Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 18 april 2023

Tågvärdar och förare mot politiker som tagit parti för omänsklig kapitalism

 

Miljöpartist och ökänd nazi

Med reservation för finliret som förblir oåtkomligt utan klockslag. Detta verkar vara en sällsynt låg typ av Stenbocken i dess mest maktsökande och inbilska form i miljöpartisten Anton Fendert som, ung och kammad som den bästa nazi redan värmer upp sig för kommande inbördeskrig - de folkvalda MOT folket. Såvida han inte redan begått politiskt självmord genom att huta åt de strejkande lokförarna. Solen i Stenbocken står för maktorientering medan Månen i Fiskarna anses drömska men ibland självdestruktiva, de har en förmåga att sätta krokben för sig själva.

https://www.dn.se/sverige/trafikregionradet-om-tagstrejken-tagvardarna-kommer-inte-att-komma-tillbaka/

Första anblick av DN-fotot gav en association till judeutrotningens arkitekt Himmler. Hur är det möjligt att Sverige producerar så mycket nazireminiscenser - till och med i Miljöpartiet? Vilka är dessa ambitiösa strebersjälar som gör politisk karriär i landet Gud glömde? Kommer de direkt från helvetet efter ett tidigare besök på Jorden under Andra världskriget? Är de alla störda och nu tillbaka för att göra bättre ifrån sig? Synd att ingångsvärdena är så klena att de lätt trillar dit på någon annan irrväg!

Fenderts dygn kan byta karaktär beroende på födelsetimma men med en psykascendent (Månen) domineras idealet om att härska och ha makt (Stenbocken i 11e idealhuset) av en självdestruktiv tendens via Stenbockens härskare Saturnus i 12e huset för förluster. Månen i Fiskarna är också rätt kufisk eftersom dess fundament Jupiter står oåtkomlig i 8e korruptions- och dödshuset:


Heinrich Himmler visar sig ha ett tydliga beröringspunkter, samma Måne i Fiskarna och Solen i Stenbocken byts här mot ett annat Jord-tecken medan känd födelsetid ger ascendenten i Stenbocken. Detta tecken har här en kanske omedvetet självdestruktiv böjelse via ascendenthärskaren Saturnus i 12e huset för världsliga förluster. (Himmler begick självmord med cyanid för att slippa ställas till rätta för folkmord.)


Himmlers karta kommenterades 2020 men här är det intressant att studera placeringarna för planeternas planetära disponenter. Månen i Fiskarna har något abnormt över sig eftersom den ingår i den överdrivna Vattnets stora triangel och Jupiter står med överdriftens Rahu. Givet Vattnets koppling till biologiskt liv kan detta vara antingen en omåttlig vän till allt levande eller något annat, mindre trevligt... 

Lyckans och daimonens lott tillhör ålderdomlig västastrologi men i Himmlers fall är positionerna så intressanta att de får en plats. Att ha lyckopunkten med skadegöraren Mars i sitt fallna tillstånd blir med historiens klarhet hans extrema biologiska vansinne i resonemanget om underlägsna och överlägsna människor via den dåraktiga svenska rasbiologi som nazisterna tog till sina sjuka hjärtan. I sjunde allianshuset kan det tolkas som extrema preferenser för VILKA han vill alliera sig med. ("Arier men inga judar")

I kartan dyker flera Eld/Jord-krig upp och visar vad bloggen sagt om den förråande inverkan mellan dessa antagonistiska element. Dels ascendenthärskaren Saturnus som väger över åt sin negativa Jord-sida trots placeringen i Eld-tecknet Skytten, så att här anas något självförakt som jag inte forskat närmare i.

Det andra Eld/Jord-kriget är lika intressant eftersom det inbegriper Solen i Jord, som är tjänaren som är tänkt att bistå Lejonherren. Men eftersom Lejonet förestår det onda 8e dödshuset som även rymmer daimonen uppstår mysteriösa gåtor om denna man verkligen älskar allt Liv eller är diskriminerande och anser en del ska förpassas till "andra sidan". Budskapet är inte helt olika slitningen mellan egot och dess tendens till självspillande i 12e. Återigen: det är facit som gör att det så lätt går att ta fram husens allra värsta innebörder, och också det faktum att samma problem upprepar sig.

I sig är den personliga daimonens punkt nära den goda Venus (för Stenbocken också en verksam välgörare) men i 8e huset är Venus närmast avknäppt och Eld/Jord-kriget till följd av den tillfälliga ägaren (Sol-Jungfrun) i det metafysiska 9e huset visar också en förråad eller pervers form av religiöst intresse, vilket är så sant om "ockultisten" Himmler. 

Ofta nog har Jord en tendens att förgrova metafysiska föreställningar så att det talas ord och fantiseras om ockulta krafter, men utan individen äger någon verklig insikt. Eld/Jord-symboliken antyder att Jorden hindrar den fria vision som sammanhänger med Eld (och kanske främst Eld och Luft i konstruktiv kombination - andliga visioner och mentalitet att kunna konceptualisera och beskriva dessa i ett metafysiskt system).

Himmlers Merkurius i Vågen ser kreativ ut i 10e makthuset men återigen blir frågan hur bra dess disponent Venus fungerar invid en "daimon" som uttrycker sig via ett destruktivt hus. Här måste många fler horoskop studeras och daimonen är en rätt ny bekantskap för bloggen. Traditionen är död i väst så ingen verkar veta vad man har punkten till. Jag föreslog några tankar för ett år sedan i Dold Daimon del 1-3.

I del 1 eller 2 noterade jag den mest primitiva formen av skyddsdemon som bara är den anda som stat eller envåldshärskare via hjärntvätt installerar i var medborgare - för att få alla att ro åt samma håll och i takt med skiftande behov som överheten identifierar. I primitiva kulturer är det utan undantag ekonomers världsbild som ligger till grund för tankestyrningen av massorna.

Det 11e idealhuset brukar beskrivas i vackrare ord än detta, men likriktning är vad den kollektivistiska Vattenbäraren handlar om. Sedan kan ideologin vara mer eller mindre angenäm, mycket beroende på hur avancerad medborgaren är. Om en stat fostrar feta egon på en "arbetslinje" resulterar en befolkning med nedsatt förmåga att förstå en avancerad kollektivistisk ideologi, lik den som väntar mänskligheten i Vattenbärarens tidsålder.

Missa inte att 11e idealhuset faktiskt har en koppling till sagda ekonomiska styrning av folkets tankestruktur i hinduisk astrologi. Det kan betraktas som det 2a huset räknat från 10e makthuset, dvs. ett virtuellt ekonomihus eller samhällets ideal direkt kopplade till statens inkomster. Det är därför den här bloggen ser ett slavsamhälle i västvärlden och först i nästa tidsålder kommer människans teknologiska framsteg att kunna frigöra mycket tid för mänskligheten att sluta slava för brödfödan och en elit som tar ut vinst och på massornas slit. 

I Sverige är det t.ex. populärt att bli grossist eller äga ett sminkmärke. Här krävs också en arbetsinsats men produkterna producerar vinst när detaljisten införskaffar dem. Fråga ICA på grossistledet om fenomenet ekonomisk elit som lever på detaljistens slit.

11e idealhuset på denna nivå kan faktiskt beskrivas med den gamla termen Mammons välde. Samhällsandan blir låg och demonisk och alla jagar pengar. Skillnaden kunde inte vara större med den naturliga zodiakens som sammankopplar 11e med Vattenbäraren, symbol för hela Mänskligheten som ett koncept och det högsta ideal mänskligheten kan aspirera på under sin existens på Jorden. 

Den himmelska förlagan jobbar och slavar naturligtvis inte för någon annan och när en inre sammanhållning (Saturnus) ses på det sättet blir Fendert och hans arbetsgivare Kapitalisten verkligen något att bekämpa med vilda strejker, för att föra släktet lite närmare sin himmelska förebild. 

Den ateistiska sekularismen, som ser till den jordiska människan enbart, har bäddat för extrem utsugning av individen på det sätt Sverige blivit exempel på. Att importera verkligt billig arbetskraft utifrån för att göra skitjobben åt de inhemska och inte ens vara villig att betala för slavarna integration. Kan bara lite oro och skjutningar i förvaringsområdena för underklassen. Fendert tycks inte förstå ett dyft av politik eller också är parallellerna mellan hans och Himmlers horoskop mer än en slump. 

Kanske är det som politiker f.d. mördare återföds för deras långsiktiga normalisering. Det kan ta åtskilliga liv på Jorden att jobba bort dåliga karaktärsdrag rapporterar synska människor som ser mer tid och normalt fördolda sammanhang. Dessa karaktärsdrag sitter inte i den kroppsliga människan som dna/arv från förfäderna utan i daimonen, fattad antingen som samhällsandan (fostran) eller i det eviga väsende som klätt sig i mänsklig kropp... Därav den grova tudelningen av goda och onda daimoner och hela gråskalan däremellan. Det är förstås bara ett mänskligt försök att beskriva enheten i Livet, och det går att sticka in så många grader av grått man nu har lust eller urskillning till.

 

PS. När ett nyligt inlägg utropade att "Sverigekoden knäckts" redovisades inte den springande punkten mycket mer än som en öm, ljusröd fläck på kartan vid Månen och Saturnus i Vattenbäraren.

Men Månen konjunkt eller något svagare "i kombination" (i samma tecken) med Saturnus visar att det dominanta kring psyket eller folksjälen är dess oförmåga att tänka utanför lådan, att ordergivaren Saturnus - vem det nu representerar i det enskilda fallet - dikterat. I Sveriges fall tycks folkopinionen helt centralstyrd av makthavarna och en opposition mellan Måne och Saturnus hade definitivt varit att föredra eftersom folket då haft en naturlig diskant till ordergivaren och kunnat använda Månen som reflekterande psyke för att bilda sig en egen uppfattning (en rekommendation av Buddha själv). 

Månen nära Saturnus ger istället ett osjälvständigt och kuvat folk som gör precis som överheten beordrar, och ett osunt samhällsklimat om inte landets egen Saturnus har hög verkshöjd. Och det kan man knappast säga om Sveriges organisationsplanet. Den borde symbolisera sin sjunde himmel men har kidnappats av något så lågt som en sublunär demon, så ofta nämnt på bloggen. Till råga på allt skriker kartan ut denna sanning genom att placera skönhetsfläcken i den högre medvetenhetens och religionens 9e hus. Svenskarna, underklass och överherrar, har pga. sitt mörka öde dragits så djupt ner i tillvaron det är möjligt.

Saturnus har i Sverige ersatts av en sublunär piratkopia som enbart lär ut "arbetslinjens" slaveri som livets mening!

(Koincidens: ser efter färdigställandet av denna korta text Mattias Beijmos fantastiska snickeri i ämnet och jag noterar att han nämner Frederick Taylor som Sideriska 2014 beskrev som "värst någonsin".)

Jag gillar de bråkiga och vilt strejkande fransmännen mer och mer! Se där är en ANNAN själsflock, daimoner som återvänt till Jorden med mer stil och åtskilligt större insikt om vad ett människoliv kunde handla om om man bara offrade de meningslösa profitörerna på hederligt arbete. Men för att nå så långt måste landet antingen ha kultur eller ha nått vedervärdighetens gräns, som tågförarnas, vid vilken överheten svikit samhällskontraktet och befriar undersåtarna från normala krav på underdånighet.

 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det du kallar kapitalism är väl egentligen en fascistisk ekonomi?

Anonym sa...

Ja, om man spårar sig tillbaka till fascismens dyrkan av styrka och snabbhet - i sig nya "ideal" framfödda av Darwins i osund allians med Industrialismen. 1800-talet har nu överlevt sig självt fett länge.

Havsörnen sa...

On the Origin of Species by Means of Natural Selection publicerades den 24 november 1859. Sol/Måne/Venus i Skorpionen baserad på Mars i Jungfrun. Noderna i Stenbocken-Kräftan. Samtida drottning Victoria hade Solen/Månen/AC/Daimonens lott i konjunktion i Oxen (11e/13e/15e/17e graden). Hela kartan går i Jord och Vatten, utom Merkurius och trippla disponenten Venus, undanstoppade i 12e huset. "Close your eyes and think of England."

Havsörnen sa...

Rättelse, solen var ju uppe sedan 20 minuter, så formeln blir för daghoroskop. Victorias Daimon blir gradexakt på Månen. Lyckopunkten blir däremot 17e Oxen.