Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 24 januari 2023

Det finska lejonet kan sluta fred med Ryssen nu

 

Finland behöver inte alls ha det urspårade Sverige med sig för att ändra krigsorganisationen NATO. På ett krångligt sätt (som anstår en artikel för kultursidorna) filosoferar Poirot-Martinsson i AB att Sverige självt var idioter i sin förhastade ansökan och att dess värde för NATO bara ligger i den militära kraft landet besitter, vilket - om den var av något intresse för de USA-allierade - i vilket fall hade gjort vårt medlemskap onödigt.

På tal om idioter, när nu Magdalena Andersson ännu en gång visar att hon inte är intresserad av demokrati utan menar att Kristersson skulle ha spelat cool för att inte få någon svensk att fatta hur bra direktdemokrati (och dess avlägsna släkting aktivism) är, då har hon för andra gången sålt sin själ till djävulen för makten! Som en ond maktmänniska till en annan, förebrår hon Kristersson till hans skarpa ordalag över religionsskändaren Paludan. 

Det "kan inspirera till fler aktioner" är det enda hon förmår tänka ut. Denna människa talar inte ens till folket, hon har näsan i vädret och ger andra i Överheten av sina klokskaper så att de ska sitta säkert. Sällan har man sett 2-klasssverige så tydligt som i uppkomlingen med det passande namnet Andersson.

Oj vad Magda hungrar efter makt, utsträcka händer till Kristersson gång på gång och t.o.m. bisittarrollen till honom tycks hon acceptera hellre än att producera en socialistisk motbild för folket att ha ställning till! Tjära och fjäder är vad som tillkommer en sådan här.

Det intressanta är att denna historiska kristid Sverige sägs sitta på sällsynta jordartsmetaller så det "räcker för hela världen" (AB och andra brukar visserligen ljuga i rubrik och underrubriker - när jag var ung var det sluga skribenter som avsiktligt skapade vaga formuleringar, idag är svenskarna så språksvaga att de inte kan formulera en rubrik grammatiskt korrekt).


Ponera nu att Finland gjorde et enda rätta, låg Sverige ligga kvar i rännstenen och ensam gå med i NATO. Det skulle bädda in det ryggradslösa Sverige (se många tidigare inlägg om nationalkartans veka moral- och ryggradsplanet Saturnus) så vi har NATO-länder runtomkring oss, som kan försvara Väst från länder i världen som också vill vara med och föra världen mot något bättre.

För när Sveriges politiker nu trotsar Magdas råd och basunerar till hela världens tjuvar och gangsters (läs: Ryssen) vilket rikt land detta är ("kom och inta oss") då vill det till att grannarna bildar NATO-ring runt oss.

*****

Finland kanske borde byta ut nationalflagga eftersom det stridbara lejonet på landets vapensköld härstammar från den tid då Gustav Vasa bråkade med Ryssen och generöst delade med sig av Sveriges dåliga karma till finnarna. Det var tydligen från Gustav Vasa det här lejonet kommer och sen vandrade in även i Finlands vapensköld.

"Ett krönt gyllene lejon som med sin främre högra tass håller ett svärd medan baktassarna trampar den ryska sabeln.."

https://en.wikipedia.org/wiki/Coat_of_arms_of_Finland

Ja, tipset är dubbelt eftersom finnarnas vapensköld specifikt hyllar svenskjävlarnas obetydliga seger över den tidens Ryss (det är inte Finland utan Gustav Vasa som förolämpar Ryssen genom att lejonet trampar på "ryssabeln"). 

Finland bygger dålig karma bara genom denna symbolik de borde ha bytt ut redan efter Vinterkriget eller Andra världskrigets slut... Nu valsar Ödet runt ett varv till med detta land, vars frigörelse från Sverige 1917 visar frihetens Jupiter stigande i öster medan landets själva identitet (Solen) är på väg att gå ned i väster. Så kluvet!


Finlands dröjsamma, konservativa men också litet buttra stil märks tydligt av hur stark Mörkrets dominans är. Men ett bra mörker, som jag på senare år känt att bloggen måste påminna om eftersom de tre kvaliteterna kommer i en mängd ... kvaliteter. Mörker kan vara svart fascism och den starkes rätt. Ljuset kan vara världsförbättrare men också falska ljusänglar som förför svenskarna som Magda gjort (enligt opinionsmätningar).

Jupiter har helt rätt världslig placering i öster och redan det ger Finland en så hög "nordisk ton" som möjligt är, givet att Jord-elementet disponerar till materiella frågor. Oxen är i sig alltför mörkt/tamasiskt och dess härskare Venus är som ascendenthärskaren en verksam illgörare. Venus är vek och närmast en prostituerad glädjeflicka. NATO-ansökning kommer också som en djävulsk viskning från USA till "danserskan" Sanna Marin och perfekt passar med Finlands dragning åt alkohol och sinnlighet. 

Nationen är märklig eftersom även den välgörande Venus står förnämligt placerad i 9e huset för filosofi/religion men också utrikesförbindelser (ett globalt hus). Detta är egentligen en karta för en indisk astrologiexpert att kommentera, och den här bloggaren gör som den lättjefulle och "förutspår" mixade egenskaper hos nationen. Den har påfallande världsligt gynnsamma positioner för båda de essentiella välgörarna, men båda samtidigt korrumperade till "verksamma illgörare". Det ser ut som Finland - 1917 och framåt - tenderar att sälja sig som en gatflicka till den man som bjuder henne på överflöd.

Men det är inte riktigt sant? Se i Finlands öde vad som händer när Sovjet under Andra världskriget vill ha en bit av sydöstra Finland eftersom det är så strategiskt viktigt att kontrollera vattnen däremellan (och det näraliggande Stalingrad - fd. St Petersburg). Finnarna vägrar släppa land från sig och ryssen (i det tidiga skedet ännu i allians med Hitler) misslyckas annektera finskt territorium, inte minst den vinterns kyla.

Vad händer här? Jo finsk sisu, vapensköldens stridande lejon vaknar på nytt trots landets veka och eftergivna markörer i Jord-elementet. Det är fascinerande att se hur finska folket i den enkla delen av nationalsjälen, i den lunära, hemkära delen är ett rytande och stridbart lejon: Månen och Mars i 4e huset i LEJONET för nationens egna, privata, hushållen och folket. Här är folket - lejonet med svärd i hand. Och detta är inte längre bara Gustav Vasas beställnings-lejon, det är nu en bild för finländarnas vägran att upp sina Jord-tillgångar (Oxe/Taurus-Terra/territorium).

Så otroligt mycket mer kraftfullt än den moderna Sverigekartans datakrigspelande svenskar och förortens utbrytande ur det galna Sverige i den lika galna skugg- och vrångbilden av landet. Istället för korrupta storföretag och Skansenschefer som berikar sig själv via exotiska smådjur (så patetisk, så småsvenskt och småfalskt) visar Sveriges nya sidosamhälle vad politikerna låtit ske med landet, bara att gangsters inte sysslar med hyckleri Magdas vonOben-attityd till de vara vilja hon och andra ska förverkliga.

En sak till. Som så ofta har också Finland en 6-8-relation, här mellan "den moraliska ryggraden" som inte kan sägas vara stark i Krabban - om inte frågan gäller enbart det egna, gränsdragningen och viljan att försvara det egna. Då är Saturnus lika inflexibel som någonsin de mörka Tamas-tecknen.

Men Saturnus befinner sig i en "icke-relation" med intellektets Merkurius i 8e huset för död och dålig karma. Ännu en hypersvår placering eftersom 8e husets ägare är ute i öppen dager (1a uppvisade personlighetshuset) som Jupiter. Men Jupiter är som sagt en verksam illgörare (just för att den äger ett dåligt hus , det 8e). Det är uppenbart att Finland frigjorde sig från Sverige bara för att likförbannat fortsätta släpa på sitt onda karma i frågan om vems träl eller arbetsoxe man är. Svenskdjävulens eller Ryssens. Vår tids blackout och politiska dumhet kan inte skyla över ett finnarna var ett folk svenskarna trampade på och såg ner på för inte så länge sedan. Ett eko från den onde imperiebyggaren Gustaf Vasa. 

Det finns faktiskt saker i Finlands karta som för tankarna till Rysslands horoskop och hur också det landet lider fantomsmärtor i frågan om identiteten och var landets alla kroppsdelar tagit vägen. Finlands nedåtgående sol kan mycket väl innebära att landet än en gång inlemmas i det territorium Ryssen ser som sitt. Men det skulle innebära att NATO eller USA dessförinnan slagit knut på sig själv i okloka åtaganden. Sverige "dog" först (2022) och vi ser nu bara landets långsamma sammanbrott. De rika i hård beväpnade enklaver mot de många som också innefattar de som bara häromdan var medelklass (innan kapitalismen åderlät dem så det stod härliga till).

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/zE4W6v/cervenka-ekonomin-styrs-av-en-riggad-marknad-hur-kan-vi-tillata-det

Efter Sverige kommer även Finland att försvinna som land (be att du inte lever när Tredje världskriget kommer). Finlands Saturnus, gränsdragare och tidsherren, är så svag i det finska horoskopet att man dels kan förstå den kvarvarande ryssnojan (samma historiska skuld som stormaktssvenskens inklusive Vinterkriget i färskt minne). Sverige har också en gräsligt klen Saturnus. 

Men i Finnens rosafärgade 150-graders "icke-aspekt" mellan Krabbens HEMFÖRSVAR OCH Skyttens globala expansion syns att Finland har en skruv lös och inte alls något skickligt tänkande om sina gränslinjer. Sverige har redan gjort sig till Rysslands fiende genom politikernas oskicklighet (främst då Magda & Co - skäller hon på Kristersson för att Folket ska glömma hur det lät från henne bara dagar innan...)

Överheten i Finland, som i Sverige, verkar vara kapitalister som gett sig katten på att krossa sitt system. Så destruktiv är den här ekonomiska ordningen att den gärna bombar sönder sig själv, eftersom profitörer är som ohyra som alltid överlever för att kassera in på undergång.

*****

En tillhöftad gissning utifrån Finlands hinduiska cykel-system (ett av dem) är att landet likt Sverige utraderats från historiens ytan när alla blivit krigströtta och Vattenbärarens tidsålder slutligen kan förklaras vara här.

Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Ven:  1906-10-11  -  1926-10-12
 Sun:  1926-10-12  -  1932-10-11
 Moo:  1932-10-11  -  1942-10-12
 Mar:  1942-10-12  -  1949-10-11
 Rah:  1949-10-11  -  1967-10-12
 Jup:  1967-10-12  -  1983-10-12
 Sat:  1983-10-12  -  2002-10-12
 Mer:  2002-10-12  -  2019-10-12
 Ket:  2019-10-12  -  2026-10-12


Som synes hade det unga Finland tur: Vinterkriget nov 1939 - mars 1940 utspelade sig när folkets försvarsvilja var aktiv, det kämpande Lejonets måncykel! Månen ägs här av Solen på nedgående i väster (landets död), men samtidigt stiger frihetens, segerns och lagerkransens Jupiter i öster - en slags "födslorätt" sedan frigörelsen från svenskdjävlarna. Men det faktum att Oxen i öster och Skorpionen i väster är den "sataniska axeln" där allt och alla fastnar i den lägre världens lergyttja, visar hur långt inne överlevnaden satt för Finland.

När fula viskande röster med det amerikanska säljsnackets alla attribut viskar i Sanna Marins öra att NATO nog vore en bra idé (för amerikanska intressen, men det håller rösten inne med), då är det USA som spelar den lättlurade horan som också bor i Finlandshoroskopet.

Dessutom befinner sig Finland en cykel utan folkligt understöd när NATO-ansökan snabbt ros ihop (samma odemokratiska process som i Sverige, ett typiskt tecken på att USA har ett finger med i spelet, landet som hellre bombar sönder småländer än låter kommunistisk ideologi få ett fäste). Är det inte märkligt (för den som följt bloggens "politiska inlägg" att hitta månnoden - den giriga noden - ännu en gång i samband med Ukraina-invasionen, stormakter och närmast sörjande politiker!

Den 19 november 2019 får Finland sitt unga popsnöre till statsminister, Sanna Marin. Med predestinationens perfekta tajming går Finland ner sig under den lunära demonens välde den 12 november, bara några dagar tidigare.

I Finlands fall är Ukrainas girighetsdemon (norra månnoden) träffsäkert helomvänd, Finland förnimmer nu södra månnodens "halshuggning" ligga i luften, att de kan bli nästa offer för kapitalistens skrämspöke Ryssen!

Hur illa är det då med månnoderna i våra grannars horoskop? Lika eländigt och korrupt som i det svenska?

Noderna spänner över den sataniska axeln som husen, hus 2 och 8, världslig hedonism och åttans avsaknad av allt eftersom det tecknar döden. Tecknen är Tvillingarnas kommunikation (som likt underrättelser eller säljsnack löper sekventiellt eller mening efter mening) och Skyttens gudomliga kommunikation, global och sann, och ögonblicklig. Skytten står som bäst för ren klärvoajans, sannseende som inte behöver prata en minut utan ögonblickligen fångar bilden, "you get the gist" - "gajsten eller gasten är för förstås spöket eller anden, den högre del av själen som ibland kallas "daimonen" och som ser och vet långt mer än människan.

På den är punkten har Finland gjort samma praktvurpa som Sverige i vars horoskop religion och filosofi är krossad och därmed alla incentiv att bygga sin själ uppåt. Här bygger man bara kropp, lämpligt bara att brännas eller skyffla ner i graven. "Samla inte dina skatter på jorden..." sade någon vishetslärare, men det är precis vad Sverige gör, och Finlands ansvariga för underrättelser. 

Man kan skriva ett bokkapitel om problemet med Merkurius/intellektet invid någon av månnoderna och även här uppstår Finlands problem med att deras underrättelse lyssnar på demoner (Norra noden) och förblir i den onda karmans 8e sektor.

Vad jag vill komma åt, är att det alltså var USA som lyckades sälja in NATO-medlemskap till partybruden Sanna Marin och hennes regering, och detta hände under södra månnodens cykel - vilket visar effekten av norra månnodens överdrifter.

Finland har dock inte lyckats göra sig till Rysslands fiende redan, som den svenska klåparen och grannen. Jag tror inte alls det skadar Finland att ta tillbaka sin ansökan och be pappa Putin om ursäkt för att man lyssnade till merkurius-underrättelser som stank av dålig karma.

Går det illa för Finland kommer gissningsvis dess solnedgång först under nästa solcykel (2046-52, efter den 120-åriga dasha-cykelns omstart för Finland, perioden startar också med att Liemannen och tidsherren Saturnus i transit kopplar ett 270-gradesgrepp på Finlands veka Saturnus-ålderdom).

Men detta det vore att hinta om när Tredje världskriget kommer, så jag tar genast tillbaka gissningen! Detta är faktiskt över min lönegrad.


Inga kommentarer: