Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 17 april 2023

Sverigekoden knäckt tack vare EU-valet och Aurora 23

Precis som när det inte helt klarvakna svenska folket manipulerades till ett EU-ja som föregående inlägg påminde sig, så visar även Sveriges största militärövning på 30 år att globala krafter manipulerat befolkningen. 

Exakt som dagen vid folkomröstningen befinner sig folkets Måne lydigt underkastad Överherren Saturnus när denna NATO-märkta militärövning startar. Månen med Saturnus kan vara en så plikttrogen och lydig tendens att stupiditet faller sig nära. Och situationen förbättras knappast av att Sverigehoroskopets överhet beskrivs som partiledare och storfinans (Solen och Jupiter) båda baserade på en defekt ryggrad (Saturnus undertryckt av södra månnoden). Detta eländes fundament visar hur t.o.m. landets styrande visat sig oförmögna att se framtiden för vad den är, en värld utan NATO. 

Det är värt att påminna om att den veka och rent omoraliska svenska ryggraden befinner sig i 9e horoskophuset som anger nationens dörr ut i världen, det globala. I normala horoskop är fysiska resor utomlands bara "grundtonen", 9e handlar egentligen om medvetandets utvidgning utan att behöva primitivt fysiska resor. 

Husets sanna betydelse syns i den hellenistiska astrologis benämning (Europa på 200-talet): Guds hus. Men inte i Sverige där primitivism implementerats för bättre betjäna Överheten. Tänk svenskens vettlöst stora fotavtryck i miljön genom den perfekta statliga modell som gjort ett helt folk till arbetsslavar "för tillväxtens skull" med den globala charterindustrin som påver morot för att befolkningen fått sina liv stulna.

Startdygnet för Aurora 23 visar dels detta folks (Månen) pinsamma underkastelse under diktatorn eller en nations program (Saturnus) som efter förra årets massiva NATO-propaganda stöpte om vad nu befolkningen har bakom pannbenet. Men följande är därtill en ominös stjärnhimmel som till lika delar påminner om USA:s horoskop och det för NATO:s grundande!


Aurora 23 inleds i krigaren Mars negativa tecken, Skorpionen. Men att det handlar om enbart Vatten-elementets tendens att (via Skorpionen) söka försvara det biologiska livet eller det egna, ska ingen tro på.

För notera att den aktiva anfallskrigaren Väduren (Mars i dess aktiva tecken) är fullständigt överladdad här, dels av Solen men också demonen Rahu som överskrider solbanans norm och visar hybris och galenskap i frågan om Fienden. För fiendens 6e hus är inte en lycklig placering för det som denna dag tar sin början. (Vild strejk i Stockholms lokaltrafik med start samma dag faller perfekt in under samma symbolik - den stats- och överherre-trogna Public Service understryker i morgonradion är strejken är OLAGLIG. Tala om att peka med hela handen.)

Och NATO-USA:s krigslek på sin nya hemmaplan bekräftas av ett ännu mörkare omen. Mars, BÅDE ascendenthärskare och fiendefabulationens signatur återfinns själv i det 8e huset för ond karma. Denna övning beseglar ännu en gång hur slut detta land är i världshistorien. En text som Liemannens Saturnus-period förbereds nu, men det här bedrövliga horoskopet får förtur. 

Var har man sett en Mars i 8e dödshuset tidigare? I USA-horoskopet. I NATO-horoskopet! Så satans obegåvade svenskarna är att de skänkte bort sitt land till krafter som redan har sin bästa tid bakom sig!

NATO-horoskopet redan diskuterat i 7 tidigare texter.

USA-horoskopet har kommenterats mer än 40 gånger och då ingår inte diverse inlägg kring enskilda skeenden samt en packe om Förenta staternas planetära cykler.

Den samtidiga betoningen av Skorpion och Vattenbärare ger här ett omen om utstötthet och de sociopatiska egenskaper som lätt resulterar (krigsövning är tecken på långt gången psykisk misär). 

Den mörkfärgade zonerna anger också en dubbel upplaga av den hinduiska  "6-8-relationen" som introducerats tillräckligt många gånger det senaste halvåret. Nämnvärt är den underliga västerländska astrologin där en känd representant en gång benämnde figuren "Guds finger", jag har glömt den amerikanske astrologens namn men han nämns märkligt nog inte i Wikipedias artikel, vars historiemedvetenhet i ämnet bara tycks sträcka sig tillbaka till 1999!

https://en.wikipedia.org/wiki/Yod_(astrology)

En bättre förklaring är att se tecknen/husen/planeterna i ett 6-8-förhållande som i akut behov av bättre integration. Men Guds finger är en dubblering och tekniskt sett mer komplex. Wikipedias summering är därför värd att notera:

Yod-aspekten beskrivs ofta som en luddig "kallelse", ett behov att finna utlopp eller ett svar i placeringen av den tredje "apex-planeten".

Som framgår innehåller inte Aurora 23-kartan något "Guds (menande) finger". Apex-positionen här är inte en planet utan Skorpionascendenten. 

Men i egenskap av ascendenthärskare måste man ändå betrakta den onda karmans Mars-i-åttonde som "andligen" närvarande vid ascendenten och "behovet att finna utlopp" är alltså USA:s vilja till våld och död, vilken man nu på allvar dragit in Sverige i. Negativ och korrupt Mars kan också ses som Sveriges nästan lika fobiska inställning till Ryssen som USA:s patenterade paranoia över arbetare som sluter sig samman mot en förtryckande överhet eller arbetsgivare i t.ex. "olaglig" strejk.

Fritt fram för läsarter som tycker sig se något gott komma ur denna karta!


4 kommentarer:

Havsörnen sa...

Om det är tillåtet att räkna in AC i "Guds finger" vid en Skorpion-AC där Mars är andligen närvarande, gäller det också då AC inte är apexpositionen (Skorpion-AC + horoskophärskaren Mars i de två "utgående" positionerna, med apex i Väduren)? I så fall har undertecknad två Guds finger, sammanlagt fyra 6-8-förhållanden (se länkad bild). Den enda planet som inte är inblandad är soldisp/atmakaraka Venus. Men man kan kanske räkna in den ändå, eftersom den ingår i en ömsesidig reception med Solen. Ett tecken på exceptionellt dålig integration? :-)

https://i.postimg.cc/XvChkNmH/Havsornens-Karta.png

Häromdagen hittade jag f ö en karta med ett Guds finger och sammanlagt fyra 6-8 om man räknar in Rahu. Än en gång, kartan utgörs enbart av 6-8-förhållanden:

https://i.postimg.cc/v8zkQZn9/Christer-Andersson.png

Kartan tillhör en tidigare misstänkt i Palmeutredningen. Enstöring. Skytteintresserad, ägde bl a en Magnum .357, men hörsammade aldrig polisens uppmaning att lämna in sitt vapen för provskytte. Påstod sig senare ha sålt vapnet i Kungsträdgården 1992. Spelgalen och vann den 17 maj (!) 1980 en summa på 1 085 999 kr på V65. Då var transiterande månnoderna gradexakt omvända jämfört med födelsekartan. I juli samma år sköt han sönder sin tv-apparat när Palme visade sig i rutan. Aktieinvesterade sin spelvinst aktivt med belåning och återhämtade sig aldrig ekonimiskt efter den s k "Svarta torsdagen" - dagen före statsministermordet - då börsen föll i samband med att regeringen beslöt att fördubbla omsättningsskatten på aktier från en till två procent. Sommaren 2008 sköt han sig i bröstet med hagelbössa då polisen knackade på lägenhetsdörren. (Solen angrips av Mars 210-graders i födelsekartan, som en del i Guds finger). Finns det tecken på socialt utanförskap i kartan?

Den israeliske singer-songwritern Uzi Hitman (lustigt namn i sammanhanget) föddes samma dag. Porträttbilder på båda två här:

https://i.postimg.cc/zfLtZxTR/imgonline-com-ua-twotoone-ADMP6q3q-SARP.jpg

Seaward sa...

Som tur är är horoskop för människor kapabla till förändring, till skillnad för horoskop för juridiska entiteter (stater) eller militärövningar.

Jag har också sett en del kartor med upp till fyra "6-8" och påminner mig favoritastrologen Charles Carters påminnelse på 1920-talet: de himmelska omina ser ofta högdramatiska ut, men trögheten i vår lägre världen "normaliserar" ofta påfallande. Det är bara när celebriteter kommer i skottgluggen för mediernas avslöjanden man ser t.o.m. underordnade detaljer.

Hur "Guds finger" förhåller sig till 6-8:an har jag inte något insiktsfullt att säga. Det är idéer från olika traditioner och att söka tillämpa västtankar på en dubblerad 6-8 kan innebära det ultimata intellektuella sammanbrottet.

För mig räcker det så väl med Leibniz "upptäckt" av 150-gradaren och Carters insikt att tecken i detta förhållande indikerar hur olika de är och i värsta fall hur dissocierade och oförstående planeterna är relativt varandra. Dåligt öde i event-kartor, men något att jobba med i personhoroskop med mindre icke-förbindelserna dessutom förefaller omedvetna eller djupt begravda.

En dissociation i 1a egohuset lär t.ex. leda till påpekanden från omgivningen, men en "avhängd" faktor i ett inaktivt hus kan undgå upptäckt).

När jag ritade Aurora-kartan kom jag på den här moderna finger-specialaren från västtraditionen (tror den härrör från 1960-talet, men är inte säker).

Nu kom jag på hans namn. Marc Edmund Jones (1888-1980). Av artikeln nedan verkar han inte ha "uppfunnit" just "fingret", kanske minns jag fel. Han introducerade och namngav ett gäng dubiösa distributioner.

https://www.astro.com/astrology/in_jonespatterns_e.htm

Jag hoppar arbetet med andra exempel på "Guds finger" men du verkar i princip ha besvarat dina egna frågor om den mordmisstänkte.. :-)

Havsörnen sa...

Jag minns "distributionstyperna" från Julia och Derek Parkers Stora astrologiboken i mitten på 90-talet, på den tiden man fick sitta och räkna fram kartor manuellt med matematiska formler och efemerider i bokens appendix. En skitbok för lekmannaastrologi, där månnoderna fick ett kort omnämnande som något utan betydelse. Hade svårt att hitta min karttyp då, men ser nu att det är splay, typisk för stortrigonen. Vad gäller 6-8 så faller väl de flesta sådana bort i den galna västastrologin, som ju inte tar hänsyn till teckenförhållanden, utan bara själva aspektvinkeln mellan planeterna som blott får avvika några grader.

Anonym sa...

Startade med liknande introduktionsbok på 80-talet av två sexfixerade kvinnliga astrologer i svensk översättning. Samma upplägg i denna "kaffebordsbok". med appendix för cirka-beräkningar.

Den antika helhusmetoden känns mer genuin för det är uppenbart att "effekter" märks även när inte planeterna står med planeternas aspektorber som verkar krympa alltmer i väst. Hinduernas lösliga metod hindrar dock inte resonemang om vad som pågår INOM ett tecken. Min Sol+Mars i början av Vågen är inte toppen, men Merkurius framskridna läge i 28e kan tolkas som att intellektet (potentiellt) kan reda ut "överhetens aggression" (Solen+Mars) - vare sig bloggarens egen i händelse av chefskap eller ledartyper i landet, på arbetet osv. (Och jag har haft min beskärda del av usla chefer!)