Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 12 februari 2024

Satans skilda skepnader - Vad skiljer Jimmie Åkesson, Tucker Carlson och Donald Trump?

Bloggaren känner igen sina sviktande förmågor vid tangentborget i denna AB-länk - två stavfel på bara några ord. Nästan Expressen-nivå:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/2BQrxR/akesson-vill-skrota-rattstaten-ingen-partiledare-regerade

Cantwells innehåll en god anledning att tidigarelägga ett färdigskrivet och matnyttigt inlägg med bl.a. några nya astrologiska insikter och en (tveksam) omvärdering av Donald Trump.

 

Varje gång det poppar upp ett celebritetshoroskop med Solen i rak linje med "den onda stjärnan" Algol tänker jag på alla okända som fötts under samma omständigheter och kanske lider i tysthet av att all världens djävelskap tycks ha drabbat dem. Detta är själar som fått onda ögat på sig och inte mycket till förklaring från antiken har överlevt. Egyptiske naturvetaren Ptolemaios (100-talet) nämner i ett kapitel om "dödens karaktär" flyktigt bl.a. en aspekt mellan Merkurius och "Perseus gorgon", vilket uppenbarligen är stjärnan beta Perseus eller Algol. Här associeras stjärnan med Medusa-myten och sägs förebåda död genom halshuggning. 

På annat ställe sammanfattar Ptolemaios hela konstellationen Perseus som en bakgrundsstrålning som beskrivs som "föreningen av Jupiter och Saturnus". Denna senare har jag i många år sett med misstänktsamhet på: Jupiter representerar tillväxt, en naiv fantasi som Saturnus befriar orealistiska optimister från. Saturnus är Gränsen och 7e himmelen sätter här punkt för Jupiters 6e expanderande himmel. Jag har alltid uppfattat konjunktionen som "slutet för tillväxt" och i princip en plats där Saturnus kommer att beröva från onödigt överflöd och lära individen att leva sparsmakat. Den halshuggna Medusa påminner just om slutet eller döden för en utlevad fas. God karma från tidigare liv (eller en födelse till rika föräldrar) kan skifta för denna själ, i detta liv.

Jag har utan grund annat än misstanken att judarna övertog massor av föreställningar från Babylon (där den bildade eliten hålls i fångenskap på 500-talet fvt) föreslagit Algol i rollen som den bibliska Åklagaren/Satan. Denne kommer i detta liv att testa en del för att avgöra om själen i grunden är sund. I en del horoskop verkar denna tolkning solklar, jag har mött sorgliga öden som involverar stjärnan. Ytterligare skäl till tanken om en sanktionerad åklagare är en gammal judisk tradition som ligger helt i linje med arabernas namn al-Ghul (demonen) och som hos medeltidens judar (om inte en betydligt äldre men esoterisk tradition) blev Rosh ha-Satan, Satans huvud = Medusas avhuggna huvud.

Utöver Ptolemaios minimala notering känner jag inte till några gamla astrologiska traditioner, men den generella metoden är i många fall (som t.ex. hinduernas tydning av månnoderna) är att studera teckenhärskarens grad av välmående för en aning om vartåt det lutar. Månnoderna är i sig illgörare (eftersom själens fall ner i den sublunära världen ses som ett misstag), men backas noden upp av en god planet eller en verksam välgörare och kanske med stärkande aspekter, blir inte längre t.ex. norra månnoden en hetsig karriärklättrare utan ambition utan förlust av den mänskliga godheten (Venus). 

Jag föreslår samma generella tillvägagångssätt för att avgöra om Algol i det enskilda fallet representerar en rättfärdig Åklagare eller en ful och illvillig liten satan?

När Putins amerikanska intervjuare Tucker Carlson visar sig tillhöra den exklusiva typen "god Algol" (och han har likväl hamnat i hetluften, själv anklagad och under uppseendeväckande former sparkad från Murdoch-ägda Fox News) kunde jag i nyligt inlägg konstatera att det finns grader i helvetet. 

Algol i Carlsons horoskop ges godkänt i den bättre rollen av Guds utvalda Åklagare, just i kraft av att den naturliga godhetens Venus disponerar över stjärnan och dessutom klassas som en verksamt välgörande Venus vid den exakta födelsetiden, och som grädde på moset dessutom ockuperar personhoroskopets bästa zon, det 9e huset för filosofi och religion.

Ett starkt 9e kan vara till stor hjälp för att locka fram individens noblare sidor eller åtminstone en potential för intresse i livets mening och andra stora frågor som de mer störda människobarnen inte ens kan hantera... I AB börjar en nihilistisk kommentar till just avslutade tv-serien om Sveriges historia att "historien rymmer – lika lite som livet självt – varken mening, riktning eller mål". Men bara några stycken längre ner frågas det hycklande och falskt: "Vecka ut och vecka in har jag förgäves väntat på att få veta vilka [de inledningsvis utlovade] drivkrafter som avses." Så låter en satanist som avslöjar sin falska konstruktion rätt omedelbart.

Det är typiskt att det satanistiska Sverige ("upplyst" för att slippa religion och annat preskriberat historiskt stoff) i, tror jag samtliga tidningsartiklar, förlöjligade Carlsons försiktiga insats i intervjun med Putin. Efter att just före tittat på hans timslånga intervju med en amerikansk militär insåg jag direkt att han har en mycket inkännande stil vilket plumpa ateister i Sverige inte längre förstår vad det inkännande psyket är för något.

Om nu bara Jimmie Åkesson ville inkomma med exakt födelseklockslag kanske vi en gång för alla kunde avgöra om hans Satansstjärna tillhör typen som skapar dumma människor (minns alla de gånger Åkesson ser direkt korkad ut när man spelar förbluffad och främmande för reportrarnas frågor). Djävulen sägs vara ett korkat andeväsen i kraft av sin närhet till Terra, som en underton till den rent fysiska människovarelsen, den som varken förlitar sig på något Högre eller har utvecklat Intellekt -  alltså en självgående kropp utan själ, en prosaisk människotyp som bara kan yttra sig om sinnesdata men inte reflektera eller intellektualisera i ett ämne, likt rasister som ser mörk hudfärg och genast går i spinn och börjar kanalisera onda djävlar snarare än sitt eget outvecklade intellekt. Tvätta landet vitt från de mörka, länge än så kommer inte den kroppsegna intelligensen som hängt av det separata, högre intellektet.

Men även utan klockslag kan man gissa sig till den onda Algols natur i horoskopet (astrologin tar på fullt allvar den antika tanken att allt interagerar och ingår i allt annat - universum har ingen helt unik individ, förutom då Gud eller Den Ene, men detta ligger bortom världens av tid och rum).

Om Algol i Oxens 3e grad nu betecknar den mest extrema gravitation mot jorden och ytterst det döda urstoffet (prima materia), är ju tecknet ägt av den goda Venus. Därmed borde en generella tolkningsprincipen fungera, den som studerar teckenhärskarens duglighet som fundament till det som når vårt solsystem/kosmos av Algol.

Judendomen propsade på att skapelsen i sig är god och det är bara de fallna människosjälarna som bidrar med dikotomier, upphöjande av visst till gott och fördömande annat som ont. Nu finns visserligen det Goda som något objektivt existerande men på människornas nivå är den egna graden av besmittelse av världslighet (eller frihet från den) avgörande för hur man bedömer.

Indisk astrologi är mest nyanserad. För dem födda en timma då ett Jordtecken stiger blir "denna värld" deras Dharma, plikt eller väg att följa. Alls inget ont utan gott. Karma Yoga, konkreta handlingar för själar som så inkarnerats gradvis upp ur fallet ner i töcknet och åter till högre varseblivningstillstånd.

I avsaknad av ascendent bortfaller den rätt tvärsäkra hinduiska utsagan om på vilket existensplan själen är född att agera (Jordascendent ger t.ex. jordbrukarens eller kemistens dharma), men Åkessons födelsedag innehåller sekundära indikationer som kan berätta om han bara är en liten satan, eller likt Tucker Carlsons bärs av en vilja i hjärtat (Solen) att verkligen veta och lära något (inte minst i frågor om religion och filosofi). 

Egentligen kan utredningen stängas här för alla vet ju "rent empiriskt" vilken islamofobisk och exkluderande människa Åkesson är, inte minst genom att notera vilken ansenlig del av de lågutbildade svenska männen han attraherat. 

Redan av detta kan slutsatsen dras att hans Algol är ett ont omen, och som år, månad och dag vill ha det, spelar avsaknaden av födelsetimma ingen roll. Här ligger en "gestalt" fast på himmelen över många dagar som förkunnar vad denna period typiskt är ämnad för: en prövningens (av något slag) tid.

Det är inte rätt att tala om att Åkesson var predestinerad till att bli en som tänker onda tankar, i avsaknad av exakt klockslag (destinationen för den inkommande själen) kan man bara tala om det deterministiska kosmos, ett lagbundet maskineri. 

Det är detta maskineri Platon talar om i sin myt om hur en daimon paras med en ödeslott när en människa föds. Ödeslotten (vilken astrologin söker säkerställa) är destinationen, men inte bara en jordlott (födelseplatsen eller rättare den jordiska kroppen) utan en multidimensionell lott som innehåller en mix av framtida vägskäl och beslut (på de olika nivåer planeterna representerar) och vilka människan måste fatta. 

En många gånger så svag människosjäl att hon inte ens föds med någon egen daimon förblir en varelse som rör sig med tidsandan, sitt land och dess beslut. Från Vasas "enhetsstat" har detta varit idealet även för makthavare efter demokratin. I unga och inte så lite arroganta år kallade jag det här "utfyllnadssjälar" (när begrepp som översjälar och daimoner bara var en röra). 

Det räckte med att räkna ut Sverigehoroskopet i den här bloggens begynnelse för att se Månen (folket) som indikerar något liknande. Sveriges folk är bara till för att tjäna en fåtalig elit och eliten ser till att hålla deras kunskap så låg att allt håller sig så. Dessa är varelser med en närmast frånvarande daimon och därmed perfekta undersåtar till en elit som smyger med flera agendor.

Platonisten Apuleius under 2a århundradet lärde att daimonen hos vitala människor var dubbel. Men människor som (Platon igen) inte parats med en högre daimon har rimligen en närmast slumrande daimonisk del i den egna själen (som nu inte är sammansatt). 

Här blir den gamla själsläran grumlig, eftersom människans "rationella själ" kan jämställas med den högsta, daimoniska delen, enligt vad det låtit på Sideriska i många år. Men har själen överhuvudtaget ingen högre daimon på det sätt Platons myt och Apuleius menar, och analogin mellan den rationella själen och Saturnus kvarstår, då finns här en gradering astrologin inte kan göra. Med mindre än att den här delen av själsläran gömmer sig kvar i astrologin men få har varit intresserade nog att koppla samman alla ledtrådar.

Med anledning av Åkessons satanstjärna invid hans livskraft eller aktivistiska Sol, blir det generella studiet av Sol-Oxens fundament Venus invid den omoraliska hetsaren Mars ett tillräckligt omen. Detta är den onda versionen av den onda stjärnan.

Jag vet inte någon tradition som gör någon av gudarna (stjärnorna i åttonde himlakretsen) till den egna daimonen i Platons mening. Med ett undantag: nyplatonismen Plotinos elev Porfyrios relaterade en seansliknande sammankomst där man sökte framman filosofens daimon. Till deltagarnas bävan fick man en gud att framträda, ett högre andligt väsen än daimonerna! 

Den traditionella astrologiska tanken är att gudar/stjärnor i den åttonde sfären kanaliseras genom sina zodiaktecken och knyter ibland an en planet (här Solen) men därtill modifierad genom tecknets planetära härskare. Metoden kräver inget känt födelseklockslag (förutom den snabba månen) men klockslaget är ändå viktigt: under vissa av dygnets timmar kommer en stjärna som Algol kanske vara närmst inaktiv. Några av personhoroskopets hus är svaga eftersom hörnhusen anses prominenta och tydliga i manifestation. 

Dharma-husen 5 och 9 är båda goda men tillhör en "högre ordning eller värld" och i t.ex. Sverige har befolkningen lurats att överge den högre vägen eftersom eliten vill bli betjänad av slavar (som dessutom lurats tro att de är mer än så). Om terminologin förvirrar, tänk då "löntagare", redan ordet smyger in ett elitens ogillande av dem därunder, de "tar" lön från våra skattkistor.

Skulle Åkesson vara född i soluppgången får man födelsen av en människa där en gud tar över från daimonen och i det här fallet Algol som potentiellt ond gud som infekterar hjärtat eller Solen. Solen är redan från början "planetär fiende" med sin härskare i Solen, och Oxen är en intressent men kufisk plats eftersom envåldshärskaren/kungen Solen placerats i ett tecken som har kooperationens Venus som fundament!

En sådan födelse skulle mer än väl förklara Åkessons islamofobi och idén att människor utan brottsmisstanke ska fängslas bara för att de rör sig i vissa kretsar. Detta är nazisternas hantering av judar som ett samhällets gissel, i lätt modifierad form. Redan i zodiakens andra tecken möter egot (Väduren) sin första utmaning, sin första lektion. Debutanten Väduren står i sig för etablerandet av en stabil jagkärna, men detta tillhör barnstadiet i utvecklingspsykologin.

Varför Åkessons gissel är en falsk och skruvad Åklagare (Satan/Algol) har redan pekats ut (och även i äldre inlägg). Även utan klockslag står det klart att Oxens och Algols härskare Venus är oren som följd av den konjunktion också Adolf Hitler föddes med: krig och fred, Mars och Venus i en enda röra och i det snäva ego-perspektivets tecken Väduren. I en äldre tid, före dna:s upptäckt, skulle man ha sagt att Åkesson är en andlig arvtagare till Adolf Hitler. En Hitler som mognat ett zodiaktecken, från Barnet Vädurens extrema egofixering till Oxen Åkesson, som även om krigsskadan lever kvar i Vädren, nu som Oxe nu möter Algol i flera skepnader. 

Bland annat ska han prövas om man alltjämt i smyg är en rasse-nasse eller om den primitiva nationalisten filat ned hans skrämmande primitiva ungdom. Men Algol kan också ta rollen som Frestaren, så alla dess typiska punkter verkar stjärnan aktiv som illgörare, för den drabbade och för det land han sprider sitt mörker i.

I ett större och kosmos om vilket antiken förstod mer på dess psykiska nivå, ingår Hitler och Åkesson i samma själsgrupp. Om Åkesson genom något mirakel från sitt demonbesatta huvud rättvänt igen kommer hans nästa återfödelse att ha brutet denna andliga släktskap, men i detta svenska liv, ligger han f.n. under det som kallas Domen.

*****

Intressant karaktärsporträtt från AB häromdagen

Men även Ondskan används i goda syften. Gud tillförordnar Satan att vara hans åklagare i bibelboken Job. Journalisten Tucker Carlsson "prövar" sina intervjuoffer. Nu har Donald Trump visserligen ingen tät konjunktion mellan Algol och någon av solsystemets kretsar, men den lilla trätan med den traumadrabbade (Utöya-massakern) NATO-chefen Stoltenberg, kan klassas som ett Algol-inträffande. 

Trätan uppstod genom att Trump återigen påpekat att nästan hälften (Expr)/mer än hälften (DN) av NATO-medlemmarna söker smita undan ersättningen till USA som bär det tunga lasset och bygger på sin skuld genom att trycka upp dollar i avsikten att förblir världens herre (fast Kina redan har större ekonomi). 

Vad gjorde Trump här om inte tog rollen av Algol som Åklagaren? Jag tror i en mänsklig urtid att Oxens symbol och Algol utvecklats hand i hand. Att den behornade oxen och bilden av en behornad djävul koinciderar så väl är ingen slump. Oxens andra hus var i antiken "Hades dörr" och också detta anknyter till tankar om Djävulens bohåla.

Faktiskt, ett av bloggens tidiga misstag, att ge Algol för stor omkrets var kanske inte så tokigt ändå (föll till föga och krympte godtagbar avvikelse till ±2°). Med Ptolemaios omdöme om konstellationen Perseus finns en överlappning av denna och tecknet Taurus. Man kan därför se den onda stjärnan utsträckt över hela Perseus och därmed göra en stor del av Oxen till en "karmiskt ofördelaktig" zon:

Capulus (M34) 0:20 Oxe
Algol (beta) 2:18 Oxe
Misam (kappa) 3:50 Oxe
Miram (eta) 4:51 Oxe
Atiks (omicron) 7:17 Oxe
Mirfak (alpha) 8:14 Oxe
Menkib (xi) 11:07 Oxe


https://horoscopes.astro-seek.com/astrology-fixed-star-algol

Se också 5 inlägg som nämner Plejaderna / de gråtande systrarna i Oxen

Se särskilt tillägget i Elon Musks rymdprojekt initierat från Plejaderna?  Den 21 december 2021 och ännu omedveten om stjärnorna i Perseus tar jag upp frågan om den nya covidvarianten OMICRON kunde ha att göra med händelserna runt de gråtande systrarna. För att inte tala om att Putins invasion av Ukraina står för dörren under den giriga norra månnodens sista tid i Oxen.

 

Trump undgår den expansionsfientliga "bakgrundsstrålningen" från Perseus (cirka Oxens första tredjedel). Nu liknar Trump min avdöda och på sin tid rätt koleriska far (ekonomtyp) en smula, också med Solen i Oxen (ekonomins och ägandeinstinktens tecken), och det kan vara förklaringen att den amerikanska kapitalisten får mig att le eller skratta i all dennes bufflighet. Han är roande och verkar åtminstone halvt medveten om det. Är det Solen i dagens maxposition och ändå inte nöjd (Rahu) som ger detta "overkill", en maktmänniska som blir en travesti på typen? 

(Not. Ser först nu att avdöda fadern med Tvillingascendent hade ascendenthärskaren Merkurius i Oxens 27e grad - bara 1° från Trumps överdrifts-Rahu och 3° från Solen. Är det där upplevelsen ligger att de liknar varandra så? Farsgubbens yttre fångade upp något av Trumps Rahu-solära utstrålning. Även farsan drogs till överdrivna gestaltningar av makt och framgång, smaklösa sådana som när han kommer åter från affärsresa i Texas med spänne (med tjurhuvud på) och cowboyhatt och såg rent löjlig ut i svensk miljö eftersom han faktiskt använde sakerna vid sociala sammankomster en kort tid (han måste ha nyktrat till i omdömet...)

Titta på Trumps karta med det direkt kungliga Lejonet med modiga Mars stigande i öster och möjligen i konjunktion med kungavärdighetens fixstjärna Regulus. Ändå är en INTE en krigarkung, han verkar ibland mest lägga som är NATO och ägna sig att få Amerika på fötter igen. (Nyss, hävdar AB att Trump menar sig "älska NATO och Sverige" och där är förstås Trump-för-utlandet som narrar Sverige och AB trycker skräpet.)

Inledningsvis (och kanske fortfarande) vacklade bloggen: vad att göra med en så märklig figur som Trump? Den amerikanska arbetarens vän eller en falskspelare? T.o.m. Antikrist? Han har så många sidor att en ny och uttömmande analys vore på sin plats, men jag kan för lite om amerikansk inrikespolitik och var Trump skiljer sig i utrikespolitiken från den mardröm USA varit för världen efter Andra världskriget.

Men härifrån och framåt prövas några nya läsarter. Mars-Lejonet i öster är INTE USA:s typiska härska genom att kriga och ta över länder (under förespegling att ge dem "demokrati"), Mars är en verksam välgörare i Lejonet och i öster gör detta att Trump äger mannamodets dygd. Tecken på en god Mars är att vinna utan att gripa till vapen. Lejonet (som djurart) är fredligt inom sin domän och blir våldsamt bara om kringströvande lejon utmanar om territoriet. 

Och, som sagt, kungavärdighetens Regulus perfekt i öster säger en del om Trumps popularitet! Antikens stjärnlära accepterade bara 1 grads avvikelse från rät linje och t.o.m. med denna stränga regel, uppfyller Trump kriteriet för en "utvald". En tajt konjunktion med Regulus i 6e olyckshuset lär inte bete sig som vid ascendenten.

Att sedan det fysiska fordonen (Donald Trumps kropp) ÄGS av Solen, en Sol på höjdpunkten av makt (10e huset) talar också sitt tydliga språk. Och dessutom är denna Sol i 30e och sista graden horoskopets Atma Karaka - vad Trump-kroppens inneboende själ vill med detta liv.)

Han har grabbigt sagt plumpa saker om kvinnor, vilket kommenterats i ett äldre inlägg. Venus (kvinnor) står i 12e huset och har därför en undanskymd roll i hans liv, och Venus konjunktion med Saturnus gör honom ytlig och formalistisk (vackra kvinnor ska det vara). Eftersom Sol-Oxen i maktens boning lutar sig mot detta fundament uppstår förstås frågor om karaktärssvackan gäller fler ting än kvinnosynen. 

Men hinduisk astrologi håller Venus och Saturnus för att vara planetära vänner. Kvinnoförtrycket i dagens lägre kaster i Indien stör intrycket och materialistisk feminism har verkligen mycket undertryckt ilska att ta ut på patriarker och makthavare. Men detta är människor på låg nivå i tillvaron. Astrologins andliga och korrekta uttryck vet berätta att både män och kvinnor har Saturnus som symbol för sin högsta själsinstans, den rationella själen som glimtar fram även i okreativa och blott snusförnuftiga människor. Och i den andliga eller filosofiska astrologin är Venus inte symbol för den jordiska kvinnovarelsen utan för människosjälen. Den himmelska Afrodite. 

Det är dock typiskt att de sexualfientliga judarna valde att rita den arketypiska Människan som en man, Adam Kadmon, med kungakrona som symboliserar det sjunde himmelen - Saturnus. Saturnus som härskare över Stenbocken är en lägre manifestation. Planeten gestaltar kosmos formande eller demiurgiska förnuftsprincip. Men som härskare i Vattenbäraren ser man kopplingen till det gudomliga Intellektet och här blir det tydligt varför Saturnus finner sin "upphöjelse" i Vågen, vars ägare är just den himmelska människans Venus, dvs. Människans rena urbild är Världssjälen. Återkopplingen människosjäl och den gudomliga världen kan inte ske via JORD (har ingen del i Världssjälen) utan via LUFT (ANDE). Astrologin har, även om västerlandet glömt det, byggt in en karta för de fallna själarna på Jorden. Först genom goda gärningar i Vatten (hjälp till biologiska varelser) kan kan god karma ackumuleras ("karma yoga").

Denna värld vi skådar ut genom i teleskop är en del av den illusion som har konstruerats just vår själstyp och överlappar med Jordens djurliv pga. vårt kollektiva syndafall. Judendomens patriarkalism och distans från djurets sexualitet är dock begriplig - de har bevarat en otroligt gammal världsbild som säkert till dels hämtades från den babyloniska astrologin, men som alltid går att återupptäcka tack vara den Högsta Himmelens tidlösa natur och människans möjlighet att aktivera sin högre själsliga natur (enklare för vissa som redan går "vägen upp", mer mödosamt för den som kanske omorienterar sig i detta liv och med en kämpig livslott (personhoroskop).

Trump är långt från steget ur det materiella tänkandet, men hans själsliga driv (atma karaka) är ändå fördelaktigt. Solen vilar på den essentiella vänskapen mellan Venus/själen och Saturnus/intellektet, låt vara i 12e husets omedvetna och verksamma "bara" på Vattnets nivå. Oxe och Vatten placerade honom i penningfolkets och vinstjägarnas låga verklighet, men på alla verklighetsnivåer astrologin tecknar finns gott och ont. Att ha Solen i penningtecknet Oxen som själens åtrå och Venus/Saturnus i Vatten i 12e ger nu inget ekonomiskt geni. Men Trump har den personliga förmågan via Mars/Regulus vid Lejonascendenten att få det att se ut som han är en vinnare. Och det räcker för amerikanerna, invandrade fattighjon från det gamla Europa som ligger långt efter många andra kulturer i andlig mognad.

Varför Trumps karta ritats med Stoltenberg i yttre ringen är bara för att visa hur ointressant norrmannen är i Trumps ögon. Stoltenbergs lidande Fisk existerar inte för Trump, den är förpassad till finansmannen/presidentens 8e hus. I den mån Stoltenbergs insatser för NATO ens figurerar i Trumps medvetande, är det som ett irritationsmoment vilket hans slängiga uttalande nyligen visar. Se vilket irritationsmoment Stoltenbergs nerviga och oroliga behov av en livvakt är på Trump! 

Norrmannens Måne-Mars är inte alls en lika bra kombination som Trumps kungliga Mars-ascendent utan Trump som rådaren över Oxens alla pengar blir ilsk bara han tänker på hur USA tvingas på idiotrollen som världspolis. Här syns faktiskt att Oxen är enkel och inte ett dugg imperialistisk. 

Trumps fullmåne Oxe/Skorpion kan enkelt läsas som 10e som yttre anseende och 4e inrikes angelägenheter och hans känslolivs Skorpion blir Mars-ilsk när han ser den amerikanska militarismens skador mot det egna landet. "Make America great again." Man kan t.o.m. läsa Venus/Saturnus i den världsliga förlustens12e hus som att Trump i sitt hjärtas (Solen) innersta lider av att USA förirrat sig in på våldets väg, på förlustens väg. Fundamentet Venus/Saturnus är som sagt en utmärkt men tyvärr undertryckt kombination som är fredlig och erinrar om att Oxen är fridfulla djur om man inte retar upp dem. Åkesson har ett långt ifrån lika fördelaktigt horoskop där istället Mars i egohävdelsens Vädur och Venus en självcentrerad kärlek i samma tecken, saknar Trumps genuina omsorg (Venus i Krabban) om sitt land. 

Även i termer av simpel nationalism i en döende världsordning har Åkesson ett svagt horoskop och Trump ett utmärkt. Att Åkesson går hem bland Sveriges bonnläppar som inte gör rätt analys om kapitalismen (den stora boven) kan som sagt ses i nationalhoroskopet. Här är Sveriges folk svältfödda på ego-bekräftelse och självupptagna eftersom Måne/folk i Väduren har en så svag bas i Mars-Oxen (viss parallell med Stoltenbergs karta). 

Den svenska mixen av Måne/Mars (Eld/Jord-krig) har kallats fantomsmärtor från det gamla Fattigsverige (Oxen = mat och pengar) som aldrig lagt sig då eliten inte varit särskilt intelligent på sistone och dessutom ser till att staten socialiserar medborgarna till rutinzombie-arbetare (förutom i yrken som innehåller intellektuella arbetsmoment). Fler yrken än man kan tro sköts bara via samma irrationella själ i samverkan med de yttre sinnena. Modern teknik försöker bringa arbetskraften att tänka så lite som möjligt, både för ökat effektivitet och bättre vinst, men också för att fördumning av breda folklager (genom "konsumism" som folkreligion) stärker elitens position.

Men detta är ingen människa i de antika högkulturernas mening. Närapå lägre än ett djur. Även djuren kan bygga sig fiffigt konstruerade boningar, även om varje ny årskull måste lära sig artens knep på nytt. Människor kan ingenting utanför jobbsysslorna. De går till affären och köper något istället. Till skillnad från dessa skuggvarelser har arten Människa alltid en koppling till högre medvetandenivåer och de få som föds med klärvoajanta gåvor visar hur man kan veta ting som aldrig först processats av kroppens yttre sinnen. Även "Nära döden upplevelser" vittnar om en inneboende ande. AxessTV återsänder då och då en fascinerande fransk dokumentär från 2019, "Berättelser från andra sidan" där både f.d. "döda" och läkare talar ut. Tyvärr finns dokumentären inte med bland program som kan strömmas. Några av vittnesskildringarna är makalösa! Nu kommer i rask takt flera tv-repriser, väl värt en timma!


Inga kommentarer: