Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 3 april 2023

Slavägarpresident Andrew Jackson / Avslöjare av Sveriges anti-samiska förtryck



Radions Söndagsintervju med en stridbar samisk författarinna fångar bloggarens öra och väcker åter insikten om att Sverige inte är det trevligaste koncept att bädda in sig och sina föreställningar i. 

Ann-Helén Laestadius visar sig mer internationellt känd än jag visste med sina beskrivningar av Statens historiska förtryck mot samerna. Hennes filmatiserade STOLEN utgavs t.ex. på det ärevördiga bokförlaget Simon & Schuster, ett New York-förlag jag insåg att grundaren varit far till tidiga 1970-talets banbrytande kvinnliga singer-songwriter Carly Simon (2 inlägg).

Simons frispråkiga och nästan smärtsamt klarsynta relationstexter går hand i hand med en av bloggens tidiga horoskop som bidrog till tankar om den rena ELD och LUFT-människan, som en sällsynt budbärare från en högre synvinkel. 

STARK BERÄTTARRÖST I MERKURIUS

Gissa därför hur förbluffande att se Laestadius född under en snarlik ELD/LUFT-himmel där oppositionen mellan Tvillingarna/Skytten (Ljusets kvalitet) står för kompromisslös vilja till större insikt. Jämför Jan Guillou som har en besläktad fysisk ascendent i Tvillingarna, intressant grundad på en Merkurius i eldiga Skytten. (Lika viktigt: Guillous Merkurius-intellekt står på bästa bas, på Jupiter i naturliga härskaren Lejonet!)

På ett etno-glamouriserat foto påminner Laestadius till och med lite om Carly Simons karisma, men noterar samtidigt att hon påminner mycket om en yngre Shirley MacLaine, också en fribrytare från samhällsbegränsningar och konventioner. 

Not. Intressant nog har också MacLaine våldsam kraft från "högre regioner", här är det de intellektuella konceptens Vattenbärare som - också här via opposition ger en intressant trendsättarpotential. Saturnus i positivt härskarläge i Vattenbäraren plockas upp som av sinnet/Månen i Lejonet. Att MacLaine sedan är Sol/Mars-konjunktion i Väduren måste ha gjort henne till Hollywoods mest egensinniga kvinnliga skådis!

Materialisten tittar efter prylar och resonerar i bästa fall om deras bakomliggande skäl ("rational|s"). Den här i och för sig goda formen kallar Sideriska "rationalism" och knyter till Luftens intellektualitet med Jord-elementets SAK-lighet. 

Men alla symboler har sina gränser och den rationella eller rationaliserande människan kan aldrig förstå den metafysiska verklighet som kombinationen ELD och LUFT betecknar. Många ELD/LUFT-varelser förstår inte själva hur högt deras perspektiv är eftersom de likt Laestadius kidnappats av denna världens ondska (här: den oförlåtliga svenska statens klumpfotade överhetsförtryck av medborgarna och dess giriga hunger efter naturtillgångarna i övre Sverige).

Att hennes ELD/LUFT lovar så gott verkar förklara varför hon är en så oförsonlig rebell i frågan om svenska staten som ytterst skyldig. Bloggaren är den första att hålla med om hur alla problem i den lägre verkligheten imiterar det platonska schemat om Den Ene/Intellektet/Själen/Materien - här är det den ateistiska svenska staten som imiterar Gud själv som en ond demon, och söker bestämma medborgarnas föreställningar inifrån deras egna psyken ("besatthet"). 

https://siderisk.blogspot.com/2022/02/dold-daimon-i-horoskopet-2.html

"Socialisering" är det snygga ordet för detta maktens våldsverktyg, och få i landet inser längre hur mentalt kastrerade de blev redan av sina föräldrar, själva produkter av en tradition och skolgång. Här syns statens mobbning i en flagrant version av "den sociala utstötningen" (mixen Vattenbärare/Skorpion). Den återkom under många år i diverse horoskop på Sideriska, ibland för marginaliserade och utstötta men ibland också i kartor för mobbare.

I Laestadius fall är det själva hennes gruppidentitet som same (Solen i Skorpionen) som är den utstötta Skorpionen - den onda svenska staten är förstås Skorpionfundamentet Mars i Vattenbäraren. (Vattenbäraren som dominerar masskulturens Sverige och inte på ett gott sätt!)

Vid varje viktig passage i livet står där milstolpar i form av symboler för den nivå samhället självt håller. Astrologin kan som barn av det kognitiva skiktet ELD/LUFT berätta något om ett samhälles kaliber. Gustav Vasa och den svenska "enhetsstaten" visar vilken makt vår ondska har - 500 år av centralstyrning och undertryckande av "problematiska" nischfenomen och kulturella särdrag. 

Man ser hur den själlösa svenska Maskin-Människan går igenom som nationalhoroskopets Vattenbärare i dess absolut lägsta variant. Ett zodiakteckens manifestationshöjd är astrologins eviga huvudvärk och Vattenbäraren som har en exceptionell ideal höjd kan falla verkligt lågt, som i Sverige där symbolen mest tycks omvittna eliten som ett särskild ideologisk sekt inom landet.

Nationalsjälen existerar och folksjälen är del av dess yttring. I Sverige är drivkrafterna extremt låga och teknokratisk-materialistiska, här skapade en av världens mest hjärntvättade befolkningar som samtidigt har invaggats i myten om hur bra de är. Sverigedemokraterna representerar satanismens sista utpost och har speciellt fångat lågutbildade svenska män, som via bilmeckande och allmänt teknikintresse ligger i farozonen.

*****



USA:s 7e president Andrew Jackson tillhör historiens många massmördare och rasister. Den vite mannens erövring av Amerika har blivit en tung kollektiv skuld detta land och nya befolkning slavar under (den som flyttar till USA väljer att bejaka landets dåliga kollektiva karma). 

Jag kände inte till "tårarnas stig" - trail of tears - förrän det nämndes som en bisak i något tv-program. Det var Jacksons påtvingade folkförflyttning av ursprungsfolket i västlig riktning för att den Vita Djävulen ville ha den mark som tillhörde de ostamerikanska indianfolken. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Trail_of_Tears

Denna tröstlösa marsch genom det unga USA var ett rent folkmord av den Röda Människan och det förvånar efter 14 år av bloggande inte alls att Jackson ännu en gång påminner om den sublunära sfärens ibland rent demoniska materialism. Inte en anstymmelse till ELD-LUFT och ett friare mentalt perspektiv här. 

Dessutom är Jackson märkt av den onda stjärnan Algol som förvisso ibland är en gäckande kraft som söker väcka en människa. Här är den definitivt en symbol för den ondska som innebor i Oxen av typen rasist - samma problem syns t.ex. i SD-ledaren Jimmie Åkessons horoskop där Solen är konjunkt med Algol. 

Men det måste sägas: en invandrare i Sverige (eller en same) kan också ha samma symbol men då som uttryck för det sataniska förtryck den begränsat platsbundna Jord-människan utövar på sin omvärld. Rasistpartiet SD har bara rätt i "den globala förbannelsen" i så måtto att det är ett uttryck för Kapitalismen, penningen, som roten till allt ont, till kring och folkvandringar och flyktingar vid våra gränser. 

Men Jimmie Åkesson kan inte se detta eftersom Satan/Algol ger nationalism via kopplingen till den lokala myllans Oxe och samma Oxe också representerar "våra egendomar". Det är alltså Åkessons kompromissade begåvning som vidmakthåller kapitalismen och håller världen brinnande av krig. Att sedan söka stoppa flyktingar från att nå Sverige, det säger en hel del hur låg begåvning vissa utvecklar under ett liv i Sverige.

Jackson har konflikterande uppgifter om födelseögonblicket och därför får en månascendent duga här. En karta ställd utifrån det lunära sinnet ger ofta intressanta intryck om personen är makthavare och därför realiserat dygnets potential (för gott eller ont) i högre grad de tallösa "utfyllnadssjälar" som bara är här på jorden för att knega och lösa sin karmiska trasselhärvor (uppkomna genom många halvdana tidigare liv).

OND MATERIALISM SOM "HÖGSTA GODA" (HUS 9)

Jackson fullmåne kunde ha varit genuint kunskapssökande på den materiella Jord/Vatten-nivån (både Sol och Måne i Ljusets kvalitet). De stora ljusen stimulerar ofta varandra i kreativ problemlösning, men elementen sätter ribban. Här: gyttja eller praktiska, konkreta lösningar på uppkomna behov som den via inkräktarens behov av mer mark.

Men det är nu Satan / Algol kickar in och en ond röst fyller presidentens grovt primitiva Mars-Oxe. Det blir inte bättre av att Solen i Fiskarna är en symbol för världsliga förluster men här handlar offret helt klart om ursprungsbefolkningen. Solen i Fiskarna baseras på rasistpresidentens Jupiter här i kungavärdiga Lejonet som halkat in i 12e sektorn som därmed inte är mycket till god härskare. Tvärtom ännu en slavägande president som handgripligen tvingar indianerna till den folkkatastrof de blev, likt Sveriges samer offer för alkoholism och självmord på indianreservaten... 

USA har helt enkelt ingen moralisk rätt att överleva sina begångna synder, och att deras undergång går långsamt (men säkert) har förstås med att historien måste nå så många milstolpar innan "Himmelens mandat" (kinesiskt begrepp) flyttar över till det land som är bäst lämpat att bli planetens Nya Nav. Sideriska satsar på att detta är Kina, hur vederstyggligt detta än tycks gårdagens människotyp.

Goda gärningar utplånar inte gamla synder, men individen, människa eller nation, blir bättre rustad att möta "payback time" när det kosmiska urverket finner det lägligt vid förfallodatumet. 

Ett personhoroskopet rymmer i dess myller av budskap båda antydningar om själens bättre och sämre insatser och att som hinduerna gör fixera sig vid 5e huset för "god karma"/purva punya synes mig lite inskränkt, särskilt som samma sektor också kan tecken "brusten gräddfil" om verksamt illgörande planeter står där, eller sådana som inte passar väl i 5e. 

Som Solens naturliga fiende anses t.ex. Saturnus inte alls välplacerad i 5e, men i praktiska livet känner jag till mycket effektiva tjänstemän med denna placering även om jag i ett fall noterat att kreativitet helt saknas i vederbörandes liv. Hemmet är som en kopia av trendmagasinens senaste pekpinnar och Saturnus är något av plagiarismens symbol, åtminstone de år den passerar den lägre världens Vatten eller Jord.

Men hela horoskopet en enda lång ledtråd till "ingångsvärden" i olika ämnen och därför som helhet en mer nyanserad skiss av själens karma. Om något kan man kanske se 5e huset (och dess tillfälliga ägare) som någon slags grundton som avslöjar om det är ett i huvudsak gott liv eller något annat...  

Att 8e huset i sin tydliga kontrast till Livets 5e som Dödens hus, står för "ond karma" är lite av en truism. Döden är ju det ultimata priset för varje människan som återföds till Jorden och identifierar sig hårt med det världsligt goda. Den med planeter i 8e men som ser igenom falsk identifikation med avgudar kan faktiskt betrakta det 8e som att sektorn inneburit något gott.


Inga kommentarer: