Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 16 april 2023

Återbeök: Sveriges "folkomröstning" om EU-medlemskap

 

Nationalkartan i inre kretsen, dagen för
folkomröstningen om EU i yttre.

Horoskopet om de manipulerade svenskarnas "folkomröstning" som slutade i EU-medlemskap har diskuterats tidigare. Men det finns anledning att återbesöka det nu när Sverige firar sitt 500-årsjubileum. 

Till bloggens förvåning syntes flera av den diktatoriska rikemannen i Sverige ha utövad sitt förtryck även på när Gustav Vasa valdes till kung och "enhetsstaten" tog sin början. 

Att hitta symboler för en slug och rik elit som smider planer för sitt eget välmående i 1974 års nationalkarta visar hur långt mot marknadstänkande och liberalism Socialdemokraterna hade glidit redan under Olof Palme. Allt därefter är bara ett gradvis besannande av det bittra öde svenska folket numera lider under - se bara den historiska förmögenhetsöverföringen till den rikaste bråkdelen av befolkningen som just nu pågår, i detta jubileumsår och med början när arvsskattens borttagande tillät klassklyftorna att börja växa...

Svenskarna var på sin tid tveksamma till rikemansklubben EU och västvärldens kapitalistiska onda dröm om "evig tillväxt" (= planetens undergång, nu när kunskapen om klimatfrågor ökat). Men när såg man en så ond och närig överhet senaste som i den här kartans yttre ring av transiterande planeter? 

Ur den huvudsakliga hinduiska aspektläran lyckas illgöraren Mars, med tillfällig hemvist i maktens 10e hus pricka in alla sina aspekter, 90-, 180- och 210-gradaren. Den senare motsvarar "8-relationen" av det hinduiska "6-8-förhållandet". Här verkar illviljans försvarsinstinktens Mars i särintressets och näringslivets Krabba och partisanen motsätter sig den kollektivistiska och sant mänskliga representationen Vattenbäraren. 

Ett vanligt uttryck är att den lilla fruktar att bli uppslukad av något större, av något den instinktsdrivna Krabban kanske inte ens fullt ut förstår eftersom Vattenbäraren primärt verkar på det intellektuella planet. Vattenbärarens härskare Saturnus "är" dessutom den sjunde himmelen, ett annat omen om den högsta och mest insiktsfulla överblicken. Krabbans Måne är i jämförelsen en grumlig faktor i vårt kosmos (solsystemet) som uttryck för en Världssjäl.

Året för omröstningen, precis som 2023, befinner sig Saturnus sitt eget ideologiska hemmatecken Vattenbäraren och här har hinduerna skapat sig en svårtolkad "relation" mellan de två naturliga illgörarna. Dels är Mars-Krabbans 210-gradersvinkel i mot Vattenbäraren ett tydligt särintresse i maktposition som vill ändra på Sveriges gränser (Saturnus) och skohorna in landet i EU. Men dels representerar "6-8-relationen" två (eller fler) planeter eller teman som saknar integration med varandra, är som främlingar för varandra. 

En mängd läsarter är möjliga. Nationalhoroskopet visar att Mars är folksjälens (Månen) fundament, infruset och offer för nationens dåliga karma i relativt passiva 8e huset (folksjälen är alltjämt på 1970-talet märkt av det gamla Fattigsverige med dess besatthet av pengar och mat för dagen - en nivå som passar den svenska Överheten utmärkt). 

Men det påstås i Regeringsformen att "all makt utgår från folket" så att hitta disponenten till Månen-i-Väduren som transiterande planet i 10e huset är en perfekt illustration av en tid när folket fundamentalt kan sätta agendan.

Men Överhetens drev FÖR EU-anslutning kollrade helt bort den okunniga svenska massan, vilket också är ett sätt att förklara den långt mindre än optimala kombinationen av Mars och Krabba. Ett och annat stordåd kan positionen utföra. Charlotte Kallas envetna och framgångsrika längdåkning är ett exempel. Kalla beskrev det en gång som att hon kämpar enbart mot sig själv i skidspåret: Solen med Mars i Krabban uttrycket perfekt denna orientering inåt mot det solära jaget. 

Men generellt är den "fallna Mars" till förtret. Krabban är Månens och därmed psykets tecken, så Mars här kan t.o.m. indikera ett "psykbryt" eller en otillräknelighet. Att det är en olämplig position för en chef är uppenbart - aggen kan vändas mot den egna personalen, mot den egna "cellen"... 

Och det "fria valet" ett manipulerat, psykiskt hämmat svenskt folk gjorde, var precis det Storfinansen ville. Den komplexa "6-8-relationen" innehåller två moment och här kan man även läsa Mars attack mot Saturnus som ett temporärt sinnessjukt folk som bejakar flyttande av Sveriges gränser genom att krypa in i rikemansklubben EU. 

Och det är andra halvan av "sex-åttan" som representerar den reellt makthavande Eliten som vill se ett EU-medlemskap, som påverkar den nominella folkliga makt som tecknas av Månens fundament Mars. Saturnus "relaterar" till Mars-Krabban via "6-relationen" i detta drama, men den delen tar sin betydelse från förhållandet mellan 1a egohuset och 6e fiendehuset. Makthavaren Saturnus i ideologiska Vattenbäraren i 5e elithuset ser folkviljans fundament (Mars-Krabban) som något som måste detroniseras eller renderas harmlös via kraftfulla kampanjer för EU-anslutning. 

Mars kan alltså ses, inte som Lilla Skadegöraren, utan som folksjälens urgrund medan Saturnus, hemma i sitt planerande och ideologiska Luft-tecken, är den EU-organisation Sveriges elit söker få folket att bejaka. (Minns att Krabban är den lilla enklaven, eller t.o.m. det enskilda hushållet och i EU-frågan känner sig svenska folket som en irriterad Mars-Krabba som söker hålla dörren stängd mot stora EU-världen. 

Det är en naturlig reaktion för Krabbans princip att den inte kan hitta någon gemenskap med den betydligt större symbolen Vattenbäraren. Den första verkar på Vatten-nivå och är i under upplevt hot närmast förblindad av sin försvarsinstinkt mellan Luft (Saturnus är i grunden en Luft-planet) i alla lägen representerar kylig rationalitet. Den kylige kan lätt kan få instinktiva människor att tappa greppet och sedan kan man dupera dem. Överheten lyckades också ro EU-deltagandet i land.

*****

EU-omröstningens horoskop är en av de kartor som dykt upp under bloggens 14 år och som bekräftar valet av tidpunkt för det gällande Sverigehoroskopet. En bättre bekräftelse än girighetens demon Rahu PRICK PÅ Sveriges rollspel i Vågen kan man inte begära! 

Eftersom Vågen är så nära förbunden till personastrologins 7e äktenskapshus, glömmer man lätt att Vågskålarna är krämarnas primära verktyg och att 7e allians huset också står för marknadsplatsen där de mest flyktiga av allianser ingås: den mellan säljare och köpare i det ögonblick de skakar hand (ingår ett avtal). 

Att Sverige är ett krämarland vet alla nu när ICA legat i skottgluggen för de rikas välmående, medelklassens utarmning och underklassens svält. Det är nationens stora handelsmän som gör detta till en skammens plats på Jorden, från Sverige rinner en strid ström av dödsbringande vapen ut. 

Att Sverige inte längre tillverkar minor som spränger bort benan på småbarn är i det stora hela inte mycket att berömma sig om. Problemet är så mycket större - krig är ju så lönsamt! Lösningen kommer först med västvärldens undergång, med kapitalismens dödförklaring och Mänsklighetens (Vattenbärarens) pånyttfödelse.

Vågskålarna som handelsman. En personlig utvikning.

Bloggaren, född med Solen i Vågen föddes till en "krämarfamilj" med en far som vid tiden börjat klättra från detaljistens butiksgolv till chefsroller (för att sluta som marknadschef för kända varumärken som tyska AEG, m.fl.). Men eftersom familjen mottog en blivande bloggare med kommunikatörens Tvillingascendent blir Solen enligt hinduerna en verksam illgörare. Denna varning för Solen som naturligt dominant självhärskare följer av att Tvillingarna representerar människor på samma nivå i nära och förbindlig kommunikation. 

Teckenkombinationen mildras ev. en smula av att Solen i Vågen till att börja med föredrar kooperation framför självhävdelse, men kan ändå behöva lägga band på sig, i synnerhet då födelsen placerar den i 5e huset som lockar fram den solära tendensen att dominera över både den kooperativa Vågen och Tvilingascendentens preferens för Merkurius-kommunikation (lyckligtvis tar Merkurius tillbaka initiativet genom att vara en viktigare placering i 5e huset - därav denna ordrika blogg). 

Bloggaren _HAR_ dolt sin verkliga identitet (Solen) under ett liv där högre studier i livsåskådningsämnen visade sig helt omöjliga vid jobbsökande i krämarlandet Sverige (se det här landets bisarrt slimmade arbetsutbud - välj slav eller Överherre från början - senare är loppet i princip kört). En livstid av studieskulder och långa sträckor arbetslöshet har resulterat då arbetsgivare saknar kapacitet att bedöma studiernas verkliga värde, och ännu mindre sedan låglönegettot som råder i rekryteringsgettot, handläggare som inte vet ett dyft om hur att läsa mellan raderna och förstå vilka övriga kompetenser en examen i t.ex. historieämnen implicerar).

Genom att dölja sin identitet (Solen), falla till föga och acceptera meniala arbeten inom detaljhandeln (t.o.m. tvingad till oavlönat Fas3-slaveri under borgarna) hamnar en Sol-i-Vågen till sist ändå där fadern, krämaren, inlett sitt liv. Intressant resa varvet runt. Tur då för välbefinnandet att bloggarens valde det här jordelivet med helt andra målsättningar än de typiskt svenska...

Solen som "verksam illgörare" för Tvillingarna kan i detta fall ses uttrycka sig genom såväl fadersgestalten (Solen) som i bloggarens egen dagaktiva verksamhet (Solen) och t.o.m. i sin egen identitet. 

Solen-i-Vågskålarna är, trots åtskillig hjälp från sitt fundament, en "verksamt god" Venus (i verkliga livet: kvinnor i släkten) INTE till nytta för ett land som Sverige som uttrycker ägandeanspråk över sin befolkning, ett Sverige som självt representerar en urspårad eller hycklande form av Balans, Rättvisa och Jämlikhet. 

Sverigekartans Venus står visserligen som "verksam välgörare" i status- och materieorienterade Stenbocken i 4e huset, de svenska hushållens område, men DESS disponent Saturnus är ett enda långt rop på hjälp! Venus har ingen vettig bas när Saturnus är halshuggen via samkvämet med södra månnoden. Detta är ett sorgligt besked om den svenska kvinnans så kallade frigörelse, men har kommenterats tidigare.

Som Sol-Vattenbärare kan man i den skadade Saturnus se hur landets överhet skriker efter skattelättnader och statligt stöd som värsta fattighjon. Detta ger det korrupta svenska statsskicket gärna i politikernas  hopp om att därmed själva få entré i Eliten.

Det är intressant att upptäcka att tidens herre Saturnus åter vandrar genom Vattenbäraren nu när Sverige tar nya steg för att radera sig från världskartan. Gränsdragaren passerade Sveriges i soltecken vid EU-omröstningen, precis som 2023 (när NATO-schackrandet förväntas gå i lås). Sverige blir nu bara en lydstat till USA, precis om Sideriska för åtskilliga år visualiserade ("51a delstaten" - inte helt korrekt eftersom Finland hann först).

Saturnus tid i det soltecken den äger beskriver ett land vars gränsdragning antingen krymper eller försvinner helt i händelse nationens karma är så usel att Saturnus framträder i sin roll som Liemannen. Många skulle nog säga att landet redan har dött, men en invandring och usel integration som gjort kriminaliteten oregerlig.

Folkomröstningens "ja" till EU är i själva verket början på processen och inte alls någon senare syndabock (flyktingvågen 2015), även om landets usla organisations-Saturnus producerar skit om man ser till äldre tidens skämtsamma kommentarer om det överorganiserade Sverige. 

I den komplexa härdsmältan som Mars och Saturnus härovan står för är i synnerhet Krabban och Vattenbäraren en kombination som trycker på hur otillräcklig den som tänker småttigt och provinsiellt är att hantera stora folkomflyttningar. Den bristande integrationen är införstådd när man söker para olycksdrabbade folkspillror i rörelse (Mars-Krabban) och ett unifierat (nå...) värdfolk (hällebergets Saturnus i ideologiska enhets-Sverige). Även om ämnet var EU syns tydligt den svenska lågpresterande typen av Vattenbärare tydligt i kartan och med den oförmågan att hantera små grupper. 

Inget nytt där. Landets försök att utrota sinnessvaga (för att rädda "folkblodet" - Månen står för blod och andra vätskor) och samer är några andra exempel på att zodiaksymbolerna från utnämningen av Gustav Vasa på något sätt överlevt i 500 år. Britterna tycker sig tydligt se hur deras gamla England och horoskopet från Vilhelm Erövraren fortsätter leva tusen år senare, och Vasas "enhetsstat" låter remarkabelt likt Vattenbäraren och dess enade kollektiv. (Hinduisk och platonsk filosofi är mer nyanserad och påminner om att kollektivet är ett aggregat av individer, beda-abeda, åtskillnad och samtidig icke-åtskillnad.)

När Saturnus på förra varvet passerade Vattenbäraren visade tidens herre vad "svenskhet" egentligen var värd (inte mycket, av EU-anslutningen att döma) och nu sänkt Magdalena Anderssons högersossar slutgiltigt nationen i sin vilja till makt och materialism enbart.

Världen kommer så sakteliga att återfå sin balans och den mänskliga massdöd som krävs kommer att portioneras ut så mänsklighetens numerär gradvis krymper, samtidigt som teknologin för att världsmedborgarnas fotavtryck i mijlön minskar från svenskarnas kriminella överkonsumtion (charterresandet!) samtidigt som världssvälten avhjälpts. Vattenbärarens / Vattumannens tidsålder kommer att te sig som en skräckvision för den föråldrade människotyp som byggde det här landet! Men som en befrielse av den sanna, inre människan.

Tarot-lekens kort Stjärnan.
Är det hoppets stjärna Jupiter
eller är det sjunde himmelens
Saturnus, dvs. Vattenbärarens
tid som indikeras?
Missa inte motivets 7 stjärnor
under Den Ena (stora stjärnan).
Vad symboliserar fågeln i trädet?



 

PS. Folkomröstningen om EU-tillhörighet gjordes ett dygn då Månen (folket) flyktigt passerade genom Vattenbäraren och därför utsattes för "Stockholmssyndromet" och var identifierad med Saturnus. Men enligt Sverigekartan representerar denna en defekt ägare av ideologi, makt och resurser (5e huselitens fundament i nationalkartan).

Att Sverigehoroskopet med sin svaga Måne avslöjar en skendemokrati i hus 10 (som Månen tillfälligt äger) har ofta kommenterats på bloggen.


1 kommentar:

Havsörnen sa...

Den åttauddiga stjärnan i tarotkortet Stjärnan påminner förstås starkt om Ishtars stjärna. Gudinnan Ishtar/Inanna (Venus) kopplades ihop med lejon, vilket ju är opposita tecknet till Vattumannen. På reliefen nedan står Ishtar med pilbåge i handen ovanpå ett lejon.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/50/Goddess_Ishtar_stands_on_a_lion_and_holds_a_bow%2C_god_Shamash_symbol_at_the_upper_right_corner%2C_from_Southern_Mesopotamia%2C_Iraq.jpg/1543px-Goddess_Ishtar_stands_on_a_lion_and_holds_a_bow%2C_god_Shamash_symbol_at_the_upper_right_corner%2C_from_Southern_Mesopotamia%2C_Iraq.jpg

Tarotkortet Styrkan visar en kvinna som lugnt tämjer ett lejon. Kan de sju mindre stjärnorna vara Plejaderna, i venusstyrda Oxens stjärnbild?

Fågeln i trädet på tarotkortet sägs vara en ibis, d v s Thoth/Merkurius. Fåglar brukar ju betraktas som budbärare, ofta från de döda. Eller symboliserar den sinnets/själens frigörelse?

I den italienska Cagliostro-leken från 1912 har man gett helt andra astrologiska korrespondenser till korten än de vanliga. Lustigt nog tillskrivs Stjärnan Merkurius. Se bild nedan ur Modianos utgåva från 1948. Lägger till Måttfullheten bredvid, som ju också föreställer en figur med två vattenkrus:

https://i.postimg.cc/NMbxBLJM/Stelle-Temperanza.jpg

I leken har Djävulen fått korrespondensen Skytten! Kortet kände jag igen från titelsekvensen till den italienska filmen Lisa and the Devil (1973) med arbetstiteln Il diavolo e i morti:

https://youtu.be/8agPwPdE-Ag
(1m42s)

Telly Savalas spelar Djävulen. Sol-Stenbock, dock baserad på stortrigon i Luft. :-)