Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 13 januari 2023

Sällsynta jordarter, karma och nationers målsättningar

 

Mäktig brittisk psykedelia några år
för sent från The Pretty Things.
Men deras amerikanska bolag hade
rätt namn för svensk nutid!

DN anser numera att UFO-artiklar är klickmagneter och sätter på torsdagskvällen betaldörr framför en obetydlig nyhet. Det handlar inte om mer än en ökning UFO-observationer i statistiken. Den nyheten kan vem som helst kan googla upp i amerikanskt original, eller snarare något av de medier som tog upp rapporten:

https://thehill.com/policy/national-security/3810976-number-of-reported-ufo-incidents-increasing-government-says/

En annan källa noterar att inga kollisioner ännu ägt rum mellan amerikansk flyg och UFO:s. Inte så förvånande eftersom dessa väsen är ojämförbart mer avancerade än människans tröga farkoster. 

Nyheten dyker upp i amerikanska medier tidigare på torsdagen, TheHill.com publicerar sitt refererat på eftermiddagen (14:47). 

Det innebär en liten synkronicitet eftersom Sideriskas inlägg om "UFO-folket" (12/1 08:16) hade legat i kö för automatisk publicering i flera dagar och bara fick en liten justering i huvuddelen om artisten David Byrne vid åttatiden på morgonen.

Senantik teori om dessa synkronistiska (avlett från "synkrona") incidenter: det är Världssjälen som sätter agendan. De styrande på Jorden påverkas härav men vem som helst som "kuggar i" Världssjälen är en potentiell makthavare med förmågan att höra Universums vilja. Platon förklarade i sin enda "bestseller" Staten att en "kommunistisk" grupp (utan privata intressen eller personligt ägande) - ett råd av visa människor - borde leda samhället och instruera politiker som saknar förståndet hos filosoferna (en människa hade heller inte i Platons Grekland tiden att fördjupa sig i allt). 

Politikerna i sin tur ansvarar för de enkla delarna av det mänskliga samhället, "marknaden" och liknande arrangemang eller sub-system. Men det är filosoferna som ser till att samhället inte hamnar på glid i förhållande till Dharma eller den universella lagen (och Platon förefaller faktiskt antyda att den högsta kasten, präster eller filosofer, använder stjärnbilderna för att förstå Tidens diktat). Hade inte Sverige kastat filosofi och religion på sophögen hade aldrig profitörer tagit över skola och läkarvård och förpassat Sverige till ett av helvetena på Jorden.

Tro inte att det här landet kommer att hinna kapitalisera på ett större fynd av sällsamma jordartsmetaller i Norrland. Inte heller kommer politikerna hinna förvandla hela Sverige till en slavverkstad av batteritillverkare: UFO-intelligenserna kommer snart att intervenera och kanske t.o.m. ta kontroll över den här planeten. Mänskligheten sköter sig så kriminellt illa mot varandra och inom ramen för det kapitalistiska tankesystemet urartar de allt mer.

Det är därför det är hoppfullt att se Kinas nationalhoroskop visar att Venus-i-Vågen är den vision det landet har i frågan om maktutövning. Kina är inte där än, men de har tiden för sig, till skillnad från Västvärlden och i synnerhet USA som döljer sig bakom i princip allt som händer i Sverige numera.

Att LKAB känt till fyndet i två år men inte går ut med nyheten förrän i går (viktig dag, tydligen), sammanhänger förstås med det krig som USA redan utkämpar mot Ryssland och snart också Kina, fast illa dolt bakom proxyn Ukraina. Folk i Ukraina dör eftersom USA inte förstår att en ny tidsålder och ny mänsklighet står inför dörren. Och INGEN kan styra om Dharma. Det enda som händer är att man själv förgås. 

Det är synd om den amerikanska befolkningen som totalt kidnappats av en ond minoritet, precis som här i Sverige. Blicka tillbaka och minns prat om nya löftet batterihangaren "NorthVolt" som den här bloggen häcklat. Här kommer så, åtskilligt fördröjt, nyheten om gruvfyndet. Man kan fråga sig om det bara är två år sedan fyndigheten upptäcktes. Northvolt historia (under detta namn) sträcker sig tillbaka till 2017 medan beslutet att bygga ny batterifabrik definitivt togs efter fyndigheten upptäckts...

Nyheten är väl tajmad till det världspolitiska läget. DN var, så vitt jag sett, först ut med nyheten om det stora fyndet av sällsynta jordarter som ska "befria oss från diktatorn Kina" (sagt i en uppföljningsartikel). Svenska medier skämmer dagligen ut sig i sina försök att skriva folk på näsan om vad de ska tycka om världsläget genom att sticka in (ned-)värderande ord överallt i sina texter.

*****

 

Mineralfyndets tillkännages i yttre kretsen,
Sverigehoroskopet (Våg-personlighet) i inre

Jag testade DN:s publiceringstid, säkert inte många minuter efter att den inkompetenta men för dagen upprymda närighetsministern Ebba Busch meddelande om gruvfyndet.

Här är synkronicitet nummer 2, om man så vill. Men notera först hur nationens personlighet (och existens) är i upplösningstillstånd eftersom den äregiriga demonen Rahu har sin motbild i Ketu (långsamt) som här passerar genom första huset.

Rahu infiltrerade Ukraina från dess födelse. Detta ger en aning om att Sverige sedan en tid anfäktas av samma orealistiska och självförhävda hybris-bild på nationens instinktiva månsida. Men Vågen - nationens uppvisade utsida drabbas tvärtom av Ketu som halshuggning - Sveriges förlorade vågmästarroll i och med NATO-anslutningen.

(Bloggen har tidigare kopplat transiterande Rahu till inte minst det häpnadsväckande mediedrevet för att förvirra befolkningen och ge dem en förenklad bild av vem som är bov och offer, främst genom att i görligaste mån hålla USA utanför sitt "narrativ" eller välja hjälterollen åt deras vapengåvor så att ukrainarna kan döda sig själva för bevarat amerikanskt inflytande över Ukrainas naturtillgångar.)

Mars var förr en bekant symbol på många byggnader där järnhandlare huserade och inkluderar förstås gruvdrift bland andra martiala sysslor som mer liknar krigstillstånd än något annat. Männen från Mars, kvinnorna från Venus... 

Det visar sig att tillkännagivandet om metallfyndet "synkroniseras" med Sverigehoroskopet på just punkten Mars. Den transiterande varianten är inte långt från nationalsjälens natala Mars och "förklarar" delvis varför det är så kaotiskt i landet, så krigshetsigt på det statstrogna tidningsredaktionerna och en så hopplös sammansättning i regeringen Kristersson av ett otal viktiga ministrar som alla har den ofruktbara Eld/Jord-konflikten i sina horoskop, tecknade på lite olika sätt. 

Mars i transit genom Sverigehoroskopets 8e hus för "ond karma" - onda gärningar i det förflutna i frågor om manlighet och krig - har varit aktiv en tid nu, men medierna skriver inte om Sveriges historiska skuld utan väljer naturligtvis Ryssens  martiala förehavanden. Man ser noga till att inte analysera USA:s tillvägagångssätt i sin strävan att förbli hela världens diktator, så väl maskerad bakom Top Gun-artad populärkultur vari landet presenteras som garant för "frihet" (från socialism!) och allas välgörare.

Svenskarna var ett otippat lätt byte, vilket har med utvandrarna och släktband att göra, snarare än någon form av begåvning hos denna nu annekterade satellitstat som ska husera amerikanska kärnvapen. Jag säger bara: fejksossen Bruce Springsteen och svenska socialdemokrater av den generation som släppte in nyliberalismen att förtära Sverige.

Regeringen Kristersson tycks av ett antal stickprov ha ovanligt många politiker med påfallande Eld/Jord-konflikt i sina kartor. "Syndromet" är också en perfekt illustration av hårt arbete som gruvbrytning - enormt mycket processande krävs för att få loss dessa ädla metaller i nämnvärd omfattning. 

Det krävdes nästan att LKAB meddelar att fyndigheten verkar rätt stor. "Störst i Europa" säger medierna vilket inget betyder - samma medier berättar ju att Europa i övrigt saknar fyndigheter! 

Slutsatsen? Allt som skrivs i frågan är från första början politisk propaganda, med adressat Sveriges och Västvärldens allt flera fiender. I dagsläget, med Tredje världskriget ännu inte akut, är det Kina och Ryssland svenska medier har fått i uppgift att tipsa.

För fattigpensionären bakom denna blogg spelar det ingen roll att medierna stänger in allt "viktigt" bakom betaldörrar. När man hittat nyckel till ett lands beteende - t.ex. via astrologi förstår man att det är samma logik över hela linjen. Väst har gjort sitt och kommer att ställa till oerhört dumma saknar de till sist förpassas till historieboken.

Om LKAB och regeringens tillkännagivande och Sverigehoroskopet kan man också fråga sig. Är gruvdriften som bidragit till vissas välstånd i Sverige så lång tid en del av landets förbannelse eller långtida onda karma? Nyheten meddelas dock i ett av Sverigehorskopets värsta sektorer, det dödliga 8e huset. Mars som järn och järn som svensk krigsindustri (kallad "försvarsindustri") är en fullt naturlig och berättigad associationskedja givet det mörka 8e huset.

Landet har en omedveten underström av våld och död så djup att vi inte ens märker den. Visst finns det fredsrörelser även i detta land. Till alla länder föds själar som både underpresterar och sådana som står högt över landets "snittmognad". Hans Blix som ifrågasatte skälet till att stjäla och krossa Iran och nu senaste NATO-anslutningen är sådan människa och själ på en högre mognadsnivå än den svenska. 

Hans horoskop, eller rättare dygnets karta granskades först nyligen, men visade en av många sätt varpå astrologin skiljer folk och fä! Likt Sverige har han ett övermått av LUFT, han är primärt en tänkande varelse (och kandidat till kategorin "Människa"), lika Sverigehoroskopet, men till skillnad från sitt fädernesland är det REN LUFT, GOD LUFT. 

Svenskars kollektiva Mars och Elitens egenskaper (enligt nationalkartan) målar upp motsatt bild: en nation på väg nedåt i den process (tid) som alla ting sammansatta av elementen (i deras lägre bemärkelse) är underkastade. Buddha: "Alla sammansatta ting går mot sin upplösning." Sverige dog 2022 i den andliga världen som en följd av regeringen Anderssons brist på argument mot den amerikanska sälj-pitchen. Betet svaldes direkt. 

Materialister, särskilt dem fixerade vid VATTEN OCH JORD kommer inte att märka något på flera år än. För dem är det konkreta all verklighet som efterfrågas. Men i yrken där man arbetar med tankegods - journalistiken t.ex. - har redan med nya lagen om utlandsspioneri fått se hur onda ingrepp i tankens värld - LUFT - försämrar arbetsvillkoren och omöjliggör journalistikens enda existensberättigande: att OPARTISKT kunna granska allt.

Synkronicitet 3. Medan detta skrivs på fredagen sägs det i P1 morgonradion att någon skotsk grupp forskare intresserat sig för frågan VEM i världen som ska ta första kontakten om UFO-folket önskar ta kontakt med oss (vilket avancerande och definitivt icke-mänskliga mönster på sädesfälten och piloters observationer i luften tyder på). Vad skottarna egentligen frågar: ska verkligen USA få representera mänskligheten vid en "first contact". Allt tyder ju på att UFO:s söker varna amerikansk militär till tänderna rustade med kärnvapen.

Tänk om inte Sverige gjort sig till mänsklighetens fiende genom NATO-anslutningen! Då hade landet kanske kunna aspirera - som förr - på en diplomatisk roll i världen, men nu som mänsklighetens ambassadörer vid första kontakten med överlägsna intelligenser. 

(Det går förvisso att problematisera Sveriges roll som världssamvete, men jag avstår. Inläggen på Sideriska tenderar att knyta ihop favoritämnena och bli väl långa, som "helgens långläsning". Jag vet inte om SvD har den kategorin kvar, i dessa ADHD- och ADD-tider när smartfånen i bränt hål i användarnas hjärnor. Bloggaren har aldrig ägt en mobil eller smartfån och representerar om inte den forna IQ-nivån så åtminstone den förmåga att hålla ut till slutet även i texter mer än tre meningar långa. Kolla ditt horoskops Saturnus för att se om den är svag - då kan den skadas ytterligare av smartphone-användning och tidens hets.)

Som Sverige som världens ambassadör när UFO-folket ger sig till känna (för dem som inte förstås att det redan hänt), föddes det ju ändå med Solen i Vattenbäraren, symbol för den Verkliga Människan, den kosmiska människan. De omen Sverigehoroskopet innehåller, tyder visserligen på att den universella Människan i detta land reducerats till en självisk elit, djupt korrupt och självtjänande och vilken folkmassan inte är bättre än de söker apa efter. 

Vad gäller personhoroskop är dock den stående påminnelsen att kartan inte styr individen. En människa som någotsånär separerat sitt medvetande från sinnenas och begärens förslavande inverkan, har fri vilja att svara ja eller nej på Ödets maningar. Hur ett korrekt resonemang går för en hel nation, det saknar den här bloggaren insikter i.

Är ett land bara summan (aggregatet) av alla dess medborgare och en fiktion (som vissa med sina intressen söker göra verkligare än det är)? Eller har varje stat eller nation en andlig kärna (även officiellt sekulära, dvs ateistiska stater), så som man trodde i antiken där varje stadsstat i t.ex. Babylon troddes stå under beskydd av en eller annan gud (i sin tur associerad med en planet)?

I Dold Daimon del 2, ett snart årsgammalt inlägg, valdes det välkända Sverigehoroskopet för frågan vilken personlig daimon ett land kunde tänkas ha. Svaret var inte helt upplyftande, men å andra sidan logiskt. En nation som dumpar religion och filosofi rasar långt ner i Tillvarons Väldiga Kedja och tilldelas bara en låg demon som vägledare!

https://en.wikipedia.org/wiki/Great_chain_of_being

Wiki-artikeln är kort och koncis och det är roande att Sveriges enda bidrag frågan om tillvarons beskaffenhet, Linneaus eller Linné inte bidrog den stora bilden utan stannade vid människan (ingen plats för UFOs eller änglar i den svenska intellektualismen):

"I norra Europas renässans flyttade det vetenskapliga fokus till biologi och det var Kedjans lägre del, under Människan, som avhandlas i Linnés verk om naturens system (från 1737), vari han delade världens FYSISKA komponenter i de tre bekanta rikena djur, plant och mineral."

För mer om PHYSIS, se ännu en summering i fredagens första text (med politisk udd men mycket mer).

Ett sista ord om fyndet av mineraler: I Sverigehoroskopet står Venus för "måttlig rikedom", en viktig planet som härskare för hela landets Vågascendent (det gör "stor rikedom" i Elitens 5e hus rätt logisk, dvs. med verkligheten väl motsvarande). Venus i 4e huset visar att svenska Hushåll är "måttligt rika", vi är (fr.o.m. Regeringsformen 1974) inte längre Fattigsverige. Socialdemokratin höjde de fattigas standard och hade såtillvida gjort sitt i historien. 

Men ser man 4e huset som nationens "privata" eller inre känsloliv är det uppenbart hur Venus-i-Stenbocken tyder på att resurser eller död materia är vad det här landet lever för. Ännu en svag fingervisning till en låsning som kommer sig av landets enormt fattiga förflutna och löst kopplat till det nationella sinnets (Månen) eländiga fundament: en ond placering för Mars i 8e, ett kvarvarande trauma eller psykiskt blödande sår. Båda dessa sammanlänkade principer, man och kvinna, Mars och Venus, delar materialismen i Jord-elementet.

Att ett antal kilo sällsynt jordmineral nu planeras att utvinnas lär inte påverka livet för svenska män och kvinnor. Nyheten kommer en dag när den lättviktiga Venus i transit passerar sin natala position. Det är ingen tät konjunktion men äldre astrologi som hela zodiaktecknet som spelplats så den här dubbla fingervisningen av både Mars och Venus tillfälligt i sina medfödda positioner tyder på förhoppningar om Venus som "måttlig rikedom". Varför fyndet inte kommer infria förhoppningarna har att göra med den "epok" eller ödescykel Sverige just nu genomgår. 

Stor Rikedom eller Jupiter (vilket förstås är vad regeringen hoppas på med fyndet), är "ond sådd" i Sverigehoroskopet. Detta land var aldrig menat att expandera eller delta i imperialistiskt tillväxtdille (som nu USA dragit in det i). Sverige genomlider just nu den spruckna välståndsbubblans Jupiter-cykel (2020-36) och "måttlig rikedom" saknar kraft att annat än på marginalen ändra den övergripande bilden. Venus är i princip ingenting jämfört med den gigantiska ödesskaparen Jupiter (talar förstås inte om astronomiska himlakroppar och omfång). De är helt enkelt inte i samma liga, astrologiskt talat. Och till detta Venus disponent Saturnus och dess ohyggligt svaga kontroll över saker i Sverigekartan. Denna svaga Saturnus förklarar varför ett behov av feminism uppstått och denna feminism själv ärvt samma sjuklighet som den svenska storbonden, fogden eller patriarken...

Vad som kommer att sätta käppar i hjulen gitter jag inte ödsla tid på. Jag har ju redan noterat hur den andliga varelsen "Sverige" försvunnit från "himmelen" - ett syndafall liknande det när ängeln Lucifer stötte ut sig själv och föll till Jorden.


Inga kommentarer: