Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 7 april 2023

Balansens mästare Bruce Lee

 


 

I  skymundan, i kommentarspalten till inlägget om bloggarens tillfälliga förlust av balanssinnet till följd av virus, fördes möjligheten på tal att Vågskålarnas symbol kan anknyta till balanssinnet. Bara spekulation, medicinsk astrologi är en gren jag klokt hållit mig borta från eftersom det är en heltids- och livsinvestering.

Det tog några dagar innan jag påminde mg att den oortodoxa kampsportaren Bruce Lee faktiskt var hyper-Våg och så känslig att något slog ut hans kroppsliga system (och ledde till tidig död - dödsorsaken har aldrig fastställts med säkerhet, "allergireaktionen" på en marijuanacigarrett är den officiella nonsensförklaringen). 

Eftersom Lee nämndes redan 2009 och då bara väldigt kort, kan en repris av kartan vara på sin plats. Eftersom astro.com AA-rankar tidpunkten kan det passa att inkludera hans personliga daimon i kartan. 

Minns att människan Bruce Lee var född i Kalifornien som barn till de kineser som slavade i landet utan att någonsin ha fått ett erkännande (för att t.ex. ha byggt de tidiga superrikas rövarbaronernas järnvägsnät). Lee var rashatad av den vite mannen och brann för att göra sig ett eget namn inom filmen, men förvägrades roller i USA. Värst måste ha varit när en vit man - David Carradine - får rollen att spela asiat och Lee nobbas!

Hans genombrott i diverse kung fu-filmer var alla billiga Hong Kong-produkter och därifrån spreds hans kändisskap över hela världen, t.o.m. fattiggettona på Jamaica där reggaemusiken sög upp kung fu-temat och blandade ihop med en annan förtryckt grupp i slaveriets USA: de svarta. 

Kick Boy Face med Prince Jazzbo, en
samling tidiga 1970-talslåtar (1976)

Exempel (tidigare använt): den svarte mannen kickar en annan medvetslös i ett sedvanligt skivomslag av dubiös artistisk kvalitet. Illustratören har blandat ihop sina jobb och anger fel låtlista. Låtarna hittas på en av bolagets samlingsskivor vilket förklarar den felaktiga uppgiften på framsidan om "varjehanda dj:s". På den aktuella plattan är det enbart framlidne dj:n Prince Jazzbo som prat-mumlar negativa saker om den vite mannen och hans västerland - det moderna Babylon (Babylonien ur det demoniserande bibliska perspektivet).

Omslagsartisten hade eventuellt vett att inte följa texten i "Kick the boy's face" som handlar om att sparka in skallen på VITA förtryckare. Omslaget undviker "raskrig" genom att istället visa ett "inbördeskrig" där svart angriper svart! Mer troligt förstås att illustratören inte ens hört titelspåret utan bara ritade på utifrån egen fantasi...

*****


 

Tack vare den kända födelsetiden blir den exceptionella födelsen precis i soluppgången säker. Solen i 12:12 Skorpion i San Franciscos östra horisont där 13:10 Skorpionen är synlig. Eller med antika hela grader: 13e resp. 14e graden.

Ascendenthärskaren blir därmed kampsportens och krigets Mars, här i det undanskymda 12e huset för reträtter typ kampsportstempel. Hela Bruce Lee:s övertaggade Balansakt utspelar sig i detta klosterliknande hus där Mars och Venus skapar en överkänslighet som upplever varje liten obalans (Mars) smärtsamt tydligt eftersom Venus (balans) står i sitt positiva hemmaläge Vågen.

Jämför den patologiskt skönhetsfixerade Bianca, Sveriges eget nationalexempel på landets och Vågens problem när tecknet förytligats till enbart ett öga för kosmetiska ingrepp på den yttre kropps-kroppen. Vågen kan representera estetik utan någon djupare botten. Bloggaren modell yngre år hade kortare relation med en mix av Våg och Skorpion, en vacker ung kvinna men hopplöst fixerad vid sitt yttre värde och likt Bruce Lee med Jupiter och Saturnus - expansion/fyllighet och kontraktion/avmagring i ömsesidigt skadlig låsning. 

Konjunktionen dök också upp i horoskopet för den sista relationen innan bloggaren insåg att han var för "mycket Luft" för att passa i Sveriges medelsvenssonvärld. Båda kvinnorna kom från typisk arbetarklassbakgrund och eftersom Saturnus och Jupiter kombineras under ett helt år förtjänar det att noteras att båda hade den här omaka klumpen som ascendenthärskare. I ena fallet Saturnus och i andra Jupiter. Den förra var den ytliga estettypen och den senare en karriärist som flyttat från småstaden till storstaden och länge verkade ha lyckats (researcher i ett känt medium).

De här fallen indikerar visserligen att bloggaren aldrig haft något intresse av glidarmänniskor i eliten, men också att Saturnus tycks ha sista ordet i mötet med Jupiter och, misstänker jag, drar en gräns mot "den högsta klassen" - de rikas Jupiter. Som bäst kan Jupiter-strebern med fotbojan Saturnus nå en position i närheten av gräddfilen, men Saturnus gör positionen svag (och i detta fall också en kvinna som blev utbränd och långtidssjukskriven i omgångar under senare år).

Konjunktionen mellan tungviktarna sägs gynnsam men för varje framgångsrik kan man anföra tio stycken som har problem med frågan om att "vinna eller försvinna". 

Hos Bruce Lee står låsningen dessutom i 6e ohälsohuset vilket inte minst sätter en gräns för livslängden för Lee-kroppen. Missa inte att 6e ohälsohuset tillfälligt ägs av olyckans Mars, som sannerligen inte är stark i 12e huset som också relaterar till konvalescens / sjukhusvård (ett snäpp värre än den frivilliga reträtten till 12e som kloster eller ashrams/meditationscenter).

Tursamhetens Jupiter kommer periodiskt att möta frustrationens Saturnus, som alltid vinner till sist i formen av Döden (och gränsen för levnadsåren). Att Saturnus har en högre nivå, andevärlden, är för de flesta av underordnad betydelse. Astrologin själv handlar ju för de flesta om lyckan i DETTA liv och inte i nästa existensform....

Men daimonen då, till skillnad från den frustrerade människan Lee och hans kamp för att frigöra framgångens Jupiter ur den hyperkontrollerande och begränsande Saturnus ödesgrepp?

Andra huset handlar om kroppsegna resurser medan första är ego-kroppen i sig. Jag medger att det här är en flummig gräns, men 2a har primärt med de resurser 1a-huskroppen kräver för att livslågan ska brinna. Andra står för pengar men det är bara en modern representation som skapats av Ondskans lakejer för att bankfolk ska kunna intervenera och hantera dessa glimrande symboler och tjäna pengar på pengarna. 

"Oxen" eller 2a huset kommer inte längre att behövas i framtidens astrologi när mänskligheten skapat en ny global civilisation med Människan (Vattenbäraren) som grundvärde. Någon begränsad betydelse kommer andra huset fortsättningsvis att ha, även om kroppens näringsbehov på den tiden tillgodoses med små energipiller... (Frågan är om astrologin alls överlever in i Vattenbärarens tidsålder.)

En personlig daimon placerad så tidigt i zodiakens "evolution" kan bara beskrivas som en primitiv daimon. I första huset kan daimonen mycket väl representera narcissism men i andra huset blir frågan om materiella resurser förklaringen till daimonens "val" att åter förbinda sig med en jordisk kropp. Återigen: "daimon" är mytologiskt språk, Platon föredrog "den rationella själen", den eviga delen av människovarelsen. Daimonen är den del som "själavandrar" och som bloggen ibland kallar "andesjälen" (i kontrast till "själen" som då relaterar till en levande eller förkroppsligad själ).

Ateistiska västerlänningar har senare ytterligare tömt begreppet på mening genom att betrakta själen som enbart en poetisk omskrivning för det förmodat helt biokemiska "självspelande piano" som är en människa. (Västlig satanism var det yttersta hånet mot människans värdighet, en så usel "vetenskaplig förklaring" av människans väsen att ingen egentligen vill tro på den officiella definitionen.)

Mycket tyder på att Bruce Lee:s daimon var här för att utforska hur man bäst odlar en stridsduglig kropp - andra huset är exakt en så primitiv uppgift som motsvarar hans korta liv dedikerat till perfektionen av kroppen som en resurs, ett stridsverktyg (Mars). 

Om detta verkar som ett föga andligt motiv, se då hur Lyckopunkten också förnekas kraften att göra sitt vad gäller världslig lycka. Fortuna i förlustens 12e visar relationen mellan daimonens andliga nivå och den världsliga lyckan. Eftersom daimonläran förefaller helt bortglömd skulle fallet Bruce Lee med känd födelsetid kunna vara början på efterforskningar. Är en svag eller ovärdigt placerad daimon alltid liktydigt med en klen Lyckopunkt? 

Är en andesjäl med hög ambitionsnivå nödvändig för jordisk lycka? I så fall ligger landet Sverige riktig illa till som valt ateistisk materialism som bas för landets verksamhet. I årsgamla inlägget om daimonen i Sveriges horoskop fann jag att landet inte ens har någon daimonisk höjd att tala om. Istället regerar här den sublunära sinnlighetsdemonen hejdlöst och förstör hela befolkningen, förutom de få "utvalda" som fötts med ett drägligt inre direktiv (en daimon av rätt kaliber).


Bonusspaning

Helt nytt för bloggen, en sökning som inkluderar daimonen För att hålla mängden träffar nere söks 2000 kartor efter andra som likt Bruce Lee fötts med Sol-Skorpionen i 1a huset och daimonen i 2a - en totalt bedövande fixering vid sig själv och sin egen kropp!

  1. Ted Turner;19.11.1938; 8:50
  2. Bruce Lee (Lee Jun Fan);27.11.1940; 7:12
  3. Patrizia Reggiani;2.12.1948; 7:30
  4. Patrizia Gucci;2.12.1948; 7:30
  5. Sarah Silverman;1.12.1970; 6:30

Om Turner har jag antecknat: "mediamogul och grundare av CNN. Vann America's Cup 1977 med sin yacht. Dyslektiker. Uppenbarligen en handlingsorienterad människa snarare än en tänkare. Daimonens fixering på 2a huset som pengar skulle kunna förklara även Bruce Lee:s kamp för att bli Någon i Hollywood ...

Reggiani, samhällselit ("socialite") - kvinnan beställde mord på sin ex-man Maurizio Gucci.

Hoppsan! Dubblering i samlingen: Reggiani/Gucci!

Det sista fallet är intressant för aktrisen Sarah Silverman är den kanske mest vulgära kvinna New Yorks judenhet producerat - trots helnykterism.

Silverman tidigt i komiker-karriären

Hennes tv- och filmroller slog mig tidigt som ett svepskäl för att låta kvinnan kasta upp verbala spyor och på olika sätt göra uppror mot en förtryckande moralistisk judendom. En perfekt illustration av New Yorks sekulära judar. Smarta, men efter Holocaust i sin nya gudsförnekelse frekventa offer för onda daimoner. Kanske ska man hellre säga daimoner som missfärgats - inom den senantika nyplatonismen debatterades huruvida den rationella själen kan missfärgas av störningar nere i den irrationella själen. 


Kort sagt: mer än troligt är Silverman en andesjäl som gjort en runda i nazisternas dödsläger och nu återvände till Jorden bräddfull av inre störningar. Yttringen: svårt satirisk och ett livslång kamp mot klinisk depression. 

Apropå andra huset har jag (många år innan Daimonens Lot var mig bekant) noterat att hon inte bara är absolutist utan också vegetarian. Här kan förstås Merkurius samt  Månen (som magen) i andra huset spela in. En kräsmagad individ med  överkänslig tarm?

Obs. Jag har inte följt aktrisens karriär men senare roller visar en lugnare och mer anpassad daimon (det är på daimonens nivå den fria viljan finns, bara satanisk sekularism är befängd nog att hävda att människan/kroppsfordonet äger fri vilja - i det fysiska gäller Ödet). Har inte ägnat Siverman en tanke på 10-15 år och intrycken går tillbaka till när hon var en vulgär ståuppare i New York.

Även i Silvermans fall går det att dra paralleller till Bruce Lee som förtryckt asiat.

Eftersom bloggaren (3 planeter i Vågen) tyckte Silverman var attraktiv i någon tidig film- eller tv-roll för många år sedan noterar han hur hon har en lika stark Våg i sitt 12e förlusthus som Bruce Lee. Hon har också många "vågiga" åsikter bloggaren gärna skriver under på (trots Skorpionens vämjelser), se citatsamlingen:

https://www.imdb.com/name/nm0798971/bio?ref_=nm_ov_bio_sm

Bloggarens välvilja (Jupiter i 10e Skorpionen) står också helt rätt att bejaka Silvermans fysiska framträdande (9e Skorpionen). Tyvärr nyttjar en Jupiter i 6e huset (som bloggarens) inte mycket till annat än mildra det onda, kanske avvärja Olyckan. Så när inte ens intresse att åla sig in i elitens kretsar (Jupiter) funnits... Astrologin saknar inte lustigt placeringar som tycks kortsluta sig själva!

 

PS. Sideriska har tidigare nämnt en amerikansk rabbi, Yonassan Gershom som specialiserade sig på traumatiserade människor - både judar och av andra etniciteter - som föreföll vara reinkarnationer av Förintelsens många offer. 

 


Mycket av "Beyond the Ashes" (1992) är en enkel introduktion till judisk tradition inkl. den kabbalistiska grenen (som sedan senantiken innefattat själavandringsläran) och är av begränsat värde för den som är intresserad av fall av störande hågkomster från förmodat tidigare liv. 

Boken utgavs typiskt nog av förlaget A.R.E., en stiftelse som förvaltar minnet av USA:s mest kända klärvoajant, Edgar Cayce. Den kristna Cayce hade ett djupt samröre med formidabelt rika New York-judar på 1930-talet vilka hjälpte honom finansiera (för en tid) ett sjukhus som behandlade utifrån Cayces märkliga (men fungerande) kurer som hans undermedvetna dikterade medan han själv låg i trans - och drömde om helt andra saker! 

Cayce i trans diagnosticerade sin egen förmåga och skisserade en bild av människans många intelligensnivåer som det ateistiska västerlandet förhindrar sig själv från att förstå genom begränsande grundantaganden. Faktiskt, Cayces världsbild liknade i hög grad antikens föreställningar. "Världen är full av gudar."

 

8 kommentarer:

Susanne sa...

Frågan om Daimonens och Lyckopunktens placering i husen är intressant, och det där med att en Daimon i hus 1 kan ge narcissism är ju en delikat fråga för mig, med en son med just denna placering (Lejonet, med också månen där). Invändningar om jäv kan kanske uppstå, men jag skulle säga att han inte är narcissist, däremot ”sig själv nog” på något sätt. Och långt innan kunskapen om Daimonen fanns hos mig så förstod jag att det nog skulle bli svårt med parliv för honom, med en verksam ond Saturnus i 7:e... Han har själv sagt mig att han inte har behov att någon flickvän. Ändå ser han bra ut, och har ett välfungerande socialt liv, så det är inte fråga om nån kufisk enstöring (jag lovar, det är inte ett partiskt yttrande :-)) Apropå ser bra ut så har han lyckopunkten i 2:a, och han är irriterande fåfäng, enligt min mening. Hans far, med solen och lyckopunkten i 7:e, ligger på honom om att ”skaffa ett fruntimmer”, själv är jag både mer finkänslig och av förklarliga skäl förstående. Och det är stor skillnad mot hans sex år yngre syster, som är inne på sitt andra långa och stadiga förhållande, och som har båda punkterna i 7:e, som jag har berättat om förut.

Seaward sa...

Även undertecknad har I närmaste släkten en så disparat samling själar att frågan om DNA eller social miljö faller på sin orimlighet. Dessa är unika varelser som kommit samman men med vitt skilt bagage. (Undrar ibland om min födelsefamilj var någon slags skräppåse för allsköns själar som inte hade någon annanstans att gå!)

Om 1a husets självtillräcklighet, med eller utan daimon-punkten där, kan man orda mycket! Hur stark och trygg är ascendenthärskaren i sig? Detta påverkar ev. planetära gäster i 1a (inkl. daimonens punkt), som sonens Måne. Här stöter man på problem eftersom hinduerna ser Lejonets sol som symbol för atman, medan den förmodat egyptiska daimon-punkten spelar en snarlik eller till och med samma roll….

Ett dominant 1a hus men med svaga indikationer ligger nog närmare ”diktatorstypen” eftersom genuint starka individer inte känner samma självhävdelsebehov. Ett bra 1a ger auktoritativa ledare snarare än auktoritära. (För ledarskap måste förstås också 5e inspekteras.)
Nu såg jag i dagarna i något medium hur celibatslivet i Sverige grasserar (eller var det Europa?) och att leva singelliv (med eller utan sex) vittnar som jag ser det om att kristendomen och gamla traditioner fullständigt tappat greppet om Sverige (eller var det Europa). Det är det sekulära Västs bekvämliga individualism som reducerat befolkningen till styrda konsumtionsoffer som hellre mobilfilmar en misshandel på gatan än ingriper.

Jag är själv en av dessa, bekvämt partnerfri sedan tjugo år och inga ambitioner i den riktningen eftersom fattigpensionären motsvarar indiska samhällets understa kast, ”de Oberörbara”. Valet var helt enkelt mitt och detta för att Solen i 5e ”bränt bort” Mars, signifikator för elftehusets vänner (Tvillingarna i 1a ger Väduren/Mars i 11e). Detta fanns med sedan yngsta barndomsår: jag satt hellre och var kreativ (5e) hemmavid än lekte ”poänglösa” cowboy- och indianlekar med grabbarna på gatan.
Senare i livet resulterar samma genuina självtillräcklighet som Solen i passande hus består i en mycket liten umgängeskrets och pga. ekonomin väldigt sporadisk (i Stockholm konsumerar man umgänge genom diverse konsumtion). Jag ÄR min själ, därmed komplett och utan behov en partner. Detta är en typiskt solär egenhet som därför kan gälla även din son med Lejon-Månen i öster. Månen ger en ”vag återspegling” (hur tydlig beror på Solen, dess tecken, hus och helst befrielse från Saturnus hämmande inverkan).

För egen del bortföll efter flera försök till svenssonliv frågan om fast partner (7e) allt eftersom Saturnus i 7e allt tydligare visade sig vara 9e husets ägare. Religion och filosofihuset blev min partner i detta liv, och Saturnus i Sverige representerar ett land av – typiskt – ytliga fruntimmer och en Saturnus som bara verkar på hudens ytliga nivå.

(Se Sverigehoroskopets Venus i Stenbocken, gott nog men med disponent i formen av en illa fungerande Saturnus/Ketu i 9e filosofihuset. Detta kan också representera en huvudlös typ av filosofi: jordfixerad matriarkatsfeminism som närapå gränsar till manshat – inte mycket att hämta för en intellektuell man i detta land, således. Denna extremistiska typ av filosofi måste i sin tur ses i skenet av Sverige som tummelplats för den Onde Rike Mannen – Solen med Jupiter – 5e privilegiehuset.)

Havsörnen sa...

Med Skorpion-AC blir min Saturnus en verksam illgärningsman i trippel bemärkelse, eftersom den också är 3e husets tillfälliga ägare och själv befinner sig i angulärt hus (7e). Dock neutral enligt regeln om att en naturlig illgärningsman blir neutral om den tillfälligt äger ett angulärt hus (4e), men det hjälper väl inte om den är verksamt ond? Och så är ju väster det starkaste väderstrecket för Saturnus. Lyckopunkten gradexakt på Saturnus och Daimonen gradexakt på Algol i sagda 7e hus. Undertecknad har alltid varit singel. Mötte min drömpartner för 10813 dagar sedan, en Vattenbärare. (Saturnus omloppstid är ca 10800 dagar). Blygheten satte dock stopp för kontakter med motsatta könet. Den rationella själen kanske valde singellivet åt mig? Däremot var jag ensam kille i min gymnasieklass, har mängder med kvinnliga terapeuter omkring mig i kropp- och själsliga sammanhang, hade en enorm övervikt av tjejer i umgängeskretsen/klasskamrater hos min dagmamma och kvarteren omkring. Venus som soldisponent och atmakaraka. :-) Men OK, jag har gjort lumpen också med en enda kvinnlig värnpliktig på hela regementet och på jobbet är det nästan bara karlar på avdelningen.

Seaward sa...

Vem vet hur en indisk astrolog tanker kring sina tusentals regler! :-) DeFouw/Svobodas feta introduktionsbok som jag så ofta citerat understryker att tydaren ofta möter paradoxer och får lita till sin intuition eller Ishta Devata (andliga inre guide om den är tillräckligt aktiv.

Ishta D. relaterar till 12e huset läste jag bara häromdagen på nätet. Detta verkar motsägelsefullt om man minns 12e som ett ”förlustens hus” och ännu värre om man rör in gammal hellenistisk astrologi där 12e motsvarar ”den onda demonen”. Men läran är mer komplex än så och kräver en studie av både primärhoroskopets Atma Karaka och var den ligger i Navamsha-kartan. Och det är i 12e räknad från den överflyttade AK man hittar info om sin inre vägledare! Indisk astrologi är verkligen på en nivå för sig....

https://astroganesha.com/guide-on-ishta-devata/

”Neutraliseringen” av din Saturnus genom världslig husposition lämnar fortfarande dess essentiellt kvalitet oberörd, den är en naturlig illgörare. Å andra sidan kan man argumentera för att min ”verksamt goda” Saturnus, också i 7e, har inneburit lika mycket offer, förseningar och problem som om den varit verksamt neutral... Jag har en känsla att indisk astrologi hellre säger för lite än för mycket och gradvis låter studenten förstå sitt Ödes struktur för detta liv...

Daimonen och Saturnus – i en snabb fundering kring en otillåten systemmix säger att daimonen är här för att antingen a/ bli herre över Resurserna (grovkapitalist) eller b/ en i den myllrande arbetarklass världens Överhet håller sig med. Sjunde huset kan stå för antingen maktfrågor i allianser mellan arbetsgivare och arbetskraft men naturligtvis också alla klassiska förseningar eller hinder i samband med partnerskap.

Ett annat utfall (enligt västtraditionen) är klasskillnad mellan en själv och partnern. Det har jag exempel på via en f.d. vänkrets. En moder vill en nära vän kom från fin läkarfamilj men gifte sig med en utblottad flykting från det antisemitiska Sovjet. Maken var otrogen och kvinnan valde därefter ett liv utan män.

Susanne sa...

Sonen har ascendenthärskaren Solen i 12:e... en evig rundgång mellan sol o måne, 1:a och 12:e alltså. Det där med solen i 12:e tycks förresten gå i familjen: Vi är tre generationer med denna placering - Min far har solen i 12:e i lejonet (Även månen).
Förresten: Min ascendentgrad är 23 gr Vågen.

Det där med Ishta D var ju intressant. Om jag förstått rätt ligger AK i 5:e i mitt Navamsha. Och mitt 12:e ligger där i Väduren. Ägd av Mars som är min AK...

Seaward sa...

Inte en exakt parallell till sonen, men jag hade en kortvarig relation i unga dagar med en Sol i 12e och dessutom Månen där, i Oxen. Dessutom ascendenthärskaren Merkurius (Tvillingascendent) i 12e.

Vänlig som kvinnan var fungerade vi inte till följd av hennes inåtvändhet. Hon var redan vid 20 en mycket skicklig textare – bokstäver som konst – och gick sedan i skola hos en känd utländsk kalligraf och blev något av en auktoritet själv.

När jag såg henne sitta djupt försjunken i sitt plitande eller tecknande, VISSTE jag att hon måste ha varit en klostermunk som på samma satt tillbringade hela dagarna i sitt skriptorium!

12e huset som själar extremt tillbakadragna från världens buller och ev. sysselsatta med hinduismens rening av det Platon kallade den ”Irrationella själen”….

Ishta Devata förklarades aldrig närmare i boken ”Light on Life” så den rätt tekniska metoden att använda båda kartorna för att identifiera ens (potentiella) personliga vägledare.

Notera att atmakaraka lokaliseras i Navamsha och DÄREFTER går man till tolfte huset räknat från den, tolfte steget symboliserar förstås 12e huset i rollen som MOKSHA – själens rening. Det är lite oklart av din redogörelse om du gjorde alla momenten, Ishta Devata är alltså INTE din AK Mars utan 12e steget från Mars.

Susanne sa...

Okej, då blev det fel, för i min navamshakarta som kommer från planetarypositions.com finns inte gradantal angivet. Trodde det var AK i Rashi som skulle överföras till Navamsha. Så då vet jag alltså inte AK i Navamsha, och något program vågar jag inte installera i min dator...

Seaward sa...

Jag har skrivit ett nytt inlägg om Ishta Devata. Håll ut lite så kommer det och jag hade fel. Det finns motstridiga traditioner i omlopp och du har helt rätt: AK placeras i Navamsha som du gjort.

Det nya jag funnit är att visa söker AK direkt i Navamsha medan andra börjar med grundhoroskopet (högsta gradtalet). Indien är Stort nog att traditionen dragit åt olika håll...