Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 18 april 2023

Kontroll- och övervakningssamhällets astrologiska typ

När jag ser Eric Rosén i AB spinna vidare på den uppenbara tanken att Facebook säljer intima uppgifter om apoteksförsäljning vidare, ser jag till min besvikelse att gråsossen Ylva Johansson (som jag tidigare uppskattat i någon enskild fråga) sällar sig till Joseph Stalins brödra- och systraskap. Hon är klubbmedlem med förutsägbara Gunnar Strömmer (m). Den reaktionära typens våta dröm om det perfekta övervakningssamhället. 

Den självklara gissningen är boven är Stenbocken, som i dåliga stunder urartar. Det är ju det mest makt- och kontrollorienterade som det är av zodiakens 12 typer. Hinduisk astrolog kommenterar om dess motsvarande 10e makthus: "möjligt att förbättra", vilken antyder att redan antiken insåg vilket elände maktkoncentration är, men också att det - till skillnad från Ödets predestinerade delar - är möjligt för en människa i livet att åtgärda och förbättra, inte som numera i Sverige att försämra via så sjuka Utskott att t.o.m. främlingshatande rasister tillåts arbeta med rikets lagar!

 Och se vad en snabbkoll visar, med start i kontrollfascismens urfader Stalin (naturligtvis fanns många före honom, men svensk historiemedvetenhet är nu som den är så vi börjar med den gällande och från USA importerade skräcken för "de röda"...) Samtliga tre saknar födelsetimma och ges som sinnelagsascendenter:

Joseph Stalin:

Horoskopet har kommenterats tidigare och här räcker det att notera hur den galet förstärkt kontrolltendens i Stenbocken (Jupiter och övermåttets/hybrisens Rahu) bidrar med ett jordnära sinnelag som i sig själv är svårt drabbat av regeringen Kristerssons förråade Eld/Jord-krig - typer som slåss med brutalitet för att bevara eller förändra de materiella villkoren. 

Att Sveriges regering avsiktligt svälter svenska folket nu har att göra med att Överheten i Sveriges främst ska beskyddas enligt denna gangstermentalitet. Stalins ömsesidiga reception mellan Jupiter och Saturnus understryker också hur nyckfull den diktatorn var. Jämför gärna med Magda Anderssons Saturnus i Vatten och bloggens påpekande att Saturnus inte hör hemma i Vatten, där den blir en nyckfull och dålig klippa som ingen bör tro på. 

Senast noterades en ljusskygg nordisk vice vd för Zuckerbergs kommersiellt motiverade övervakningsimperium med ett materialistiskt eller dataorienterat psyke i Jord men grundat på en klen Saturnus i Vatten. Väl jämförbart med Stalins livsfarligt ombytliga principplanet. 

Tidsherren Saturnus är principfast i vissa tecken men Vattenelementet representerar allt annat än vad planeten står för och blir därför en typisk position för dem historien till sist spolar bort spårlöst eller faktiskt går till historien, men som värstingar... (Detta är ett principresonemang eftersom det är meningslöst att söka kvantifiera fynden i ett system som representerar en högre verklighet än den materialistiska, dataorienterade verkligheten.)

Ylva Johansson (s)

 

Kartan är något av en mardröm eftersom exakt klockslag här blir viktigt för att placera Månen, sinnelaget eller psyket i rätt tecken. Vid lunch är den på väg att lämna den legalistiska och kontrollfixerade Stenbocken till förmån för Vattenbäraren. 

Båda tecknen ägs nu av Saturnus så teckenbytet lika kritiskt som vid andra övergångar. Stenbocken är mer praktisk, utföraren, medan Vattenbäraren står för kontrollerade och disciplinerad tanke, som hos en arkitekt som sedan lämnar sin blåkarta till byggets förman (Stenbocken!) att realisera.

Samtidigt är kartan så koncentrerad på några få tecken att man lätt inser att individen kan bli fixerad på enbart en fråga. Här har gissningsvis Ylvas massiva feministpunkt (Jupiter och Venus i empati med offertecknet Fiskarna) till den grad förblindat henne i frågan om nätet och sexuella oegentligheter att hon blir ett dåligt exempel på lagstiftare, både i Stenbockens praktiska utförande och svag i Vattenbärarens normalt så starka överblick över hela ämnesfrågan.

Gunnar Strömmer (m):


Också Strömmers karta har tidigare kommenterats. Hans förmåga att smyga undan större partibidrag för att slippa skatta för dem framgår tydligt av den här definitiva Månen i den sparsamma / ekonomiska husbonden Stenbocken och stora pengars Jupiter elegant dolda i 12e "förlusthuset". 

Så även hans "räknenisse" Merkurius i Eld som befinner sig i 8e undanskymda huset och som har ett formidabel Eld/Jord-krig med sin disponent Solen i ett Jord-tecken. En av alla dessa förråade och själviska materialister som sittande regering har en så rik representation av.

Har Sideriska råkat lista ut den svenska borgerlighetens sanna väsen, just inte bättre än Stalin i sin fanatiska och självtjänande ideologi? Eller är mängden Eld/Jord i regeringen bara ett passande uttryck för att tiden är ond så att underpresterare MÅSTE ha makten? (Den goda typen, som med Eld/Jord-krig bekämpar materiella orättvisor lämnas därhän eftersom alla vet vad regeringen Kristersson står för.)

Strömmers Mån-Stenbock vilar dock stabilt på Saturnus urgrund. I Oxen förefaller han en trovärdig och kompetent politiker men gå ännu ett steg djupare och se hur stabilt Saturnus-Oxen egentligen står! Det är pengarnas och egna gruppens komfort - Venus - som äger Saturnus och gör så från det privata särintressets Krabba. 

I ett av kapitalismen genomsyrat samhälle ser kartan helt okej ut, men på nästa nivå av insikt om vart världen är på väg, är detta samma gamla utgångna människotyp, minus personliga problem. I en framtida värld kan typen sättas i bruk med att odla grönt, för dessa står den vegetativa själen närmare än den rationella själen. Lite hederligt jordbruk kommer dessutom att göra dem lyckligare i det postkapitalistiska och globalt kollektiva (inte längre vinstdrivna) samhället än att agera ut symbolikens låga sidor.

Det är så svårt att hitta ett fullgott horoskop att demokratiskt styre ter sig som en utopi, särskilt om den är mer än skendemokrati som i Sverige (där Överheten och Storfinansens behov styr allt). Om Johansson och Strömmer är det bästa landet kan uppbåda, tänk då tankehöjden på den folkmassa som röstar fram sina representanter!


Typiskt representerar nationalhoroskopet snittsvensken som den lägsta och mest egoistiska nybörjare astrologin har symboler att uttrycka saken: Månen/folkpsyket i egoprincipens Vädur med hela sin bas i materialismens Oxe (i onda karmas 8e sektor). "Jag och mina pengar."

Överheten har verkligen lyckats göra den här nationen liten och ömklig i sitt tänkande. För minns att Månen inte enbart är Hushållens mentalitet utan också landets eget psykologiska omfång. En gnidig liten råtta i det stora hela. Detta har fåtalet i den sanna Överheten fattat och använder folkmassorna till sin fördel. Kapitalismen, grundkurs.

 

Tillägg

Bloggaren medger en lätt övermaga hybris i inlägg som det här, och man kunde tro det berodde på att Rahu för närvarande vandrar genom hans soltecken Vågen, vilket leder till självförhävelse eller ofta omotiverad ambition.

Men i själva verket är det den motsatta månnoden, den södra Ketu, som påverkar alla med något av intresse i Vågen under en tid. Det är hybris eller övermod i ett tidigare liv som bestraffas under södra månnodens passage genom ett för individen viktigt zodiaktecken. 

Bloggaren undkom med bara en lätt känning av "halshuggaren" Ketu för tre veckor sedan genom ett virus på vänster balansnerv bakom örat (nu övervunnet):

https://siderisk.blogspot.com/2023/04/gemini-8-och-spinnet.html

Jag diagnosticerade mig själv utifrån sjukdomsupplysningar på nätet men främst genom att minnas det senaste årtiondens allt svagare vänstra axel och årliga djupa förkylningar varje vinter. Månader av lätt och ofta klåda på vänster axel var en annan indikation. Svag vitalitet på vänster sida kan ha spridit sig upp genom halsen och påverkat balansnerven, löd amatördiagnosen.

Just som förmågan att gå utan att vingla överdrivet var tillbaka på femte dagen drabbades istället finmekaniken bakom trumhinnan och under några dagar var bara knappa hörseln kvar. Dovt och lågt. Nu hade delar i örat svullnat.

Men efter ett par dygn då ett vattenfall hördes brusa i vänsterörat bedarrade detta och till all glädje för den musikintresserade bloggen är nästan samma frekvensomfång och samma ljudstyrka i båda öronen tillbaka som före "balansepisoden". 

Förutom att påminna om att dagligt bloggande också kräver mer kroppsrörelse var perioden underhållande. Hörselnedsättningen gav tillfälle att mäta de akustiska egenskaperna i vardagsrummet och (åter-)upptäckten av hur starkt placeringen av möbler påverkar den upplevda balansen. Med hörlurar (och en tongenerator på en sajt) kunde jag intill mindre än 1 decibels noggrannhet  följa hörselns tillfrisknande, jämföra med ljud i rummet och under loppet av en dryg vecka notera balansens gradvisa återkomst.

Inköpta så kallade diffusorer som ska fånga upp, reflektera och ge en illusion av ett större rum, visade sig i själva verket suga i sig flera decibels ljudstyrka om man ställde några på vänster sida några meter bort, i tanken att de enligt uppgift skulle skapa mer rumslig upplevelse eller "reflektera" mer ljud åt vänsterörat. 

Men jag radade upp tre stycken och en enstaka påverkar därför bara runt en halv decibel och det är så lite ett örat kan uppfatta, långt mindre än jag anat. De gör dock viss nytta för att bryta någon hård reflex från t.ex. en glaslampa. 

Halva "akustikfixarprojektet" från ett antal år tillbaka (och åtskilliga pengar) visar sig under Ketu - halshuggningens period - ha varit en serie poänglösa (huvudlösa) inköp. Bondfångeriet är lika utbredd i audiobranschen som på andra håll på den så kallade marknaden...

Range of search: 1.01.2022 - 1.01.2025
In steps of: 24h 0m
Search for...:
sn.lib
 
Realization intervals (begin - end):
13.04.2022 - 30.10.2023

Här är "halshuggningens" period för alla med viktiga planeter i Vågen, helt klart har Ketu sänkt hälsan hos bloggaren under hösten och denna vinter (Solen = allmän vitalitet).

För dem med viktiga placeringar i motsatta Väduren, likt svenska folket i stort, gäller istället hybrisens och ambitionens Rahu (ibland kommer karmiska konsekvenser - "akustikfixprojektet" i bloggarens fall). 

Transiterande Rahu slog till, som tidigare noterat, exakt över nationalhoroskopets Måne-i-Väduren dygnet för senaste riksdagsvalet. Den stilstudien i förvirrad nationell obalans och omdömeslöshet kommer i ett senare liv (om en nation kan återfödas) att resultera i någon motsvarighet till den balans bloggaren tillfälligt tappade.


Inga kommentarer: