Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 19 februari 2024

Den Onde Rike nekade Akelius återlösa sin själ och Sveriges framtid mörknar alltmer


Skatteplaneraren och rikingen Roger Akelius sökte rädda sin själ genom att köpa sig i ett av ondskans palats, Academedia med dess motto "låt den onda vuxne berika sig på barns behov av god bildning".

Vilket drama mitt under Sveriges svartaste tid (intill landets undergång 2036 eller åren därefter)! Det stoppade aktieköpet passar perfekt i samma andetag som den onda svenska Storfinansen släppt SAAB:s senaste vapen fritt mot ryska resurser och tydligen tecknat att Sverige med USA nu ämnar starta kriget mot Ryssland eller redan gjort det. De astrologiska datumen behöver inte upprepas igen, de repriserades för bara några dagar sedan:

Svenska vapen: har landet i det fördolda gått in i USA:s krig mot Ryssland?

Det är förstås Sveriges medfödda Storkapital (Jupiter) i elitens 5e hus i nationalkartan som har rollen av lögnaren och hycklaren i detta land. Och vad är en enstaka riking som plötsligt vill göra gott mot hela Jupiter-maffian?

Jag hade mina dubier redan då Akelius aktieköp tillkännagjordes, men avstod skriva något eftersom hans horoskop inte går att ställa utan exakt tid. Dygnet som sådant är motsägelsefullt och inte särskilt "filantropiskt", då snarare typiskt en "skatteplanerare" som inte låter så bra i mina öron. Men avpersonifierar man dygnet och ritar det som en naturlig zodiak, med självintressets eller ego-principens Vädur på sin naturliga plats (hus 1) faller flera bitar på plats.

Här finns både det goda och det onda rikligt representerat, men med kraftig övervikt på det goda. En bra dag att födas men enbart för mycket högt utvecklade själar. Goda prestationer i tidigare liv "rullas vidare" som medfödda talanger i ett kommande. 

Den naturliga zodiaken kan inte matchas till enskilda individer men visar att här finns naturliga möjligheter på Jorden vid denna tid (ytterst dikterat av Ödet - eller kanske "äldre själar" kan få förtur till de bästa livslotterna? Hypnosregressionisten Michael Newtons trettioåriga arbete tydde på det...).

För en extrem räknenisse som kan berika sig på i princip allt han vänder blicken mot, se vara hur Lejonets härskare Solen här står i sitt starkaste och upphöjda läge i Väduren. Samtidigt gynnar den Stora Välgöraren (Jupiter) Lejonet (härskaren) och ger en oslagbar grund för den Vädurs-Debutant (öppnar zodiakvarvet) som vill visa framfötterna.

Men det är också detta som ger trovärdighet åt just viljan att göra något åt det perverterade Sverige och dess vinstsyftande skolsystem. Väduren står för barnet men det för också Solen eller 5e huset. I denna naturliga zodiak beskrivs Akelius som Barnets bästa vän. Och den onda horden av rika demoner tolererar inte äkta godhet i sina kretsar. Akelius, utan att säga det rakt ut, vänder ryggen mot detta dödens land och tar sina ambitioner till ett bättre land med intresse av skolreformer. Låt svenskarna självdö i sin kontraproduktiva dumhet!

Att den naturliga zodiaken här tecknar en oerhört skicklig räknenisse och den bästa förutsättning att bli rik eller framgångsrik framgår av soltecknets fundament, den stridbara Mars. Placerad i omdömets och helhetstänkaren Vattenbäraren (intellektuell Luft) är budskapet perfekt eftersom Vattenbärarens egen härskare också befinner sig i den lättrörliga Luftens tecken Tvillingarna, räknenissen Merkurius positiva hemmatecken.

Att sedan Merkurius själv halkat in i den småproblematiska Fiskarna väger lätt (Einstein hade också Merkurius i sitt "fallna läge" och det märktes främst på att det tog honom så lång tid att hitta sin grej.) Så massiv är gynnsamheten i övrigt att man kan ta lätt på den klena Merkurius. Ibland går det inte som planerat vilken denna dust med det kryp vars aktier han skulle köpa, visade sig tillhöra Satans horder, den typiska svenska kapitalisten. Akelius har helt enkelt ett alltför bra horoskop för detta land. Jämför kartan med det föregående återbesöket hos vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith.

Givet Akelius extrema Eld kan man kanske bortse från den osäkra Månen i Oxen just i tecknets slut. Detta är en solär och inte lunär varelse. Skulle sinnet ha nått Tvillingarna stärks förvisso räknenissen (och lämpligheten för lyckade affärer) ytterligare, men även en Mån-Oxe passar väl för en penningmänniska, även om Venus i Väduren är just den egocentriska drivkraft som krävs för att sjunka så lågt som till kapitalism och i denna händelse introducerar det osköna Eld/Jord-kriget som också utmärker den svenska nationalsjälen (Månen i Väduren/Mars i Oxen). "jag och mina pengar".

Se dock skillnaden mellan Sverige, elitens självtjänande gruppegoism (Sveriges Vattenbärare spelar fulare än tecknet normalt gör) och Akelius perfekta och välvilliga Välgörare. Efter några minuter med kartan (lika många det tog att skriva dessa rader) ser man bra varför han kallas filantrop (har inte läst på och vet inte vad han gjort i det förgångna). Jupiter-Lejonet som bas för Solen - det blir inte bättre! Egot har här på senare år bytts ut mot Eld av den noblaste och mest gudomliga typ. Jupiter-Lejonet syns vara nyckeln till Akelius födelsetid om den fortfarande intresserar.

Inga kommentarer: