Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 6 januari 2023

Ödet favoriserar vem? Ryssland, Ukraina (USA) eller Kina?

 


DN återanvänder en propagandabild gjord för amerikanska nyhetskonsumenter. Det är en hög ukrainsk militär som med vapen på skrivbordet och stöddig min förklarar att de kommande vår (med hjälp av amerikanska pengar och vapen) ämnar ta tillbaka de territorier Ryssland snott från dem.

https://www.dn.se/varlden/underrattelsechefen-ukraina-inleder-offensiv-i-mars/

(Kyrylo Budanow har passande nog Solen i Skytten som en vän till Ukrainas ascendent i Skytten. Han har en extrem karta med massor av förråande Eld/Jord-konflikter som både skapar strebers och kräver hårt kamp för minsta lilla. Den här fruktlösa elementkombinationen får nu också "militär" som alternativ till "atlet" som lägsta i samhället legitima yttring. Därunder väntar bara galningar som universums avskräde.)

Även om jag misstänker att årets stora nummer kommer att vara USA mot Kina om vem som ska äga Taiwan, ger intervjun med Budanov en anledning att se om den hinduiska prognosmetoden via en svensk amatör kan skönja en fördel för endera laget. För krig är ju bara sport för världens alla kapitalister och det insåg t.ex. USA när de gav sig in i Första världskriget alldeles mot slutet. Såå industrin gick upp i högvarv! Och sedan sak samma under Andra världskriget.

Någon kanske har tittat på USA-kartan hos astro.com och noterat att "Sibly-horoskopet" (använt på Sideriska) är numrerat 1. Sen följer ytterligare 13 förslag till vad som ska gälla som USA:s födelse. Och denna grupp (av vilka flertalet kan avföras utan saknad) inkluderar inte ett femtonde förslag som jag hittade hos en pensionerad engelsman. 

Hans sajt med hinduiskt beräknade nationalhoroskop tycks ha stannat av på ett tidigt stadium (såg ingen text efter att Obama ännu var aktuell). Möjligen har han avlidit eller bara tröttnat på projektet. https://www.nationaloutlooks.com/ Kanske mundan astrologi på indiskt vis och med det fyrkantiga indiska kartorna inte lockade värst många britter!

Det var därför Sideriska nästan omedelbart övergav de hinduiska kartorna till förmån för de runda - underlättar för den som med kännedom om västerländsk astrologi får höra hur den sideriska zodiaken ligger upphängd i rymden, korrekt tänkt och där den hör hemma. (De gamla grekerna valde att knyta djurkretsen jordisk tideräkning, som en redundant extra årskalender.)

Rysslands och Ukrainas nationalhoroskop har kommenterats under respektive tagg, men här är de bredvid varandra för enkelhets skull:

Ryssland:


 

Färg- och innehållsrik karta men inte utan problem. Här krävs en djupare analys (som jag hoppas äldre inlägg inte slarvat med). Tydligt är Krabban i öster, ett mycket defensivt och säkerhetsorienterat land. Krabban är inte krigisk men den slåss till döden för att skydda sitt - här löper uppenbart en linje från Sovjeternas heroiska (och kostsamma, i liv räknat) försvar av sitt land mot Nazisten. Samma kärlek till fosterlandet och försvarsvilja (oavsett den giftiga propaganda DN och liknande medier dagligen sprider) är djupt rotat även i det nya förminskade Ryssland (1991): Månen och den Stora Välgöraren Jupiter är en fantastisk kombination eftersom stingsligheten till trots (Eld/Vatten-krig) är Ryssens hjärta lika stort.

Ukraina - se nedan - är jämförelsevis ett getto från början, allt är tröstlös kamp genom Eld/Jord-konflikten och inte mycket mer. "Europas kornbod" påminner om det hårda arbete med marken/jorden som Eld/Jord kan representera.

Rysslands "fantomsmärtor" efter Sovjetimperiets fall är dock tydliga. Månen med Jupiter är ett stort förlåtande hjärta och det kan Sol-ledaren behöva i det olyckliga 6e huset. Putins många år vid makten gör att man nu enkelt kan se honom i Solens olyckliga husposition. Men vad giftspridare som DN inte har något intresse att tala om är vad horoskopet tydligt berättar: ryska folket älskar sina ledare med dess favorisering av Lejonets nobless och storhet. 

Även när landets ledare och identitet är trängd eller reducerad som efter unionens fall 1991 omfattas det som återstår av folkets rymliga hjärta. Solen må stå i en "smutsad eld" och lysa mindre klart i det moderna Ryssland, men till all lycka är Solens fundament, Jupiter, helt ograverat. Det är Folket (Månen) som bär Jupiter i perfekt skick och en Jupiter som i rollen av den Stora Beskyddaren ALDRIG kommer att låta skithögar som Joe Biden krossa den ryska nationen.

Detta är seriösa ord: Jupiter skyddar Månen som i sin tur representerar det moderna Rysslands ascendent/persona  - fysiska existens. Därför kommer inte USA att lyckas krossa sin fiende. Det är USA som lever i paranoia och kommunisthat och i otakt med verkligheten. Rysslands själ vill något helt annat än svenska USA-trogna medier vågar skriva om:

Atma karaka - vad själen/Solen vill. Solen själv må börja svagt vid Rysslands födelse 1991 men se vilken planet som intar AK-rollen: ingen når så långt fram i sitt tecken som Venus i den 30e och sista graden. Ryssland har Vågens vilja om fred och jämvikt och har med all rätt noterat NATO:s basernas tillväxt och placering genom året.

Kombinera detta omen med Krabb-ascendentens självbevarelseinstinkt och fatta hur det sataniska USA över tid triggat de händelser som nu utspelar sig. Vad USA inte lärt sig av Nazityskland är hur extremt ståndaktigt det ryska folket är. Genom att stötta Ukraina till dess bittra slut har USA visat hur ovärdiga som enande kraft för i framtiden landet är.

Sibly-horoskopet (rankat nr 1 på astro.com) är det korrekta: likt NATO-horoskopet är det fylld av ond karma och orena attityder till allt och alla. Amerikanens leende är Hollywoods påklistrade. Minns George Clooneys ironiska pillande sina nyblekta tänder som skilsmässoadvokat i ljuvliga komedin "Untolerable Cruelty". Clooney förefaller ofta ha valt satiriska filmer med udden riktad mot det monetärt fixerade USA.

Moraliskt och etiskt ledarskap kommer att tillfalla Kina i Vattenbärarens tidsålder, inte minst som också deras nationella karta har Venus i sitt starka läge i Vågen och dessutom i 10e huset för manifesterad makt. Väst kommer att gå bankrutt i försöken att stoppa Framtidens ledare, det händer redan NU.

Ukraina:


Min tolkning av Ukrainas karta, som är påfallande "dharmisk" och invävd i världsödet (hus 9), bygger på att nobelt som det individualistiska Lejonet i 9e är (Ukraina vill vara lejonkungen - eller möjligtvis ett USA som diskret manövrerartråddockan halvt synligt, halvt fördolt, så drar denna lejonindividualism så starkt mot hybris att man måste ifrågasätta det i sig goda 9e huset. Allt beror på att Solen i 9e markerar starten på det supralunära men alltjämt mer ett vilddjur fast med potential att frigöra en "hjälte" i sitt hjärta. Jupiter i 9e är distinkt supralunärt och dessutom perfekt placerad i sitt eget naturliga hus för Dharma, Gud, universums väg, med mera. 

Problemet är att Ukraina som land inte förstår Himmelens välvilja och inriktning eftersom den har hybrissjukans Rahu stigande i öster - symbolen för vanvettig överdrift. Rahu är norra månnoden och visar att 9e husets förunderliga välsignelser inte är Ukrainas men väl att landets Skyttascendent ser Skyttens frihetliga budskap i 9e - och gör ett totalt skämt av det. Det svårt sataniska USA bistår med vapen och låter Ukraina förblöda i syfte att utmatta deras verkliga fixering vid "det onda" Ryssland! 

Ukrainas horoskop är därför mest en tragedi för dem själva, de har nys om ett gott ting men har så illa slipade glasögon att de förstorar och distorderar allt de håller för att vara sitt "högsta goda". (Denna uselt slipade lins gör också att man misstar USA för att vara Dharma-herren, Jupiter-Solen i 9e!) 

Sideriska har ibland antytt att de "låga" eller jordnära planeterna måste fungera för att det "övernaturliga" 9e huset ska fungera som en tillgång. Men Ukrainas ego-infektion (Rahu) är också ett hinder och det är bara att studera den stöddiga typen på fotot ovan för att inse hur Ukraina INTE är utvalt att föra universums eller Dharmas olympiska eld vidare.

Detta är det kanske svåraste av de få nationella kartor bloggaren bemödat sig titta på. Ukrainas 9e ser utan analys vackert ut i sig. I verkligheten har landets överflöd av oligarker och grymma kriminella satt ett tydligt avtryck i Hollywoods nya galleri skurktyper (svartmuskiga "araber" var en tidigare favorit men 9/11 kan ha fått Hollywood att vilja bredda paletten en smula). 

Därför väljer jag det gamla ordspråket "en kedja är bara så stark som dess svagaste länk". Månnoden i 1a drar ner 9e till Ukrainas ego-nivå och gör all storhet i 9e till landets insiktslösa egotripp, skådespelaren till president och allt. I jämförelse med det långt lugnare Ryssland Krabb-ascendent och dess underliggande kraft har Ukraina missförstånd den roll de bör ha i universums större plan. De kan glömma att återta Krim i vår!

Tillägg. I februari 2024 insåg bloggaren att ett nytt nationalhoroskop i praktiken gäller. Ovanstående har visst värde men prognoser bör baseras på konstitutionen från 1996:

*****

Jag har noterat på nätet hur astrologer som följer någon hinduisk tradition använder cykelsystemet Vimshottari Dasha även för politiska horoskop, trots att det sägs fokusera individens psyke (Månen). Det är skönt eftersom Sideriska tog en chansning när den använde denna metod även för Sverigehoroskopet. 

Resultaten lovade gott och dasha-metoden öppnade ögonen för att Sverigekartan är så illa konstruerad att nära på varenda cykel innebär problem - kanske en återspegling av ett betydelselöst land med en "skitvaluta" som fallit offer för Kapitalism av värsta sort. 

Eliten spekulerar och folket kastas hit och dit, är det inte NATO-propaganda är det lågkonjunktur. Sverige saknar i vår tid vettig moralisk ryggrad. Inget av detta hade jag förmodligen noterat utan dasha-systemet och försöken att koppla samman tidningsnyheter med pågående storcykel (och subcykel).

Nu ska jag trevande (som alltjämt relativ nybörjare i cykelläran) söka jämföra Rysslands och Ukrainas 2023. (Deras cykler har redovisats separat i äldre inlägg.)

Kommer Ryssen att tappa marken de med möda tillkämpat sig? Vilka ödescykler befinner sig länderna i och vad i födelsehoroskopen triggas av cykeln i fråga?

 

Ryssland

Ryssland föddes 1991 under den "halshuggnas" tid, södra månnoden Ketu. En bra bild för Sovjetunionens fall.

Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Ket:  1987-10-09  -  1994-10-08
 Ven:  1994-10-08  -  2014-10-08
 Sun:  2014-10-08  -  2020-10-08
 Moo:  2020-10-08  -  2030-10-09
 Mar:  2030-10-09  -  2037-10-08
 Rah:  2037-10-08  -  2055-10-09
 Jup:  2055-10-09  -  2071-10-09
 Sat:  2071-10-09  -  2090-10-09
 Mer:  2090-10-09  -  2107-10-10


F.n. pågår Månens cykel (2020-2030) och triggar således folksjälen, inte minst som en ansenlig materiell resurs (hus 2) genom blotta befolkningsmängden. DN och andra giftspridare skriver förstås hellre om desertörer och annat som avser smutskasta eller "trasha" Ryssland. Att kriget startar i måncykeln har återigen med Rysslands ascendent, Krabbans känsla av hotat säkerhet genom USA:s dolda manipulation av Europas politik. 

CIA:s fläckade rykte har lett till att USA numera jobbar med fejkat icke-politiska organisationer, som filmaren Oliver Stone påpekade i samband med den orangea revolutionen i Ukraina. Över en natt uppstod en mängd organisationer och tidningar som i princip alla var en följd av USA:s dolda men styrande hand. Månen är astrologins mest sensitiva och Ryssland/Putin missade naturligtvis inte USA:s nya sätt att underminera och styra stater de önskar se som sina marionetter. 

Rysslands Måne känner av att deras existens är hotad, att deras ledare (Putin) är i ett klämt läge (6e huset) men nationen är sig själv trogen, även när Solen ser ut att vara illa rustad (Putins lilla "specialoperation" som blev ett utdraget krig). Folkets Jupiter-kraft kompenserar även när basen (Solen) visar svaghetstecken. Både planet och disponent starka hade naturligtvis varit ett mer fördelaktigt utgångsläge, men Saturnus enorma styrka i väster och i sitt eget jordbundna tecken, visar Ryssen att "slutet gott, allting gott". Ju längre något pågår, desto starkare kommer de att bli. Skulle Putin dö nu, ändrar det inte Rysslands långsiktiga öde som går i Venus, Fredsfurstens tecken.

Med det tycks allt redan ha sagts. Men vill man ändå se på året 2023 är det inte storcykeln som gäller utan subcykeln.

Utvikning. Jag har funderat på subcykelns namn antara dasha, jfr latinets ante och engelskans anterior - indoeuropeiskan anas överallt i västerländska språk. Antara dasha betyder, förmodar jag, den cykel som "går före" eller har företräde vid tolkningen.

Men eftersom det finns ännu fler finfördelningar av storcykeln är det långt ifrån säkert rätt förklaring om än frestande. Efter antara dasha tycks de flesta indier övergå till att studera planeternas rörelse på himmelen under den mindre perioden (transit, gochara - det finns ytterligare ett namn för transit som jag glömt).

Vimsottari Dasa:

 Moon MD:  2020-10-08  -  2030-10-09

  Antardasas in this MD:

  Moo:  2020-10-08  -  2021-08-07
  Mar:  2021-08-07  -  2022-03-06
  Rah:  2022-03-06  -  2023-09-08
  Jup:  2023-09-08  -  2025-01-05
  Sat:  2025-01-05  -  2026-08-08
  Mer:  2026-08-08  -  2028-01-06
  Ket:  2028-01-06  -  2028-08-07
  Ven:  2028-08-07  -  2030-04-05
  Sun:  2030-04-05  -  2030-10-09


Redan en simpel avläsning av den formella tabellen visar att Rysslands öde kommer att skifta efter sommaren - till det bättre (Jupiter)! Det kan tyda på att Ukraina verkligen försöker något under den giriga demonen Rahus inledande månader (Rahu är som sagt Ukrainas fingeravtryck och med ett fritt sinne kan man tänka sig att astrologin just opererar med antydningar "för den med ögon att se". Ett äldre inlägg har noterat att just Rahu befinner sig i Rysslands 6e hus för fiender och olyckor, så det är bara att i den lunära föreställningen lägga ihop 2 + 2 (med lite hjälp från intuitionen).


Ukraina

Håller nu den här bloggens nybörjarförsök att tolka via Vimshottari-metoden, skulle Ukrainas årsprognos kunna tyda på motsatt trend - 2023 börjar starkt som en Budanov men kroknar vartefter (minns att Ukraina också kan läsas som en av USA:s rollmasker).

Storcykeln först:

Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Mar:  1988-11-04  -  1995-11-05
 Rah:  1995-11-05  -  2013-11-05
 Jup:  2013-11-05  -  2029-11-05
 Sat:  2029-11-05  -  2048-11-05
 Mer:  2048-11-05  -  2065-11-05
 Ket:  2065-11-05  -  2072-11-05
 Ven:  2072-11-05  -  2092-11-05
 Sun:  2092-11-05  -  2098-11-06
 Moo:  2098-11-06  -  2108-11-06

Ukraina föddes (som nämnt i tidigare inlägg) under den omoraliska Mars, under den krigares destruktiva framfart. Mars är en utbrytare och en revolutionär, en period i sig inte olik ascendenthärskaren Rahu. Orangea revolutionen (2004-05) faller passande nog in just under storcykelns andra etapp, så att USA:s hemliga intriger kan beskrivas just i termer av en storhetsvansinnig demon som sträcker sig för långt i sitt triggande av det frammanipulerade "folkupproret". Men naturligtvis har Rahu en symbolik som går tillbaka på Sovjets sönderfall.

Med Jupiter senhösten 2013 - senhösten 2029 kan man rätt säkert anta att "Den Stora Välgöraren" INTE är ryska folkets välsignade Jupiter utan Dharma-herren Jupiter i Ukrainas uppfattning av sitt "högsta goda". Frihet och valet att välja den västerländska kapitalismens självdegradering är definitivt Ukrainas ledstjärna denna period och fram till 2029 då den här lilla dispyten bör vara avgjord. 

Jupiter i 9e i sig ger naturligtvis högsta betyg åt Lejonets självbestämmande som en god princip, problemet var hur Ukrainas låga sublunära demon Rahu tolkar och vanställer sitt högsta goda och tror det är USA som ska ge dem sin andliga frihet. 

Eld i 9e pekar definitivt inte på den materialistiska Eld/Jord-störning som Ukrainas horoskop innehåller och för att Eld ska fungera på sin högre/andliga nivå borde inte nationalhoroskopet haft denna generellt jordsmutsade form av Eld som förblindar dem för 9e husets och universums verkliga löfte... Men här har astrologin övergått i metafysik och frågan om folkens / nationernas verkliga syfte här på jorden.

Subcykeln:

Vimsottari Dasa:

 Jup MD:  2013-11-05  -  2029-11-05

  Antardasas in this MD:

  Jup:  2013-11-05  -  2015-12-23
  Sat:  2015-12-23  -  2018-07-05
  Mer:  2018-07-05  -  2020-10-11
  Ket:  2020-10-11  -  2021-09-17
  Ven:  2021-09-17  -  2024-05-15
  Sun:  2024-05-15  -  2025-03-03
  Moo:  2025-03-03  -  2026-07-05
  Mar:  2026-07-05  -  2027-06-10
  Rah:  2027-06-10  -  2029-11-05


2023 skiljer sig från Rysslands prognos där ett skifte sker efter halva året. För Ukraina gäller samma subcykel från kort innan kriget börjar och till våren 2024. Historien har redan visat att "Den Lilla Välgöraren" Venus inte är en bra planet för det här landet, och nationalkartan bekräftar på alla sätt detta. Redan här kraschade bloggarens antagande. Det är inte en stark period för Ukraina och den veknar inte utan är dålig hela tiden! (Vad transiter under en sådan period tecknar är bara intensiteten i vad nu problemet rör.)

Först och främst drivs landet redan utan demonen Rahu av en Skyttascendent vars Jupiter är för idel ekonomisk tillväxt på ett väldigt omoget plan som ekonomens. Venus backar inte tillväxtfanatiker eftersom den och dess primära tecken Vågskålarna förordar liv i harmoni och balans - en världsordning som brukade kallas nolltillväxt eller stasis.

Detta lockar kanske inte en hungrig nation som Ukraina. Särskilt befolkningen som inte lyckades kapa åt sig av gangsterkapitalisternas rövartåg i det fallna Sovjet skildras i Ukrainas horoskop som både obildade och fattiga: Månen och armodets Saturnus i resurstecknet Stenbocken. Snacka om perfekt jordmån för USA att rigga missnöjesaktivism (som gav den orangea revolutionen).

Venus förvandlas faktiskt från en sammanjämkande faktor till en prostituerad när den som här mixar med Jupiters stora pengar. Det var denna tendens som fick någon amerikansk högerpolitiker att kalla Zelensky för en "international welfare queen". Se nyliga:

https://siderisk.blogspot.com/2022/12/behovs-ett-tredje-inlagg-om-den.html

Med insikten om Venus som "verksam illgörare" försämras det "bästa huset " (9) och drar ytterligare åt den vanföreställning om sann lejonlik storhet som också Rahu introducerar genom hybris och skeva perspektiv. Faktum är att en hora i Guds hus är knappast är en tempelprostituerad (ett nobelt yrke i en del utdöda kulturer) utan bara en hora för pengarna. 

Vad värre är: invid den förtappade Venus ligger extremt lättpåverkade kvicksilvret Merkurius, som antar samma karaktär som nära vänner. Horan i Ukraina smittar ner hela landets intellektuella nivå, och nu står Dharma-herren med verktyg som är i princip oanvändbara! Ukraina tillhör inte de utvalda länder som kommer att föra Jorden dit nu Universum har en plan för.

Kvar i 9e blir bara Jupiter och Solen, en nog så stark duo. Men då ska man minnas att Solen (hemmaläge: Lejonet) "bara" är människans djuriska själ på den nivå där den kan förnimma tillvarons högre principer, dvs ett steg över den ljugande och självrättfärdiga Ebba Busch som, anfäktad av ett långt orenare Vatten än det i Rysslands horoskop, tycks ha tagit sig vatten över huvudet som näringslivsminister. 

Eftersom Jupiter signalerar universums verkliga vilja, förstår av Ukrainas välfyllda 9e att det här landet är destinerat att spela en roll i världens utveckling men då horan och den intellektuellt förgiftade Merkurius kommer mellan Jupiter och nationens Sol/identitet saknas fungerande verktyg. 

Och till det: ett måttlöst och förvridet Rahu-ego. Bloggaren har aldrig i sitt liv varit värst intresserat av de östeuropeiska länderna, men det var pga. allmän vägran sedan tonåren (nu 63) att se politiker som mänsklighetens frälsare. 

När Sovjet föll och spillrorna får horoskop/ansikten som Ukrainas tänker jag att åtminstone den här kartan tecknar all den röta som växte under ytan, under ett allt mer dysfunktionellt storvälde som Sovjet. Intressant nog ser Ryssland annorlunda på saken: Saturnus i Jord i väster är en bra illustration av ett Storryssland ett gammalt hederligt imperium. 

Och inte att missta sig: symboliken är astrologiskt sett tajt! Det finns inget ont att säga om en världsligt välplacerad Gränsdragare i Jordens element. Frågan är bara om det är Ryssen som kommer att rita de nya kartorna. Rysslands Sol ÄR svag i 6e och Venus roll som Atma Karaka tyder på att landets själ är nöjd med att leva i harmoni och balans med resten av världen (till skillnad från det paranoida USA). Därför bli Kina nästa numero uno och Ryssland dess välvilligt ställda högra hand.

Visst, så mycket har bloggaren redan uppsnappat genom svenska mediers fulvinklade rapporter men man behöver inte vara extremt bevandrad i astrologin för att notera att Kinas horoskop, fastän med vissa problem med 3e huset och kommunikationen (yttrandefrihet) har ett 9e hus som får Ukrainas "högsta goda" att framstå som ett skämt (se kommentar om Kinas 9e).

*****

Ett tidigare försök att spekulera om framtidens bärare av eldfacklan gjordes för två år sedan när USA:s och Kinas ödescykler jämfördes:

https://siderisk.blogspot.com/2020/11/bortom-valet-odescyklerna-for-kina-och.html


Inga kommentarer: