Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 9 januari 2023

Psykologisk dissociation och de 4 elementen (tvenne exempel: mördaren och journalisten)

 

Intelligent men svårt
anfäktad av "dissociation"
= massmord

När Sideriska passerat sitt andra år duggade politiska ställningstaganden tätt men bloggaren försökte alltjämt primärt (i sin egen tanke) hitta sätt att avgöra astrologins möjliga ”sanning” via kvantitativa tester, utan att ännu förstå att ämnet hör hemma på Intellektet och inte Kropparnas nivå. 

En del kopplingar med den gamla grekiska filosofin, Platons tradition, återstod ännu att göra. Att lägga upp en försvarlig (statistiskt signifikant) mängd horoskop för mördare skulle möjligen vålla Räknenissen visst huvudbry  (denna varelse låst i Jord- eller kroppselementet, är ofta också en skeptiker).

Ur astrologins egen verklighetsbeskrivning har statistiska sanningar bara värde för dem som fortfarande räknar på sina tio fingrar. Nyplatonismens vidareutveckling av västerlandets första store tänkare visar att denna jordiska mångfald i själva verket går tillbaka (logiskt) på en högre verklighet där resonemang om kvantitet, slump och sannolikhet snarast tecknar djup okunskap om verklighetens faktiska natur. Det är en sandlåda eller skyddad verkstad. 

Ett av de få träffsäkra fynden i de första årens kvantitativa tester var typiskt nog hur tydlig övervikt på JORD det var bland Nobelpristagarna i kemi – det ”dödaste” ämnet bland Nobelpriserna. Detta måste i sken av platonismen ses som en slumpartad (accidentiell, inte essentiell) bekräftelse av den högre världsbilden.

Astrologiskt eller nyplatoniskt passar kemi och grundämnen bäst som uttryck för mänsklighetens utvidgade sinnesförmågor (via instrument) och upptäckt av den inre strukturen hos det som för de gamla grekerna bara var PHYSIS rätt och slätt. Ordet går igen i det moderna ”fysik” och anknyter till kroppen, men bör med antik blick snarare se som VATTEN-elementet i omedelbar närhet till JORD. (Vatten har också en betydelse när de fyra eller fem elementen används metafysiskt: det är Platons schema över Existensens tredelade beskaffenhet, vilken också går igen i den mikrokosmiska människovarelsen. 

Till skillnad från materialistiska västkulturer som i bästa fall behållit ”kropp och själ” som en poetisk figur utan någon verklighet (för i dessa kulturer är den döda kemin förklaringen till livets uppkomst) , till skillnad från detta tankehaveri räknade Platon med tre själar eller nivåer i människan: och den lästa nivån, nära förknippad med det kroppsliga, var den vegetativa själen som också kan beskrivas som sexualdriften, Vatten som PSYCHE, eller människans förmåga att förnimma sina behov, att agera på instinkt.

Det djuriska medvetandet och inte minst förmågan förflytta sig (inkl. sin värdkropp, djur eller människa) är en högre själ eller själsfakultet och Livet och Kognitionen (representerad av främst ögonen) motsvaras av  ELD. Men Platons Intellekt är den högsta själsnivån och det som adlar människan. Den återfinns på enkel nivå som samspråkande eller bara dödpratande människor och beskrivs av LUFT men även här en nyanserad skala: en bit över pladdret beskriver LUFT människans förmåga att abstrahera och skapa symboler och konst eller formulera matematiska representationer av sina tankar.

Människan börjar här likna en gud (till skillnad från djuren), även om det verkar finnas djur med avsevärd planeringsförmåga vilket visar att inte heller platonismen var annat än ett mänskligt försök att kategorisera verklighetens natur. Det finns otvivelaktigt enstaka djur som presterar högre än lågt utvecklade människor i olika avseenden. Hur mycket människa är egentligen den kallblodiga massmördaren och psykopaten? 

Bryan Kohberger, en amerikansk akademiker som under sin vidareutbildning i kriminologi verkar ha fått knäppryck och planerade ett massmord. Kartlade i månader en grupp människor han sedan knivhögg till döds. Han uppvisar ett perfekt horoskop  som illustration till Platons förenklade modell med bara två själsnivåer, den rationella själen och den irrationella eller instinktsdrivna naturen. DNA-fynd tycks peka på att Kohberger är mördaren även om ingen dom fallit än. 

https://www.cbsnews.com/news/bryan-kohberger-charged-suspect-idaho-murders/

Kartan har i delar beskrivits i tillräckligt många äldre inlägg. Här den korta versionen:

Någon form av extremism kan förväntas när bara två av de fyra elementen använts för målardukens bakgrund. Tidigare statsministern Reinfeldt sade i någon intervju att han i ett alternativt liv kunnat tänka sig att bli psykolog, ämnet intresserade honom tydligen. 

Han hade massmödarens Sol och Måne avskurna från kontakt just via dissociationen mellan Luft (rationell själ) och Vatten (irrationell själ). Skillnaden var tecknen och att Sol och Måne var omkastade: Sinnet i Luft, rationaliserande men inte garanterat rationellt eftersom Månen förknippas med Vatten. hans Sol i Vatten förklarade bättre intresset för psykologi, Solens sökarljus i Vatten så att den kognitiva förmågan i hög grad påverkas av det rationaliserade sinnelaget. Det kan leda till rejält galna åsikter som valsar runt och förstärker sig själva. Rätt typiskt ideologer man inte kan tala förnuft i.

Mördaren har också en rationaliserande Måne, nu i Tvillingarna, men ansågs vara en intelligent människa och närstående ansåg morden helt otypiska hans personlighet. Det stämmer: Månen i Tvillingarna har en bra bas genom sin disponent Merkurius (intellektet) också i ett Lufttecken. Två kritiska planeter som behöver varandra gynnas alltid av synergi mellan värdtecknen eller deras elementära tillhörighet.

Därmed måste misstankarna gå till ett problem med detta psyke eller sinnelag: det är dels intellektuellt och klartänkt, men redan dragningen till kriminologistudierna visar en annan sida i sinnet: det befinner sig dissocierat eller avskuret från den aktiva motorn, Solen och när inte Månens sinne återspeglar Solens kognitiva verklighetsupplevelse, då kan en dr Jekyll och mr Hyde-klyvnad uppstå.

Nyhetsrapporteringen säger att Kohberger föreföll genuint "förvånad" när han delgavs misstankar om dåden. Att Måne och Sol befinner sig just i Luft och Vatten understryker att det kan finnas en rejäl diskrepans mellan inbillning och verklighet och detta samtidigt som sinnet vidhåller en lugn och förnuftig kommunikation (via Månens harmoni med Merkurius).

Att det är den solära handlingsmänniskan som är problemet här, bekräftas av att sinnelagskartan döljer den agerande i 6e Fiendehuset. Sinnet, som alltid är tvåa efter Aktören/Solen kan alltså kolugnt agera förbluffad och åtskild från något samma totala varelse nyss gjorde via sin inre Fiende, sin inre Sol. Detta enligt sinnelagets ascendent, vilket inget säger den faktiska dispositionen till agerande (kräver känd födelsetid). Men varför månkartorna så ofta stämmer kan ha att göra med att en del av människans inre psykiska liv - fantasier - fortplantar sig ut i det yttre livet och blir till handlingar.

Att Mars, "fallen" i Månens tecken Krabban disponerar denna Skorpion-Sol leder också till frågetecken hur människans instinktiva aggression och ytterst psyke fungerar. De grå pilarna i kartan visar hur en teckenägare "tittar" mot eller förblir förbunden med sitt hemmatecken, och här alltså en Mars i Vatten där osunda tankemönster (Luft) triggar känslorna därför att Tvilling-psyket är så kunskapsorienterat men lättpåverkad. Risk för att man blir en copycat, en som läser kriminologi och börjar umgås med tankar på brott.

Sen har den här udda kartan utöver Sol/Mån-dissociationen också ett andra "6-8-förhållande" som hinduerna kallar denna störda förbindelse tidigare kallad "icke-kontakt" på bloggen. En varning har också utfärdats (inte via långa studier utan enbart på rationell grund) att de fundamentala Sol och Måne troligen är den allvarliga versionen av 6-8-förhållandet. Det är alls inte ovanligt men Måne-Sol har stor betydelse för livsvägen som helhet (dessa mord kommer att ändra Kohbergers hela liv till ett bakom lås och bom). 

Det är också rätt typiskt att hitta ett andra 6-8-förhållande i horoskopet, mellan Rättssamhällets Saturnus, självbehärskningens, realismens symbol (och mycket mer). Samhällsanpassad konsekvensbedömning avskuren från våldsmannan Mars talar sitt eget språk. Och ändå blir inte alla med en dålig Mars, ens en dålig placering som den i Krabban, mördare. Det krävs flera hinder i kartan för att skapa en sann sociopat!

Så vad säga om Aftonbladets politiska kommentator Anders Lindberg? Hans horoskop rymmer som jag nu ser det 3 allvarliga problem. Hans karta kommenterades kritiskt redan 2011 i Dogmatikens enfald, men sedan dess har jag varit väldigt förtjust i vissa humanitära och t.o.m. socialistiska texter. Hans ofiltrerade åsikter tycks dock ha gjort honom till rasisternas och Sverigedemokraternas fiende. Helt klart ger hans Sol i universalistiska Skytten ett större perspektiv på världen än en inskränkt lokal svensk kan sätta sig in i.

Men så kom hans uppenbart ovanifrån styrda bidrag till det massiva drevet om NATO-anslutning direkt när Putin invaderade Ukraina (drevet var igång så snabbt att det måste ha varit förberett). När Lindberg i ny krönika sliter hårt för att förklara hur väsensfrämmande Ryssland är (och inte som oss) då blir han en paradoxal självmotsägelse, själv lika småaktigt nationalistisk som den mest inskränkta sverigedemokrat. Det är som om också han lider av den amerikanske mördarens personlighetsklyvning.

Tittar man på kartan utifrån denna möjlighet kommer belöningen direkt. Han har exakt det Eld/Jord-krig som uttrycket kamp eller vision angående det materiella och höjer sig således inte en millimeter över Ryssland, Ukraina eller den hoper förfärliga politiker med samma element i störning som fyller regeringen Kristerssons regering. Lindberg vill helt enkelt ha någon att kriga mot, det ligger i hans natur och i den här krönikan hela Rysslands folksjäl något han närmast hatar. 

Det kan tyckas som en tanke att detta fula påhopp på den ryska själen eller "essensen" (trots till intet förpliktande ordande om deras kända författare och kompositörer) publiceras två dygn efter att Sideriska på nytt sammanfattade Rysslands folksjäl och såg dess goda kvaliteter (men också pressade läge).  Nu skrivs det överallt och av alla om Ryssland, men Lindbergs försök att förklara för AB:s läsare HUR FRÄMMANDE RYSSENS ESSENS är, är infamt. Det låter nästan som en dold replik till den här bloggen som räknat ner Västerlandets tid att leva och ser Kina med Ryssland som sin "sidekick" som den som för den olympiska elden - det mänskliga livet - vidare genom historien.

Eld/Kriget hos skribenten är inte direkt utan som hos massmördarens sinne flera astrologiska faktorer som förbinder den grundläggande oförmåga att få ihop Eldens vision och Jorden realitet. 

Förvisso ger solsidan en hoppfull om än inte visionär läggning. Solen med Jupiter i Eld är framåtorienterad (ibland väl snabb) och vill något nytt och bättre, förutom när Lindberg berättar självbiografiskt om JORD - om svensk mylla och invånarnas flegmatiska medvetande som ÄNNU minns gamla krigiska och skövlande ryssar - och i detta illustrerar JORD-elementets ofria natur och bindning till det som varit. En effektiv låsning som garanterar att den globala socialismen, lika tydligt tecknad av skribentens förnämliga Sol/Jupiter i Skytten aldrig kan bli verklighet.

Atma Karaka: Venus i JORD
(ej vidare kommenterad i texten)

Visst söker Månen i Vågen balansera fakta i målet men lyckas inget vidare. Likt Reinfeldt och massmördaren återigen ett sinnelag som drar mot rationaliserande verksamhet snarare än ren känslomässighet, men disponenten Venus i JORD är för materialistisk för att vara till hjälp för Solens pro-aktiva eldsjälsnatur. Det är lätt att se hur han skapat sig fiender. Här är det inte massmördarens egen solära motor som är den fiende och olycka han spelade eller var omedveten om. Lindberg har fienden personifierad i 6e och olyckshuset och ger en Luft/Vatten-dissociation besläktad med massmördaren.

Jag tror inte Lindberg i affekt har någon vidare kontroll på vad han skriver. Då har han ändå en ömsesidig reception mellan sinnets fundament Venus och formella och korrekta Saturnus och även denna måste räknas som en tillgång även om sinnelagsascendenten förmodligen förnimmer Saturnus mest i termer av Feodalherren eller någon gammal svensk översättare eller bygdens pamp. 

Att psykhoroskopet svartmålar (hus 8) Saturnus i en av planetens skepnader hindrar naturligtvis inte arketypen bakom Saturnus att hitta andra uttryckskanaler. Lindberg skrev slafsigare och språkligt sämre än t.o.m. den här bloggen för tio-tolv år sedan men Tid (Saturnus) och övning har gjort hans krönikor riktigt njutbara. Saturnus är en hård uppdragsgivare men ger resultat, t.o.m. i kriget mellan Eld och Jord.

Men så kommer det ögonblick då hans inre fiende, Mars-Fiskarna i emotionella kartans 6e hus ställer till det. Den här dissociationen är inte lika allvarlig som massmördarens icke-möte mellan Sol och Måne men ur sinnelagshoroskopets perspektiv antyds en vägran att befatta sig med våld som i själva verket föder en intern skugga, en förfrämligad varelse inom varelsen. "Jag ilsk? Inte då!" Det uppstår en rasistisk släng mot ryssarnas natur och samverkar med kartans milda form av Eld/Jord-kriget, en karg element-kombination som kan förråa en människa. Här avslöjar sig den inte råbusen enbart när sinnet i Luft samtidigt attackeras av Mars i kaotiska Vatten-Fiskarna. Det krävs förmodligen en del fantasi för att animera de astrologiska stillbilderna och se hur flera processer i samtidigt aktivitet kan tänkas uttrycka sig...

"Förråandet" är i själva verket ett lån från romaren Plotinos och hans text om det ondas natur (skriven mot slutet av hans liv, när han haft tillfälle att tänka igenom allt både en och tre gånger). Det är själar som fallit för lågt och besmittat sig för mycket i JORD, i material som representera det onda som drabbar mänskligheten. JORD/ELD gör fallet så mycket tydligare eftersom Elden upplyser. Därmed sorterar Lindbergs strävanden tyvärr i samma bag som Hitler, flera ur regeringen Kristersson, Stalin och andra kända despoter som gärna använder demonisering och karikerar.

Lindbergs val av landet Mordor från Sagan om ringen är ett sådant försök att karikera som faller platt eftersom liknelsen saknar tillämplighet annat än som symbol för den ondska Lindberg tillskriver Ryssen. Dåligt tänkande, sånt som serveras i en 30-sekunders reklam när FN eller någon vill ha hjälp till något behjärtansvärt. Men här handlar det inte om att lindra Afrikas svält utan om förklara att Ryssen är ett främmande och ont väsen (jämfört med oss i väst).

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/jlOedo/for-unga-ar-ryssland-nu-porten-till-mordor

 

En inritad på kartan: en 6-8-relation
mellan Mars och Månen och
ytterligare en mellan Jupiter och Saturnus!

Kartan är Putins födelsedag som "naturlig zodiak" - enbart himmelen utan länk till det jordiska. Finns Jord i himmelen? Här hjälper gammal filosofi: Plotinos hanterade materia som primärt en intellektuell tanke - en av Platons former - och bara sekundärt den verklighet som de själar som fallit från himmelen via sina "anpassade" kroppsliga sinnen nu upplevde som verkligheten. 

Not. Kartans "ömsesidiga reception" visas genom en grönfärgad, dubbelriktad pil till skillnad från Lindbergs röda. Här inbegriper aspekten inte det jordnära sinnelagets 8e hus för mörker, död och demonisering utan ligger i naturlig zodiak. (För en astrologi ur jordmänniskans perspektiv vore husplaceringen ypperlig: ett förstahus-ego villigt och kapabelt att tillväxa och i synnerhet i filosofiskt eller religiöst niondehus-avseende. T.o.m. på primitiv politisk nivå (makthantering) visas här harmoni med Universums/världens rörelse: "En segrande krigare i vår tid"!

Notabelt har Putin INTE den förråande Jord/Eld-kombination. Dels för att motstridigheter inte finns i himmelen, det är bara på planeten Jorden som vissa Former inte fungerar med andra. Eldens vision är gränslös (på det skadliga sättet) men Jorden står ofta i vägen i formen av stoff eller "brutal material".

Men även himmelen ur jordmänniskans perspektiv är kartan "lindrig": Putin har en ypperlig Mars i Skytten välsignad av framgångens Jupiter i Väduren, en perfekt ömsesidig reception. 

Och han har Sol och Måne i varsitt Jord-tecken vilket också tecknar synergi. Jord gör hon förstås intresserad av ett stort territorium. I den meningen tillhör han den gamla världen, just på steget att snubblande falla in i Vattenbärarens tidsålder. Kina har en mycket mer "hi tech"-syn på vad herravälde är och kommer med tiden att visa hur socialism och högteknologi i samverkan ser ut. Kanske inte för den här bloggens läsare men för dess barn och barnbarn.

Trots att Putin har både TYDLIG Eld och Jord i horoskopet finns inga primära störningar mellan elementen. Mars i Eld träffar ingenting med någon av sina aspekter och Saturnus i Jord aspekterar inget i Eld.  

Sekundärt, för det är så jag väljer att betrakta den här märkliga 6-8-relationerna (utom då planeterna är av fundamental betydelse som massmördarens Sol/Måne), har även Putin Eld/Jord-krig i sig. Det är typiskt nog krigaren Mars och hemmaterritoriets Måne. ("Det här brukade vara vårt rike, låt oss återskapa det.") 

Kan man tala om att tala den tydliga aktiveringen av dessa två element (på bekostnad av de andra två) resulterar i en antydan om Eld/Jord-kriget? Putin har den visserligen inte eftersom Luft som ett tredje blandar sig i och på ett mycket mer självständigt sätt än i Lindbergs horoskop där psyket förmedlar och rationaliserar hans eget hat ... mot ögonblickets fiende. 

Frågan är ändå värd att ställa sig eftersom Putin har Solen och Saturnus i konjunktion i Jungfrun. Solen och Saturnus är ömsesidiga fiender och Solen härskar visserligen över Eld (Lejonet) och Saturnus över Jord (sitt negativa hem i Stenbocken). Borde inte det ge en rejält förråad natur och maktvilja. Jo, blotta symboliken säger det: Sol/ledare och Saturnus/Kronos = varaktighet. (Jag kanske borde ha ritat in några brutna röda pilar också, för att inte framstå som putinist för den slarviga läsaren.)

Men... lämnar man zodiaktecknen och deras element ska man bedöma planeternas möten utifrån deras essentiella natur. Då är Solen själv essentiellt Eld medan Saturnus i dess sanna form tillhör Luft - här är då Putins åtminstone tidigare omvittnade tankeskärpa. Det är svårt att säga med den demonisering medierna ägnade sig åt (galen, sjuk, döende, "makthavare vid 70 blir despoter", osv.) alltjämt är skarp. 

Helt klart har inte Putin Jupiter i sitt 1a hus (se ovan): förberedelserna för "specialoperationen" var underdimensionerade och ska man läsa in något i hans "6-8-relation" mellan krigets Mars och Månen, så kan det vara här: han var trots judoträning i yngre år inte helt medveten om vad det här kriget skulle komma att kräva.

Putins karta har också en andre "6-8"-dissociation men utan klockslag kan inte sägas hur solsystemets yttre makthavare, Jupiter och Saturnus i åtskillnad beter sig för Putin personligen. Men här finns faktiskt varningar. Jupiter vill expandera och det finns en risk att den inte uppfattar Saturnus "hit men inte längre". Dvs. politikers och makthavare vanliga sjukdom: att de går överstyr till sist. 

Om man räknar med en Skorpionascendent för Putin (som gjorts i ett äldre inlägg) ges dock företräde åt harmonin mellan Jupiter och Mars och totalt sett skildras alltjämt en segrare eftersom - och det får inte glömmas - Solen med Saturnus introducerar en akut medvetenhet hos Putin om Gränser. (Och kanske Putins ursprungliga Grämelse att landet inte längre var som förr. Saturnus är en traditionalist.)

Men uppenbarligen hade Putin dåliga underrättelser inför Ukraina-operationer, och kanske inte fattade  vilken utsträckning USA redan förberett sin passionerat mordiska plan: att radera Ryssland från jordens yta - exakt den dårskap Lindbergs krönika jäser av. 

Hatet riktas mot en i stort sett egenhändigt hallucinerad fiende. Ett hjärnspöke. Drabbar ofta dem utan hållbar filosofi. Det är lustigt att Lindberg egentligen har en perfekt kombination av Sol och Jupiter i Eld men ändå faller så kort om filosofi, och boven kan bara vara Mars dissociation från Månen. Han vet inte var det egentliga kriget pågår och väljer materien, skiten, gyttjan, leran.

Brutaliteten i ALLA KRIG lägger en affekterad Lindberg i en krigsskådeplats i Ukraina och i syfte att diktera för läsarna att de inte ens ska försöka förstå Ryssens nationalsjäl - den är ju så annorlunda om inte rent av ond. Detta är i sig ondska men kan komma ur Lindbergs egen livssituation och kanske diktaten från arbetsgivaren NATO-Schibsted/AB... Även om Mars passage över himlen normalt inte är någon stor sak, ligger den f.n. i Oxen och pressar främst dem med det tecknet aktivt, som Lindberg som har Arbetsgivaren (Saturnus) där.


PS. Det här inlägget har åtskilliga gånger upprepat vari fadäsen i AB-krönikan består. Det är viktigt att understryka att Skandinaviens största kvällstidning bedriver den gamla onda tidens raspropaganda via ledarskribenter. Tveklöst slarv och misstag men ett lysande exempel på när psyket inte vill ta Mars våld på allvar. Månen anses normalt vara den inre spelplan som accepterar alla aktörer. Så inte i det planetära 6-8-förhållandet. Det är lyckligtvis inte lika allvarligt som att ha en massmördarens dissociation mellan Sol och Måne och dessutom Mars involverad...

Man måste kanske ha astrologin till hjälp för att inse hur illa det är ställt med Sverige och dess proffsanalytiker - de är i hög grad hämtade ur den underklass socialdemokratin utbredde över landet men där bildning inte lockade tillräckligt. Numera har den kvarvarande tölpaktighet i landet tagit sig borgerliga förtecken. Mer välstånd men kollektivpsyket sitter fast i den tidigaste av uppgifter: "jag och mina förnödenheter" (Framhävd Mån-Vädur disponerad av obskyrt placerad Mars-Oxe). 

Det är en märkligt primitiv position (motsvarande en nyfödd bebis beroende av sin däggande eller ammande modersgestalt/fosterland), särskilt med tanke på att "nya" Sverige ändå är så sent som från 1974. Notabelt är att Eld/Jord-kriget (döpt till "egenmäktighet" tidigt på bloggen) finns svårt rotad i den svenska nationalsjälen.

Svältåren och analfabetismen var sedan länge historia men kartans beskriver en kvarhängande ojämlikhet och därmed ett underbetyg för socialdemokratins strävanden. Förklaringen ligger i partihoroskopets känslomässiga (irrationella) makthunger och totala brist på intellektuell böjelse (LUFT). Helt klart har partiets "själ" påverkat landet:

https://siderisk.blogspot.com/search/label/Socialdemokraterna%20%28partihoroskopet%29


Inga kommentarer: