Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 17 januari 2023

USA:s problematiska förhållande till Saturnus i Vattenbäraren

 


Dagens Saturnusingress i Vattenbäraren (enligt hinduiska statens räknesätt) inträdde i Sverige runt 14:00 men i USA redan 7:34 på morgonen. (Förbehåll mot denna precision i ett antikt system gavs sist i föregående inlägg.)

Saturnus passage genom sitt positiva hemmatecken ser ut att bli en betungande historia för USA av flera anledningar. Landet har sin Måne för inrikes angelägenheter i Vattenbäraren och passande nog i 4e huset för det privata eller inrikes. (Tänk: "Homeland Security" en följd av USA:s nervsammanbrott efter 9/11-dådet.)

Den i prognossammanhang så obetydliga Månen (annat än som "trigger" för tyngre indikationer) drabbas i år av Saturnus fördömande eller kontrollerande 270-gradersvinkel, trekvartsvarvet som enbart den hinduiska astrologin funnit ut. 

Västastrologin, som låter planeter aspekter både framåt och bakåt i zodiaken, har förstås sin sinistra/onda 90-gradare där Saturnus "långsint" kastar in sin världsliga problematik i ett tecken den flera år tidigare passerat. Hinduiska planeter har ingen vridbar nacke utan kan bara blicka framåt i zodiaken. 

Men som planeten för gammal karma (både ond och god) är den indiska synen på Saturnus framåtriktade aspekter nästan mer logisk. I de "specialvinklar" 60° och 270° samt den vanliga 180°-oppositionen pekar Saturnus framåt mot förutbestämda tider där karma kommer att regleras!

Att årets Saturnus-ingress i Vattenbäraren kastar sin 270-graderasvinkel mot en transiterande Måne för tillfället i Vågen är himlavalvets interna symbolik och möjligen bara av intresse för de nationer som själva har budskap som involverar planeterna och tecknen. Och det gäller i högsta grad USA:s "inrikespolitiska" Måne (säkerheten på hemmaplan). Något kommer att hända i USA:s inre under den tid Saturnus passerar Vattenbäraren. Man kan säga att en skugga av ingressens 270-gradersaspekt till Månen dröjer kvar och påverkar USA:s inre liv.

Och det ser inte bra ut, för nationens inre (Månen) lider redan av den LUFT/VATTEN-dissociation som transiten visar (tydligt färgad i dubbelkartans yttre krets). 

Den här nationen, Den Store Satan för dem som ser vad den faktiskt sysslar med världspolitiskt, men en åtråvärd plats för dem som bara konsumerar dess pr och produkter (till vilka hör "amerikansk frihet", egentligen en täckmantel för de sluga trick som givit upphov till dess öknamn).

Saturnus är förstås nationens inrikes fundament och i lantbrukarens Jungfrun och i 11e idealhuset syns tydligt nybyggarnas ideal om "sin egen lyckas smed", den bärande delen i den (tyvärr) genomfalska "amerikanska drömmen" - folk strömmar in i landet bara för att fastna i den ansiktslösa massan (Månen/folket) och dess låsning till armod, långt från framgångsdrömmen. 

Varför Månen eller folket som utgör "nationens själ" inte fungerar väl, har två astrologiska förklaringar:

Skorpionascendenten, den mörka dödens tecken, är ett negativt Vattentecken som påminner om att européer som kämpade för sina liv och emigrerade till Nya världen då gamla Europa urartat svårt (ideologiskt, och för utvandrande svenskar t.o.m. naturens missväxt och svält).

Hinduisk astrologi klassificerar för varje enskild ascendent-personlighet till tillfälliga ägaren till 11e idealhuset som en "verksamt ond" planet. Detta gäller därför USA:s intellekt (Merkurius) och också Saturnus som odlar denna extremindividualistiska farmar-Jungfru som inte känner solidaritet med något annat än sin åker och kneget att förverkliga EGEN PROFIL UTIFRÅN EGEN MARK. 

Man kan spekulera över varför flit och företagsamhet lönar sig illa för den som föds till världen med Skorpionen stigande i öster. Kanske USA i rollen som den Store Satan visar varför bindningen till den egna jordlotten är en källa till ont: Skorpionen drivs av dödsskräck och dess härskare Mars är krigisk. USA är som Stor Satan sitt öde troget: landet måste utanför landets egna gränsar och kriga sig till mer makt och inflytande. USA flyr sina fattiga förfäders dödsskräck - den som fick dem att överge Gamla världen till att börja med. USA-horoskopet är ett talande tecken på att det inte går att fly sitt öde, det följer med vart man än går.

USA:s folk kommer att påminnas om detta under Saturnus långsamma passage genom Vattenbäraren i 4e privata huset. Och landets styrande detsamma men nu i termer av inrikespolitiska problem.

Men USA-horoskopet har även ett andra snedskär när det kommer till nationens Måne, psyke eller sinnelag och det är den märkliga "icke-kontakten" mellan nationalpsyket och dess härskartecken Krabban via Månens 150-gradersvinkel. Det här är inte en aspekt av typen "planeters relativa förhållande" (som på sistone fångat bloggarens intresse), men principen är densamma som om två planeter halkat in i detta dissociativa förhållande och inte alls samverkar väl.

Men indisk astrologi symboliserar t.o.m. lärans konkrets regler och här kan den skadliga "6-8-relationen" appliceras på Månen med hemmet Krabban i sjätte steget från sin egen position. 

Missa inte att hur väsensskild den all-inkluderande Vattenbäraren är jämfört med den lilla sektens/familjens/särintressets Krabba. USA har problem att hantera storleksskillnader (dysmorfi) och den här av nationalpsykets störningar förklarar det rätt löjeväckande självskrytet via propagandisktisk Hollywoodfilm och amerikaner som i minoritet på utländsk mark gör sig lite löjliga genom att ständigt referera till USA och hur "great" allting där är. 

Krabban intar horoskopets 9e hus för utlandet så Mån-Vattenbäraren tycks vilja förminska allt utanför USA, kanske t.o.m. annektera hela världen för att sluta känna oro och dödsskräck hela tiden. Det här den farligaste imperialisten eller diktatorn av dem alla: den som saknar inre stadga, inte har kommit till tals med sin dödlighet, att alla ting har sin tid. (Se också USA:s väsenskärna Solen, instängd i 8e huset för död och dålig karma - landet drivs faktiskt av en instinkt att vara först med att förgöra upplevda hot - hjärnspöken. Hela horoskopet är rankt, vilket flera äldre inlägg kommenterat.)

I förhållande till sin inre sinnesförfattning i icke-relation till det mångkulturella landets varjehanda rötter (Krabban, 9e huset betraktat som "globala kontakter") finns frågetecken om USA är dysfunktionellt. Det är här landet där man kan bli ihjälskjuten av någon främlingsfientlig för att man råkat gå över ett stycke privat mark. 

Se 11e idealhuset med jordlottsägaren Jungfrun och kombinera med detta nationalsjälens glappkontakt med den stora världen/9e huset - horoskopet haglar av mystiska störningar som Ryssland reagerade på redan i slutet av Andra världskriget då president Roosevelts efterträdare Truman svek löften USA ingått med Stalin/Sovjetunionen, början på de 75 år av helvete världen genomgått till följd av konstellationen USA/Sovjet.

Men 2023 tycks vara startskottet för USA att möta sina problem och detta (om bloggaren har rätt) genom en så obetydlig indikation som Saturnus som kastar lasso och tyglar Månen - ödet som ber USA granska sitt eget inre (folket, inrikespolitiken snarare än världshärskarambitionerna). 

Efter USA:s illdåd i lilla Vietnam vill amerikanerna inte längre se sina unga komma hem i kistor som följd av galna politikers krig mot kommunism eller andra ideologier som friheten modell amerikansk vägrar att acceptera. Därför låter USA nu ukrainarna dö genom att  smygkriga mot Ryssland med deras hjälp. Döda amerikaner fungerar inte med den inhemska opinionen. Men under den sparsamma Saturnus kommer inte ens de ohyggliga summor i vapen man sticker åt Ukraina att sitta bra med hemmaopinionen. 

Som en politisk idiot som bara läser rubrikerna blir därför min smått banala förutsägelse att USA drar sig ur Ukraina-konflikten under Saturnus period. Detta skulle dessutom stämma bra med att Ryssland från september 2023 får segervittring genom entrén in en fördelaktig planetär cykel (dasha) - se åter föregående inlägg

Den ena under återhållsamhetens eller svältdödens Saturnus, den andra under triumfens och det växande (god) välståndets Jupiter. Planeterna är astrologins två stora ödespenslar, men det duger inte att jämför den enes Saturnus-transit med den andres Jupiter-dasha. Man måste använda en konsekvent logik, och därför en kort repris av USA:s planetära dashas!

I efterhand har en del inlägg fått nya etiketter, och ibland döpts om. Gamla "USA:s planetära cykler" heter numera "Förenta staternas planetära cykler" och i de inläggen har det spekulerats kring USA:s "ödesrytmik" på olika sätt, bland annat i jämförelse med Kinas cykler och i ett inlägg mot Sveriges. Det har blivit sju taggar på några år:

https://siderisk.blogspot.com/search/label/F%C3%B6renta%20staternas%20planet%C3%A4ra%20cykler

Men för enkelhets skull listas USA:s cykler här också med tillägget att det är MD (maha dasha/storcykeln) som bestämmer hur väl subcyklerna (AD, antara dasha) faller ut.

Vimsottari Dasa:

 Rah MD:  2016-09-25  -  2034-09-25

  Antardasas in this MD:

  Rah:  2016-09-25  -  2019-06-05
  Jup:  2019-06-05  -  2021-10-31
  Sat:  2021-10-31  -  2024-09-06
  Mer:  2024-09-06  -  2027-03-23
  Ket:  2027-03-23  -  2028-04-10
  Ven:  2028-04-10  -  2031-04-10
  Sun:  2031-04-10  -  2032-03-04
  Moo:  2032-03-04  -  2033-09-07
  Mar:  2033-09-07  -  2034-09-25

Bloggaren har aldrig metodiskt dekonstruerat den hinduiska dasha-metoden, men lustigt nog går både Sverige och USA nu in i en subcykel ägd av Liemannen Saturnus. I ögonblickets ingivelse blev det åren för Lilla döden i Sverige. Men vad gäller för USA, när huvudcykeln är den demoniska girighetens Rahu (dominant planet i Ukrainas horoskop!) medan subcykeln kan läsas som antingen Saturnus som gränsdragare, inbromsare, nedkylare ELLER Saturnus som bödel och slaktare?

Man kan stanna där, för det verkar vara det vägval USA står inför. Å enda sidan driver expansionsdemonen Rahu och landets sämsta sidor (se bara försöken att utvidga sitt territorium - man kallar det "NATO" - med Finland och Sverige). Men samtidigt kör Saturnus igång sin restriktiva inverkan. Är detta nog för att hålla tillbaka den demoni USA tillskriver sina hjärnspöken till fiender trots att de själva varit världens stora imperialist sedan Andra världskrigets slut?

Vilken roll USA:s hungriga Rahu spelar i nationalhoroskopet framgår dessvärre alltför tydligt av inre kretsen i dubbelkartan högst upp. Hungern är GLOBAL, i 9e universella huset. Den Store Satan, tänk att muslimer ser det men inte västerlänningarna... 

Eller kanske inte så konstigt givet västländernas remejk till produktions- och konsumtionsmonster på snabb färd mot helvetet. Missa inte att USA:s Rahu-hunger och värdtecknets förhöjda oro om "omvärlden som hot" (Krabbans protektionism på högvarv) hamnar i samma problem som det Månen har i sin "icke-kontakt" med hemmatecknet. 

USA, trots skarpa forskare och månlandningar ser ut att vara helt dysfunktionellt och ovärdigt som världsledare, de har inte korrekta perspektiv. Det är bara hoppas att den framtida alliansen mellan Kina, Ryssland med flera ger en bättre värld. 

Och tro inte på medierna som nu söker splittra uppmärksamheten genom att prata om att Indien satsar på att bli nya ledaren - det ligger kapitalistiska/amerikanska intressen bakom Indiens nyliga IT-fiering och rationalisering/digitalisering av valutahanteringen. Onda krafter söker göra dem till del av den västerländska kapitalisten. Läs sådana texter som att det är USA som använder Indien som "mouthpiece"!

Kapitalismen förbereder sig skövla Indien på dess tillgångar efter att först ha genomfört digitaliseringen "åt folket":

https://www.morganstanley.com/ideas/investment-opportunities-in-india

Samma varning om Djävulens förställda röst gäller Expressens låsta artikel om Polens premiärminister som varnar för ett framtida Tredje världskrig om vi inte alla rusar in i kriget och stöttar USA nu! Hör USA:s egen stämma (eller dess hökars stämma) genom nickedockan Polen. 

Saturnus är också destilleraren! Världen reduceras nu till de Onda och de Goda, till svart eller vitt. Det finns inga nyanser av grått att gömma sig bakom. Det som har framtiden för sig är per definition det goda eller den vision som kommer Godheten närmast ("de mångas väl går före det enskilda"). 

Se en jämförelse som åberopar det framåtsyftande ljuset (snarare än det ängsligt konservativa mörkret som bara söker status quo). Kinas nationalhoroskop är det enda jag stött på som kombinerar Det Högsta Goda (9e huset, Dharma eller universums väg) med Solen och då den hård arbetande Jungfru-Solen. 

https://siderisk.blogspot.com/2020/11/bortom-valet-odescyklerna-for-kina-och.html

En västerlänning som fruktar för sin levnadsstandard läser säkert symboliken som en hel värld trälbunden som en bonde (jämför det som en gång var USA:s 11e idealhus: nybyggaren och bonden som reder sig själv). 

Men den verkliga framtiden ligger i en mindre vurpad läsart: en hel värld - varje individ! - kommer att få mat i magen genom de nya produktionsmetoder mänskligheten med Kina i täten kommer att implementera i Vattenbärarens tidsåldern (efter Naturens sammanbrott som ligger härnäst i den oändliga historien). Kinas Sol i 9e antyder vilka giganter de var förutspådda att bli när det gäller ny teknologi. Nionde är grundforskning och filosofi, Jungfrun är ett mycket teknologiskt tecken (dess härskare är intellektets/logikens Merkurius).

Att helheten går före individen illustreras också av Månen i organiserade Stenbocken (en annan jordbrukare) i öster i Folkrepubliken Kinas horoskop.

 

Inga kommentarer: