Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 19 januari 2023

Joe Biden, krämare och vacklande vän till krigsindustrin

 

Joe Biden, smygrasist, var barn
av den tid i USA när man
sålde klor för blekning med
"argumentet" att även
svarta kan bli som de vita

Som vicepresident kommenterades Joe Bilden redan 2009 och även om födelseklockslaget var okänt då, finns där några kommentarer som håller. Nästa kommentar först den 23 februari 2022, med uppräkning av några politiska skamligheter (inte små!) ur Bidens tidigare historia:

https://siderisk.blogspot.com/2022/02/joe-biden-president-i-trubbel.html

Nu kommenterar Expressen Joe Biden som en förslagen krämare som spelar ut alla mot varandra och själv tjänar på det. Och det är just så USA måste uppfattas, vän med ingen och bara spelad vän till Sverige och Finland. Det är Ryssen USA vill knäcka en gång för alla, de nordiska länderna ska inte tro annat än att de är hävstänger för USA:s världshärskarambition. 

[Kongressledamoten och Demokraten] Menendez är inte ensam Turkiet-kritiker [av Joe Bidens harvande med Ergodan]. Biden har dock även godkänt att Turkiets ärkefiende - Nato-medlemmen Grekland - ska få köpa minst 30 exemplar av just det avancerade F-35 som Turkiet egentligen ville ha. Det kan göra det lättare för affären att gå igenom kongressen.

https://www.expressen.se/kronikorer/mats-larsson/darfor-kan-amerikanska-f-16-bli-sveriges-biljett-in-i-nato/

Det stora landets äregiriga demon Rahu i horoskopets 9e hus för den globala kontaktytan (se tidigare inlägg om USA) visar vilken glufsande djävul det är när den lystet tittar på vad som erbjuds i omvärlden - vilket islamiska stater ofta kunnat se med egna ögon. "Den Store Satan" är ett fyndigt öknamn om man sett USA:s förehavanden i samband med råvarutillgångar de fått lystnad till, oavsett var i världen de finns. 

Detsamma gäller förstås britterna vars Storvälde i mycket byggde på Persiens oljerikedomar, även om de kallade Indien som sin största erövring. Väst har nu samlat sig så mycket dålig karma att hela världen dragits in i scenariot med ett Harmageddon i Mellanöstern och med ett utplånat Israel som bara en detalj i mängden. 

Inte minst korkade Sverige har propsat på rollen som ett av de undergångsdömda länderna. Man kan säga att Magdalena Anderssons regering omedvetet accepterade landets historiska skuld när hon med NATO-ansökan knöt rövarvikingens historiska skuld till USA:s gigantiska skuld. Den senare skapades på bara några hundra år - start vid nästintill utrotandet av den röde mannen direkt på den européns ankomst. 

Sedan fick det nya USA behovet att skydda sig eftersom, som det gamla kinesiska visdomsordet säger: "när bagagebärare åker droska är det en direkt invid till rövare att slå till". Kort sagt, den som beter sig som man var någon annan än man är kommer att få smaka på Ödets korrektiva figurer - hämndänglar eller Ödets många andra verktyg - kanske din granne eller en bestialisk hund som plötsligt blir galen trots all dressyr. 


USA:s förhållande till omvärlden är en skiträdd Krabba, säkerhetstecknet som också vållar girighet och hunger (som den näringssjäl symbolen också representerar) är vad som byggde 200.000 kärnvapenspetsar under Kalla kriget. Siffran hörde bloggaren på en tv-dokumentär som också förmedlade någons uppskattning att 400 kärnvapen motell den tidens vätebomber hade räckt för att reducera hela planeten till grus! Totaldöd.

Ja, Sovjet hade ännu fler stridsspetsar om man ska tro dokumentärserien, men "Krigsfabriker" (War Factories) på Viasat History lovprisar kapitalismen så ofta och övertydligt att man kan misstänka serien från 2020 för en ren propagandaprodukt från Väst. Kanske i förberedelse på ett kommande krig skaparna var tipsade om långt innan Putin invaderade Ukraina. 

Jag menar, vilka ligger egentligen bakom hyllningen till kapitalismens massproduktion när produktionsbolaget som snabbt flimrar förbi bär namnet "Wag TV". Hallå? Minns någon satirfilmen "Wag the dog"? 

I den startar USA startar ett fiktivt krig i medierna för att dölja ett allvarligt övertramp. Sedan den rullen är ordet "wag" alltid förknippat med desinformation för mig. Ordet indikerar t.ex. hundens viftande på svansen. I satiren är det makthavarna viftar hela den trofasta men dumma hunden. Hunden är det amerikanska folket som förs bakom ljuset, desinformeras. 

Se svenska medier om Ryssland/Ukraina för generösa doser av en besläktad förvillelsekampanj. Analyser av den krigsuppbyggnad NATO-USA ägnat sig åt och som kan ha påverkat Ryssland till att starta kriget ägnas ingen uppmärksamhet eftersom det skulle ändra hela narrativet på ett sätt där USA inte längre är "the good guy" som kommer till det hopplösa Europas undsättning (som under tidigare världskrig).

Allt är möjligt, och så även att det är Väst som har triggat hela den här cirkusen alla utom ukrainarna tjänar pengar på - Putins gammalmodiga territorial-nationalism var ju en perfekt öm punkt att peta på genom att stationera mer och mer "NATO" runtomkring Ryssland...

När jag ser vanliga ukrainare i något gråtmilt nyhetsinslag påminns jag om att det inte är folket som velat denna amerikanisering eller västanslutning utan helt andra intressen. Återvänder man till det unga Ukrainas nationalhoroskop, kan man påminna sig att folket indikeras av Månen konjunkt Saturnus. Första inlägget där Ukrainas horoskop figurerade påminde hur lite denna figur för ett fattigt folk utan åthävor hade att göra med Ukrainas nyrika oligarker, klipparna som tjänat på Sovjets sönderfall och som är de som driver på västorienteringen.

https://siderisk.blogspot.com/2022/03/ukrainas-fejk-demokrati-doljer-det-rika.html

Senare inlägg har undersökt hur goda influenserna i Ukrainas "goda 9e hus" egentligen är och kommit fram till att den giriga demonen Rahu i öster ÄR det nya landets bittra öde. Att lida av hybris och vilja till storhet. Detta ÄR INTE folkets begär det är en annan makts vilja - jämför med Rahu i USA-horoskopet begärsfyllda relation till det internationella eller globala 9e, där denna hungerplanet vistas. 

USA fantiserar om att DE är hotade men detta är deras egen girighet fortsatt projicerat på Ryssen som om det fortfarande var Andra världskriget. Rahus förekomst i så många kartor är högintressant - se bara Joe Bidens 10e makthus här nedan: Rahu i Lejonet. Eftersom redan Lejonet I SIG är härskaren blir detta en direkt varning för en hybrissjuk makthavare, en som vill mer än gudarna medger hos människan...

*****

Detalj av Girighet (Holland 1558).
Obeskuren här.
 

Dödssynden avaritia eller girighet kopplas till planeten Merkurius. Även om dödssynderna är senkomlingar (och i Väst nu undertryckta för att ge fri lejd åt monstret inom oss) har flera av den en historia tillbaka till åtminstone de gamla grekerna. Där var spelevinken Hermes känd som marknadsplatsens tjuv, en passande beskrivning av USA. Merkurius representerar sedan äldsta astrologiska tradition handelsmän. 

En rimlig tolkning är att de innefattar såväl köpmannen/grossisten, företaget som sköter logistiken såväl som detaljisten. Transportörer av gods sorterar ju under Merkurius (och fordon) även om de inte är har del i själva transaktionen med slutkunden. Verkligt dödsdömda för sin girighet är alla de företag i Sverige, typiskt i dagligvaruhandeln som agerar både importör och detaljist och gör sig vinst på två ställen. 

En gång var det Konsums "blåa varor", dag stoltserar ICA med både ICA-varor och en andrasortering under sitt nylanserade budgetmärke - fasansfullt agerat och ett tecken på att de välmående handlarna skriver under på det kluvna Sverige - A-laget smörjer kråset medan de fattiga nu får nöja sig med matfabrikens sekunda produkter. Samma underkuvade acceptans av orättfärdigheten som frodas i Den Onde Rike Mannens land som när välgörenhetsinrättningar försöker hjälpa upp istället för att starta revolution mot kärnan till det onda.


Det är därför inte förvånande att inspektera Joe Bidens horoskop på nytt och se Merkurius i "den onda daimonens" position och därtill som kartans atma karaka eller själens signifikator - bättre uppfattat som "vad själen åtrår i detta liv" eftersom hinduisk astrologi redan har Solen som symbol för atman/själen. (AK= den planet som i sitt uppnått högsta gradtalet vilket Merkurius i 29e graden Vågen med god marginal gör.)

Den här presidenten kan vara vald av Ödet att styra det stora landet i det historiska ögonblick när landets girighet får sig en knäck och det hägrande målet - dödandet av Ryssland - förblir en galen kapitalists febriga fantasi.

"Själens åstundan som uttryck för den onda daimonen" - detta är klassisk synkretism, eftersom det var den hellenistiska astrologin som kallade 12 huset för "världsliga förluster eller uppoffringar" för "den onda daimonen". Den här bloggen tillåter sig synkretism eftersom den "odemoniska" förståelsen av tolfte inte skiljer mycket från vad man kan förvänta sig av ett hus som en ond demonen står för (här spelas den onda rollen av 12-ägaren Venus). 

Kartan är minimalt uppritat men överdriftens Rahu i 10e makthuset visar nidbilden av en härskare eftersom Lejonet är Solens tecken och den astronomiska solens ekliptika är normen för levande djur (inkl. jordmänniskor). De är inte gudar och när den ännu lägre Månen (enbart växtens och djurets vegetativa- eller näringssjäl) vid norra månnoden/Rahu markerar 10e makthuset är ovanför ekliptikan, då ser man - via presidentens horoskop - ett land som väckt gudarnas vrede. 

I Bidens fall är symboliken enkel: 10e makthusets tillfälliga ägare är Solen (permanent eller essentiellt representeras världslig makt inklusive presidentämbetet av Saturnus), och Solen står i dödens Skorpion i hans 1a person- och kroppshus. Detta är en makthavare som kroppsligen skulle kunna dö i ämbetet. Men det är också, som ett tidigare inlägg sade, en förvirrad människa eftersom 1a egohuset och 12e huset för den onda demonen utväxlar sina härskare, Mars resp. Venus. 

Första anses lyckosamt (att ha en kropp och få pröva på det lilla livet, framhålls som en möjlighet att återvända till himmelen enligt hinduisk astrologi). 12e är däremot ett hus som berövar människan på hennes goda, med mindre hon inte valt att försaka Vattnets näriga och låga begär för att viga sitt liv åt något högre. Uppenbarligen står inte Joe Biden att finna i ett kloster, renande sin själ, eller en klimataktivist. 

Det är lätt att se, av hans avtryck på livets väg att Mars och Venus "ömsesidiga reception" inte varit av godo. Receptionen liknas vid en stark konjunktion och denna variant döpte bloggen förhastat till "horbocken", delvis av tidigare intryck, inte minst att f.d. president Clinton hade "kärlek och hat" i tät kombination i 1a personlighetshuset (Monica Lewinsky-skandalen). Senare skruvade jag ner dramatiken och beskrev Mars och Venus konjunktioner som "förhöjd libido". Men vissa versioner av konjunktionen/receptionen har en potentiell obalans och gränsen mellan krig och fred är suddig. 

Biden försade sig redan i Ukraina-krigets inledning och har sedan upprepat att han verkligen önskar ta Ryssland av daga. Och som den krämare eller räknenisse (Merkurius) han åtrår att vara, handlar en del av detta mord att via ekonomiska medel svälta bort Ryssland från planetens yta. Är inte detta en perfekt sista president i USA (med samma hjärnspöken), ved inte jag. 

Men frågan är hur länge han kommer att leva. Blir det han som under Saturnus just påbörjade transit genom USA:s måntecken drabbas av Liemannen. Månen står dels för inrikesaffärer men minns men dess betydelse som porten in det fysiska livet (modern) och graven som dörren ut från livet, är det en fråga om han överlever nuvarande krig. 

I inlägget om USA:s problem med Saturnus passage genom sitt måntecken vågade jag inte avgöra om de eskalerar till krig direkt mot Ryssland. Och Bidens horoskop adderar ytterligare till osäkerheten: kommer han att dö knall och fall under innevarande mandatperiod innan frågan om krig eller ej är avgjord? Nästa presidentval är den 5 november 2024, att jämföra med Saturnus vandring genom Vattenbäraren 

Saturnus tid i sitt positiva hemmatecken detta zodiakvarv:

Search for...:
sa.aqu
 
Realization intervals (begin - end):
30.04.2022 - 12.07.2022
18.01.2023 - 29.03.2025



Inga kommentarer: