Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 15 januari 2023

Egalt vem som leder Sverige

Nu begick visserligen Sverige självmord med NATO-ansökan, men vid en jämförelse mellan nationalhoroskopet och sittande statsminister insåg jag att det inte spelar någon roll vem som är nominell ledare i Sverige. Förklaringen är inte den skendemokrati som signaleras från 10e makthuset, där tillfällig ägare är folkets Måne. 

"Allt makt utgår från folket..." heter det, men det svenska folkets Måne är immobiliserad genom att dess disponent Mars står i monetära ägandefixeringens Oxe och därtill i 8e huset för ond karma (svarta skuggor sträcker sig in i nuet från landets förflutna). Folkets representanter i regering och riksdag är bara ett spel för gallerierna. 

När Sideriska började knäcka det verkliga budskapet i nationalhoroskopet visade sig Elitens hus (nr 5) med dess mix av Solen (statsministern), Merkurius (medierna) och Jupiter (kapitalisterna/storfinansen) vara det verkliga maktcentrat (lägg till det tusen och åter tusenden dumma medborgare som alla vill "vara någon" och kämpar med näbb och klo för att åla sin in i någon samhällssektor som med lite god vilja kan sägas sortera under Elitens kategori).

Att både ledarens Sol och storfinansens Jupiter klassas som frön till det Onda utifrån den roll Sverige var tänkt att spela i världen (Vågskålarna, en förkämpe för jämlikhet och rättvisa - en diplomat) visar att ju längre liv Sverige får, dess värre kommer dess svek mot svenskarna att bli och det verkar som att landet är lika stort offer för världspolitiska förändringar som vilket pluttland med en "skitvaluta" som helst. 

Den nyliga diskussionen om SAAB ska få fortsätta mjölka staten, dvs skattepliktiga medborgare, med sina vapenprojekt faller inom samma astrologiska sfär. Femte huset, elitens sektor, är också företagsamhetens sektor. (Huset har en våldsam spännvidd, varandes den aktiva Solens naturliga hemvist och här finns elit i kraft av sin företagsamhet ("enterprise") och kreativa lekfullhet (Solen relaterar också till Barn som flödar ur de kreativa). 

Men 5e rymmer också bottenskrapet lycksökare och nyrika nollor som kommit upp sig t.ex. genom övertron på IT. I botten av de nyrika inom IT-sektorn ligger naturligtvis intelligens och kanske en bra idé men Sverige är nerkletat av "me too"-typer som bara plagierar samma koncept.

Hur många prisjämförelsesajter finns det egentligen i Sverige om man inser att det är samma tankesätt vad än appkonsumenten vill jämföra, banklån, bilar, hotellrumspriser - titta på tv-reklamen och bli förskräckt! Alla dessa "tjänster" bygger på Sverigehoroskopets personlighet - de jämförande Vågskålarna - men i zodiaktecknets mest perverterade och oärliga form! Den här invasionen av pengajämförelseverktyg korrumperar den svenska folksjälen fullständigt och massorna klarar inte ens att välja sig en bra regering längre.

Se bara i kartan härnedan hur Ulven Kristersson kan vara den svagaste  statsminister landet haft i mannaminne. Jämförelsen av hans himmel och nationalhoroskopet visar förvisso också att Ödet tilldelat honom Sveriges värsta tid att leva i - en tid när folket blivit så inkompetent (av olika skäl) att inte ens deras politiska representanter kunnat annat än tappa bort miljarders av befolkningens pengar. 

Svenskarna har blivit mycket fattigare under förra året än andra befolkningar i jämförbara västländer. Var det AB-Cervenka som visade siffror på det häromdan? (Skitnyheter släpper bloggaren direkt, bara nyhetens ESSENS lagras i långtidsminnet.) 

När AB:s Wolfgang Hansson slutar med NATO-propagandan och kommenterar elmarknaden är han åter så bra och upplysande som jag minns äldre texter. Han låter nästan som en socialdemokrat med hjärtat åt vänster. Okej, det är AB, men när t.o.m. en ledare i Expressen avhandlar Ebba Busch/regeringens fumlande med elstöd i skarpa ordalag, då inser man att något är mycket fel med Sveriges LEDARSKAP.

Se Solen eller Ledare i den där "partnerjämförelsen" mellan statsministern och landet:

Ljusgrå pilarna påminner om hur vek basen är
för Sveriges Venus-prat om rättvisa för alla i landet


Sverige i inre kretsen ser en väldig rusning till 5e tårtbiten där de välmående håller hus, ledda av Ledaren och den monetära Eliten och klämd däremellan mediefolket Merkurius i den hopplösa situation där de förväntas rapportera ALLT men samtidigt ägs av Storfinansen som har sista ordet. 

Om skandalen är ett faktum är denna Elit beredd att offra någon som gjort bort sig för att Eliten ska kunna bestå. Genom denna censurmekanism offer av sina egna, kan Sverige skryta med siffror på att vara ovanligt fritt från korruption. Merkurius levererar en vrångbild av den verkligheten, inte bara i fråga om vem av USA och Ryssland som är mest makthungrig!

Så röstar det av medierna duperade svenska folket borgerligt hösten 2022 och Ulf Kristersson blir nominell statsminister med en Jimmie som källa till ständiga mardrömmar om natten. Statsministern med kristen hustru måste åtminstone se ut som han håller mot främlingshat och rasism och står för Sverige som ett ärbart land, men redan av kartan här ovan ser den uppgiften honom övermäktig ut. Landets horoskop drar starkare i fel riktning än någon kortsiktigt tillsatt regeringen skulle kunna råda bot på nationens krämpor.

Kristersson har Solen i nedsatt kondition via förbindelsen med södra månnoden som ibland tycks utöva oavlåtlig repression och ibland slår till som den hinduiska myten berättar: som en halshuggning av den demon som gjort sig skyldig till för höga ambitioner, till hybris och inbilskhet. Detta är exakt Kristerssons problem eftersom han är född under fullmånens förhöjda spänning. Bära (till nästa högre spelnivå) eller brista är ett vanligt uttryck för fullmånen i Ljusets kvalitet. (Fullmånar i Mörkrets kvalitet är vanligen konservativa och stretar bara emot och går sönder under fullmånens förhöjda spänning. 

Passionens kvalitet är som vanligt svårförutsägbar eftersom Sideriska sedan start hävdat att mellankvaliteten inte ens existerar annat än som en illusion (Maya) i Kretsloppet. Även den hinduiska astrologin och filosofin är dualistisk, likt Platon och de gamla kineserna. Verkligheten i världen är BINÄR, människans enda val är mellan 1 och 0, mellan Ljus och Mörker. 

Det är bara den sekulära människans rädsla att bli påkommen som felsatsare som får den att göra sig lustiga över STAR WARS och den mytologiska kampen mellan Gott och Ont som sedelärande barnsagor. Eliten i synnerhet skulle stå naken om de synades efter denna uråldriga insikt. Som misären nu är i Sverige reduceras Felix Herngrens (delmängd av den nyrika skit-eliten) svaga föräldraskap till tv-underhållning. 

Hela Sverige skrattar gott åt en episod i "Bergfelt" där dottern Herngrens svinaktiga fylleeskapader och obefintliga hand med pengar tas upp. För den som förstår Sverigehoroskopets dolda budskap var detta en perfekt illustration av hur utbredd den moraliska och allmänna korruptionen är i detta land. Vissa barn åker taxi för 30.000 inom Stockholm för att hinna med så många fester som möjligt på en månad, andra har knappt mat för dagen.

Nu gällde frågan Ulf Kristersson. Svag som Ledare och predestinerad (via halshuggningen vid södra månnoden) att bli straffad under sin tid i ledarrollen (Solen) till följd av ogrundade ambitioner i den låga begärssjälen (Månen med norra nodens demoniska äregirighet). 

Hade inte månnoderna ingått kunde en fullmåne i Ljusets kvalitet mycket väl ha vuxit under stress och lyft sig till nästa spelnivå. Men tyvärr pekar månnoderna mot en livsväg försvuren åt makt över massorna (en annan läsart av Sol och Måne). Det är svårt att se egenvärdet i en sådan typ av karriärism men å andra sidan är hans födelseklockslag okänd.

Utan tidpunkt går det inte säkert att avgöra VARFÖR Kristersson ser sig som en folkledare. I någon enskild fråga provades en hypotetisk tid som gav Oxen stigande i öster. Ett ascendenttecken som INTE gynnas av sin egen härskare Venus. Hinduisk astrologi söker kanske säga att JORD (materiell komfort och lättja) inte kan vara ett hållbart egenvärd. Oxen är en arbetsoxe och ska sättas i arbete. 

Kristersson lider alltså av samma problem som nationalkartan fast tvärtom: det som för Sverige är en dygd (jämlikhet/harmoni) är i Kristerssons fall den materialistiska sidan av Venus och blir här en last. Han var en gång känd som den slöaste riksdagsmannen, skrev knappt några promemorior alls och det finns andra tecken som tyder på att Oxen kan vara rätt ascendent. Bl.a. har hans partner (Venus) bantat ner sig 40 kilo för att bli en mer presentabel statsministerhustru. (Medierna beskriver det naturligtvis inte så, men det var garanterat en sida av saken. Så onda är män med maktambitioner att de försöker stajla sina omgivningar. Både Reinfeldt och Löven gjorde sig kvitt en del flabb. För mycket tecken på välmående ger numera fel signaler till folket.)

Som synes faller statsministerns rödfärgade omen när det kommer till genuint ledarskap i Sverigehoroskopets 3e kommunikationshus, vilket påminner om hur den nya regeringens ljugande och återtagna vallöften!

Men Kristerssons Måne i Tvillingarna är egentligen ett sinnelag den hinduiska astrologi gillar. Den primitiva näringssjälen - roten till hunger och låga begär - lyfts här ur VATTEN och vistas i LUFT. Kristersson talar väl och med en svenska så god som ingen skadats av IT-åldern och smartphone längre behärskar svenska språket. 

Problemet är återigen i månnoderna som symboliserar den fallna själens bundenhet i Kretsloppet, i den sublunära världen. Här finns således den norra månnodens ambitioner att bli som en av gudarna (i den supralunära sfären, Platons kallade planeterna ovan månen de "synliga gudarna" och den simpel dödlig med näringssjälen som intellektuellt fokus söker drar upp en ringa borgerlig filosofi och förorena gudarnas värld som inte alls är besmittad av materiens ondska. (Detta är äkta nyplatonismen modell den romerske tänkaren Plotinos på 200-talet). 

Man kan inte säga annat än att Kristersson är olyckligt lottad som kombinerar fullmånens ambitioner med månnodsaxeln. Det ser ut som en astrologisk illustration av talesättet "högmod går före fall".

Och se här hur den sublunära "motorn" till Kristerssons många svekfulla tilltag (den där första stockholmslägenheten har nämnts ofta nog) och oändligt långa väg till maktens högsäte, hur denna Ulvens hybris "samverkar" med Sverigehoroskopets värsta punkt: landets tydliga problem med maktutövandet. Sveriges Saturnus har visserligen ersatts av Månen som "tillfällig ägare" av 10e makthuset. 

Men Saturnus fortfar vara signifikator för många politikrelaterade ting. Inte minst representerar den alltid gränser. Talar man om att via lagens skrivningar skapa "gränsdragningar" handlar det dock om Jupiter, lagens signifikator. Faktiskt, "Lag och Ordning" motsvarar astrologins sjätte och sjunde himmel. Jupiter och Saturnus som kontrollerar människans ordnade världsallt (kosmos). 

Den gamla världsbilden håller alltjämt utmärkt på sina egna villkor. (Här är missen skeptiker gör - de jämför vitt skilda föreställningar och fnyser sedan åt allt utom årets mode. Bara korkade människor underkänner Ljusets och Mörkrets existens, för världen är ju en Idé, vilket både hinduer, Platon och Plotinos fattat.

Månen representerar "vardagsknotet", Solen livets milstolpar och högtidspunkter. Att Kristerssons Måne med all säkerhet hamnar invid Sveriges "halshuggning" är förstås en olycka. Just när hans hybrisdrivna hunger (av mental art) når målet, är det i en tid när Sveriges gränsdragning (Saturnus) halshuggits (Ketu) av föregående regering landsförrädare! 

Kristersson har inget kvar att bossa över, nu är det USA som gratis fått en extra delstat (kanske även Jimmie kan ses i denna urholkning av reellt ledarskap i statsministerns horoskop). 

Som sagt: det spelar ingen roll vilka regeringar folket väljer sig, nationalhoroskopet visar att andra än folket har den verkliga makten.


4 kommentarer:

Havsörnen sa...

Jag har noterat att Vargen Kristusson har ett "sömnigt" ögonlock, så jag googlade och fann att han förlorade synen på höger öga vid 20 års ålder. Kristersson låg i lumpen och trodde att han fått en vagel i ögat, som visade sig vara inflammationer i båda ögonen. Han har ju halshuggna Ketu i kombination med Solen (öga) och både Mars och atmakaraka Saturnus lägger sina korta aspekter mot soldisponenten. I samma veva blev Kristersson tillsammans med sin blivande fru, som då bara var 15 år. Det var enligt uppgift hon som var drivande och tjatade till sig en dejt.

Kristerssons drömyrke som ung var kirurg. Själv var jag hos neurokirurgen häromdagen och fick beskedet att de inte vet när jag kan få min hypofystumör bortopererad, eftersom det är så långa vårdköer. Det går inte att ta bort hela tumören heller, då den växer runt en artär som förgrenar sig upp i hjärnan och dessutom ligger nära viktiga nerver för ögats rörelser. Så resterande del måste strålas bort. Det är bara det att det under väntetiden på operation inte finns någon lindring mot den alltmer horribla huvudvärken, eftersom det är det stora påslaget av tillväxthormon som tumören producerar som orsakar huvud- och ledvärken. Hoppas jag inte ska behöva vänta tills transiterande Ketu står i gradexakt konjunktion med min Sol i juli. Vid det laget får de kanske hämta mig från psykakuten.

Seaward sa...

Tråkigt med ditt möte med denna nodaxel men intressant att du hittade ett karmiskt (som det måste vara) uttryck för Kristerssons natala Sol/Ketu. Den informationstäta introduktionen ”Light on Life” vill inte tala ayurvedisk medicin eftersom den sägs för komplex för en avancerad nybörjarbok, och ger bara några exempel på åkommor som kan följda noderna. Rahu/Ketu: epidemier, hysteri, sinnessjukdom (!), epilepsi, kroniska hudåkommor, förhållanden orsakade av alla slags gifter. Tumörer (inte närmare specificerade) ligger under Jupiter, vilket stämmer med planetens allmänna beskrivning av ”tillväxt” eller ”expansion”. Kan gigantism ha med överstimulerad Jupiter att göra och ”brist” på den bromsande/regulativa Saturnus? (Ett logiskt komplementpar.) Detta är för ayurveda-experter och inget för amatörer att gissa kring…

Jag noterade månnoderna i en nyhet i söndagens slaskpress. Något produktionsbolag har skapat en pseudokändis av en Joakim Lundell som med flickvän byggt och byggt på något drömhus. Underhållning för landets mest extrema underklass. Nu har denna skapade pseudoidol fått psyksiska problem av överexponeringen och kliver tillbaka från de sociala medierna. Utnyttjad nyttig idiot?

Nyheten i AB publiceras när nodaxeln bara har 1 grad kvar (backande) till dess läge i födelsehoroskopet. Men den är roterad ett halvt varv. Han föddes med Rahus hunger/ambition i Väduren (svenska folkets "snittvärde") och svärdshugget Ketu i Vågens 17e grad, samma tecken som hans "intellektuella" Merkurius. Inget lätt liv där heller.

En problemtyngd släkting bosatt i utlandet som jag knappt har någon kontakt med längre hörde av sig häromdagen och jag noterade för första gången att han har just Ketu i 1a huset. Han talade om existentiell tomhet och sina adhd-problem.

En påfallande störig inverkan denna månaxel. Den tycks ha att göra med arrogans och fixeringar också, något han lider av.

Det är inte första gången jag hittar Ketu i 1a hos nära bekanta och jag börjar se att noden i alla dessa 3-4 fall tycks gå hand i hand med ytterst låg självkänsla (1a personlighetshuset "halshugget"). Åter karma från tidigare liv, om man ska följa hinduiska resonemang.

I alla dessa fall har ascendenthärskaren varit rätt neutralt placerad (en med Venus i Lejonet i 11e, en annan med Venus i Vattenbäraren i 5e och en tredje Månen i Lejonet i 2a / Hades portal.

Den sistnämnda sökte begå självmord apropå ingången till (utgången ur?) Dödsriket och Ketu låg gradexakt på Krabbascendenten. Kvinnan var av judisk börd och som så ofta traumatiserad av förfäder som upplevt Nazityskland. (Eller är barnbarn återfödda offer för Förintelsen som väljer en ”trygg” judisk familj även till sitt nästa liv? En judisk rabbi har studerat återfödelse och noterat att detta delvis stämmer men även att vita amerikaner kontaktat honom om underliga minnen…)

Rahu och Ketu är ju astrologins symbol för Kretsloppet och kanske liknar Tarotkortet med Lyckans hjul. ”Karma is a bitch”

Havsörnen sa...

Bidrar med en ytterligare anekdot här, med anledning av Saturnus teckenbyte, vilket jag sett fram emot. Ett par, tre timmar efter Den Långsammes inträde i Vattenbäraren i tisdags, befann jag mig på en kortare tur i bilen (som mest står still nu när jag är sjukskriven och dessutom behöver hålla nere utgifterna). Det hade luktat bränt gummi sedan starten och så small vänster framdäck. Stötdämparfjädern hade gått av och punkterat däcket. En pneumatisk händelse vid Saturnus inträde i sitt luftiga hemmaläge, fast här gick luften ur "kruset", i stället för vattnet! Däcket small precis när jag passerade det LSS-boende där en 19-årig anställd kvinna knivmördades av en boende för ett tag sedan. Det slumpar sig så att kvinnan hade Solen och Månen i Vattumannen, under kontroll av atmakaraka Saturnus i Oxen. Riktig rundgång med gärningsmannens Mars i Vattumannen och Saturnus i Oxen. Han åtalades för övrigt för mord i onsdags.

Kartan för tisdagens missöde ger Krabban (Vagnen) som AC och onda daimonen Merkurius retrograd i Skytten i Olyckans hus. Merkurius är verksam illgörare med denna AC och står under 210-gradersattack av (sin fiende) Mars i Oxen. Saturnus i 8e kopplar grepp om horoskophärskaren, fallna Mars i Skorpionen. :-)

Som lök på laxen gick notan på punkteringen på drygt 13 tusen riksdaler. Som sagt, nodtransiterna ger sig verkligen till känna. Min storcykel 2007-25 råkar vara Rahu (född i Venus dito, förstås!).

På tisdagkvällen kollade jag upp en horoskopkarta, vilken också råkar ha AC mitt i Krabban och Solen i 7e. Lisa Marie Presley, som avled av hjärtstopp den 12 januari, under Månens transit genom Lejonet och med Saturnus i Stenbockens sista grad. Hennes sista publika framträdande var på Golden Globe-galan två dagar tidigare, i helsvart klänning med guldsmycken i form av hopringlade ormar:

https://images.seattletimes.com/wp-content/uploads/2023/01/202301121624MCT_____PHOTO____ENTER-PRESLEY-HOSPITALIZED-GET.jpg?d=780x1170

Hennes saturniska födelsekarta har Solen i Stenbocken samt Månen (tillika horoskophärskare och atmakaraka), Mars och Merkurius i Vattenbäraren. Presley var på Golden Globes i samband med att filmen Elvis nominerats. Både regissören Baz Luhrmann och Austin Butler som spelar Elvis har Saturnus i Stenbocken.

Ett tecken i tiden?

Seaward sa...

Ge akt. Den som sig in i astrologins labyrint ger sig in, kommer inte säkert ur den! :-)

Det var just lärans många vägar och möjligheter till förklaringar som fick den kände vetenskapsfilosofen Karl Popper att sucka: "det här är ju helt omöjligt att falsifiera". Brasklappen i något nyligt inlägg att ingen egentligen vet dagen eller timman när Saturnus äntrar Vattenbären får mig ibland att tveka om alla dessa inlägg utan ens känd födelsetimma är att pressa systemet för långt, men mot det står ju händelser som perfekt sammanfaller med komplexa indikationer där flera punkter aktiveras samtidigt.

Trasiga grejer kanske sorterar under någon annan och mer generell indikation än Saturnus ingress. Visst är den Liemannen men pröva "materiella förluster" (12e huset) för tider när prylar bara faller sönder. Du har rapporterat flera trasiga saker tidigare (även då rörande bilen). Det verkar vara någon annan seg sak på himlavalvet som tecknar oönskade utgifter snarare än Saturnus ingress.

Din misstanke om noderna är nog en bättre gissning, se bara deras transiter genom prominenta hörnhus i Sverigehoroskopet. Landet är verkligen skakigt nu med Rahu genom folksjälens måntecken som långvarigt släpper ut den våldspotential som bor i folksjälen (via Vädurens härskare Mars och dess dåliga husläge). Halshuggaren Ketu gör att Sverige ser rätt handfallen ut internationellt (folket välde nynassar och Erdogan har kidnappat NATO-processen- Ketu på Vågascendenten visar verkligen att landet - inklusive växelkursen är piss). Vågascendenten måste vara hur omvärlden ser på den image landet söker presentera.

Kapitalvaror (hus och bilen som hus med tak) sorterar under 4e så kanske tecknas utgifter i samband med sådana via störningar mot 4e eller dess tillfälliga ägare. Astrologin är idel vita fläckar som fylls i så långsamt...

Presley-kvinnans turer har jag inte ork att sätta mig i mot kvällens slut. Ett olyckligt livsöde tänkte jag i samband med nyheten men sådana gör det ju tretton på dussinet (inte minst bekräftat av astrologin har fler vägar till problem än till lycka - korrekt analys av det materiella livet från alla dem som arbetat fram systemet...)