merkurius är typiskt den överhettade intellektualitet som är kapabel till snåriga utredningar. Wikipedia nämner hans doktorsavhandling: "A Comparative Analysis of Media Theories of McLuhan and Baudrillard". Med ordet "komparativ"skulle man kunna tro Vågskålarna spelar en huvudroll, och här finns också "förstärkaren" Rahu vars betydelse är okänd utan exakt tid. Men i ett avseende visar den sig viktig - se längre ner.

Det förefaller troligt att Månen i reflektivt Vatten understödjer intellektualiteten i Jungfrun via en välgörande opposition - men detta är bara spekulation.

Intressant, i händelse av en Mån-Fisk, är att Solen i Lejonet är stark men hamnar i ett obskyrt hus som det 6e. För bra människor behöver inte 6e vara det eländeshus astrologin gör det till (ohälsa, olyckor, fiender) utan snarare en frivillig önskan att tjäna i stöttande position. Jämför Solens naturliga position i Lejonets femte sektor och bisittaren Jungfrun i sjätte sektorn. 

Ett Sol-Lejon med en stor krafthärd i Jungfrun ger en variant av Eld/Jord-kriget och således hög kapacitet att ta i med hårda nypor även om detta knappast är det förgrovande krig som gör Eld/Jord så lämpad för smedjan, atletism eller andra yrken där visionen slåss mot det mest tröga av elementen, Jord eller symbolen för materiella förhållanden. 

Skulle Altum vara född med Mån-Fisken finns tvärtom något intellektuellt och historieintresserat: Saturnus i Krabban är i sig inte en optimal placering men Krabban tillhör Passionens kvalitet och en Måne i Fiskarna ger fundamentet Jupiter-i-Oxen, också ett tecken som har ett historiskt och jordnära intresse. 

Kartans tonvikt på Vatten och Jord (trots Solen i Eld) förklarar varför han så enkelt kunde plocka fram Kristallnatten ur de historiska annalerna, en mycket träffsäker parallell, bara men inte som bloggaren trillar dit på den kvantitativa aspekten. Men i "högsta himmelen" (Platons gudomliga Intellekt) är det ingen skillnad på ett drev eller en ensam gärningsman. Ondskan hos den okontrollerade är densamma.

Kul grej: att Cecilia "fosterlandsindoktrinerad" Uddén snedtänder på DN-rubriken om Altums liknelse kunde nästan förutsägas om man lägger ihop kartorna. hon har Solen i Vågens 12e grad men de här vågskålarna står inte stadigt eftersom Venus i skorpioniskt Vatten inte samspelar med intellektualitet. Skorpionens vämjelse läcker ut och snedställer vågskålarna. 

En som lätt kan få Uddén att tippa snett är Altum som just som samma ställe bidrar med Rahu (Vågens 13e grad). Här kan demonens överdrift fattas som ett kraftuttryck och mycket riktigt har turkens Rahu som fundament den ovanligt skarp typ av Jungfru: Venus (Rahu-disponenten) är ovanligt framåt, med båda intellektets Merkurius i sitt perfekta hemmaläge och Mars som vitaliserar förmågan till konkret baserade utsagor. 

Det slår mig att Altums horoskop har beröringspunkter med Kinas horoskop, också med klar blick för SAKLIGA (Jord-relaterade) frågor och också driven av en mycket lyckosam Jungfrun (gott praktiskt intellekt, perfekt tajming i världspolitiken - jämför Jungfrun Zlatans bollkontroll).

 

 Har jag inte sagt det tidigare, tror jag att den kritiska konjunktionen mellan Jupiters frihetlighet och Saturnus begränsning fungerar utmärkt för Zlatans Sol - som ju representerar ett springande och livslystet kroppsdjur - särskilt i det hälso- eller fysiolgiskt orienterade Jungfrun. 

Zlatans Sol-Jungfru har en underbyggnad som blir intressant om man ser djupt på den: Solen ägs av intellektuellt (och kroppsligt) rörliga Merkurius. Merkurius Vågskålarna, balanskonstnär och jonglör. Och till sist: Merkurius baserad på Venus, Vågens härskare och tillika det här horoskopets ATMA KARAKA (vad Zlatans själ ville: skönhet och rikedom). Snacka om en själ som från de ynkliga chanser Sverige ger utlänningar har förverkligats sin själs vilja!

Uddéns AK hänger på Månens position. I Kartan ovan är den prosaiska viljan att tillhöra den privilegierade makten tydlig. Månen i Stenbocken. Men under dygnets sista fjärdedel har Månen nått Vattenbäraren och nu tas AK-rollen över av Stenbocken i 20e graden Skytten (och nu ligger Skytten enligt sinnelagsascendenten i sociala 11e huset och understryker ytterligare tanken om en som kommenterar sociala förhållanden). 

Precis som i Zlatans horoskop står maktens eller kontrollens Saturnus tillsammans med Jupiter, inte minst en markör för samhällets överklass, för vinnare, celebriteter - allt utom den vanliga massan. Uddén är således en helt normal karriärist, men utan Zlatans bolltrolleri.

Ja, detta tillägg om Altum och Uddén skrivs när Morgonradion låter Uddéns dumheter sändas ytterligare en gång. Det är upprörande.

 

Inga kommentarer: