Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 27 januari 2023

Sveriges historiska missbruk av Turkiets gästfrihet födde dagens situation?

 

Den tunga sanningens Saturnus rör sig sedan 18 februari i Sveriges soltecken Vattenbäraren och kommer så att göra till den 29 mars 2025. Det kommer att bli många tillfällen för Realvärdets planet att sägs till Sverige: "här är ditt liv, är du nöjd med vad du blivit?"

Karl XII flydde hellre än illa fäkta Ryssen och överutnyttjade sedan turkarnas gästfrihet (och drevs ur landet). Ett skamligt stycke svensk historia och kanske en karmisk bakgrund till att Sverige nu möter en fiende i Erdogan och Turkiet. Till denna hybrisdrabbade svenska idiotkungs horoskopdata har jag tillfogat en minneskommentar, tagen från någon historiesajt:

13 januari 1713 red han demonstrativt genom det tatariska lägret i sällskap av endast några få följeslagare. Sedan trappades den psykologiska krigföringen upp för varje dag.

Inget nytt under solen!

Vad de svenska "experterna" säger om att Erdogan håller Sverige och NATO-ansökan gisslan i sina egna politiska syften är inte nödvändigtvis den enda eller ens det viktigaste skälet. Gissningsvis är det samma själar som nu är återfödda i nyckelpositioner och fortsätter gnabbet där det senast slutade!

Vem var Erdogan i början av 1700-talet? Vilken nutida svensk toppolitiker är en reinkarnation av antingen Karl XII eller folk i hans nära omgivning? Det är en värdig uppgift för historiska specialister om de dessutom känner själavandringens hemlighet!

*****

Den här bloggaren bryr sig egentligen inte, men kan rapportera en märklig känsla av sympati med Turkiet, ett land han aldrig reflekterat över förrän under det sista året. "Turkarnas välde" - gärna som något muslimskt och därför negativt - har förstås omedvetet krupit in bara genom att han föddes svensk, men föga nationalistisk av naturen har det ämnet aldrig fått fäste. 

Något rörde sig dock i ett par förbluffande realistiska drömmar i början av 2000-talet som utspelade sig i det medeltida Marocko och som tydde på ett tidigare liv som handelsman där. Allra märkligast var kanske hur drömmaren erfar NÅGON ANNANS SJÄLVRANNSAKAN över att bara ägna sig åt affärer trots att "vårt folk har så kända filosofer" - drömjaget är en arab som vet om att han utelämnat "sitt folks" framgångar inom filosofi, vilka han dock är medveten om. Detta gör att jag placera det drömda livet runt 1000-1100.

Detta var många år innan upptäckten av den österländska zodiaken och det fördjupade historiska intresset för astrologi. Nu visar sig bloggarens ATMA KARAKA - handelsmannen Merkurius - kunna vara en indikation som drar god karmisk energi från livet som handelsfurste i den då unga staden Fez! Ingen slump kanske, ett bloggaren föddes till en familj där fadern just börjat arbeta sig upp i krämarklassen, vid sonens födelse ännu ett enkelt butiksbiträde men kom att sluta som försäljningschef för bl.a. ett stort tyskt varumärke). 

Merkurius som "räknenissen" har ofta fått vassa armbågar här på bloggen men det är inte så allvarligt menat. Ordet är ju roligt och räknenissens problem är inte så mycket att han/hon förbryter sig mot något utan utesluter viktiga aspekter eftersom siffertrixandet passar fega människor så bra, människor utan kraft i själen och som därför rustar till "data", "fakta" och liknande, vilket de tar som intäkt för vad de nu egentligen vill säga eller genomföra.

Den säkra tidangivelsen för Turkiets (åter-) födelse som republik förklarar perfekt för en anhängare till astrologin. Bloggaren och Turkiet har närmast identiska horoskop och "känner igen sig" i den andra. Och vem är inte självbelåten, förutom Syndaren, som har all anledning att hata sig själv och sitt liv.

  • Intellektuella Tvillingarna stigande i öster som ascendenttecken
  • Månen i Luft invid ascendenten, en "filosofisk sinnelagstyp" enligt hinduisk astrologi
  • Ascendenthärskaren Merkurius (tillika Månens fundament) också i Luft, i Vågen i 5e huset.
  • Soltecknet är Vågen, också 5e huset (dharmiskt, med anknytning till Universums väg och vilja såsom individen uppfattar den - 9e huset är ett dharma-hus med större omfång). 
  • Båda horoskopen har Jupiter i Skorpionen i 6e huset för fienden.

Men Turkiet är bloggaren överlägsen i flera avseenden. Landet har kombinationen av den kloke åldermannen Saturnus i sitt mest förfinade läge i Vågen och har alltså Venus, härskare i samma tecken, med sig. Detta är ett seriöst och normgivande land!

Saturnus och Venus anses planetära vänner eftersom Åldermannen är upphöjd i Venus tecken. Kvinnan ärar sin far och farfar. En rebell skulle kanske hävda att Venus som "Kvinnan" inte kan annat än foga sig efter Saturnus som "Patriarken".

Denna ordning skriver det feministiska Sverige inte längre på eftersom vår nationalkarta har Venus i Stenbocken ÄGD av en helt defekt Patriark, en rent demonanfäktad sådan. Denna brist påverkar förstås även feminismen negativt leder till dess urspårning. Sveriges extremism har nu försatt landet i knipa inför 1,5 miljard muslimer som frågar sig vad slags Saturnus eller moralisk ryggrad detta land egentlige har! 

Sveriges materialism och ideologiska hat mot allt annat än sin egen sekularism, förklaras väl av den demonanfäktade och svaga Saturnus. Annat är det med Turkiets horoskop, som lika tydligt lyder under det systembyggande Luft-elementet men måste ges en mycket bättre tolkning!

De två nationerna följer således helt motstridiga ideologiska överbyggnader. Turkiet har sin moralistiska islam och Sverige har ... ingenting, men slåss som en hysterika för rätten att förlöjliga eller håna alla andra! (Svenskarna kallar det "yttrandefrihet".)


T.o.m. Turkiets Mars-i-Jungfrun, egentligen inte någon tillgång alls för den utblick Tvillingarna i öster representerar, får här stöd från det mäktiga 5e huset. För detta är ingen liten skitnation som de märkligt vanartiga svenska medierna framställer dagens debacle. 

Se ascendenthärskaren Merkurius i EXAKT konjunktion med åldermannen Saturnus i den goda karmans 5e hus. (Ett land med stor godhet i sitt historiska förflutna). Denna mäktiga indikation kommer nu till krigaren Mars stöd (illustrerat med en liten blå fläck i det jordbruna). 

I den mån ett land har en själ (som begreppet "nationalsjäl" indikerar), så är det Venus som i positivt härskarläge kniper ATMA KARAKA-rollen i Vågens 26e grad och beskriver en godhet som tyvärr Sverige inte längre har intellektuell kapacitet att förstå.

Lika förbluffande är det att se med distanserad blick på Erdogans horoskop i relation sill sin nya fiende Sverige. (Erdogans födelseklockslag ges på astro.com men datat är tveksamt och jag ignorerar här den påstådda Skyttascendenten.)


Erdogan är lustigt nog född i Vattenbäraren, precis som Sverige, och någon politisk kommentator sade att hans stil var att härska genom nej-sägande. Det stämmer väl med Solen i Vattenbäraren och Månen i Skorpionen - jag har mött andra med liknande gruffighet och ibland en känsla att de spelar avvikare bara för att markera individualitet.

Solen i Vattenbäraren är ett kollektivt tecken och dess "befolkning" är så avancerade själar att de både är medvetna om sin individualitet men så rika att de kan fungera som celler i en större samhällskropp, en ideologi eller annan aggregation av något slag. Det är sinnelaget/Månen i Skorpionen som tvärar och i den meningen är Erdogan inte en optimal politiker, vilket Sverige fått känna på.

Men bortsett från den avog och lite butter grundton där Mars med Månen t.o.m. ger ett sinistert karaktärsdrag (och som måhända antingen skrämmer till underkastelse eller lockar fram svenska ikonoklaster), är det talande att Sverigekartan ännu en gång ger full utdelning: för Erdogans Saturnus mitt på Sveriges Vågascendent upplevs förstås av Sverige som ren obstruktion. Saturnus är ju känd för att sinka och kasta in käppar i hjulets ekrar. De fyra grader som skiljer från en exakt konjunktion är inte mycket att orda om, det är alltjämt en mycket stark konjunktion.

Men borde inte Sverige gilla Erdogan, vi har ju Vågascendent som i princip för välkomna Saturnus som den bästa av vänner på himlen? 

Nej, allt går tillbaka på att Sverige föds med en defekt Saturnus och kan därför inte förstå vad en korrekt Saturnus är för något. Sverige saknar hyfs och gammaldags moral och allsköns sjukligheter anses alla "lika goda" i ett land som förlorat sin väg (och existensberättigande). Erdogan triggar helt enkelt Sverige inneboende men väl dolda fascist, ett arv från vårt historiska förflutna som lever kvar som en omedvetet fördömande stil så fort det inte går svenskens väg. Vi är en patetisk grin-olle på världsarenan.

Om någon tycker att det börjar bli besvärande många internationella horoskop som väger mot Sveriges position, går allt tillbaka på det här landets besynnerliga för att inte säga vanartiga tolkning av det mesta. I en tid när världen behöver bli EN, bli global på ett annat sätt än räknenissar och marknadens intressenter, så sysslar Sverige (likt Putin) med nattstånden nationalism och själviskhet. (Sverigehoroskopets 5e individualistiska hus sjuder av "verksam ondska"!)


Bloggaren får snart börja underteckna med två av sina alter egon,

Albrekt IV, hertig av Bayern
och den några hundra år tidigare
handelsherren i Fez

(I en av drömmarna från 2003 om den senare hörs namnet al-Rahji, men varken uttal eller stavning är säker. Fatta hur uppgifter färdas från Översjälen (som administrerar alla jordeliv) och sedan ska tas emot av sinnet/psyket och förs över till säsongsblomstret, den sovande fysiska kroppens eget system/hjärnan!)


PS. En kort kommentar till kartan för Karl XII har utgått, tack vare en uppmärksam läsarkommentar. Datumet var korrekt men inga astrologiprogram (mig veterligen) konverterar ett så virrigt land som Sveriges hattande med sin kalenderräkning.

Jag använde för kungens födelse den alltjämt gällande julianska kalendern, och glömde manuellt skjuta in 11 icke-existerande "skottdagar" (1700-talet) vilket ger 29 juni enligt den gregorianska "nya" stilen. (T.o.m. astro.com visar ett horoskop två dagar fel, samma konverteringsfel som på svenska Wikipedia.)


8 kommentarer:

Susanne sa...

Frågan är om dagens Turiket "föddes" den 29/10 1923... Det var den dagen då Kemal Atatürk utropade republiken, och blev dess president. Och han sekulariserade landet, avskaffade det islamiska sultanatet och vände sig mot västerlandet. Men senare har tre militärkupper utförts, läser jag på Wikipedia, den senaste 12/9 1980. Vad beträffar Erodogan så är han ju som bekant inte alls sekulär, och hans parti Välfärdspartiet blev t o m förklarat grundlagsvidrigt och hot mot landets sekulära ordning, och Erdogan satt t o m i fängelse ett halvår pga detta, och grundade sen Rättvise- o utvecklingspartiet som nu styr.
Landet har alltså förändrats en hel del sen 1923, och kartan för Turkiet här ovan är alltså den för ett sekulariserat land... om det är bra eller dåligt har jag ingen åsikt om, jag bara konstaterar fakta.

Vad beträffar Karl XII så har astro.com födelsetid för honom, och ascendenten blir siderisk kräfta.

Seaward sa...

Astros data är en riktig huvudvärk här - jag kände inte till den kartan men antog att svenska Wikipedia höll koll. Wiki förefaller ange 17 juni redan är konverterat till gregorianska kalendern (en länk på datumet), vilket är oerhört viktigt eftersom Sverige var en eftersläntrare:. I kungens födelseattest ska alltså ha stått ett datum 11 dagar före det Wikipedia anger (och inte 10 dagars skillnad som astro anger)

SWEDEN: Gregorian calendar introduced only 17 Feb 1753. jfr https://sv.wikipedia.org/wiki/Gamla_stilen_och_nya_stilen

De engelskspråkiga uppgifter astro.com använder överensstämmmer inte, jag blir osäker här och ska titta mer på saken vid tillfälle..

Om Turkiets många förändringar 1923 - här ett datum jag tog från astro.com - ska anses överspelade, så är det överkurs för historiker och astrologer. Den nivån håller nu inte jag, men för ett lands förändringar över tid finns alltid de hinduiska dasha-cyklerna som kan visa hur landet verkar bete sig på ett nytt sätt, beroende på vilken planet i horoskopet som tar befälet.

Storbritanniens karta från början på 1800-talet - som britterna envetet har kvar som sin - representerar ju knappast längre en tid före industrialismen.och ändå håller de fast vid den. Samma sak jan ju sägas om USA:s gamla karta. Jag har en känsla av att mycket gamla horoskop alltjämt har stor betydelse.

Frågan är hur man ska bedöma militärkupper. Följdes de av nya grundlagar? Turkiets republikanska karta ser förvisso "rörlig" ut i 10e makthuset och Mars (militär) opponerar 10e "inifrån" 4e för inrikes angelägenheter. Så intern destabilisering ser ut som en möjlighet, särskilt som militären äger 6e huset. 4e och 6e förbinds och kan indikera "inrikes fiender" - är det inte precis det Erdogan är på Sverige om, att vi "skyddar terrorister"? För mig verkar republik-horoskopet "fungera" ännu 2023, men det är förstås innan uttömmande analys av horoskopet…

Det mest intressanta är att man kan skönja varför Sverige och Turkiet/Erdogan inte drar jämt – vare sig det nu började med Karl XII eller inte… Kanske Erdogan och Ann Linde är återfödingar från ”kalabaliken”...

Seaward sa...

PS. Republiken Turkiet gör 9e religionshuset intressant. Sant att södra månnoden ser ut att kapa landets traditionalististiska islam, men se hur fantastiskt Draksvansen är understödd av den fenomenala Saturnus-upphöjd-i-Vågen tillsammans med ascendenthärskaren Merkurius. Här är det inte fråga om någon halshuggning av islam utan en Saturnus-historisk bas som gör landet starkt och varaktigt, troget sina långa historiska linjer. Militärkupper lär inte rubba det fundamentet och Erdogan tydliggör att landet är islamiskt.

Denna horoskopdetalj till skillnad från Sverges flimsiga Saturnus som inte bara tvingas utstå Draksvansen i 9e utan också har ett fundament som är svårt skadat av landets fåmansvälde: Solen/Storfinansens Jupiter - en ny "adel" som 1974 var så stark att det blir det definierande draget och som styr hur Vågen måste tolkas som en Krämare i detta fall. "Handel" är den enda religion svenskarna har numera. Inte konstigt att vi inte kan hantera globala situationer som står på ett enda ben.

Seaward sa...

PS2. Jag har fel karta för Karl XII och astro.com har rätt. Svenska Wikipedia anger på ett ställe att 17e inte är konverterat (gamla räkningen) men innehåller likväl ett fatalt misstag vid konverteringen till nya stilen.

"Ken Ward's Astrology Pages" från vilken jag sparade tydliga instruktioner innen den här bloggen ens var påtänkt finns en lathund som exakt visar den inte självklara additionen av dagar. Wikipedia har samma uppgifter: 11 dagar ska stickas in och därmed skulle jag ha använt 29 juni som gregorisk födelsedag.

Här är Ken Wards viktiga nyckel:
Nearly 200 years later, Great Britain adopted this calendar too. Wednesday 2 September 1752 was followed by Thursday 14 September 1752, which lead to riots by people who claimed they had lost 11 days of their lives.

11 hela spökdagar ska in efter den 17e och detta ger 29 för Karl XII och definitivt inte 27/6 som astro.coms karta visar.
Alla hade fel - om Ken Wards noggranna förklaring stämmer. Men tack för påpekandet, ska vid tillfälle skriva ett nytt inlägg om Karl XIIs horoskop. För tillfället åker tillägget i soporna!

Susanne sa...

Apropå Karl XII - om han levt idag är jag säker på att han fått diagnosen Aspegers... när man läser om hur han var verkar det stämma helt, tycker jag.

Susanne sa...

Angående länders "födelsetid": Vad beträffar USA så har de den äldsta ännu gällande författningen i världen.
Storbritannien har ingen samlad skriven konstitution, men i detta konservativt lagda land har nog inte över- och underhuset osv ändrats sen 1801 (jag vet inte vad som hände då).

Seaward sa...

Lustig att du säger detta om Karl XII för till och med via en gammal oljemålning ser jag den mest spralliga man jag känt titta mot mig.

Tidigare musiker bakom en rätt känd svensk sångare och avverkat ett antal fruar. Kallar sig själv aspberger-anfäktad (och jag tror lätt autistisk också för han är påläst i mängder av ämnen, verkar ägna orimligt mycket tid framför bildskärmen).

Och precis som Karl XII Sol-Tvilling med Mån-Vädur och Krabban i öster (fast utan kungens alla planeter).

Man skulle kunna anföra Eld/Luft-kombinationen också och jämföra med de ofta lugnar och tryggare Jord/Vatten-varelserna (undantaget Jomshof i just publicerad text)

Susanne sa...

Där ser man! :-)
Asperger ÄR just en lätt autistisk störning...
Med tanke på Kalle dussins enstöriga, osociala sätt, och hans allt uppslukande intresse (krig) och stundom säregna uppträdande (t ex i Bender) tycker jag det är mycket som stämmer in...