Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 22 januari 2023

Massmordet i Kalifornien början på ett amerikanskt raskrig?

 

Expressens rykande färska nyhet om en masskjutning i Kalifornien, med troligen många dödsoffer, förefaller ha rasistiska motiv. Här är bloggens argumentation, som ibland sker "dikterad" från en högre typ av intellekt än bloggaren själv kan berömma sig av. Det är bara att lyssna inåt och upptäcka ett varje människa har en "daimon" , en högre själ som - om den är god - välvilligt pekar ut sammanhang som det låga jordiska förnuftet inte ser.

Det är Expressens uppgift att massmordet inträffar i staden Monterey i Kalifornien där en legendarisk rockfestival hölls, med många artister som protesterade mot mördarnationen USA:s senaste krig i Vietnam mot alla kapitalisters hjärnspöke, kommunismen. Men när Jimi Hendrix bränner sin elgitarr kopplar historien (enligt daimonens ordlösa viskning) samman det historiska framförandet med USA:s förgående sataniska försök i Sydostasien att rädda den fruktansvärt orättvisa kapitalismen från "det kommunistiska hotet". 

Koreakriget var som vanligt ett storkrig där stormakterna USA och Sovjet lät slakta lokalbefolkningen, medan USA här och i Vietnam fick lära sig att hemmaopinionen inte vill offra sina liv för galna politiker och industrialister och deras ekonomiskt motiverade krig. Således låter USA nu ukrainarna offras och nöjer sig med att sända dem vapen att begå självmord med. Det är så ondskefullt av Väst att Rysslands vilja att återupprätta en större landareal faktiskt ter sig som mindre ondskefullt, om än ett gammalmodigt tänkande i materialistiska territorialtermer.

Parentes, bloggens stående tes: Den stundande Vattenbärarens tidsålder kommer inte att fästa sig vid materia utan om ett välutvecklat intellekt, en överlevande mänsklighets (efter Naturens vedergällning mot de destruktiva kapitalisterna) frivilliga acceptens av Vattenbärarens STORA IDEOLOGI, den som innefattar hela mänskligheten inom samma globala samhällssystem.

Det nya systemet kommer inte att ha några likheter med den destruktiva kapitalismen men är heller inte kommunism, inte på det negativa sätt som historien redan producerat så många exempel på. Inte kommunism som motreaktionen på den sataniska kapitalismen eftersom en motreaktion alltid övertar många av Förbrytarens problem. Det nya kommer att ligga i mänsklighetens insikt om att UFO-folket (eller rättare intelligenser) håller den omogna mänskligheten under uppsikt och - tydligen - inte kommer att acceptera artens låga själviskhet.

Varför massmordet i Monterey Park är en akt av amerikansk rasism (extrem!) har som minste nämnare att Hendrix framförde låten "Killing Floor" på Monterey-festivalen 1967, och ordet går tillbaka på amerikanska soldaters minnen av människoslakten under Koreakriget på 1950-talet (USA:s glömda "glömda krig", i kläm mellan Andra världskriget och Vietnam).

När jag googlar, visar sig en perfekt träff. Tyvärr är artikeln i The Baltimore Sun oåtkomlig utanför USA, men redan länken ger en aning om vad det handlar om:

 

Så vad är ett massmord i Monterey (en historiskt "taggad" plats) just under den sydostasiatiska (kinesiska närmare bestämd) nyårsfestivalen, annat än ett illdåd som bygger på USA:s nattsvarta samvete som går tillbaka på landets eviga sätt att blanda in sig i världens angelägenheter och alltid för att "skydda" sina affärsintressen från "det kommunistiska hotet"?

Dagens Ryssland är inte ens kommunistiskt längre, men i USA:s horoskop syns hur traumatiserad nationen är, och går som på räls i sin mordiskhet och sin låsning till en fiende att nedkämpa. Bortom "kommunistskräcken" anas ett ont öde för barnen till Europa i deras nya värld. De drivs av ondska i lika hög grad som Putin som snöat in och "vill" territorium. 

All kontakt med materia solkar individen mer eller mindre, även om den romerska filosofen Plotinos inte riktigt lyckades sammanlänka tanken att Materia är en tanke i det gudomliga Intellektet, samtidigt som han i sitt traktat om Ondskans natur tillskriver materien pur Ondska. Förmodligen sökte Plotinos (jag är bara inne på första omläsningen) i sin dualism hålla isär Materien i den högre, "intellektuella" verkligheten, där ont och gott inte existerar, med materia i den lägre verkligheten. 

I den lägre verkligheten formulerar människor en moral utifrån ett ibland fullständigt godtyckligt urval av den högre verklighetens arketyper (Platons "Former" eller "Idéer"). Se bara USA som i sitt val av "frihet" passar på att inkludera så många beteenden som friska människor betraktar som sjuka, att landet som helhet inte kommer att kunna behålla sin position i världen mycket längre. 

Till den "daimoniska" insikten att Monterey-skjutning har med amerikansk rasism att göra hör förstås att kaliforniska asiater (en gång arbetare under slaveriliknande förhållanden när kapitalister byggde USA:s järnvägsnät) firar det kinesiska nyåret som synkas med månen. 

Således: en NYMÅNE i formalistiska (ras-förespråkande) Jord-tecknet Stenbocken igår och dag. Och intressant är att Stenbockens härskare just lämnat sitt eget jordbundna läge och återfunnit sitt primära hem. Det gudomliga Intellektets planetära representant, en Luft-planet i positivt härskarläge i Luft-tecknet Vattenbäraren.


Att vi just klivit in i Vattenbärarens (Vattumannens) tidsålder bara för att Saturnus nyss nådde sitt himmelska (Luft) hemmatecken är inte så troligt. Men varje gång det sker (ca vart 30e år) är det en spik i kistan för den gamla kaotiska världen (Fiskarna, den världsliga förlustens tidsålder). Även om Saturnus är för långsam för att bli själv bli tydlig så kan den ges konturer av t.ex. en så viktig händelse som en nymåne som har Saturnus som bas. Se kartan. Dessutom länkas 5e och 6e husen samman vilket intressant nog gör att "tur" och "otur" förenas i en rörig men förment "rationell händelse".

När skjutningen börjar 22.30 i Monterey får händelsen än bättre konturer till följd av det iband överdrivet analytiska tecknet Jungfrun i öster. Jungfrun i överdrift fixerar sig överhövan på enskildheter, t.ex. olikheter mellan människor. Vid ascendenten blir Jungfrun alltid en som tvingas betrakta Vattenbäraren - symbol för helheten - som en fiende och ett hot som något att hacka ner till minsta beståndsdel.

Detta ger Jungfruns orientering en känsla av kontroll - det är därför Jungfrun sedan antiken klassas som tjänaren eller trälen - någon som tilldelas en mindre uppgift. En farao eller kung - SolLejonet - förväntas ha uppsikt på den helhet vars andliga förlaga representeras av Saturnus-i-Luft, Vattenbäraren. I en bra värld är alla medvetna om delarnas behov av varandra i det jordiska, men det har världens alla eliter glömt efter så många civilisationer som baserats på slaveri.

Således visar massmordskartan en typ inte helt olika fd statsministern Fredrik Reinfeldt, "Stridshingsten" som han kallade sig med en krigisk- och hatisk Mars i Jungfrun i öster och den ideologiska Saturnus i Vattenbäraren som 6e-husfienden. Eftersom Vattenbäraren är kollektivistisk (holistisk) är det inte svårt att se den moderata fd statsminstern odla samma sorts efterbliven galenskap som USA, i vars nationalkarta Vattenbäraren är viktig men inte heller fungerar väl. 

Men i Monterey-kartan är det primära problemet en jordisk typ av människa som firar sitt nyår utan att veta att ideologins Saturnus under firandet når 6e olyckshuset, vilket i backspegeln är så nära en "förklaring" man kan komma. Ja, våldsverkaren Mars är förstås lika ond här som när Reinfeldt införde olönat slaveri för långtidsarbetslösa ("Fas 3-åtgärden").

Monterey-kartan påminner om illvilja eller våld som policy eftersom Mars står i 9e ödeshuset (och tyder på att våldshandlingen knyter an till dåligt karma - troligen USA:s vars Mars är lika hemsk som Sveriges). 

Den här fysiska nymånen i Stenbocken med underliggande ideologi (Saturnus-i-Luft) om "fienden" (6e huset) ser ut som ett perfekt tillfälle för en rasist att ta ut sin frustration över "mångkulturen" i USA. Det är säkert en frustrerad vit amerikan som (som så ofta) ligger bakom skjutningen.

Tillägg: Senare rapporter talar dock om en vuxen asiat:

https://www.latimes.com/california/story/2023-01-22/la-me-monterey-park-mass-shooting

Carl von Linné, Carl Jung och andra med Stenbocken stigande i öster visar att reduktionistisk kategorisering, kanske i raser, är en viktig tendens. Bloggaren hade en gång en lågutbildad flickvän med Stenbocksascendent som aldrig kunde förlika sig med att han bodde på en gatuadress som hade högre status än hennes.

Ibland märks det tydligt hur Jord-elementet och dess materialistiska böjelse gör individerna dumma, lågintelligenta! Plotinos som studerat astrologin för att kunna tillbakavisa stoikerns materialistiskt uppfattade universum måste ha noterat Jordens fördunklande inverkan eftersom han kom fram till att materia representerar det Ondas princip eller Form. 

För den som undrar kring den här bloggen som också använder ett kategoriserande system: ja, bloggaren har en framträdande Saturnus, inte i Stenbocken men väl i direktkontakt med den personliga utblickens ascendent via en urstark opposition (±1°). Att Sideriska med åren kommit att inkludera mer och mer platonisk filosofi kan ha att göra med att Saturnus i prominent läge i väster förmedlar Vattenbäraren som i denna karta sammanfaller med 9e huset för filosofi och religion.

Att Sideriska under de tidiga åren försökte hitta rasismens zodiaktecken på basis av Solens eller Månens placering var dödsdömt. Den typen av studier utlämnar födelseklockslaget som länkar dessa bilder av den högsta himmelens arketyper. Ursäkten var att klockslag för inhemska offentligheter var en sällsynthet och missen att astrologins viktigaste antagande är att HELHETEN avgör DELARNA, en mycket Vattenbärar-aktig tanke som går stick i stäv med det vanartiga Sveriges dyrkan av en individualism som inte ens är äkta utan bara påhängt bling utan någon filosofisk förankring alls. Och åsikter (doxa) gav som bekant Platon inte ett dugg för.


PS. Nyårscelebrationen i sig tecknas väl av "lagerkransens och celebrationens" Jupiter som i sin tolvåriga bana reglerar den kinesiska årscykeln, men där Jupiter vid skottlossningen befinner sig sjunkande i väster - den svagaste världsliga placeringen för denna planet.

Minns Tiger Woods karta från bloggens tidiga år, och hans "pluralistiska" syn på 7e-huspartners, dvs. hans "serie-otrohet" med horhuskvinnor och en naiv svensk hustru som i det längsta verkar ha varit helt omedveten om tennisstjärnans själviska Jungfru-ascendent.

Woods var ett särskilt svårt fall, det medges. Jungfrun är snarare "offret" än förövaren i många horoskop - och så även i kartan för Monterey-kartan som kan beskrivas som Jupiter-celebrationen som kom av sig firandet som offret.

Och vad säger ett sådant nyårsomen om 2023 och dragkampen mellan USA och Kina om Taiwan? Material för en annan studie.


Inga kommentarer: