Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 19 januari 2023

Bomben på den unga elitens Södermalm, Stockholm

När jag läser ett referat i Expressen av en nyhet som rann genom bloggarens öron via radion utan att sätta sig, insåg jag flera saker på en gång. 

Bomben vid dörren på en restaurang är höggradigt symbolisk och ännu en bekräftelse på att Sideriska gjort rätt val med det skriftliga tillkännagivandet av Regeringsformen, det nya Sverige påbörjade sitt öde den 27/8 1974 fr.o.m. midnatt. Bomben har både regional signifikans och betecknar något för hela Sverige. 

En blick på transiterna bombnatten visar tydligt här nära förknippad det nya ojämlika Skitsverige (som bloggaren dödförklarade i slutet på förra året) är med de ömma punkter bombnattens karta fingrar på.



Regional bomb. Restaurangen hade legat i söderkvarteret flera årtionden och ägaren bedyrar att detta inte var uttryck för någon kriminell uppgörelse. Hans restaurang Faros blev oskyldigt drabbad. I den symboliska verkligen säger namnet något annat. Den alluderar till ett av antikens sju underverk, det egyptiska fyrtornet på lilla ön Faros. 

Säkert tänkte grundaren på förlagan och hoppades vid öppnandet bli ett liknade fyrtorn som förde penninglastade fartyg/matgäster till deras dörr. På samma sätt representerar därför restaurangen det nya onda Sverige som det extra tydligt kan ses i region Stockholm och ingenstans värre än på det söder som gentrifierats och blivit en tummelplats den nya unga eliten i Stockholm.

Den nya generationen unga vuxna må vara språksvagare  än svenskarna varit sedan landet i princip bara bestod av analfabeter, men de är barn till föräldrar med pengar på fickan. Bomben exploderade mitt i "Soho"- mitt i mörkrets hjärta i Stockholm.

Så symboliskt, så politiskt. Detta var inte poänglös förstörelse i något gängkrig i söderförorterna - möjligen kan det ha varit en medveten attack mot söders privilegiebarn utförda av söderbarn helt utan privilegier. Inbördeskriget Sideriska såg framför sig för x antal år tycks ha kommit nu och bomben placerar sig på vägkartan bara timmar innan Sverige nåddes av Rättskiparen och Bödeln Saturnus i elitens 5e hus - där den nu kommer att ifrågasätta de med pengarna och makten över detta land. Därmed är vi redan innan på bombens nationella signifikans.


Teknikaliteter och fler tolkningar:

Sverige är skadat i sitt utspel mot världen under halshuggningens emblem (södra månnoden, den huvudlösa Draksvansen). Inte minst har världen förundrats över hur svenska folket kan vara sådana dårar att väljer gamla nynazister till sin regering (Kristersson har försökt skyla detta genom att placera SD utanför regeringen trots att var femte obildad svensk man röstade på den och en handfull talanglösa kvinnor).

Under hela Draksvansens rörelse genom Sveriges uppvisade personlighet av jämlika Vågskålar kommer landet att utsättas för attacker från rättrådiga aktivister som vill påvisa vilket falsifikat och pajaseri det blivit av landet. Det kan nog bli mer uppvisningar av typen "påskupproret" om inte politikerna byts ut mot någon yrkeskategori som lärt sig vett och vision - filosoferna t.ex. Men vänta nu, sådana finns knappast kvar i Sverige längre, till följd av den djävulska satsningen på teknokratiska tjänare och räknenissar!

En bomb är naturligtvis en rimlig förutsägelse när aggressions- och våldsverkaren Mars passerar den svenska folksjälens ondaste sida: den undertryckta och förnekade mannen (Mars) som i det slutna 8e huset korrumperas och blir en allt sämre tänkare till SD lockar 20% av dem.

Att så kunnat ske beror förstås på att nationalhoroskopet tecknad denna avkönade Mars ända sedan 1974 - här är då den manliga motsvarigheten till den hemska utveckling svenska kvinnor är förutspådd - se stycket om tv-programmet Fuckboy Sweden en bit in i detta inlägg. Båda könen urartar genom att födas och utsättas för den moderna svenskheten och det kanske förklarar varför Sverige verkar vara rena drivhuset för kaotiska psyken som inte "känner sig hemma i sina kroppar" - så går det när man pepprar sina barn med marknadens välsignelser!

Att bomben exploderar när den gör rimmar förträffligt med "sekundvisaren" bland astrologins planeter i transit: Månen. Klockan 3.23, på småtimmarna, befinner den sig i 27:04 Vågen, inom Sverigekartans 1a och därmed "kroppsliga hus". Kroppshärskaren Venus är tillbaka i det tecken den stod när Sverige föddes.

Och passage genom Stenbocken gäller även den transiterande Solen, vilken fick mig att förstå att kartan har signifikant för Sveriges identitet. Solen i transit kan utlösa mindre men dock identitetsrelaterade händelser. Dessa händelser är förvisso större än Månens, som står för näringsliv och andra distinkt materialistiska skitnyheter, ofta bara skvaller. 

När ett offer för den bedrägliga mediebranschen går från nolla till nyrik nolla och får bygga på sitt skrythus och sedan förlorar "miljoner" eftersom som han placerat alla sina illa förtjänta pengar i Tesla-aktier som störtdykt - ni vet vilken pseudokändis det är - då förvånar det alls inte att se en födelse med den hungrande näringssjälen i sitt hemmatecken Krabban.

Viktigt här är en hans Sol som inte förmår ge tillräcklig styrning i riktning mot platonismens intellekt - han är ju barn av sitt land och få föds till Sverige med tillräckligt god karma för att välja föräldrar i ett genuint kulturland. I Svea rike är allt bara smink och yta. Eländet i nationalkartans 8e sektor visar hur det ser ut på insidan. Undertrycks kvidande varvat med blockerat vikingaursinne och massor av män med hat på insidan. Vilket folk Staten har lyckats avla fram under några generationer! 

Här kan man begrunda den hellenistiska tradition som kallar 11e huset "den goda daimonen" och som jag löst kopplat till antikens skyddsgudar, varje stad höll sig med en, och som representerar just den stadens, det samhällets värderingar. Den goda daimonen var "det kitt" (som Mona Sahlin sade) sade som fick medborgarna att jobba för en gemensam sak. Sverigehoroskopet 1974 är början på svenskarnas nuvarande horribla fejk-individualism (det är bara personer som köper kläder och attityd och simulerar äkta individualism). Typiskt nog är det si och så med Sveriges 11e hus, 1974 och framåt. 

För ett land som har Vågascendent, vars påstådda självbild talar om jämlikhet (mellan vågskålarna och rättvist spel mellan alla parter) är den här Vågskålen ovanligt falsk, hycklande eller bara mentalt obalanserad. Solen står förvisso i den goda karmans 5e hus vilket tyder på att något gott från landets omvandling från Smuts- och fattigsvenska kommit till 1974 som ett ingångsvärde. 

Men Vågen i öster gör Solen (envåldshärskare, Ledare, pampar) till något oönskat något som står den perfekta direktdemokrati som Vågskålarna representerar. Säljare och köpare gör upp ärligt framför detta mätinstrument och det sista man vill ha är svenska broilerpolitiker utan någon annan solidaritet än med landets rika överhet, tråkigt nog också representerad som illgörare (Stor Rikedom kan och ska vara god för alla). 

Den verksamt onda Jupiter där dessutom i nära samråd med Sol-Ledaren! Eliten har tagit sig rätten att sätta agendan. Vad de tjänar på skalas ned till fickpengar och sägs vara det bästa för folket. Horoskopet avslöjar den svenska modellen" under löneförhandlingarna som gjord den rika djävulen så satans rik jämfört med den övriga befolkningen. 

Det var under socialdemokratin i maktposition detta Sverige avslöjades av Himmelen genom landets nystart under nytt horoskop! Inte konstigt att överhetens psykologer förlöjligar den enklaste gruppen av horoskopkonsumenter - det handlar om att mörka att detta är ett instrument för härskare som förstår livets gång och skillnaden mellan Mörker och Ljus!

https://www.wellness.se/horoskop/a/q1vRnm/tror-du-pa-astrologi-da-kan-du-ha-narcissism

(Hör den språkliga nivån på svensk journalistisk: "ha narcissism"... AB och Expressen är numera lika usla på grammatik.)


*****

PS. 

Bloggaren bodde under några år bara några tiotal meter från bombplatsen, men det var före de här kvarterens lägenhetsrenoveringar i syfte att chockhöja hyrorna och välja in enbart penningstarka nollor. Jag valde att flytta från kvarteret och söder inför valet mellan att bli "omhändertagen" av Bostadsförmedlingen (som då ännu bara var halvt kollapsad) eller få tillbaka en lägenhet som redan var i fullgott skick men ommålad och spis med mer utbytt ännu en gång, men till långt högre månadshyra.

Det är kanske, kanske inte, ett sammanträffande att bloggarens trefaldigt viktiga Merkurius stod närmast exakt där "hemmets och nattvilans Måne" befann sig natten för bomben. i 26:17 av Vågen, mindre än en grad före bomb-månen.

Ska man säga att bomb-månens rörelseriktning relativt bloggarens Merkurius i sig bär symboliken: "har varit där - bott ett stenkast bort - men innan den tid då bomben sprängs"?

Två år före Sideriskas start sökte jag upp några obskyra böcker av brittiska mästerastrologen Charles Carter (västastrologin). Det var innan den snåla svenska staten började ta post- och momsavgifter på precis allt, vilket innebär slutet för fattiga som tidigare kunnat läsa ovanliga texter hittade hos bokhandlare i USA för småpengar och skickade via ett amerikanskt postverk som ännu inte blivit girigt. (USPS hade 2007 ännu inte fattat att den nya tidens näthandel var ett utmärkt tåg att hoppa på, ett sätt att berika sig själv genom).

Av en av från USA införskaffade Carter-titlar ser det ur som om han tänkte precis detta sätt - att planeternas rörelse är i sig symboliska, men jag måste erkänna att jag glömt allt i boken eftersom jag stressläste den, med en hel bokhög att avverka.



(1a amerikanska upplagan 1947. Carters egenpublicerade och tidigare brittiska upplaga förstördes, första till sista exemplar, i en lagerbrand. Bokstavligen bränd gjorde, mig veterligen, engelsmannen aldrig något mer försök att ge ut boken i hemlandet.)

 

PS2.

Nämnde pseudokändis har visserligen Solen i Jungfrun vilket borde driva den hungrande Månen i Krabban i mer kritiskt utvärderande eller intellektuell läggning. Men här kan t.o.m. förenklad astrologi som går på hela dygnets himmel notera att Jungfruns härskare vid tiden tydde på en svag Sol, en svag identitetskärna och kanske frågor kring intelligensnivån. Merkurius står nämligen med halshuggaren Ketu och jag tror mig ha sett någon rubrik och pseudokändisens svåra barndom... 

Här ställer sig den kritiske frågan: föddes alla 300+ barn födda i Sverige detta dygn med en försvagad Sol? (Och vad om hela världen det dygnet?) 

Det är ännu värre: solfundamentet Merkurius närmar sig halshuggningens Draksvans/Ketu under många dagar före den är mannens psykiska kollaps över pengar som ändå aldrig var hens. Merkurius - i låga fall den giriga penninghanteraren och inte mycket mer - kommer sedan från mötet med halshuggningens symbol för att sedan byta zodiaktecken. 

Obs. Halshuggningen kan betraktas som regleringen av dålig karma till följd omåttlighet. Den kan ha med tidigare liv att göra eftersom själen verkar med ett oerhört mycket större tidsspann än den fysiska människan i vars kropp den närvarar. 

Detta är långt ifrån ett tecken om individuell karma. Den är just en sådan utdragen indikation som bloggen kallat "en busslast själar" som föds för att alla dela en kollektiv karma som på något sätt anknyter till planeterna i fråga. 

Sedan kommer några att ha ett gott förhållande till ominat och några ett sämre. Därför kan man finna vissa med en brottslings horoskop tjäna lagen. Med den här bloggens vana att kommentera celebriteter på basis av hela dygnets himmel förblir de möjligen preciserande fina penseldragen oåtkomliga, men Sverigekartans transiter under bombnatten är synnerligen illustrativa.

  

PS3.

Bloggaren har ett par gånger nämnt sin Merkurius som 1. ascendenthärskare, 2. intellektualiserare eller medvetande görare av psyket (konjunkt med Månen på ascendenten och därmed med Merkurius som disponent) och tillika 3. atma karaka som "verksamt god karma" i 5e huset. 

Taget i isolation ser detta, det medges, ut som ovanligt favoriserade budskap. Ändå har de lett bloggaren till förtidspension i rent armod, men helt frivilligt via "merkurisk reflektion". Han insåg att svensk arbetsmarknad var så korrupt och diskriminerande att han valda att hoppa av tåget så fort Staten tillät. Ett stort misstag eftersom staten flyttar fram inte bara pensionsåldrarna ytterligare utan också rätten att få hyresstöd och fattigpensionärens "garanti" för att komma upp till åtminstone en av Sveriges fattiga. Avsikten ser ut att vara att trälbinda folket hela deras eländiga liv.

Lyckligtvis har Sverige bara en kort tid kvar och kommande generationer kommer kanske aldrig att veta vilken ond plats på jorden detta var, med idel ränksmidare och falska tungor! Och denna monetära själviskhet som genomsyrar hela statens sätt att sköta sina affärer. Det märks verkligen hur fattig den här nationen en gång var.

Statens allt mindre imponerande hållning åsido, bloggaren har i några tiotals år varit hyggligt övertygad om att hans själ (daimon) sysslat med stjärntydning i åtminstone två, kanske tre andra livsupplevelser (Egypten, Assyrien, England). Detta skulle kunna förklara "den trefaldigt store Hermes/Merkurius" som primär symbol i horoskopet för "den svenska livsupplevelsen". God karma från liv som varit dedikerade intellektuella nöjen (gratis i livet eftersom du roar sig själv). 


Tillägg. 

Skrivet den 18e.Den 19e publicerar AB en åsiktskrönika som är inne på samma linje om det gentrifierade södermalm och alla andra, de icke-existerande.

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/GMBmGB/journalister-hor-inte-bomberna-i-fororten


 

Inga kommentarer: