Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 20 april 2023

Sveriges skamlösa hycklande och dess anti-filosofi

Den hellenistiska astrologins husbenämningar (först omnämnda 2012) kopplas i det följande till den judiska läran om "den onda och den goda roten" och hur Sverigehoroskopet ställer sig till några av senantikens klaraste tankar. Astrologi är högklassig filosofi kodifierad i symboler.

Ptolemaios västerländska aspekter vilka här
ritas in från soluppgången (men har både "dextera" och
"sinistra" eller motsols aspekter - till skillnad
från de hinduiska som enbart följer den motsols zodiaken)
1.  HOROSKOPOS - Horoskopet (Ascendenten)
2.  HAIDOU PYLE - Dödsrikets (Hades) port
3.  THEA - Gudinnan
4.  HYPOGEION - Lägre mitthimlen
5.  AGATHE TYCHĒ - Den goda lyckan
6.  KAKE TYCHĒ - Olyckan
7.  DYSIS - Occidenten (väst eller solnedgång, namn på en av dygnets tolv timmar)
8.  ARCHĒ THANATOU - Dödens begynnelse (eller "rot")
9.  THEOS - Guden
10. MESO-OURANEMA - Mitthimlen
11. AGATHOS DAIMON - Den goda daimonen
12. KAKOS DAIMON - Den onda daimonen

 

*****

Råkar klicka mig in någon kort debatt i Expressen och noterar en mening: "Relationen mellan Ryssland och Nato kommer under lång tid framåt att präglas av fiendskap. Detta innebär att den tid nu är förbi då vi kunde hyckla alliansfrihet samtidigt som vi räknade med att få skydd av Nato."

Det är en fd professor i ett politiskt nischämne som blamerar socialdemokratin för landets fejkade alliansfrihet. Olof Palme skapade lite förstämning genom sin knivskarpa kritik bjässelandets aggression mot småstater som inte valde den politiska riktning USA föredrog, men snart var USA återigen vårt ideal.

Magdalena Anderssons "landsförräderi" i sin löjeväckande snabba omsvängning sedan USA viskat något i örat på Sanna Marin som troligen visat vidare till svenskan, har därför en historia, till och med i det korta perspektivet (Palmes kända jultal 1972 där han liknar USA:s aggressionskrig mot lilla Vietnam vid diktaturens våldsdåd i Guernica, Spanien).

Även om Sideriska en tid nött tesen att Sveriges sekulära, moraliskt avtrubbade och helt filosofibefriade vanstyre sammanhänger med nationalkartans svaga 9e hus, hinduernas "bästa hus" och de gamla grekernas "gudens (Zeus) hus", noterades tidigt att kartor med känd födelseminut bara kan foga sig i universums högre intelligens och väg, om det på lägre och mer mänskligt intellektuell nivå är tillräckligt dimfritt för att kopplingar mellan det högre och det lägre ska kunna ske.

De utan sinnen som välputsade speglar får treva sig fram i halvmörker och "tro" utan att direkt veta eller, som i Sveriges fall, praktisera ren satanism där enbart mätbara värden - via ekonomin - tillmäts någon betydelse. 

Mätbarhet uppstår först med det "lägsta" elementet, JORD, och det är också det element som en senare form av platonismen betraktade som helt tömt på själ, den kvalitet eller medvetandenivå som gör oss till människor i god bemärkelse. Den här romerska formen tillerkänner visserligen Jord-elementet en existens bortom själen, i det gudomliga intellektet, men så är också Gud upphovet till allt och alla, både helgon och syndare, änglar och demoner. Gud är på sitt sätt den ultimata diktatorn, som subjektivt väljer det goda framför det onda, men inte har några besvär av att använda det onda för sina outgrundliga syften. 

De gamla perserna hade den uttryckliga läran om en kamp mellan Ljus och Mörker och den dyker senare upp tidig västerländsk filosofi, hos filosofen Empedokles (400-talet fvt) och hans kosmiska polaritet Kärlek och Strid som sades driva världen. Eftersom han också (med orätt) kallas "de fyra elementens fader" förefaller han ha fått delar av sina doktriner från Österlandet, även om det inre finns någon så gammal dokumentation kvar. 

Men det är bara att titta på Kinas och Indiens äldre naturfilosofier för att se kopplingarna: Kärlek och Strid låter sig väl jämföras med kinesernas Yin (kärlek) och Yang (strid) - Yin är en jämn tvåa, medan Yang en vass eller udda etta. Också Yang eller Himmelen är i det gamla Kina en kraft som verkar genom konflikt medan Jorden har funktionen att släta över meningsskiljaktigheter och därmed agerar diplomat/konfliktlösare eller kärleksfull moder. 

Hur platonismen kort före vår tideräknings början kom att frånta Jord-elementet del i Världssjälen har med en allt mördare syn på jordelivet, där t.o.m. den så världstillvända grekiska filosofin övergav den barnsliga synen på denna som den bästa av världar. Under en period provade Sideriska den nya västerländska pessimismen som satte en kortlivat avtryck på västastrologin: det 11e huset kallades "den goda daimonen" medan det 12e fick stå för "den onda demonen". Dessa tillskrivningar har troligast att göra med människans sociala natur. 

Den goda daimonen är staten och den enande ideologi ett samhälle håller sig med (jämför den moderna betydelsen i väst av 11e huset: "klubbar och föreningar" - sociala sammankomster under en flagg eller ett tankeprogram). 

Den onda demonen kan anas genom att 12e huset i senantiken också betecknade "exil" eller "landsflykt", ett skärande tydligt uttryck för "världslig förlust" som det hette i den indiska traditionen. Detta är då motsatsen till "föreningens" eller idealets 11e: individer i exil eller på drift i åsikternas värld, utan fast förankring i en antik statsstad eller en ideologi. Hemlösa vandrare, kanske till och med i sin egen samtid och sitt hemland.

Här visar hinduisk astrologi att den fört traditioner vidare till väst, men om de här två daimon-husen går hela vägen tillbaka till Babylon är det ingen som längre vet. Inga babyloniska lärotexter har hittats, bara lertavlor med matematik. Att präst-astrologerna i Babylon bara muntligt förde vidare sin tidiga form av astrologi motsägs dock av lertavlor som listar långa rader omen. Typ: "Om du ser en svart katt korsa vägen, då..." Dessa regler är en tydlig parallelltradition till astrologiska omen, om inte rent av en del i en större lära. 

I Dödahavsrullarna, författade av den judiska sekt som lanserade en viss Jesus, hittas bland annat märkliga omen som sammanbinder åskväder med månens passage genom olika zodiaktecken - gamla, gamla former av astrologi som sedan länge är glömda!

Rullarnas upphovsmän stod förmodligen närmare den babyloniska astrologin än grekerna, särskilt eftersom den judiska eliten tvingats in i den babyloniska fångenskapen på 500-talet fvt. Dessa rullfragment antyder hur djupt de påverkades av den högcivilisation som var Babylon.

Bibeln innehåller naturligtvis nästan inga spår från denna period, varken den judiska bibeln eller Nya testamentet Den judiska Dödahavssekten blev ju med tiden de första kristna och den internationella kristendomen förspillde ingen tid på att banna och rensa bort sina pinsamma judiska spår - dessa revolutionära kommunister hade ju haft den dåliga smaken att försöka sig på ett uppror på imperialisten och förtryckaren Rom.

*****

Använder man den goda och den onda "demonen" rent sociologiskt, visar sig Sverigehoroskopet från 1974 vara nostalgiskt även om socialdemokraterna inskränkte kungahusets befogenheter i regeringsformen. Titta på 11e idealhuset: Lejon-konungen är idealet även om husets tillfälliga ägare Solen flyttar över till hela folkets Vattenbärare ("all makt utgår från folket") och denna Vattenbärare nu snor åt sig det 5e huset som traditionellt tillhör just Lejonet eller Konungen!


Att allt detta bara örongodis och att folket inte alls fick någon reell makt har bloggen tidigare ägnat många texter åt. Det 5e konungahuset är också det tursamma huset, elitens hus och Solen häri ger bara tummen upp för dem som tillskansat sig en chefsroll. Den breda massan däremot, Månen, är i princip desarmerad och gjort helt harmlös för härskarna. 

Detta Lortsveriges eko i horoskopet påminner om hur socialismen tidigt kastrerades i svensk historia och landets Ägare lurade Arbetarklassen att anamma en falsk hybrid, allt för att undvika den hotande kommunismen som infört verklig jämlikhet i landet - där de få rika hade allt att förlora...

Eftersom den hellenistiska läran om 11e och 12e som god och ond daimon i någon psyko-social bemärkelse och här liknar den hinduiska astrologi, kan man utan allvarliga regelbrott hålla dessa tankar i minnet, när man studerar hur husens tillfälliga ägare beter sig i praktiken. 

Den samhälleliga goda daimonen representeras av Solen men med Sveriges delvis hycklande självbild av att vara en stor diplomat och balanskonstnär i världen - Vågascendenten - blir Solen i 5e dominanta elithuset en "verksam illgörare". Vågskålarna ska inte vara kalibrerade att favorisera elit och chefer! 

Sverige är således inte alls något internationellt föredöme om man studerar frågor om rättvisa och jämlikhet mellan t.ex. könen. I själva verket har tiden istället framverkat ett otal nya fantasi-kön (HBT) för att lura massorna att glömma den verkliga skillnaden: överklass och underklass som så länge maskerade av en socialdemokrati i ohelig allians med landets gamla Överhet. Det är den tanke- och etikkollapsen Sverige nu på 2000-talet får betala dyrt för.

Det 12e huset för "exil" och förlust av sitt hemland kan i ett nationalhoroskop översättas som "landets förlust av sin autonomi", dvs. landet ockuperas av främmande makt. Givet Sveriges fejkade Vågascendent blir just denna exil eller fördrivning från sitt eget den onda demon eller dem mara som rider folksjälen om natten. Den som här ser Ryssen ser inte fel, men den som inser att det till sist var USA som fördrev oss från vårt eget territorium ser ännu bättre!

Magda Andersson och anhang VAR den som visserligen stack hål på den falska Vågen ("tjänat oss väl" - så talar bara en instrumentalist, dvs. en bakslug och därför inautentisk människa), men som samtidigt med NATO-ansökan realiserade hotet från den onda demonens tolfte om att förlora sin egen plats i världen - hamna i exil i förhållande till sig själv. Därav Sideriska molltoner om Sveriges död vid bara 48 år i februari 2022 (visserligen inte baserat på NATO-ansökan utan ett allmänt påstående utifrån de svenska ödescyklerna enligt hinduisk metod).

*****

Titta nu på vem som spelar rollen av "ond och förlustbringande demon" i Sverigekartan: räknenissens eller ekonomens Merkurius. Detta är alltså landets fattiga mardröm: att hamna på ekonomiskt obestånd. Ännu ett eko av det gamla Fattigsverige i det moderna horoskopet. 

Det primära ekot syns i den folkliga Månen som disponeras av en verklig olyckspunkt: Mars-Oxen i 8e huset för ond, kvardröjande karma från det förgångna - tydliga ekonomiska antydningar här genom materiella Oxen i "individuella dödens 8e". Månen är inte bara folksjälen utan också hela landets inre angelägenheter och här ses därför Sveriges snålhet när det gäller att dela med sig krigsmaterial till Ukraina. 

Fattigsvensken lappar och lagar in det absurda och släpper inte några dyrgripar ifrån sig med mindre man får något i gengäld. Enligt tidningsrubriker behandlas också ukrainska flyktingar i Sverige lika illa som de från "B-länder". Men detta är svensk tradition och drabbar även landets egna pensionärer och arbetare i lågstatusyrken... 

Dagens rekordunga idiot-broilers till politiker i förening med marknadens allt hårdare fokus på lönsamhet (piskan, piskan) har skapat ett överdjävligt Sverige som i just dessa år då Sideriska verkade gick helt i spinn och förlorade existensberättigandet ur himmelens perspektiv. Lite lustigt att Sideriska torgförde indisk astrologi just vid denna tid och efter ett antal års uppvärmning började notera nationens förödande svaga men väl dolda horoskoppunkter. På ytan ser det ju så bra ut med Solen och Jupiter i lyckosamma 5e huset! Så här djupt in i nationalpsyket kommer inte västpsykologin som verkar rätt avskuren från filosofi trots att ämnena hör samman.) Där västmetoden sagt sitt, har den hinduiska flera ytterligare tolkningslager.

Landets jämlika Våg är alltjämt en täckmantel för ett i grunden själviskt land som sätter sina egna (läs: elitens) intressen först. Detta är ett inre drama i landet men orsaken är inte "folk" i stort utan springer från 5e elit-huset som är snuskigt självberikande, helt bortom rim och reson. Både Solen och nationalekonomins eller stora pengars Jupiter är VERKSAMMA ILLGÖRARE och gagnar inte Sveriges försök att framstå som en Våg, ett balanserat idealland. 

Världen har på senare år sett landet hämningslöst falla sönder i alla de problem som dåliga politiker utan kompass mot det rätta (det defekta 9e filosofihuset). Det snabba förfaller beror förstås på att "hämmaren" eller sammanhållaren Saturnus fungerar så extremt illa i Sverigehoroskopet (se senaste halvårets bloggande om den saken).

Den onda demonen i 12 är således räknenissen och krämaren Merkurius, och när den står omringad av två verksamma illgörare (landets rika procent) suger det lättpåverkade kvicksilvret åt sig och antar samma temperatur. Därför går det inte att läsa svenska medier (Merkurius) eftersom de är fulvinklade bortom alla sans, och alltid tar Överhetens parti, nu senast när lokförarna i Stockholms län fått nog av politikersvek och strejkar.

Aktuellt och typiskt exempel: DN alltid på Överhetens sida:


Givet hur snedvridna perspektiven genom Sveriges rikemansorientering i 5e, är det logiskt att 9e huset är så svagt om det är - TROTS att här finns disponenten eller ägaren till favoriseringen av landets besuttna och välbeställda. Vattenbäraren som ett grindomgärdat kollektiv i ett större, nationellt kollektiv. Eliten i 5e reser inte billig charter till Mallorca eller vad som är årets modesmak, eliten i 5e är försöker så gott det går etablera sig i New York, Hollywood eller Dubai. 

Ofta nog kommer de hem igen med svansen mellan benen. Men detta är förstås bara "me too-"plagiatörerna, den övre svenska medelklassen. EGENTLIGEN tillhör det 5e den verkliga eliten, aristokrati och gamla pengar, och de är långt färre, så privilegierade att medier skriver så lite om dem som möjligt är och om så enbart i devota hemma hos-reportage.

Låt oss summera så här långt: räknenissementalitetens Merkurius är djupt korrumperad av landets rikaste "procent" och medierna ger folket en motsvarande skev bild av verkligheten. När båda Sol och Storfinans äger den lättpåverkade och kvicksilverkänsliga logikens och intellektets Merkurius, då är nationen redan på det sociologiska planet så skadad att 9e huset som sensitivitet för de högre, universella lagarna omöjliga att greppa. 

Vi får därför det ohyggligt skadade 9e huset för "högre medvetenhet" som ofta kommenterats. Landet är en "sekulär terrorist" vilket mer ansvarsfulla journalister ofta noterat om den skandalösa profitstyrda friskolan (utan att de köpta politikerna gör annat än skjuter frågan på framtiden i hopp om att folket ska få andra bekymmer att fixera sig på). 

Det 9e huset avsnörs (halshuggningens demon Ketu invid Saturnus, ägare till Elit-Vattenbäraren). Givet Saturnus viktiga roll för så många andra planeter visar sig Sveriges val av sekularism (världslighet) ha skadat landets tillgång av verklig intelligens så till den grad att man nu hellre importerar skarpa hjärnor från USA och Storbritannien än väljer de inhemska som redan blivit förstörda av den svenska friskolan. Ett formidabelt självmordsprojekt, detta nya Sverige och allt förebådat i 1974 år nationalhoroskop, signerat socialdemokratin i den tid när detta arbetarparti sedan länge infiltrerats av högervärderingar. Inte ens Sveriges feminism fungerar (Venus är direkt ägd av den skadade Saturnus) och märkligt nog har det nyliga ryska utspelet om svensk feminism som en form av "extremism" helt rätt. 

Det som var feminism har med tiden förvandlats till ett tillhåll för homosexuella ytterlighetsmänniskor som likväl ingenting har att göra med framtidens mänsklighet, Vattenbärarens tidsålder och medborgare. Denna nya tid innebär nämligen ett mycket högre begreppsligt perspektiv än vad ett materialistiskt land mäktar, där penningen är sista ordet. Svensk feminism tycks ha helt spårat ur på samma sätt som Kyrkan kapats av särintressen som i sig till 90% är offer för Sveriges materialistiska världsbild: kropp och metaforiskt fattad själ, men mest kropp. Jag ger Mellanplatonismen helt rätt som började tvivla på den rena Jord-tillvarons godhet, förmodligen under inflytande från Österlandets mer avancerade tankar om tillvarons många dimensioner.


I den mellan- och nyplatoniska världsbilden utgår världsalltet (universum) från Den Ene - både i och bortom hjärtat i en människa. Kopplingen till hinduismens likställande av atman och Solen är tydligt.

Men den "eldiga" Gud vinner självmedvetande och inte bara kognition först med inträdet i kosmos som antiken höll Saturnus eller sjunde himmelen att avgränsa.

INOM denna kosmiska sfär (som det finns otaliga av i universum) råder DET HÄR systemets spelregler, i hinduismen kallad Dharma, i det gamla Kina Dao. I det platonisk-astrologiska systemets fallna halva (den negativa polariteten) råder så Platons overkliga drömbild: själen drömmer livet på jorden och jorden i sig är inte ens verklig. 

Om nu den här mänskligheten förgör livet på Jorden genom sin kapitalism, sker detta i själva verket bara i psyket på de inblandade. Förbrytarna är eviga andar (symboliskt Luft-elementets herre Saturnus) och kommer att möta konsekvensen av sina jordiska illdåd. 

För ett ögonblick kan man spekulera om Kärlekens och Striden är zodiakens negativa resp. positiva polaritet. Vem vet om inte Platons "Rationella och Irrationella själar" ytterst kommer från denna astrologiska tudelning av tillvaron? Sideriska anänvder ibland den kopplingen eftersom den ibland passar så bra.

De som restlöst fallit ner till Vatten eller Jord anar inte ens en högre verklighet men representerar Kärlekens kraft i försöken att göra livet drägligt nere i helveteshålan. I samma helveteshåla uttrycker sig den positiva polariteten på en låg nivå, inte minst som onda planläggare. Tanken om "kapitalismens kreativa förstörelse" ger i sin tur upphov den onekligen lönsamma krigen, en ful rikemanslek Sverige länge ägnat sig åt men via vapenexport snarare än egen mansspillan. 

Detta har NATO-ansökan nu ändrat på och svensk överhet kan nu bli som vilken slaktare som helst, slaktare av sin egen befolkning när USA trasslat till det rejält för sig självt och begär "vännernas" stöd. Detta är då Stridens eller Hatets polaritet på låg nivå, men ytterst också den amoraliska gudens verktyg som framverkar Sitt Goda i världen över tid. I den supralunära verkligheten dör ingenting eftersom det aldrig har fötts som är rotat i "himmelen" eller "det gudomliga intellektet" (kärt barn har många namn).

*****

Därför hade Dödahavsrullarnas skapare, på många sätt en extrem rörelse som inte var främmande för att skära halsen av smädare och gudsförnekare Gud på sin sida. Det väpnade upproret mot imperialisten Rom var dock naivt och dömt att misslyckas - sekten kan inte ha fattat hur stort Rom var!

Bortom deras inomvärldsliga funktion står alltså Eld och Luft för rent gudomliga (eller änglalika) kvaliteter - änglar sägs ju sakna fri vilja, de utför sina kosmiska uppgifter närmast som naturlagar. Om änglar och daimoner är synonymer är den här bloggaren inte säker på... Daimonen är den komponent i människosjälen som är den med fri vilja (att ta sig en ny jordekropp eller låta bli att trassla in sig i det här karmiska systemet) och i så fall kan den inte vara människosjälens skyddsängel som det populärt kallas i "new age". Begreppet ängel slår an för att det låter gulligare än daimon men de syftar inte på samma klass väsen.

Offer och oskyldiga som fallit ner i denna lägre värld ackumulerar annan karma än de näringslivstrogna politikernas "business as usual" och kommer säkerligen att materialiseras på nytt i en annan och oförstörd värld. (Klimatförnekarna hamnar i ett helvete men där är de förvisso redan.)

Men även om den filosofiska Idealismen har rätt (världen är bara en tanke i ett högre medvetande) undantas ingen från ställningstaganden under sin tid på Jorden. Antingen är man en del av problemet eller en del av lösningen och därmed framtiden. Och dessa ställningstaganden påverkas bara ibland av horoskopets okända ägare - daimonen eller anden. Här är astrologin ute på hal is eftersom den egyptiska modellen förefaller PREDESTINERA ett enskilt människoöde så att onda öden paras med vanartiga daimoner! 

Men då måste man minnas att gott och ont inte gäller bortom sjunde himmelen. Och daimonens punkt (eller lott) - okänd i hinduisk astrologi - refererar till hur daimonens uppfattas i denna lägre värld. Ämnet är ohyggligt snårigt eftersom man kan anlägga olika perspektiv på astrologin och vad den egentligen antyder. Bloggarens daimon och därmed perspektiv redovisades i Dold daimon del 3, en verklig "antingen-eller-daimon" - en fordrande typ - tycks ligga bakom en stor del av texterna på Sideriska.... 

En tanke for just genom huvudet: Jesusordet som lugnade sina närmaste anhängare: "låt dem prata vad de vill om vår lära, så länge de inte är EMOT oss, är de FÖR oss" (fritt ur minnet). Eftersom Nya testamentet knappt något säger om vad Jesus egentligen lärde ut kan man just undra vilken denna märkligt inkluderande lära handlade om. 

Men närvaron av en fiende noterade denne rabbin/lärare/guru, och det tyder på att han följde Dödahavsrullarnas dualism mellan Ljusets och Mörkrets andar, dvs. gammal persisk zoroastrianism. Bortom Ljus och Mörker fanns Den Ene (för att tala nyplatonism från några hundra år senare, men enligt ekona i Dödahavsrullarna älskade Gud Ljusets ande och hatade Mörkrets. Längre än så sträcker sig inte människans förmåga att tänka och förstå...

Läran om de två andarna levde kvar i judendomen men påfallande urvattnad, som en slags proto-psykologisk tendens till det goda eller det onda och därmed asociala. Det var därför bloggen tidigt prövade de "två rötterna" på just 11e och 12e huset. Men först det här inlägget knyter hjälpligt ihop ämnet. För naturligtvis är trohet till klanen, ideologin, folket "det goda" för juden och "exilen" eller bannlysningen den onda demonens verk.

Så långt fram i judenhetens historia som 1600-talet exkommunicerades den kätterska Baruch Spinoza från synagogan och utvecklade i exil sin lära om att Gud inte är mer än Världssjälen - början på västerlandets degenererade hybris om att människan är alltings mått.

Se inlägget från 2015: Kättaren Spinoza, bra kost för svenska ateister

*****

Det finns förmildrande omständigheter för Sveriges intellekt. Merkurius är - isolerad från sin onda och mäktiga omgivning (Solen och Jupiter) - en tillgång för landets strävan att leva upp till Vågens grundprincip. Sedan måste förstås Vattenbärarens klena Saturnus beaktas. Denna drabbar alla planeter beroende av Saturnus som sitt fundament. (Sverige har verkligen gjort sig sårbart i valet av "importerad styrka" - Saturnus i globala 9e huset kan både knytas till Sveriges import/export-beroende och nu också vår nya överherre, NATO-USA.)

Tolkning är delikat för trots Saturnus måste man ändå ge Sveriges intellektuella förmåga ett visst erkännande genom den ALLMÄNNA SYNERGIN mellan Merkurius i Luft och dess disponent också i Luft. De två är dessutom i "ömsesidig reception" (Saturnus i Tvillingarna och Merkurius i Vattenbäraren) vilket liknas vid en stark konjunktion. Ingen kan missa att denna extremt rigida systemmentalitet är en perfekt beskrivning av teknokratin Sverige. 

Men tanketaket är extremt lågt eftersom södra månnoden Ketu håller "tillåtna tankesystem" på så låg nivå att 9e filosofi- och religionshuset blir en skam för landet närhelst vi avslöjar t.o.m. vår inhumanitära behandling av människor och tyvärr går det inte att bortse hur intellektets Merkurius i rollen som räknenisse och krämare står helt belägrad mellan Ledningen (Solen) och Stora Pengar (Jupiter). Det går verkligen att tala om att Sverige dyrkar Mammon och demoner istället för Gud eller ens kärleken att finna ut (filosofi)!

Men låtsas men inte om helheten kan, inom vissa tankeriktningar ändå horoskopet ge ett vissa intellektuellt (om än regelmässigt) spelrum. Som budbärare dödades dock Merkurius effektivt när politikerna iscensatte nya lagar som gör en svensk till osolidarisk spion om han eller hon yppar ofördelaktiga saker om "vännen" USA eller något annat som hejdar Sverige i sitt större brott, överskridandet av klimatmålet 1,5 grader.

I klimatfrågan ser man medierna säga mycket, men skriv upp att andra kapitalistiska intressegrupper kan spåras i många fall, de som vill ta över efter fossil- och kärnkraft. För ett horoskop av denna kaliber är tanken på att krympa ekonomi närmast otänkbar. Förmerandets Jupiter (om än verksamt ont förmerande) dominerar helt över förminskandets Saturnus (försvagad av Ketu). 

Man kan till och med tolka Sverigekartan som att 1974 var den "nyliberala" (Jupiter) ekonomins start här och avskedet till gamla Sveriges mer saturniska hållning (gneta och göra rätt för sig). Sveriges "högsta goda" (9e huset) är till och med så demoniskt att försöken att undertrycka lag och ordning numera anses vara en dygd, särskilt inom Eliten. Landets "högsta goda" är ett moraliskt haveri en tvärtom-attityd till allt 9e sektorn traditionella står för och som den ömsesidiga receptionen antyder lägger eliten bränsle på elden. 

Man kunde tro att de "goda" 5e och 9e husen så tydligt sammankopplade skulle skapa ett dygdigt mönsterland men det är länge sedan nu. 1974-kartan är satanistiskt, det vänder alla värden och håller fram ond rikedom som det högsta goda och då särskilt sådan som man kan locka till sig från utlandet (9e i otroligt prosaisk bemärkelse som allt bortom landets gränser). Det är naturligtvis svensk import/export eller Merkurius som bidrar till detta skämt till nationell världsbild. Klämd mellan de ont verkande Solen och Jupiter mässar Merkurius som journalisten dagligen hur mycket Sverige behöver sin handel från de köpta mediernas ledarsidor.

Det här landet ligger definitivt risigt till även i den filosofiska idealismens syn på världen som ett illusoriskt kretslopp (Maya!), en kulissvägg för de fallna själarna att interagera mot. Sideriska ska fortsätta spekulera i vad landets första Storcykel under Liemannen Saturnus (2036-55) kan komma att innehålla. 

Dog landet (andligen) vid 48 men affärerna fortgår som vanligt kan man tänka sig att dödsrosslingarna i ett system utan Himmelens sanktion kommer att visa sig om ungefär 12 år eller ett varv för framgångens planet Jupiter. 

Eftersom den svenska Jupiter verkar ont, kommer det Överherrarna att få det verkligt besvärligt ett varv efter att de bestulit svenska folket (en period vi varit mitt inne i och fortfarande är, även om Jupiter i transit nu gått över i Fiskarna). 

Att Jupiters retur till elitens 5e hus förekommer Liemannens Saturnus med ett par år är inte helt ologiskt. Först måste lyckans källa sina (USA går i spinn?) innan svårtidernas Saturnus sätter nya och snäva gränser för Sverige:

Range of search: 1.01.2032 - 1.01.2040
In steps of: 24h 0m
Search for...:
ju.aqu
 
Realization intervals (begin - end):
18.03.2033 - 28.03.2034

(Sökningen väl tilltagen men som synes håller Jupiter sin marsch-takt, cirka 1 års vistelse i vart zodiaktecken.)



PS. Överhetens röst, här exemplifierad av DN:s ledare Susanne Nyström är en av dem som ligger så lågt det går med tanke på nätets sökmöjligheter. Men den här rösten låter som om ägaren skulle kunna bo på Arbetsgivarens Djursholm i ett rikt område och vara i 50-årsåldern (vilket verkar stämma med den ynkliga bild-bylinen). Med viss reservation därför denna karta med sinnelagsascendent:


Det är svårt att tro detta är fel karta, för närighetens Vatten är lika förödande överrepresenterat som i närighetsminister Ebba Busch horoskop och diverse andra avskräckande marknadskramare som skulle kunna lokaliseras på bloggen om man hade massor av ledig tid. 

[Tillägg. En invändning i kommentarfältet där läsaren menar sig ha hittat den "riktiga" ledarskribenten - trots inläggets reservation. Men astrologin har en sanning för de själar som kryssar lågt - i tid och rum - och dras till fysisk data, och de som ser råmaterialet till en bra historia. Astrologi utspelar sig ju ytterst i Platons "idévärld"! Se därför karta + utläggning mer som en didaktisk rekapitulation snarare än den mindre om än inte helt ointressanta frågan huruvida rätt dygn identifierats.

Brittiska astrologen Geoffrey Cornelius har intressanta tankar i kapitlet "Science and the Symbol: Two Orders of Significance" i essäsamlingen"The Moment of Astrology (2003). Där diskuterar han studier som kretsar kring vad astrologer tittar efter och i konsekvens därav ser. Ämnet anknyter till motsättningen mellan literalistiska och symboliska läsarter. Den faktaorienterade kan döda även de mest potenta symboler genom att helt enkelt inte vilja ta in dem eller rikta uppmärksamheten på något annat.

Ibland är symboliska sanningar långt sannare än den fysiska verkligheten, det är en tidig insikt astrologen gör. Ta t.ex. USA:s horoskop som ingen egentligen vet om det är det "korrekta". Men det producerar ändå mängder av viktig information om ett land i paranoia och blodtörst - USA är alltjämt en förföljd liten europé som nu i sin tur trampar på andra. Detta stämmer även om ett mirakel skulle uppenbara att USA:s autentiska horoskop var ett annat än de som astro.com rankar som #1 av en hoper dubiösa alternativ.]

Som synes är inte Vatten-triangeln komplett men att det är ett rikt hem framgår redan av Månen med Jupiter.  Sol-Skorpionen kan i vissa kvinnliga horoskop snarast beskriva maken och här stämmer Skorpionen baserad på Mars i räknenissetecknet Jungfrun väl med maken som är i den lukrativa fastighetsbranschen. Merkurius i Vågen borde kunna återupprätta en sund bild av rättvisa trots dessa missljud men dessvärre är intellektet undertryckt på två sätt: dels av att dess fundament Venus står i dödsfruktans Skorpion, alltid en motivation till högermentalitet och kapitalism. Den som äger mest när han/hon dör, vinner... 

Mars i Jord-Jungfrun kan ibland stå för andlig nyfikenhet men är lika ofta en som knastertorrt och i praktisk orientering arbetar för sin lön, en klassisk knegarindikatator. Men den passar faktiskt många yrken - nätet är fullt av den här typen av simpla fingervisningar. (Hinduisk astrologi placerar just Mars som signifikator för 6e huset som motsvarar Jungfrun och är ett arbets- och olyckshus - de som bär upp Eliten i intilliggande 5e lyckohuset.)

Men Merkurius gör ett undermåligt arbete i Vågen även genom konjunktionen med Ketu och därmed ett intellekt lika försvagat som Sverigehoroskopets näriga krämar-komplex (Merkurius i ömsesidig reception med en Ketu-skadad Saturnus).

Till sist måste jag förklara varför en stortrigon i Vatten ändå färgats in. Det beror på att självkontrollens Saturnus är dysfunktionell i Vattenbärarens 30e och sista grad, bara en halv grad från entrén in i det slutliga Vattentecknet. I Fiskarna frigör sig antingen själen från den sakliga närigheten (moksha) eller slirar runt ett varv till i de förleddas eviga kretslopp. 

Hinduernas avashta-metod (och gammal västerländsk tradition) ser problem med en planet som nära teckenövergången. Hinduerna ser planeten dö under de sista sex graderna av ett positivt tecken som här Vattenbäraren, men under de första sex graderna i ett negativt tecken som Fiskarna som står näst på Saturnus resa. Västtraditionen talar bara om tecknets allra sista grad.

Två tidiga inlägg ommärkta som avashta (definition).

Saturnus - moral, återhållsamhet, många socialistiska dygder - är således i praktiken död i detta horoskop och kan inte på något sätt kontrollera Vattnets begär. Ett perfekt horoskop för en som skriva ledare i DN! 

Alla de som gör goda arbeten inom vård och omsorg sorterar också under Vatten men är en mycket högre själsgrupp än de näriga krämarna. Detta är Vatten i bemärkelsen omsorg om det sköra livet. Uppslaget på nätet visar att hushållet innehåller en hund, så någon slags empati med djurlivet finns ändå. Men även Hitler lät sig fotograferas, klappandes småbarn.

Detta är dock inte något hitlerskt horoskop. Jag känner (borgar-) vänner som är trevliga och städade och med delar av den här kartan i sina egna. Särskilt Månen med Jupiter tecknar sällan något annat än en hemkär individ som värdesätter sin trädgård. Men de tillhör det sovande folket - en i Sverige framavlad specialitet. 

*****

Har Vatten nämnts i dess högre form, som omvårdnadens eget element, är det en passande avslutning att notera dagens barnamördare, som "skonade sin son" från en sårig vårdnadstvist genom att döda barnet!

Missa inte hur många generalfel kartan innehåller: Solen i Krabbans Vatten är en mild felkoppling: Krabbans planet är Månen och inte Solen. Men oaktat detta borde Solen här ge en moderlig empati och skyddsinstinkt även hos män. Men se Solens konjunktion med iskalla Saturnus, Liemannen! 

Från horoskopen för politikerna M.Andersson och E.Busch har Saturnus relativa svaghet i Vatten-tecken betonats - detta är absolut inte "klippans" bästa nivå. Saturnus auktoritet saknas och i händelse av ledarskap väljer den här typen av Saturnus ofta svagare underordnade eller ett okritiskt entourage (se Busch makt över KD)...

Och på modersprincipens och hemmets månsida - i barnets tecken Lejonet dessutom - är psykets Måne helt infekterad av våldets och vredens Mars:


Möjligen har Månen hunnit in i den kyligare Jungfrun vilken tyvärr har sin disponent, intellektets Merkurius, ytterst svag och enligt avashta-läran precis nyfödd i det negativa tecknet Krabbans sista grad. 

Jag har ingen statistik men har tyckt mig märka att intellektets Merkurius inte är en stark placering i den passionerade känslostormens Krabba... Flera fall av uppslitande relationer där just intellektet eller förmågan till logiskt resonemang varit underkastad månens irrationella inflytande. 

Ett fall var särskilt problematiskt. Där stod visserligen Merkurius inte på gränsen men då gjorde dess disponent Månen det, vacklande mellan sinnesfridens Vågskålar och förgrämelsens eller t.o.m. fixerad obalans (Skorpionen). Den andra parten var helt rigid till följd av en dominant Saturnus som låste Solen i ett Eld/Jord-krig. 

Trots tydliga problem på båda sidor kämpade det svårt inkompatibla paret på i åratal eftersom Sverige saknar vishetstraditioner som astrologin. Många fler borde avhålla sig från relationer helt och hållet, men staten masspåverkar medborgarna till vissa livsmönster eftersom den som framgått inte har någon filosofisk klarsyn alls. Man får ett land där blinda leder blinda.


2 kommentarer:

Havsörnen sa...

https://chefredaktoren.wordpress.com/about/

På bilden i ovanstående länk där Susanne Nyström har ljusblå skjorta är hon enligt egen utsago 25 år och den översta med lila topp togs fem år senare. Bloggen lades ned 2012.

56 år gammal? Misstänkte att kartan var fel, så jag var tvungen att gräva lite. Enligt bloggens förslag: villa på 275 kvm (exkl. biutrymmen) värderad till 23 500 000 kr. Gift sig rikt? Njaa... Sedan hittade jag hennes Facebook. Gick ut nian på Abrahamsbergsskolan i Bromma 1998 och naturvetenskaplig linje på Blackebergs gymnasium 2001. Det är alltså en 40- eller 41-åring vi söker. Det finns en 40-åring med samma namn i Sälen och en 41-åring i Kalix, så de kan vi stryka. Kvarstår två, den ena är en naprapat i Österhaninge som fyller 41 idag och den andra måste då vara DN-skribenten. Stockholm var rätt, men villan blev till en etta med kök på Lilla Essingen där hon bott sedan tio år. Nära till DN-skrapan, om redaktionen nu funnits där, vilket de inte gjort sedan 90-talet.

Det blev mer Eld och Luft och bara en Vatten, även om betoningen på Jungfrun-Vågen-Skorpionen kvarstår:

1982-10-13
Sol/Venus/Merk. i Jungfrun
Månen i Lejonet
Mars i Skorpionen
Jupiter/Saturnus i Vågen
Månnoderna i Tvillingarna-Skytten

"Att vara liberal är att vara kluven", säger Nyström i Eskilstuna-Kuriren 2016. "Det finns många till höger som tycker att en liberal är vänster och många till vänster som tycker att en liberal är höger. Jag blev kallad för konservativ förra veckan och jag har blivit kallad för socialist tidigare, haha."

Noterar att hon har osedvanligt tätt mellan ögonen och det har vi ju tidigare förknippat med Saturnus.

Anonym sa...

Men håll med om att min historia var klatschigare och mer i linje med astrologins universum än den torftiga realism du grävde fram (förutsatt att ledarskribentens data alls finns på nätet).