Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 11 januari 2023

Den flitige våldtäktspedofilen / Putinhat - en bonusspaning

 

Bara Luft och Jord - kan "rationalism" ibland vara ett problem?

Något fick mig att slita lite extra med datumsökandet innan jag till sist testade en länk på Flashback. Den visade sig okej och bekräftade att den föregående  Birthday-sökningen redan givit rätt födelsedata.

Detta "något" var inte pedofili som gemensam nämnare mellan förövare och bloggare utan att två av bloggarens dominanta zodiaktecken var dominanta även hos den dömda brottslingen. Finns det, kan man fråga sig, en tvåvägs "kommunikationslinje" till arketypernas värld så att man kan komma i kontakt med andra relaterade till det egna födelsehoroskopet? Astrologin öppnar för de mest märkliga scenarier i det Osynliga! (Svaret är "ja", en människa är både en radiosändare och -mottagare, kroppen är bara toppen på ett dolt isberg av realiteter.)

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wAR2QA/48-aring-atalad-for-500-valdtakter-doms

(AB ändrade från ett dygn till nästa rubriken från 500 till 301 men den ursprungliga rubriceringen syns i länken.)

Det fanns en tid när jag började blogga efter bara ett år med den sideriska zodiaken (och ett kvartssekel med det västerländska systemet delvis slängt på sophögen). I början var allt enkelt och det räckte med att Dalai Lama hade "den gudomliga Jupiter" i en aktiv Luft-triangel såg jag här en andlig folkledare (Luft, det sociala elementet).

Senare påminde jag mig hur den brittiska astrologen Charles Carter varnat för den västerländska stortrigonen (västastrologin kräver inte Jupiter ingår som ett hörn i triangeln). Han menade att individen tappar bort sig ("späder ut sig" på ett skadligt sätt) till följd av överbetoningen av ifrågavarande element och vad detta nu tecknar. 

Från Dalai Lama via Carters förmaning och till våldtäktspedofilen ser man vilket spektrum av uttryck en enskild "astrosignatur" kan ha. Det gör nybörjarböcker i ämnet värdelösa med sina fixa och färdiga tolkningar av varje enskildhet. Ursäkten att man måste börja någonstans och sakta introducera sin egen "fantasi" eller tolkning.

Det kan ha sitt intresse att gärningsmannen föddes samma år det "nya Sverige" föddes men undslipper nationens förbannelse med den undertryckande Ketu på gränsdragaren Saturnus. Här har södra månnoden på sin baklängesresa genom zodiaken lämnat Tvillingarna och nått Oxen som händelsevis huserar svenska folkets sexualitet, Mars som mår illa till följd av landets antireligiösa hedonism och den svaga gränsdragaren Saturnus.

Nationen föder fram medborgare som inte ens förstår vilket kön de tillhör längre. Mars ligger som sagt i den onda karmans 8e hus (som naturligtvis också kopplar till nationens sexualitet - en total blindfläck för lagstiftarna som tillhör Eliten och därför är skörlevnadsmänninskor som tar lätt på sådan här frågor - i Eliten frodas fulheter, men i Sverige alltså även på folklig nivå. Förövarens tidpunkt är okänd så inget kan sägas om den onda karmans 8e eller något annat hus. 

Ett är klart om man väljer sinnelaget/Månen för en psykascendent och det är att Månen konjunkt Saturnus är ett betryckt och fullständigt fixerat sinnelag. Här noterar bloggaren att han har motsatsen till sig själv och jag föredrar definitivt oppositionen mellan Månen och Saturnus så att sinnelaget kan ta intryck via en motpart. 

I bloggarens fall är Saturnus dessutom ägare av 9e lag- och filosofihuset så det som roar det här landet så föga är tvärtom det viktigaste i bloggarens liv (se bara bloggens innehåll). Saturnus förmedlar 9e husets läror och via oppositionen tränger de över tid alltmer in i bloggarens sinne (Månen) och hans kommunikativa Tvillingascendent.

Så långt man kan säga något om förövarens Måne-konjunkt-Saturnus råder inget av detta. Saturnus blir istället fixa och fasta former som låter psyket till exempelvis mycket unga flickor.

Var det sexuella rovdjuret blandar sig i denna psykiska låsning är inte svårt att se: Mars och Venus tillsammans i "libido"-kombination (den jag lite förhastat kallade horbockssyndromet). Här tycks det röra sig om homosexuell man som inte desto mindre finner en pervers njutning att utöva makt mot flickor. Mars konjunkt Venus skulle kunna läsas som "bisexualitet" men här är fakta redan på bordet och problemet tycks bero på flera faktorer i negativ samverkan. Att den aktiva Solen är ytterligare bränsle på den här brasan, verkar högst troligt.

Blotta mängden övergrepp under en kort tid [syftar här på den första uppgiften om 500 våldtäkter] visar att "förmeraren" Jupiter sätter sprätt på den i sig fria Luften. Merkurius passande i Luft har inte kunnat rationellt tänka ut vad han håller på med (trots att horoskopets ensidiga fixering på bara Luft och Jord döpts till en "rationalistisk läggning" tidigt på bloggen), och det verkar vara det låsta/fixerade psyket i Luft som gör att gärningsmannen fastnat i samma slinga (lustigt nog skrev bloggaren ett kort inlägg just innan han såg nyheten om domen och medgav att det går lite runt, tematiskt, även på den här bloggen).

Hemligheten bakom vansinnet i gärningsmannahoroskopet ligger helt klart fördold och ges bara med klockslaget. Bloggaren känner människor som har liknande kartor med tyngdpunkten vid Jungfrun/Vågen och som på inget sätt är perversa (vad jag vet åtminstone). Men här är det klart att Jungfruns Merkurius i Vågen och Vågens Venus på besök i Jungfrun INTE är en gynnsam ömsesidig reception.

Den lägsta nivå av kroppslig eroticism frigörs här: den pedofila. För som rubriken avslöjade placerar sig sex av de klassiska sju planeterna i den normala måltavlan för pedofiler, gossar och flickor i åldersspannet 5-14 år - det är Merkurius generella ålderstyp. Problemet blir att "receptionen" drar in erotikens Venus i "orörda" Jungfrun och dessutom förövaren, olyckans eller sexualitetens Mars. Stämmer uppgiften att han är såväl homosexuell som Sverigedemokrat ges en störande bild av hur enormt det sekulära Sveriges misslyckande är att göra folk av folket. Den här pedofilen må tillhöra bottenskiktet men påminner genom födelseåret en del om Sverigekartan.

Ovanligt nog finns inte en enda opposition och det ska nog räknas som del av problemet. En människan utan oppositioner kanske inte får utmaningar nog och tillväxer därför inte. Här står Månen/Saturnus som en propp som låter sig vid en formalism eller stil som sedan blir kvar. Tänk lantisar som unga stöps i raggarstil och sedan inte utvecklas ett steg till i sina liv utan bara blir som levande zombies som traderar åsikter deras föräldrar hade. Månen i Tvillingarna borde vara den mest förändringsbenägna positionen men Saturnus låser den "i fädernas spår" och gör den till en töntig traditionalist (Flashback-diskussionen nämner att något foto på nätet visar en krigarbrynja bakom förövaren och vikingafantasier följer direkt)

Ta den dominanta Saturnus hos Susanne Ljung, en gång hårdrock-groupie (eller något besläktat) och sedan guru i ämnet STIL (alltjämt på radion). Här lägger "diktatorn" Saturnus beslag på succé- och välståndsorienterade Jupiter och det i det formmedvetna Stenbocken, Saturnus negativa hemmatecken. Ta förövarens Sol, Mars och Venus som en hängiven konsument i Jord av just materiella ting, i linje med de fixeringar Saturnus ingraverat i psykets trånga omfång. 

Jag skriver ogärna om dumhet men enligt Einstein kröks tiden runt fysiska kroppar. I princip beskriver Saturnus tiden, befinner sig i Luft och nära Månen, nära den domän där tid och rum äger någon giltighet. Detta är faktorer som tillsammans säger att individen har en "förträngning" och inte bara fixering i psyket. Men detta enligt sinnelagsascendenten. En korrekt bedömning (som bristen på känd tid förhindrar) tittar också noga på 3e intellektshuset och även på Solen som "i-ögonblicket-kognitiv-kraft) (och dess husplacering). 

Dock! I den mån månascendenten antyder något om fantasier om solärt utagerande är det kusligt Jungfrun - enligt traditionen det sårbara individuella sädesaxet eller det unga barnet i vars tecken "Venus faller" eller förlorar oskulden - att den befinner sig i 4e privata huset. Enligt tidningsartikeln utfördes övergreppen på en plats där flickan borde ha kunnat känna sig säker. Om inte detta är 4e huset, hemmet, vet jag ingenting! Det ser alltså ut som att Månen med dess hårda saturnuslåsning påverkar den solära handlingssidan och förvandlar fantasi och föreställning till utlevelse. Taggen "psykopatologi" passar kartan eminent.

 

När Saturnus helt dominerar 

Västvärldens hatobjekt för ögonblicket är förstås Putin, även om svenska medier redan börjar flytta läsarens uppmärksamhet mot Kina och nästa drev för att få folket att "tänka rätt": någon kvällstidning skrev något (bakom betaldörr) om att NATO eller USA kan kräva att svensk militär kämpar och dör för att USA:s ekonomiska makt ska vara länge till. Var inte det bland det första den här bloggen sade när hela detta monumentala svenska felsteg togs? Här ser man hur långsamt den politiskt styrda medieregin rör sig. Med astrologin tränar till och med en politisk idiot som undertecknad upp sig att se flera steg i förväg.

Men apropå den mentalt låste våldtäktsmannen - Månen med Saturnus - är det intressant att jämföra med Putins konjunktion mellan Sol och Saturnus. Han är uppenbarligen lika schematisk och enveten i det han företar sig. (Räkna med "500 våldtäkter" ytterligare på Ukraina). Jungiansk psykologi talar om risken för och vådan att bli "besatt av en arketyp" och astrologin skulle kunna peka ut något liknande på stjärnhimmelen.

Jag har tidigare noterat en skicklig dataprogrammerare som tidigare jobbat med militära datasystem och som har Sol, Måne och Saturnus i tät klump i krigarens Väduren. Här tar "sjunde himmelen" kontroll över hela livslinjen (Måne till Sol). Människan är vänlig men introvert och fåordig, oerhört principfast och regelstyrd (alla utom den första är typiskt saturniska egenskaper). Så torr och SAK-lig att bristen på humor i sig blir underhållande (jfr Putin). Det är ingen tvekan om att Saturnus helt dominerar detta horoskop, dvs symbolen för människans inte längre särskilt mänskliga högre/rationella själ. (Vill du gråta ut eller beklaga dig hos någon empatisk, gå till Månen mittemot Saturnus).

Det är inte svårt att i en spänd situation uppmåla it-krigaren som en demon, som falskt beräknande och ständigt ljugande. Allt detta har jag läst eller hört i radion om Putin men som i själva verket bara uttrycker maktspelet och behovet av ett pokeransikte i ledarrollen (särskilt för en ledare under pågående krig). Det är något sorgligt med medierapporteringens oförmåga eller förbud mot att föra en rimlig neutral diskussion om Ukraina-kriget.

Allt har sedan snart ett år varit propaganda i svenska medier. Jag läser inte och följer inte det här kriget med så falska vägledare. Framledes kommer enbart stjärnorna att få säga sitt och så får de pladdrande bubbla på bäst de vill. Landet Sverige valde fel, valde den gamla snart uträknade världen och är nu utestängd från den nya civilisationen (Vattenbärarens tidsålder). 

Svenskarna hjärntvättas av traumatiserade och skeva experter som alla har dåliga erfarenheter av gamla Sovjetunionen. Det är rena dårhuset i svenska medier. Finske militärexperten berättar offentligt om sin släkt (och medger indirekt att han är traumatiserad och olämplig som expert). Och så den ständige Stig Fredriksson och hans "claim to fame" (den fängslade ryske författaren) där han hade en kalla kriget-roll. Han är för övrigt just den som kallade Putin kronisk lögnare trots att ryssens hans Merkurius med Venus i Vågen tecknar en perfekt mentalitet. Fredrikssons "expertis" klarar inte att skilja politikertrick från människan Putin.

https://sverigesradio.se/avsnitt/stig-fredrikson-makten-har-korrumperat-vladimir-putin

Fredriksson karta har bloggaren inte inspekterat sedan han sysslade med den tropiska västzodiaken! Första gången han öppnar kartan med sideriskt tillval händer det nästan osannolika: en konjunktion mellan Måne och Saturnus i Tvillingarna, precis som våldtäktsmannen. Dessutom den demoniska Rahu som ger en besatt, fett diktatorisk önskan att låta sitt skeva sinnelag utgöra sista ordet (Saturnus=diktatorn). 

Huruvida denna "Rysslandsexpert" som skrivit "uppskattade böcker" om Sovjet/Ryssland för svenska läsare, har några förmildrande omständigheter eller om han är ter sig fanatisk och fixerad för den som synar utsagorna i sömmarna, det får bloggens kunniga läsare avgöra! 

 


Jag har markerat det dominanta färgläggning och en (kritisk) aspekt från Saturnus. Han verkar ha avsevärt större problem med sin egen inre diktator än Putin med sin. Fredrikssons Saturnus i Luft dominerar totalt hans psyke/Månen men dessutom griper och låser den hans kognitiva kapacitet Solen som dessutom står under VATTEN (i den dunkla och av emotioner styrda världen).

En ideologisk LUFT-Saturnus som dominerar Solen i Fiskarna blir alltför Fisk-martyriskt, VATTEN kan inte annat än bilda sig negativa känslor och hysa åsikter utifrån den ideologi eller diktator Fredriksson själv blivit besatt av. Detta är INGEN vederhäftig kunskapsförmedlare, det är en ideologi med svåra låsningar till sin subjektiva världsbild. Fiskarna kopplas till martyrium, är sanningsvittnet, men för den hedervärda om än tragiska rollen krävs att tecknet inte är skadat, i annat fall blir det mest en grinolle och partiska utsagor som inte skulle hålla ens en dag i rätten.) 

Så här långt kommen i texten börjar bloggaren fundera på om inte Fredriksson redan avhandlats. Mycket riktigt, och kommentaren från 2016 tyder på att jag såg något förtäckt ideologisk hos honom även då:

https://siderisk.blogspot.com/2016/12/sovjetkritikern-stig-fredrikssons.html

Jag upprepar: detta är i mina ögon INTE ett experthoroskop utan bara ytterligare en alltför subjektivt engagerad människa för att kunna ge objektiv information. Fredrikssons dominanta "syndrom" är just dissociationen mellan rationalister och subjektiv känsla, mellan Luft och Vatten. Han väljer att se problemet som han redan är förprogrammerat att uppfatta saken.

MEN.... här finns också den ömsesidiga receptionen mellan Sol och Jupiter, två planetära vänner. Tagna för sig finns förvisso ett Eld/Vatten-krig som tecknar sensationalism eller mediakåthet. Närmast icke-existerande Fiskarna har ett inflöde av rampljusets hjälte Lejonet. Exil och stå i centrum - det ringar ju in sovjetiske dissidenten Aleksander Solzjenitsyn som är huvudnumret på Fredrikssons cv!

Men här uppstår ett tolkningsproblem, och jag kan förmå mig färga pilen grön ("en fantastisk tillgång") eftersom varken Solen eller Jupiter är något som Tvillingarna i öster (den objektiva rapportören) har någon nytta av. 

Båda planeterna blir till verksamma illgörare för Tvillingarna i hus 1, och därmed den svagt svartfärgade pilen. Som verksamma illgörare förstärker de bara vad jag sagt om en ideolog så kroniskt låst vid sina egna omdömen att sanningsvittnandet via den utagerande Solen inte håller för expertvittnesmål, eftersom det finns en tendens här... Men lägg till osäkerheten den om månascendenten. Ibland märks de tydligt och ibland är det något annat som dominerar.

Skulle Sol-Jupiter-kontakten vara av goda måste man väga den mot den extremt tvivelaktiga placering "fria ordets" Merkurius i VATTEN bildar. Detta ser ut som munkavle i diktaturstater men det tecknar också en våldsam självcensur hos Fredriksson, hans Merkurius rapporterar inte helt och hållet, hans ideologiska Saturnus förtiger visst. Luft/Vatten-problematik kan gagna viss text, som poesi och litteratur som "trolskt" avviker från tråkig saklighet, men det är inte lämpligt för Tvillingarna/Merkurius som objektiv kunskapsförmedlare.

Skulle Sol-Jupiter-opositionen faktiskt beskriva Fredrikssons psyke och tendens till desinformation och nedsmutsning av allt som avviker från hans egna fundamentalistiska ideologi (Månen och Saturnus - Rahu-galet stark dessutom), då påminner han en hel del om numera mediakände militären Paasikivi. 

https://siderisk.blogspot.com/2022/06/ytterligare-stickprov-pa-militarism.html

De är båda propagandister och nytta för svenska staten och dess val av NATO framför hela världen. Hos finlandssvensken råder fullt krig mellan Mars-i-Jord och Solen-i-Eld, vilken ger en förråad eller stereotyp helhetsbild. Mars i Jord stör kognitionens Sol så att han tar in gamla bilder (om förfäderna) vilket grumlar hans omdöme här och nu (Eld/Jord-krig = egenmäktighetssyndromet). Det ser heller inte ut som en sannfärdig expert i tv-rutan men kanske lämplig som lärare på Militärhögskolan.

För subjektivt missfärgade föreställningar, se också militärens Måne i Vatten i icke-kontakt eller "6-8-relation" till båda avancemangets Jupiter och reträttens Saturnus i 6e huset för Fienden! Ouch. Kan verkligen Solen i härskarläge i Lejonet stå emot så många svaga kringbudskap? Visserligen är det sällsynt att ha Sol och Måne i uttalad synergi, men här har militärens Sol (kognitiva medvetenhet i nuet) ingen hjälp av en Måne som blandar in själsärr från gamla oförrätter. Detta är inte historisk kunskap, Mån-Krabban handlar om är i den själens lägsta nivå, den affektiva näringssjälen. 

Via 6-8-relationen ("icke-relation") saknar Mån-Krabban hela det stora perspektiv som Ödesskaparna Jupiter och Saturnus skulle ge. Det förstärker ytterligare Månens lilla värld, om och nära hemmet och de sina. Mån-Krabban kan expanderas och nå upplevelsen att hela världen är mitt folk, men den nivå har Paasikivi avgjort aldrig nått i detta liv. Sådana här horoskop visar i sin konstruktionen att det kommer att behövas minste en handfull återfödelser till Jorden. Man kan spekulera i om detta är själar som tar sig an sin karma bit för bit eftersom hela skulden skulle vara för stor att betala av i ett enda liv. 

En inkonjunkt-aspekt i väst (150° och då mellan planeterna och inte tecknen) innebär att det finns en distinkt icke-kommunikation mellan planeterna och en ibland bestickande motsägelse inom naturen (allt beror på planet och husplacering). Men man kan utsträcka tanken så att den hinduiska 6-8-relationen antyder just något som lämnats utanför beräkningen, något icke-integrerat, ett jobb som ännu väntar på att utföras. 

Vad innebär en 6-8-relation där den ena planeten står i ett av de onda husen? (3e bara halvt ont, men 6e, 8e, 12e olyckliga) Ingen aning, ännu en av astrologins otaliga möjligheter Sideriska inte undersökt eftersom tanken föddes först nu. 

Dessutom krävs känd födelsetid för de fysiska husen. Kanske tecknas en ointegrerad mängd gudar/färdigheter, avsaknaden av vilka i detta liv kommer att visa sig vara av ondo? I så fall är horoskopet till stor hjälp eftersom man kan ägna tid åt att stärka dessa planeter och vad de står för. (Husen ger en sista fingervisning om var den ointegrerade färdigheten får primärt genomslag - 3e skulle t.ex. kunna indikera språkhantering eller grundskola.)


Inga kommentarer: