Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 14 april 2023

Svenska Facebooks tystnad om apoteksläckan vittnar om dess dolda agerande

Fredagens ihärdiga nyhet om att Meta Nordics vice vd Martin Ingemansson ett år efter skandalen fortsätter hålla sig otillgänglig för medierna är svar nog. Naturligtvis har Facebook såld personliga uppgifter om köparna laxermedel och annat känsligt vidare till tredje part. Visst är det arbetsgivare som är köpare till dessa uppgifter och via kapitalismens senaste bottennivå nu kan praktisera diskrimination mot alla jobbsökare som inte uppfyller naziidealet om den perfekta människan.

Intressant nog vägrade Ingemansson eller arbetsgivaren kommentera även sin nya uppgift i moderföretaget Meta när de 2022 centraliserade sin verksamhet och han nu säljer privata uppgifter till hela nordens online  shoppinghelvete som it-fascismen utvecklat.

https://www.dagensmedia.se/medier/digitalt/han-tar-over-sam-rihanis-roll/

Anmärkning. Bloggaren som klokt hållit mobilen och senare smartphonen på armlängds avstånd har tidigare kommenterat att fria människor inte längre är välkomna att shoppa på nätet i Sverige: Klarna med flera betallösningar accepterar inte köp för den som av någon anledning inte äger en smartphone. 

Du måste först konsumera IT-fascismens perfekta kontrollredskap för att få konsumera! Andra EU-länder, Tyskland t.ex. har inte det svenska fascisttvånget och bloggaren tvingas numera vända sig utomlands för att köpa en enstaka ny bok. Sverige är låst i en smärtsam dödsspiral till följd av landets tilltagande stupiditet.

Varifrån kommer då Ingemanssons fega tystnad? Från rollmodellen och Facebooks grundare Mark Zuckerberg så klart. Invid hans födelsedata har jag antecknad bl.a. "teknokrat...dröjde svara i fyra dagar är Cambridge Analytica-skandalen briserade... Medger sällan intervju, publicerar sig helst på den egna FB helst bara i lägen där han inte är pressad. Kriser möter han med tystnad utåt, men febril aktivitet, internt kallat "lockdown" inåt. (DN 180321)". Och det är bara en del av allt som kan sägas om denna både färgblinda (ser bara blått tydligt) och patologiska figur.

Den här sortens nyrika och sjuka människor ser naturligtvis till att hålla sina känsliga födelsedata privat eftersom ett klockslag kan berätta mer om individen än han kände till om sig själv. Men astro.com har ett intressant resonemang bakom ett försök att rektifiera (efterhandskonstruera) den okända födelsetiden:

Z. ser inte rött eller grönt vilket betyder att blått är den färg han ser bäst. Händelsevis dominerar blått också Facebook... När en människa föds under inflytandet från en eklips, påverkas eller skadas synen. I fallet Z. drabbas månen av en förmörkelse (vid bruk av sideriska data) exakt efter 22:45 dygnet då han föddes. Så en spekulativ födelsetid 23:00 är trolig.

Problemet är att astrologin ibland kan bjuda flera troliga signaturer med vars hjälp man kan förklara vissa egenheter. Eklipsen här är nog så intressant som psykologisk defekt: det är den "sataniska fullmånen" mellan Sol-Oxen och Mån-Skorpionen (total besatthet av det materiella och noll andlig orientering) där här den redan "fallna" Månen i Skorpionen utsläcks på kvällen. 

Men även Solen är på väg in i sina egna bekymmer. Den faller just inom den ±2° avvikelse som bloggen valt (snåla 1° är det traditionella värdet) för möten mellan en fixstjärna och ett av solsystemets ljus. Och fixstjärnan är densamma som drabbat Jimmie Åkessons Sol: Satans stjärna Algol! Det är så många varningar för det barn som föds i här, att det mycket väl kan vara korrekt att hålla eklipsen skyldig till färgblindheten. (Annorlunda uttrycket: Sol och Måne ligger båda nära månnodsaxeln, den äregiriga demonen med dess två noder Rahu/högmod, Ketu/halshuggningen som följer.)

Men även tidigare under dygnet går det att avlocka kartan ett budskap problem med färgseendet, här är en månascendent normalt upprättad för lunchtid:


Hinduisk astrologi katalogiserar frenetiska allt i kategorier och faller även färger under en eller annan planet. 

Månascendenten i Vågen lyfter fram ett psyke som i lite slarvigt kan sägas vara detsamma under två dygn (i själva verket rör sig Månen och skapar olika nyanser beroende på hur den relaterar till annat i Vågen eller i horoskopet i stort).

Ett psyke i Vågen söker balans och skönhet, men närvaron av båda de naturliga illgörarna förefaller vara medfödda (kanske psykologiska) hinder. Nu har visserligen Saturnus sin bästa position i just balansens tecken, men den kan ändå bidra med kroniska problem om inte alla annat ser perfekt ut. Och lilla illgöraren Mars i sitt "fallna" läge tar ut Saturnus "upphöjdhet" och denna inblick i Zuckerbergs psyke är minst sagt förbryllande! 

Venus står för hinduerna för "färgrikedom", vilket har med Venus tendens att blanda och avväga. Det är rik och nyanserad planet och kopplingen mellan kvinnor och mode är solklar! Men här kan "färgrikedomen" mycket väl vara skadad till följd av Saturnus välkänt restriktiva inverkan, samtidigt som Mars är en direkt skadegörare. 

Venus är dessutom i sig svagt placerad i Vädurens tecken där dess känsla för harmoni ibland slocknar tidigt i livet och individen sedan ägnar hela sitt liv åt "jag och min balans". Det saknas inte exempel på hur illa Venus-i-Väduren relaterar till andra människor, ta bara Hitler som bara ville hålla monolog för andra (Mars konjunkt Venus i Väduren, samma problem som Åkesson.)

En annan möjlig ledtråd till färgblindheten är att månascendenten förskjuter synens Sol och lägger in den i "onda karmans" 8e hus. Men allt detta är förstås spekulation i avsaknad av större test. Jag har dock ett anonymt exempel på en Sol-Oxe i 8e (känd födelsetid) och där istället svår dyslexi förhindrat en normal karriär och där lunära attityder tar över och "fyller i" där Solens kognitiva kapacitet fallerar. Att placera färgblindhet och ordblindhet på samma släktträd är något som bara astrologin kan göra! Jag tror inte vetenskapen har undersökt ev. sammanhang alls.

Men Zuckerberg var programmeringskunnig och inte alls korkad. Det kan förklaras med att lyckobringande Jupiter kastar sin välsignelse över Merkurius - var någonstans på himmelen planeterna egentligen befinner sig. Även en verifierad födelsetimma skulle placera Solen i 8e kompenseras den nedsatta lyskraften av att Jupiter förstärker intellektsplaneten Merkurius.

Här ser man att även en månascendent faktiskt säger något om personen. För hur perfekt beskrivs inte Zuckerbergs vaghet och skygghet av det otal hinder hans månkarta målar upp? Saturnus i 1a är förvisso en diktator och en slav under regler (dataprogrammering), i Luft-elementet kanske en viss besatthet eller autism-tendens. Och en Saturnushämmad Måne drar ner viljan att skina i egen hög person eftersom Solen i 8e ofta ger påfallande skygga typer. (Åttonde huset liknar den ljusskygga Skorpionen och ger en vaksam men försagd typ, och Vågens sociala och älskliga typ blir klart mer stram och fåordig av Månen med Saturnus.)

*****

Så Zuckerberg som HUVUDET skulle mycket väl ha satt ribban för hur Facebook som företag fungerar. Samma vägran att kommunicera med omvärlden som hos en psykiskt störd människa. Stämmer på Ingemansson in på denna analys / spekulation?


Ännu en månascendent som reducerar Solen till en introvert eftersom även 12e huset tillhör de "onda" i termer av närvaro/framgång i den yttre världen. 

Men också, precis som Zuckerman en Jupiter som här stöttar inte Merkurius men väl Solen. "Framgångsrik doldis", så kunde man utläsa månkartan för en aning om hur den här ledaren fungerar psykiskt.

Även Månen i Stenbocken är intressent eftersom kontakten med "färgglada" Venus borde ge mer social talang än att göra sig okontaktbar. Men det är verkar vara samma typ som när papegojan Tobias Billström var en hopplöst otränad figur i regeringen Reinfeldt, som närmast framstod som en programmerad byfåne när han svarade likadant gång på gång på en reporters frågor. Även där en månascendent (med Venus) i Stenbocken och samma Solen i Skytten i 12e. 

Jag tror man allmänt kan säga att många planeter i 1a huset ger extroverta naturer (har en karta på en under 12 år frekvent modell i svenska damtidningar hade fem planeter, bl.a. Solen och Venus i 1a huset). Men när flera planeter eller något viktig (som Solen) istället står i 12e sker det motsatta och individen väljer "bakom ridåerna-jobb" (i de fall där 12e inte står för "slutna institutioner" som fängelse, sinnessjukhus eller någon annan påtvingad "exil" från världen i stort). 

Men Zuckerman-kopian har ett verkligt problem (introvertism kontra extrovertism är inget problem), och det är hur hans psyke i formalistiska och lite ensliga Stenbocken hämmas av oppositionen från sitt eget fundament, Saturnus, aldrig speciellt väl placerad i det minst principfasta av elementen: Vatten. Saturnus i Krabban har den ytterligare problematiken att den väldigt aktivt söker trygga inkomster och platser där den kan gömma sig! Månen i Stenbocken får därför hela tiden om hur hotad den är - raka motsatsen till ett normalt hårdhudat tecken.

Så... en nordisk Meta-vice vd som vägrar delta om omvärlden beskrivs faktiskt väldigt väl av den här kartan och man kan just undra hur många fler av det här dygnets dryga 300 födslar bara i Sverige som uppvisar samma grunddrag...

Man kan se den patologiska och ovärdiga (för en chef) slutenheten på ytterligare ett sätt. Under en längre period ligger en kronisk "munhäfta" över himmelen och det är Saturnus i moderstecknet Krabban som hämmar det lilla Barnets frihet (Jupiter i Väduren). 

Range of search: 1.01.1974 - 1.01.1980
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sa.can & ju.ari
 
Realization intervals (begin - end):
24.07.1975 - 10.09.1975
26.02.1976 -  8.07.1976
 9.12.1976 - 22.02.1977

Detta är ett stående mönster - att komma från ett repressivt (kanske depressivt) modershägn, någon slags avvisande trubbighet som fanns redan i barndomshemmet - och det kommer under dess varaktighet att under vissa timmar varje dygn att stiga fram som ett dominant drag hos de barn som då föds. Munhäftan kan vara ett sådant, särskilt som Jupiter står för nyrikedom vilket är vad Zuckerbergs vansinnesimperium handlar om.

Ju förr folk förstår vilka nyttiga idioter de är i Kapitalismens järngrepp och slutar använda FB och övriga degraderande "it-hjälpmedel", dess bättre. Det har gått så långt att västmänniskan behöver återerövra verkligheten efter att rena djävlar drivit dem långt in i en overklig värld i syfte att berika sig själva. Vem behöver en sådan överhet? Bloggen har taggat fenomenet "it-fascism".


Inga kommentarer: