Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 31 januari 2023

Hitlers makttillträde - klockslaget

Så sent som i augusti förra året kommenterade jag dygnet då den svagsinte president Hindenburg utsåg Adolf Hitler till rikskansler.

https://siderisk.blogspot.com/2022/08/vad-lara-av-dagen-for-hitlers.html 

Då saknades tidpunkt för den snabbt avklarade ceremonin, men genom en DN-artikel av Niklas Ekdal serveras den i mina ögon suspekta uppgiften "måndagsmorgonen". Lite nätforskning leder till en akademisk artikel som kommenterar vad som kallas Tysklands främste historiker för denna period, och här finns en mer exakt uppgift. Det är knappast längre morgon när Hitler svärs in som rikskansler, det har hunnit bli förmiddag: klockan 11.00.

Utan att skriva om hela inlägget från augusti måste ändå pekas ut vad astrologin alltid vetat eller hävdat: det är i Öster motsvarande soluppgången som nyckeln till horoskopet och Ödet ligger. Soluppgången är preeminent en symbol för själar som fallit så lågt som till den här planeten. 

Men eftersom själens drama är evigt, tidlöst, har varje själ en förhistoria så det är inte fel att se horoskopet i dess medsols rörelse (som en oavlåtlig vandring baklänges genom den himmelska zodiaken). Och när Väduren, Barnet eller Debutanten stiger i öster så är det från zodiakens tecken och hus nummer 2: Dödsrikets port som området kallades i senantiken. Själen har varit utan jordisk kropp en tid (i Hades) men återvänder nu till denna värld, symboliserat via Öster eller den lokala ascendenten (ascendere = uppstigande).  

Hitler med Vågascendent/Venus i inre kretsen,
utnämnandet i yttre kretsen

Klockan 11 över Berlins östra horisont stiger nu en Vädursascendent som inte bara motsvarar Adolf Hitlers krigiska soltecken men dessutom GRADEXAKT snuddar vid den blivande massmördarens förvirrade konjunktion mellan krig och fred, Mars och Venus!

Den dunkla tillskrivelsen till Månen som "ärendets slut" är intressant här, för Hitler når den maktposition han snart ska "justera" till sin fördel, när hans resas slut I HANS HOROSKOP betecknas av Månen med våldets Mars i dödens 8e hus. Självmordet.

Tittar man på Hitlers medfödda Måne, står den i expansionslystna Skytten och även här finns ett mystiskt omen: halshuggandet av girighetsdemonen som "ärendet Hitlers slut".

Ska man tala den låga näringslivssjälens ytterligheter, månnoderna, står dessa PRECIS LIKADANT I HITLERS HOROSKOP SOM NÄR DET INAVLADE SVENSKA FOLKET VÄLJER REGERINGEN KRISTERSSON. ELLER VAR DET JIMMIE ÅKESSON SOM VALDES?

https://siderisk.blogspot.com/2022/08/riksdagsvalet-2022-ledarnas-och-folkets.html

Vid senaste valdagen stod hybris-galenskapens norra månnod exakt över svenska folkets enkla näringssjäl (Månen) i 7e allianshuset. Både Sverige och Hitler måste sägas vara skäligen perverterade uttryck för Vågen, alliansens hus, se den unikt höga svenska skilsmässostatistiken och landets problem med att ens förstå så grundläggande kategorier som man och kvinna. Se föregående inlägg:

https://siderisk.blogspot.com/2023/01/konsforvirring-och-johannes-keplers-150.html 

Naturligtvis passerade halshuggningens södra månnod ascendenttecknet både vid Hindenburgs katastrofala utnämning av Hitler och Sveriges tappade balans vid senaste valet. (Södra månnoden har figurerat mycket nära Vågascendenten i horoskopet för en av de två personer bloggaren känt vilka sökt begå självmord, i det andra fallet låg Draksvansen perfekt (±0°) på Krabbans ascendent medan ascendenthärskaren Månen angreps via opposition från Mars i dåliga karmans 8e dödshus. Kvinnan hade övertagit psykiska problem från sin mor och mormor - inte ovanligt för judar efter Hitlers Förintelse!)

Men hur kan Hitler tilldelas en maktposition medan "halshuggningens" månnod långsamt passerar hans acendent/personlighetshus? 

Min enda förklaring (just nu) är att Hitlers Vågascendent var inställd på judeutrotning från första början och att den bestraffande månnoden passar perfekt för Hitlers agenda. Vågskålarna blir här symbolen för en illvillig rättsinstans. Draksvansen i transit passerar långsamt ett redan perverst omdöme (det ord Erdogan just använt om Sverige) och när man uppsöker Hitlers Venus står den tillsammans med både karriär-Solen och Solens disponent Mars.

Dessvärre hade Hitler en Sol i sjunkande i väster, kanske inte det omen man önskar hos en ledare eftersom 7e huset visar att denna behärskas av förbindelser med  en eller flera andra och - hade tecknet inte varit den sturska och egocentriska Väduren - bättre lämpad som en samarbetspartner än en "führer". Hitler var ett Barn som lekte ledare.)

Var "Jimmie" har sin Sol världsligt placerad på himlen är okänd, men han har ju redan vunnit lågutbildade och rasistiska svenska mäns hjärtan alltmedan han försöker snygga till ytan. Visst är det intressant att notera att Ulven Kristersson givit honom ett eget "kabinett".

Återstår att se om han likt Hitler bryter sig ur den (o)lustiga svenska regeringsbildningen och tar kontroll över landet genom kupp! Jag menar, hans Sol-Oxe är sävligare än den koleriska och obalanserade Hitler, men de båda männen uppvisar samma förvirring i frågor om krig och kärlek: Mars och Venus i Väduren. Åkessons Mars+Venus eggar uppenbarligen de lägsta elementen i den svenska folksjälen (Månen i Väduren med MarsOxen i onda karmans 8e dödshus).

Hos båda männen är Mars på hemmaplan vilket tippar över mot Vädurens martiala natur - till Venus och alla kvinnors förlust. (Kvinnor inser att SD representerar inhumanitet och väljer det sällan.)

Senaste inlägg i vilket Åkessons karta avbildades (tillsammans med Johan Pehrson):

https://siderisk.blogspot.com/2022/10/pehrsondynamik-forklarar-varfor-akesson.html


Inga kommentarer: