Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 april 2023

Nyhetsankarets "algoliserade" nymåne (Fox News)

 


Apropå medierna som likriktare och hjärntvättare så att Överheten inte behöver adressera mer än en stor kollektiv köttklump av undersåtar, kommer nyheten lägligt om avskedandet av Fox News nyhetsankare och programledare Tucker Carlson (Expr). 

Flera gånger har bloggen fört fram de mest pregnanta symbolerna för Lögnens ande - den onda stjärnan Algol - och noterat att Jimmie Åkesson måste vara direkt drabbad av denna ålderdomliga symbol för en korrupt utblick eller en utblick som utmanas och hotas av korruption - det är alltid svårt att veta om Satansstjärnan redan slagit till eller om individen förmår värja sig från Frestaren och hans imbecilla och simpla löften. (Näringslivet bjöd Åkesson på lunch och genast bytte han sida och blev för välfärdsprofiterande...)

Donald Trumps lögnspridarkanal Fox News visar sig nu ha haft ett ankare som också har den förledande stjärnan Algol med ljusspridaren Solen i den fysiska och hedonistiska Oxens tecken. Precis som Åkesson uppfyller journalisten det senantika kravet på att mötet mellan stjärna och planet ska avvika högst 1 grad i zodiaken (bloggaren medger ±2° eftersom det ibland är uppenbart att stjärnan bidrar till förståelsen).

Precis som Åkesson är Carlson torsk på en vanvettig verklighetsbild utan koppling till verkliga fakta. Senast fick Fox betala skadestånd till tillverkaren av den apparatur som räknade röster - Trumps eviga tjat om ett riggat val som ledde till hans förlust.


Det här horoskopet är så pass ovanligt att en gammal tanke anmäler sig: hur många individer finns det egentligen i en nation? Är merparten bara en gemensam kollektivsjäl som alla luras att knega och konsumera åt den Rike Mannen och därtill luras om hur konsumtionen gör den det allra minsta individuella? De är boskap som föses i önskad riktning av både politiker och "Marknaden".

Det finns i själva verket bara få autentiska individer på Jorden och det är de som sätter agendan och leker med de gemensamma resurserna. T.ex. demoner som anmäler Sverige till NATO-medlemskap över huvudet på befolkningen och som för att motverka protester kör sitt mediadrev direkt när Putin invaderar Ukraina. 

Tucker Carlsson är visserligen bara en underhuggare men tillhör ännu den här klubben av världshärskare. Födelsetiden är känd och den viktiga axeln mellan 5e individualistiska huset och 11e idealhuset mörkas här av att det är Skorpion och Oxe, dvs. den köttsliga, låga sataniska axeln som här koinciderar med att Solen och Satansstjärnan antyder en förledare, en tydlig disposition att hamna på Lögnandens sida.

(Lögnanden är ett lån från Dödahavsrullarnas världsbild där Ljuset och Mörkret var två aktiva krafter som drev världens affärer och attraherar själar av vitt skild kaliber.)

Forna Fox-medarbetaren har en annan astrologisk figur värd att peka på: makthavaren Saturnus i 10e makthuset - en övertydlig indikation om ledarskap som inte är av godo. De kända fallen inom astrologin är Napoleon och Hitler, men astrologi handlar alltid om att upptäcka snarlikt tematik som gömmer sig bakom andra placeringar. 

Socialdemokratiska Arbetarpartiet grundas t.ex. med Saturnus i sekteristiska Krabban (även Carlssons ascendent) och i 1a egohuset anas här mer av egocentrisk diktator än rättrådig makthavare. Saturnus kastar sedan en lång 270-gradersvinkel upp till 10e makthuset i nybörjaren eller pionjären Vädurens tecken - vilket avslöjar hur eländigt sorgligt Sverige var på den tiden. 

Välfärdens och den rika klassens Jupiter är ur SAP:s perspektiv helt undertryckt i 6e olycks- och fiendehuset och dessutom nedtryckt av södra månnoden (Ketu) för att ingen ska missa att arbetaren denna tid saknar allt välmående. SAP ser nästan lite mordiskt ut, men som historien visat lurade Överheten arbetarna rejält och lyckades behålla sin makt. Se Sveriges moderna horoskop för en bild av den onda Överhetens otroliga välmåga i 5e tursamma huset. Folkets Måne har det 2023 åter lika knapert som när SAP grundades!



Makt-/revanschhungern hos de utnyttjade och nedtryckta arbetarna var maximal och SAP-kartan förklarar varför Sverige inte blivit ett smart land över tid utan att snarare Överheten lurade arbetarna och därmed hela folket på äkta demokrati. Hunger är aldrig en god grund som motivation till makt, exakt det motsatta till Lögnhögern försöker påstå genom att krympa de sociala trygghetssystemet i landet.

SAP-horoskopet är extremt simpelt men symboliken är ändå sammansatt och mer komplex än Tucker Carlsons enkla "Saturnus i Väduren/Barnets tecken i 10e makthuset). Men också Carlsons passion (Väduren = kvaliteten Rajas/passion) att bli Någon i andras ögon (10e offentliga huset motsvarar perfekt att sitta framför kameran och miljoner tv-tittare varje dag), har en djupare och mer problematisk botten.

Se bara hur detta mäktiga ankare (Saturnus!) vilar på Mars som sitt fundament, en spjutspets, en handgången man åt Trump och dem vars intressen Fox representerar. Men Mars står i sitt negativa härskarläge Skorpionen och motverkar därför maktpositionen i 10e. Detta är "negativ sensationalism", en term jag myntade när en Eld-placering släcks av att fundamentet står i ett Vatten-tecken, som här. Astrologin använder här de naturliga elementen som symboler, ytterst sett har Carlsson ett medfött hot att förr eller senare tappa basen för sin mäktiga position som en ego-trippad tv-personlighet. 

Relationen mellan Saturnus-makten och dess stridbara Mars-fundament är den hinduiska 6-8-relationen som i själva verket är en obefintlig relation, planeterna är som ingångsvärde i detta liv bristande kontakt med varandra i den psykologiska meningen: de saknar konstruktiv integration och fundamentet Mars driver sitt spel som inte alls är detsamma som maktutspelen i 10e huset. Exakt som Fox nyheter låtit. Det är den sataniska axeln som illustrerar "idealen" som driver Fox sätt att skapa sina nyheter.

Det värsta är att Sverige är likadant om än inte så flagrant. Men lyssnar man dagligen till Morgonradion P1 hör man snart hur ORDVALEN visar att svensk statsfinansierad nyhetsförmedling alltid smyger in sådana perspektiv man önskar lyssnare att ha. Då kan de styras som en enda gigantisk köttklump utan någon individualitet överhuvudtaget.

Månen är flockmentalitet, Solen representerar sann individualitet som utstrålar från själen (vilket naturligtvis inte existerar i Sverige, där det inte ligger i Överhetens intresse att låta andra än de själva lysa som solar). För Tucker Carlson gäller en födelse under nymånen, associerad med aktiva och inte tänkande (reflekterande) människor. Nymånen i Oxen gillar att göra saker, inte sitta och analysera. Astrologins förklaring är att Solen bränt bort Månen och osynliggjort den på himlavalvet och därmed Månen i rollen som det reflekterande sinnet. 

Detta är nu inte Tucker Carlsons egen Sol eller själ (atman) eftersom Solen hör hemma i sitt solära 5e hus. Men Carlson har som ideal (11e huset) att bli en lysande figur som andra riktar blicken mot. Detta budskap går hand i hans med den egocentriska linslusen i 10e offentliga huset.

Istället för Solen står den Lilla Illgöraren Mars i den sanna själsliga individualitetens 5e sektor (tillika Elitens hus om man diskuterar social position). När Krabban - Naturens och modersprincipen - stiger i öster förvandlas Mars till en "verksam välgörare" men inom den rationella eller sublunära själen: Mars blir en utmärkt hingst och fortplantare av släktet. 

Mars i Skorpionen verkar här som sexualitetens symbol och jag har ett anonymt fall av en okontrollerad familjefar som alstrade fler barn än han klarade att försörja. Lösning: läkarbesök och kapade sädesledare för att bli steril för ekonomins skull - utan att behöva reda ut något i sin störda lägre irrationella själ! 

Nej, astrologin är inte svenskt jämlik, den pekar tydligt upp olika kaliber och den hinduiska varianten är mer svartsynt och pessimistisk om människosläktet. Den ger en bättre bild av vilken misär människosläktet lurats att förbli i - och detta för att Överheten och Kapitalisten inte vill ha för många tänkare som föreslår andra sätt att arrangera civilisationen...

Att Fox nu gör sig av med Tucker Carlson berodde på hans sexism såväl som antisemistism. "Fundamentet" Mars som inte stöttar 10e makt-Saturnus är en perfekt illustration på "negativ sensationalism", inte bara Fox fulspinn på nyheter utan Carlsons eget fall från 10e huset för "ära och makt". Sexplaneten Mars behöver inte alls tolkas.

PS. Jämför gärna Carlsons sataniska nymåne med "arbetsgivaren" Donald Trumps sataniska fullmåne (26 inlägg f.n. taggade Trump).


Tillägg 

Nyheten om Tuckers avsked kom den 24 april och på himlen den dagen pekar tydligt på att det är hans maktposition som linslusande ankare som träffas av ett flertal passager genom Väduren.


Carlson föddes med lyckliga stjärnan Jupiter som gott stöd till den "idealistiska" Solen (den hinduiska 240-gradersaspekten). Men att Jupiter i transit genom 10e huset inte hjälper att rädda honom, måste bero på att hans maktposition (Saturnus) här utsätts för en passage från den äregiriga och omåttliga mixen av Sol och Rahu. 

Jag skulle ha gissat på Rahus motpol, halshuggningens Ketu, vilket bara visar hur det straffar sig att så många år lämnat månnoderna. Först med hinduisk astrologi gick det upp för bloggaren hur viktiga som "karma-indikation" den här axeln är... Men det är fortfarande oklart "vad som händer" vid respektive nod. Helt klart har nodernas uttryck att göra med deras tillfälliga värd/disponent.

Vill man spekulera saknar Mars-Skorpionen stöd från sig själv eftersom transiten befinner sig i en inkonjunkt position (6-8-relationen) i 12e förlusthuset och därför UTTRYCKLIGEN visar att karriärfundamentet inte lägre bär upp Saturnus. Den senare som transit passerar dessutom 8e dödshuset, som måhända också det visar hur 10e huset är i formidabelt blåsväder vid denna tid.


Inga kommentarer: