Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 3 januari 2023

Hopplöst fulvinklande skribenter

 


Martin Gelin är DN:s USA-expert och efter flera böcker i ämnet är han uppenbart "marinerad" (mediefloskel) i americana. Efter en handfull lästa kommentarer har undertecknat en växande känsla att Gelin använder en märklig och smått kontraproduktiv teknik för att övertyga läsaren att USA (alltjämt) är världens hopp.

Bloggaren är visserligen inte överhövan politiskt intresserad men vad jag läst lite jag lärt in efter Rysslands krig mot Ukraina, producerar Gelin med fulvinklat sinne exakt det jag hörde i krigets början - men sannfärdigt - från ryss-amerikanen Noam Chomsky. 

Han var besviken på både sitt gamla hemland och på USA. USA borde ha lärt sig redan från Vietnam-kriget att hemmaopinionen inte uppskattar att de egna kommer hem i kistor. USA:s nya strategi för att behålla makten som världens ondaste stormakt är därför att skicka vapen till världens alla oroshärdar och låta lokalbefolkningarna kriga ihjäl sig. 

Just på det sättet har Joe Biden, som Gelin skriver, gått från att framstå som en skröplig gammal man till en uppskattad (åtminstone för Gelin) världsledare. Men notera vad DN:s propagandist sticker in, för dem som inte knappt hängt med i hans resonemang och behöver få det förklarat på enkelt sätt:

"Biden är mindre intresserad av unilaterala ingrepp för att visa militära muskler och mer fokuserad på alliansbyggande. Det gäller inte bara expansionen av Nato, utan även de samarbeten som enar demokratiska länder mot Kinas ALLT MER EXPANSIVA TYRANNI." (min emfas)

https://www.dn.se/varlden/vapenleveranserna-till-ukraina-och-taiwan-kan-bli-usas-utrikespolitiska-framtid/

Den lättvindiga versionen är att hänvisa till en text i Aftonbladet på nyårsdagen:

 


Texten börjar enkelt men griper snart tag i stora frågor. Rekommenderad!

"Komplottismen [i samtiden] är resultatet av bristen på respektabla auktoriteter som säkrar människans existentiella plats i världen."

 

Men idet finns mycket om DN:s myter om USA att anföra... Redan länken/rubriken anger högertidningens nyhetsvaluering - den andas marknadshopp och i citatet tappar Gelin alla ansatser till intellektuellt resonemang, faller ner till dårens hatiska invektiv. Astrologin har en förklaring till urspårningen, mer om det strax.

Svenska medier fäster numera brasklappar vid sitt material som hävdar att det enbart är journalisternas egna "åsikter" och det gäller också den här texten. Märkligt då att Gelin låter EXAKT som alla andra politiska skribenter i DN...

Tidningen innehåller inget av verkligt värde för den som vill förstå, inte ens texter från en "USA-expert" och detta måste bero på att Sverige dumpat konsten att tänka stort och rätt (filosofi) under sin jakt på rikedomar modell de amerikanska, fast i mindre skala. Krig är lönsamt och det har USA alltid vetat, men denna viktiga pusselbit ligger inte i Gelins eller svenskarnas intresse att ta tag i.

SAABs vapentillverkning går som smort, regeringen har nyligen köpt krigsmateriel för 900 miljoner av dem och de folkvalda låter befolkningen betala för kommande storkrig, precis som Joe Biden låter andra betala priset för USA:s fortsatta världsherravälde. 

Frågan är om inte svenska folket borde största sin stat (likt Trumps uppvigling!) och införa direktdemokrati istället för det skämt som pågått länge nog. Folk tror de väljer sina representanter med det är helt andra intressen de folkvalda betjänar, om inte i sin politiskt idealistiska ungdom, så åtminstone snart nog. Men den revolutionära vägen tror inte ens bloggaren på själv, pacificeringen och nedsövningen av folket har pågått så länge och är så utbredd. 

Astrologiskt är det "hönan eller ägget" - dåraktig astrologi tror man kan förbättra sina odds genom att VÄLJA TIDPUNKT för en aktivitet. Mot detta står den uråldriga insikten att människan är en obetydlig skit och därför uppfunnit astrologin som ett hjälpmedel för sin överlevnad. Revolution måste komma först och sedan horoskopet för det nya post-revolutionära tillståndet. Men hur kan en sövd befolkning bringas till sans? Det går inte att bara rita ett nytt horoskop för Sverige och tro att kartan ska verka en magisk förändring...

*****

Typiskt nog är "USA-experten" (läs: propagandisten) Martin Gelin född på den tid man helst vill slippa när okänd födelseminut gör att dygnets månposition är allt att gå på. Här står Månen vid middagstid just redo att lämna ett tecken för nästa vilket. Ibland är det tydligt från individens avtryck i livet vilken sinnelagstyp det handlar om, men här finns argument för såväl Månen i Skorpionen som Skytten.

Skorpionen syntes tydligt i citatet ovan, i det insidiösa försöket att förgifta läsarens sinne. USA:s Skorpionascendent (och oändligt uselt placerade ascendenthärskare krigets och vapnens Mars i onda karmans 8e dödshus) är en annan sak som talar för att Gelin har sugits in den Store Satans mörker och fungerar som språkrör för den väldig demon i världen! Han delar kort och gott USA:s förljugenhet och paranoia över att ensam försvara goda värden. 

Dessa goda värden har dock sedan länge annekteras av mörka krafter - närighetslivets många industrier som i krigets släptåg söker etablera eller sno åt sig verksamheter som gynnar det stora landet i väster. Den stormakt som inte växter, dör. Just nu behöver inte minst USA Ukrainas råvaror för elektronikindustrin, precis som man invaderade Irak för att komma åt Saddams olja - så mycket som saknas i DN/Gelins korrekta bild av vad saken gäller!

Hela förhistorien till kriget, bör beskrivas med början i USA:s svek mot löften till Sovjetunionen om hur de stora skulle dela upp världen efter kriget. USA hade visserligen alltid hatat arbetare som förenade sig mot slavdrivare eller arbetsgivare så det var självklart att när kommunaliteten blev förhärskande doktrin i ett gigantiskt land - det var där USA:s paranoida psykologi aktiverades på allvar.

Gelins Mån-Skorpion har sämre sidor som innefattar dödsfruktan och näraliggande misstro mot andra, paranoia och storpolitiska vapenupprustningar. Men DN-"experten" skulle också kunna ha Månen i Skytten och då blir det fullmåne (Solen i Tvillingarna) vilket är en perfekt indikation på en "utrikeskorrespondent" (även om "medvetna" svenska journalister mest verkar sitta på hemmaplan och läsa den demokratiska The Atlantic (som jag sett referenser till tidigare i borgerliga medier). 


Trots att oppositionen mellan Sol-Tvillingarna (kritiker, rapportör) och Skytten (det långväga, internationella) är ett frestande val, gissar jag på Mån-Skorpionen och detta av exakt samma skäl jag helt nyss noterade att Expressens första kvinnliga politiska ledarkolumnist Anna Dahlberg ger obegriplig läsningsupplevelse: ibland briljant sund i analysen (också hon Sol-Tvilling) och ibland bara en mörkerman och hök. 

Skälet till denna schizoida natur tror jag ska sökas i västastrologins inkonjunkt-aspekt som indikerar en intern oförenlighet i människan, två sidor som inte integrerade med varandra och vid kontakt anti-intellektuellt stöter bort varandra. Individen är för svag för att våga tänka utanför sina konventionella föreställningar. Hinduisk astrologi kallar detta ett planeternas "6-8-förhållande" - en fingervisning om eländet en person har i de onda eller olyckliga 6e och 8e huset. Här "klibbar" husbetydelsernas huvudsakligen negativa betydelser fast vid planeterna. 


Både försåtliga Gelin och öppna höken Dahlberg har planeter i Tvillingarna och Skorpionen vilka aktiverar denna interna klyvnad eller oförmåga att lägga ihop 2 + 2 utan att fulvinkla och påstå att det blir 5! Det är värst hos Gelin som, alltså kan ha de fundamentala SOL och MÅNE i uttrycklig icke-relation! 

Det är uppenbart att Gelin fulvinklar för att stötta den rådande makten istället för att se framtiden för vad den är: favör Kina, att Månen i Skorpionen måste vara hans typ av känsloliv: hysteriskt rädd för djupgående förändringar i styret av planeten Jorden. Månens instinktivitet degraderar den här Luft-Solens tankefrihet i enligt den valda sinnelagsascendenten.

Det finns gott om Skorpionförekomst bland svenska mediedemagoger, det har bloggen tidigare noterat. Vissa skarpare än andra men alla är konservativa tillskyndare till kapitalismen och dess fejkade "demokrati". I själva verket (tragikomiskt nog) går dessa Mörkrets orcher Ljusets ärenden och bidrar bara till att påskynda tidsåldersskiftet! Ett nytt tankeparadigm är på ingång men har ännu att smula sönder Västerlandets obsoleta föreställningar. Det är inte människan som styr tidsåldrarnas gång, de senare följer en osynlig men utstansad (men icke-linjär) färdväg och denna förebild är det Platon kallade den tidlösa/eviga Idévärlden.

Världen som helhet har ingen förslagit att den äger "fri vilja" och den färdas mycket riktigt i linje med det redan givna manus. Astrologins zodiak söker återge både framkomliga stigar och rena återvändsgränser. Jorden - så obegripligt mycket mer intelligent än arten Människa - följer troget den snitslade bana som är Universums ordning (Dharma). 

Den mest spekulativa astrologin söker förstå det bortomfysiska (metafysiska) - människan har alltid projicerat sitt bästa vetande på sina omgivningar - se bara den moderna "vetenskapens" fantasier om vad som finns under jordens yta. Ingen vet men ändå kryllar vetenskapen av komplexa förklaringar av planetens insida... 

Haven vet vi knappt något om och jag ger mig tusan på att UFO-folket - utomjordingarna - har sina kolonier där, precis som science fiction-filmare föreställt sig (tänk gamla "The Deep" eller för den delen barnfilmen "Aquaman" med dess påfallande lån av vad amerikanska siaren Edgar Cayce hade att berätta om det sjunkna Atlantis och en utdöd högcivilisation vår tid ännu inte kan mäta sig med).

Vad Gelin anbelangar ger Månen i Skorpionen som sinnelagsascendent en karta som liknar USA-horoskopet med Luft-Tvillingarnas intellektuella skärpa instängda i 8e huset. Notera att även Jupiter (stor, närmast gudomlig insikt) undertrycks i 8e pga. sinnets "6-8-relation" till den Stora Välgöraren. Detta kan tyda på att Gelin vet precis vad en rimlig USA-bild borde innehålla och likt CIA blandar han guldkorn med desinformation för att sälja sin bild av USA och dess "demokratiexport till vida världen".

Som värst tyder sinnelagsindikationen på att Gelin verkligen har en mental begränsning och STORLIGEN (Jupiter!) missat djupdimensionerna i "det amerikanska problemet". Textens svängande hit och dit tyder på att den emotionella nivån återverkar negativt på hans tänkande, och han ser det troligen som del av sitt uppdrag att hålla läsaren drogade i fixerade attityder och rålögnen att USA sysslar med demokrati. 

Men inkonjunkt-aspeken (snarare: icke-förhållandet) mellan hans känslor och förnuft  (förutsatt Månen i förmodad position) är svårbedömd. Är den spelad eller handlar om en verklig psykisk störning, en genuin oförmåga att tala objektivt? 

Den här bloggaren sticker själv in motbudskap mot den förhärskande ordningen i Sverige borde därför veta. "It takes one to know one".

En sinnelagsascendent så osäker som när Månen står i 30e graden förtjänar egentligen inget större arbete, men Gelins "åkomma" fascinerar och en sökning efter andra med samma signatur kanske kan ge något? Signaturen Sol-Tvilling och Mån-Skorpion skulle ge för många träffar i en samling om tiotusen födelsedatum, men adderar man psykets (Månens) icke-kontakt också med välviljans Jupiter kommer urvalet att krympa till några få år som ev. registrerat hos bloggaren genolm åren.

OBS. Detta mönster ignorerar helt Gelins andra och förmodligen våldsamma problem med båda naturliga illgörarna Mars och Saturnus i härskaren Lejonet vilket attackerar Mån-Skorpionen våldsamt och förmodligen omvittnar hans akuta hat till det han kallar "tyranni" - det är hans eget psyke han godtyckligt och selektivt projicerar på omvärldens stormakter! Jag utelämnar dock denna akuta sjukdomsaspekt eftersom antalet sökkriterier då sannolikt bara skulle resultera i Gelin själv... (Rättelse/tillägg: Gelin och ytterligare en)

  1. Hans Albrecht Bethe;2.7.1906;20:45
  2. Jim Belushi;15.6.1954;12:00
  3. Marika Lagercrantz;12.7.1954;12:00
  4. Mike Tyson;30.6.1966;12:00
  5. Ralf Gyllenhammar;1.7.1966;12:00
  6. Edip Samuelsson;1.07.1966;12:00
  7. Martin Gelin;20.06.1978;12:00
  8. Reza ”Mad Dog” Madadi;20.06.1978;12:00

Bethe är den enda med känd tid och en högpresenterande fysiker och Nobelpristagare. Här ser man varför tidpunkten är så viktig: Skyttascendenten placerar Jupiter i västra hörnet tillsammans med Solen - den intelligenshöjande duon har fri lejd och illustrerar en av det biologiska arvet favoriserad individ. Men hur begåvad är man egentligen om man specialiserar sig på precisionsberäkningar av atomvapen? 

Missa inte de världsligt klena omina för denna höga intelligens: Solen "döende" i väster och Jupiter har också sitt svagaste världsliga läge här (likt Solen starkast i öster). Och därtill: planetära vännen Mars i väster så att här beskrivs exakt intelligens använd för död (tre eldaktiga planeter och tankarna går till atombombens jupiter-expansiva "svampmoln"!) 

Gelin och Dahlberg skulle troligen hylla den här formen av geni som en "garant för stabilitet" - bloggaren kan inte på rak hand avgöra om också detta sorterar under den helgalna sorten som kan uppstå ur icke-kommunikation mellan Sol och Måne... 

Eftersom Luft och Vatten representerar rationalitet och instinkt kan typen gå Extremt långt i sina försök att rationalisera för sig själv och andra varför man valt Djävulen hellre än Gud. Till exempel. Filosoferna Platon och Plotinos argumenterade båda logiskt varför Gud eller Det Goda är den enda rimliga slutsatsen för ett fungerande intellekt, men ingen ska tro att Väst längre bryr sig om sina största tänkare... Det finns mer pengar på Djävulens väg.

Belushi är en amerikansk filmunderhållande av påfallande "low-brow"-typ. Han är inte ens roligt, bara en plump typ. Nu är året 1954 och kartan är nästan identisk med USA-horoskopet. Ur sinnelagsperspektivet ligger en fullpackad Tvillingarna begravd i 8e och "folkliga" buskis-Krabban rymmer Venus i 9e. Bloggen har tidigare kommenterat USA:s 9e och dess märkliga mix av religion/kapitalism/underhållning

Lagercrantz - svensk skådespelare utan minnen av varför horoskopet beräknades till att börja med. Dock en avgörande skillnad från föregående drummel. Här har konstarternas Venus (viktig för detta yrke) flyttat sig från Krabban till Lejonet har drivs därför direkt av Solen, för vad det kan vara värt.

Tyson - skandalös amerikansk boxare som för tankarna till Belushis underhållningsvärde enbart för de verkligt enkla konsumenterna. Dessutom straffad våldtäktsman. Icke-relationen Sol/Måne i värsta intelligensbefriande version. Tyson är ett av nästföljande årgång (1966) av Sol-Tvillingarna ur perspektiv av Jupiters 12-årscykel.

Gyllenhammar -  svensk hårdrockssångare i gruppen Mustasch. Noterad bara för uppgiften att han adopterades vid tre. Musiken för tankarna till Belushi och Tyson och det är möjligt att "icke-kontakten" mellan Sol (identitet) och Måne (modersprincip/hem) här uttryckt sig primärt genom adoptionen (brott och omstart av livslinjen Måne > Sol).

Samuelsson - svensk advokat som enligt tidningsuppgift ofta företräder gangsterfamiljer, tänka sig! En fantombild av Gelin-typen börjar klarna...

Gelin - referensen och den första av två födda 1968, åter en Jupiter-cykeln närmare nuet.

Madadi - folklig irakisk-svensk mixed martial arts-kämpe (tänk Tyson!) och dömd brottsling för en "smash-and grab"-kupp på luxuös shoppinggata i Stockholm. SvD-artikeln sedan länge inlåst bakom betalspärren:

www.svd.se/att-vara-gangster-ar-att-skylla-ifran-sig-hela-tiden/om/svds-kulturmagasin

***** 

Detta var nog en av de tydligaste sökningarna av samma astro-mönster och detta t.o.m. fast tidningsrubrikerna spottar ut underliga öden oftare än goda (tråkiga) människor. Men håll med om att Gelins fulvinklade texter inte förvånar. Han gillar Den Stora Satan för allt detta misslyckade försök till civilisation representerar.

Det ser ut som att dissociationen mellan Sol och Måne har en viss inverkan även om bara Gelin och "Galne hunden" (årgång 1968) lider av den kroniska aggressionsproblematiken, där irakierna åtminstone höll den på ett legitimt ställe (sportarenan) meden Gelin sysslar med intellektuell förgiftning av DN:s läsare. Återigen: exakt vad Staten förväntar att medier ska göra, så att hela nationen ror båten i samma riktning - mot sin kollektiva död genom det historiska valet att vara en satellitstat till USA och egoistiskt fly dit för att göra individuell karriär. 

Dharma kan komma att löna Sverige på helt otippade sätt för sitt val av USA eller NATO. Ur perspektivet av Platons Idévärld finns hur många fenomen nere i Naturen som helst varvid dålig karma kan drabba ett land. Hela den västerländska civilisationens stundande Klimatkataklysm kan vara skriptad uppifrån Idévärlden. 

Den "mänskliga upplevelsen" kanske bara är gudars och demoners lek på högre verklighetsnivåer med Idévärldens innehåll. Vi har Kreatörer ovan oss, på detta livets övervåning! 

Predestinationen kanske ska kvalifieras: för människan finns ingen chans, förutom "om Gud vill", men den "fria vilja" som de mest inbilska i arten omhuldar tillhör i själva verket bara deras högre själar - den del av människan Sverige i sin penninglystnad raderat från sin verklighetsbeskrivning. Det är förstås en mänsklig svaghet att vara så sensationslitisk att man för varje ny upptäckt tror allt gammalt kan kasseras och Sverige är ett av världens värsta slit-och-släng-folk. Det gör den växande dumheten så mycket mer tydlig.

Se återigen nationalhoroskopet och den skada halshuggaren Ketu gör till följd av inflödet från den onda Storfinansen i säng med landets Ledare. Det senaste inlägget i det förvisso komplexa Sverigehoroskopet sökte så enkelt som möjligt redogöra för den "korruptionsprocess" Sverige tycks destinerat att följa, från landets pånyttfödelse 1974 till dess bittra slut 2022.

https://siderisk.blogspot.com/2022/12/skadas-sverigehoroskopet-svart-av-ketu.html

Vi lever nu i undantagstider vilket ingen utom de svenska underbegåvade politikerna kan ha missat. Regeringen Kristersson klarar inte att hantera den uppkomna situationen eftersom det är paradigmskiftet till Vattenbäraren (post-kapitalism) som är den verkliga uppgiften - och det begreppet existerar inte ens i de svenska eller ens västerländska politikernas föreställningsvärld.


Inga kommentarer: