Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 21 februari 2024

SÄPOs presskonferens och hökarnas världsbild

Stimulerande tider för astrologistudenter! SÄPO vill också visa musklerna och med full uppbackning från det svenska militär-industriella komplexets uppbackning är det förstås bara eländesbesked.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/76bJ4w/ryskt-spioneri-stort-hot-mot-sverige

 


Om deras presskonferens 9.39 den 21 februari finns inte mer att säga. Också denna karta påminner om Sveriges Lilla död och att landet träffat "the Bull's Eye". I detta fall bokstavligt eftersom presshowen startar just som Tjuren/Oxen visar sitt centrum vid Stockholms östra horisont. Och Oxens härskare är som bekant Venus och några dagar i extremt stark konjunktion med Höken eller Krigshetsaren (och allt annan än en enkel Försvarare). 

Vad olyckligt är, Oxen i öster har inte ens sin egen lågmälda Venus med sig, den befinner sig på Stockholmshimmelen i det bästa huset (nr 9) eller tidens "högsta goda". Och i gradexakt konjunktion med krigshetsaren Mars verkar Sverige inte kunna tänka annat än att KRIG ÄR GOTT, låt oss döda och kriga som en god NATO-soldat här i det IDEOLOGISKA TREDJE VÄRLDSKRIGET MOT RYSSLAND som så enkelt blivit syndabock och hjälpt Väst glömma alla sina egna kolonialistiska brott av olika slag (även av Lundin Oil-typen).

En ny astrologisk detalj bidrar presskonferenskartan med. Om Solen är landets överhet/härskare och Månen är pöbeln, mottagarna till härskarnas dekret, väljer SÄPO sämsta tänkbara tid att berätta hur det förhåller sig. För Sol och Måne står här inkonjunkt vilket garanterat visar att det överheten säger inte är verkligheten. 

Sanning uppstår bara när Sol och Måne matchar perfekt (vilket innebär att mänskligeten nästan alltid lever i lögn eller inbillning). Här är symboliken uppenbar eftersom Solen placerat sig i maktens 10e hus och kommunicerar till folket eller först till pressen (Månen i 3e kommunikationshuset).

Men så starkt är detta uttryck för Lögnens ande (som inte har något egen astrologisk symbol utan bara kan ses av dem som vet hur man tolkar himmelen), att jag fick idén att sökta drygt 11.000 personkartor efter den serie placeringar som åtminstone påminner om den här kartan. Bristen på klockslag kräver approximationer. Här ser jag dagens konjunktion mellan Mars och Venus som en böld som preciserar och reducerar antalet Sol-Vattenbärare i dissociation med den instinktiva Mån-Krabban. Dvs. en solär makthavare som verkar i det intellektuella och påverkar i önskad riktning småfolket som bara kan registrera känslomässigt (astrologisk Luft/Vatten-dissociation råder när SÅPO ska tala ut, men inget unikt utan snarare hur det brukar se ut när stora pengar ligger bakom.)

Tio celebriteter hittas utifrån dessa kriterier som gäller hela dygnet och mer problem än tursamma barn ska förväntas eftersom så många namn är hämtade från de mörktintade medierna (mänskligheten suktar ondska och elände eftersom det påminner om att vår arts öde alltsedan industrialismen hänger i Vågskålarna):

so.aqu & ma.0.ve & mo.can

Ännu skarpare hade varit inklusionen av presskonferensens Sol & Saturnus-konjunktion, men då hade inte ett enda horoskop (av 11.500) motsvarat mönstret.

  1. Will Eisner;6.03.1917;12:00
  2. Donald Davidson;6.3.1917;12:00
  3. Earl 'Little Roy' Lowe;25.2.1953;12:00
  4. Douglas R. Oberhelman;25.02.1953;12:00
  5. Michael Bolton;26.2.1953; 1:32
  6. Linda Fiorentino;9.3.1960;12:00
  7. Erik Mitteregger;9.3.1960;12:00
  8. Sophie Howard;24.2.1983;12:00
  9. Kristofer Folkhammar;25.02.1983;12:00
  10. Abigail & Brittany Hensel (conjoined twins - torso down);7.03.1990;11:29

Vilka var då dessa?

Eisner, fattigt barn uppvuxet i Brooklyn. En sedermera sekulär/ateistisk jude som profanerade det andliga genom att hitta på superhjältekaraktärer (den fattiges gudar) åt DC Comics. Vilket träffsäkert exempel på denna kombination av omen!

Davidson, ännu en ateist, språkfilosof och stenhård förespråkare för att bara materia finns

Little Roy, extremt fattig reggaemusiker på Jamaica, stal ibland andras melodier rakt av och kallade dem sina egna (frapperande var Beatles "Ticket to Ride" med ny text och författarkredd Little Roy). Artisten är ett bra exempel på att Tredje världen som kapitalismens offer skapar blindfläckar t.o.m. när de, likt Roy bedyrar sin andlighet. (Jämför Ulven Kristerssons donna, prästen Ed, som chansade på en gratisresa till USA men blev ertappad).

Oberhelman, VD för en firma som gjorde tunga arbetsredskap, en av världens 500 rikaste för tio år sedan

Bolton, popsångare och allmänt skämt. Sålde likväl 53 miljoner skivor på den tiden bolagen bestämde vad enkelt folk skulle gilla (tänk IDOL eller MELLO - i Sverige håller samma bolag alltjämt greppet om populasen)

Fiorentino. Den här är rolig. Hon spelade första Men in Black-filmen den människohatiske obducenten som hellre umgicks med liken. Perfekt underhållande gestaltning av den egentligen hemska sociopaten. Linda Fiorontinos karriär nådde inga större höjder, MIB 1 kan ha varit hennes kulmen.

Mitteregger. Börsvampyr i mediejätten Kinneviks styrelse. Köpte egna aktier för 2,3 miljoner under pågående kris. Tänk industrin bakom SÄPO:s presskonferens...

Howard, nakenmodell på brittiska PAGE THREE sidan för arbetarklassens dos mjukporr. (Britternas skambelagda psykologi tillåts läcka ut)

Folkhammar,  litteraturkritiker som sågade utmärkte poeten Bo Hanssons samtidskritiska "Och grannsämjan är en långsam bödel" som flum, banal och överdrivet kryptisk.

Hensel var sammanvuxna tvillingar, från höften och upp.

Både fattig och rik som synes och det krävs betydligt djupare studier än den här kortlistan för att förstå hur Sol/Mån-störningen och det överdrivna krigshotet eller kanske kärleken till krig (Mars/Venus) fungerade i dessa öden.


Inga kommentarer: