Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 25 januari 2023

Tyske förbundsordföranden och Leopard-tanksen

 


En snabb sökning på den här bloggen ger att förbundskansler Olaf Scholz nämndes av NATO-kritikern Jacques Baud (två inlägg från april 2022). Han har aldrig fått någon horoskopkommentar.

https://siderisk.blogspot.com/search?q=scholz

På Morgonradion P1 kallas han i princip feg i obeslutsamheten om stridsvagnar till Ukraina, medan någon beslut kommenterar hans ev. plan att fördela ansvaret på alla de länder som skickar tyska Leoparder till Ukraina och därför ger Ryssland en enad "demokratisk" front som närmast är omöjligt att hantera med mindre man börjar atombomba Väst. Är detta Scholz tanke är han smart och vänder Hitler-Tysklands misstag till en lärdom. Hitlers vanvett fick honom ju att kriga på för många fronter samtidigt och blev för svag på alla.

Men redan en snabb blick på horoskopet visar att kritikerna som menar att Scholz är feg, obeslutsam och hämmad av Tysklands nazistiska förflutna (och bortom det en antisemitism långt tillbaka i medeltiden), har en poäng. Här är en hög statsman som återigen har den beslutsamma och moraliska ryggradens Saturnus i ett ombytligt och inte alltför starkt Vatten-tecken. Saturnus i Fiskarna, precis som vindflöjeln Magda Andersson som kastade in Sverige i den förödmjukelse landets Öde nu är att undergå.

The Guardian har förstås släppt all sin tidigare (lätta) vänsterprägel eftersom britterna tillhör NATO och en analys av Scholz för ett par månader sedan blir därefter. Likväl en bättre rapportering än den svenska pressens vanvettiga NATO-propaganda: "Under Mr Scholz, Germany has ... held a necessary line on keeping Nato out of the war."

https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/dec/11/the-guardian-view-on-olaf-scholzs-germany-reading-the-signs-of-new-times

Att Scholz intill den 25 januari (ja till tyska arméns Leoparder) var intelligent nog att vilja hålla det galna USA (=NATO) ur bilden framgår tydligt av hans horoskop, som jag skulle vilja klassa som högpresterande, trots att man hittar svaga punkter (som hos alla som har att hantera ett liv fyllt av kritiska avgöranden).

 


Horoskopet med känd födelsetid ger en intellektuella ascendent av den pragmatiska typen. Men intressant nog befinner sig Jungfruns härskare (ascendenthärskaren) uppflugen i 10e makthuset och i sitt andra härskarläge, den helt abstrakt tänkande Tvillingarna. 

Scholz behöver inte räkna fysiskt existerande resurser utan kan i abstrakt Luft klargöra olika scenarier för sig själv. Detta är ett utmärkt merkuriskt horoskop och astrologin menar att ett gott intellekt kan hjälpa upp i övrigt svaga ingredienser i kartan. Som t.ex. Saturnus i Vatten, visserligen världsligt starkast av alla planeter i västra hörnet men ändå så svag till följd av Vattnets föränderliga natur. 

Västra horisonten motsvarar 7e äktenskaps- eller allianshuset (kan vara så korta allianser som transaktionen mellan säljare och köpare). Han måste hantera både nyckfulla människor i sin omvärld och starka (Saturnus) sådana! Vilket fiasko om man inte haft ett perfekt intellekt. Att Solen i samma tecken som Merkurius ger "budha-aditya yoga", är en vanligt kombination som behöver någon extra bekräftelse innan man talar om ett ovanligt starkt intellekt.

Saturnus på skiftande Vatten illustrerar likväl perfekt Scholz omsvängning i fråga om tyskt Leopard-understöd. Saturnus i Vatten verkar indikera samma ytterst sett principlösa hållning som Magda uppvisade i "Sveriges neutralitet har tjänat oss väl" (men nu har vi blivit ynkliga lycksökare som väljer att ta parti för den vi tror kommer att segra).

Men trots alla opålitliga allierade i 7e, måste man ändå ge helheten tummen upp eftersom 10e makthuset inte är ett vanligt hus. Dessutom är Solen (givetvis) alltid starkt placerad i 10e. Dessa faktorer ger i sin tur (rätt uppenbart egentligen) att hans Jungfruascendent är "goda gener", hans "högre jag" har tagit sig en jordekropp vars "ledningsdragning" är av hög kvalitet.

Scholz har alltså sett kriget som inte de galna västerlänningarna i övrigt förmått, vare sig dess är amerikaner som hatar färgen rött eller européer som alltid bråkat med den ryska björnen i parodisk manlig maktsträvan.

En sak till med Scholz allierade (7e huset) i en så vägande fråga som den om krig eller fred i Europa:  Västmakterna har en uselt placerad dröm om att vara Äldst, Tyngst, få Sista Ordet. Saturnus är som sagt inte stark i den fabulerande Vatten-elementet och här det värre än så. Västmakterna är ytliga sensationalister som vill pang-bang-bom - Saturnus i Vatten vilar på en dödsdömd dröm om att vara segraren, Saturnus disponent står i Eld (gapig och överdriven "sensationalism") och därtill i förlustens 12e hus. 

Jupiter i Eld-Lejonet i 12e försakar lätt dödsdömda härskarfasoner om intelligens finns i horoskopet. Ytterligare svaghet i de allierades gäng: Saturnus och Jupiter står i tecknen 150-grader från varandra, inkonjunkt eller i "glappkontakt" hos de allierade.

Detta är ett bedrövligt omen för Scholz om man ser honom som en premiärminister sammanbunden med allierade. Det är en märklig koincidens att Rysslands nationalhoroskop kommer att traggla på enligt de planetära Ödescyklerna men i september i år plötsligt få medvind. Det talar för att Västs senaste halmstrå, Leoparderna, inte kommer att förändra situationen. 

Obs. Detta är ingen väl underbyggd "specialistkommentar" utan bara en rak läsning av vad ett gammalt hinduiskt prognossystem förefaller förutspå, när man jämför Rysslands både svaga och ändå så starka horoskop med diverse andra kartor.

Intressant nog är detta ännu ett politikerhoroskop på kort tid där SJÄLENS ÅSTUNDAN - Atma Karaka - visar sig vara Saturnus, den ansvarstagande (en planet helt defekt i Sverigehoroskopet, för övrigt). Jacinda Ardern var det förra politikerhoroskopet, men hon brände ut sig och hade underskattat Saturnus bördor (vilka kräver en högkalibrig själ).

Ingen annan når så högt som den 30e och sista graden i värdtecknet som Scholz Saturnus. Att demoniska överdriftens Rahu står nära ökar ytterligare ansvaret och början på Saturnus, den sjunde himmelens härskare och symbolen för det överlägsna gudomliga Intellektet om man samkör platonismen och astrologin (vilket man bör göra för att vagt ana Sanningen). 

Extra obehagligt för en västerlänning är att vår kultur återigen pekas ut som den hybrisgalna demonen Rahu. Hos Scholz läcker sanningen om det imperialistiska Väst (med kapitalismen som sammanhållande kitt mellan de inblandade länderna) ut som en bisats, som en förbigående kommentar till 7e husets allianspartners.

Man kan fråga sig vad slags partner i privatlivet detta kan innebära? Har en premiärminister ens rätt till ett privat liv när man tagit den största bördan av dem alla på sina axlar, att leda landet? Är detta inte samma sak om gamla tiders "Kung av Guds nåde", ett utvalt instrument som helt ska tjäna det högsta Goda?

Apropå det högsta goda - om horoskopet i övrigt har förutsättningar att förnimma denna nivå bortom ordinära människors tankekapacitet, så är hus 9 mycket gynnsamt. Oxen är ett ekonomiskt tecken men att ha härskaren Venus hemma är ett gott omen. Tyskland som Europas finansiella motor (som "det högsta goda" i Scholz öde)! Lika viktigt är att Jungfruascendenten har Mars som en tillgång, Venus är inte en hora utan en balanserad planet som kan väga olika sidor mot varandra.

https://siderisk.blogspot.com/2009/04/planeternas-hemmatecken.html#verksam-natur

Högintelligent och fenomenal i sina avvägningar - detta har alltså Västpropagandan (så krigisk och blodhungrig) kallat en feg ledare. Väst har redan dömt sig själv till förlust i denna lilla dispyt om Ukraina. Gissa vad som händer när Väst, allt mer desperat, tar sig an Kina!


Inga kommentarer: