Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 23 april 2023

Den avdankade högskolan och dumhetsläckaget som ett svenskt kretslopp

 


En seriöst alarmerande debattartikel i DN visar hur det tragiskt "ekonomistiska" Snålsverige nästan halverat det statliga stödet till universitetens naturvetenskap- och teknikutbildningar. Detta har enligt olika mätmetoder pågått hela trettio år och man påminns om skandalrubrikerna för några år sedan där utländska studenter stämda sina lärosäten i Sverige för att undervisningen höll så påfallande låg nivå. Det är inte konstigt att svenska medier inte ens kan skriva vettiga rubriker längre eller saknar ordförståelse (malörerna är så många att Sideriska inte längre leker språkpolis – inte kasta sten i glashus är kanske förklaringen till det).

Första tanken var att kontrollera Sverigehoroskopet eftersom ljuset på sistone varit riktat mot landets svaga Saturnus, som på enkel och världstillvänd nivå är en ingenjörs- och konstruktionsplanet. Den är också känd för att vara intill förbannelse sparsam (”ekonomiskt”) och det är detta plus funktionen som Liemannen som förlänat den epitetet ”Den Stora Illgöraren” sedan tusentals år. 

Eftersom Sveriges förvekligade Saturnus förfogar över hela landets finanselit inklusive Solen (i rollen som landets kung – numera statsministern) inser man lätt att den moderna nationalkartan redan med starkt 1974 varnar för ett långsamt bortdöende för landets Elit och de med förutsättningar att skapa sig ett liv med guldkant. Och hur det drabbar övriga befolkningen  (den ansiktslösa massan) är lätt att föreställa sig. Att ta folkets Måne och räkna till 11e steget på den hinduiska viset ger ett virtuellt 11e idealhus som visar vad som influerar den enkla majoriteten. 

Det visar sig händelsevis att svenska folket råstirrar mot Sverigekartans 5e elithus vilket innehåller denna ohälsosamma klick av finansmän, chefstyper och lyckosamma strebers. Inte konstigt att Sverige som helhet är så på deken! Folket har dresserats till flathet och lydnad under så många årtionden att de inte längre kan hjälpa sig själva och måttet var kanske rågad vid senaste valet då massan trodde att borgare och förklädda nazister skulle lösa deras och landets problem (den "demoniska" norra månnoden passerade folksymbolen Månen samma dygn senaste riksdagsvalet hölls).

För Sideriska är Sverige ett land som dog på 48-årsdagen, den 28 februari 2022. Vi lever nu som osaliga andar i en spökvärld som på den andliga nivån upphört existera. Liknelsen med skräckfilmstiteln ”Huset som Gud glömde” har använts tidigare men är precis vad det handlar om. 

Det 9e religions- och filosofihuset är helt kaputt i Sverigekartan, och förklaringen är Saturnus i denna viktiga husposition men undertryckt och förnekad av det simpla inomvärldsliga begärets södra månnod. Saturnus sjunde himmel tillåts inte i dess egna villkor utan dras ner i skiten i Sverige där människan gjort sig själv till gud.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Huset_som_Gud_gl%C3%B6mde_(film)

Men man behöver inte gå så djupt som till den officiella enbart materialistiska världsbild Sverige anammat, för till 9e huset hör inte bara explorativ metafysik sådan som den såg ut när mänskligheten – eller åtminstone ”de gamla grekerna” under antik och senantik uppvisade en sådan enastående vetgirighet och förmåga att kombinera och harmoniera vitt skilda traditioner.  Denna fas, ”hellenismen”, fick länge skit av en korkat västcentrisk akademisk värld, men sanningen är ett det var ett extremt fruktbart myller av tankar som kom ur Västs möte med Österlandets vishetstraditioner.

Medan Väst i viss mån fortfarande förtalar allt och alla utom dem själva, hyllar t.ex. hinduismen den romerske platonikern Plotinos för att skildra vad de känner igenom som hinduisk kosmologi t.o.m. klarare och tygligare än deras egna källor.)
Att Sverigekartans klena 9e hus också drabbar sig på all utforskande och sökande verksamhet också uttryckligen hänför sig till den högre bildningens lärosäten, ger en vink om den svenska mediokriteten som utländska studenter genast märker av men svenskarna lojt finner sig i, under nivå att larma som de redan är.

Debattartikeln i DN medger visserligen att fälten Humaniora och Socialvetenskap stärkts i landet men vad hjälper det när inga jobb finns i det förra fältet. Och hur många samhälls- och statsvetare behöver egentligen detta lilla land? Det är inflation av kontorsråttor som sitter och fumlar med sina räkneark och tar fram underlag åt den stora Profitören, staten och dess eviga jakt på överskott.

Jag undrade först om den svaga Saturnus i 1974-kartan tappat ännu mer på senare år, men insåg strax att förändringar över så här lång tid kräver andra redskap än de Sideriska låtit sig nöja med. Frågan är om några verktyg finns. Till och med den hinduiska läran om mångåriga planetära cykler som en och en stiger fram lämnar åt betraktare att utifrån historisk- och samtidskunskap bedöma allvaret i de "sju svåra eller goda åren" blir. Och ännu längre tidsrymder än de Saturnus betecknar, blir förstås ännu svagare.

Bloggen började utan några högre ambitioner, men fann med åren att det inte gick att ställa hur simpla frågor som helst till systemet och hoppas på ”vetenskaplig” respons i termer av signifikanta överrepresentationer. 

Sanningen är att varje horoskop är en så komplex mix av faktorer att det helt enkelt inte går att bryta ner det i atomiska data och söka bevisa planeten X eller Y som boven för ett visst asocialt beteende som ”mord” eller ”hbt”-tramsande på gator och torg, för att nämna två typer som undersöks med långsamt växande dataunderlag.  Det andra exemplet blir kontroversiellt bara i ett land utan fungerande högre medvetande (9e huset) och kan beskrivas som en social sjukdom som stat och samhälle sprider i sin inbillning att man sprider tolerans och acceptans. (De enstaka fall där reinkarnationen kan förklara oförmågan att acceptera samhällsnormerna har ofta noterats på bloggen.)

Som exempel på hur illa underrättade DN-debattörerna är om Humanioras tillfrisknande via statliga åtgärder (jämfört raset för naturvetenskap och teknik), har jag tidigare noterat hur svenska användare registrerar sina skriverier på statistiksajten Bloggportalen (privatbloggare).

https://www.bloggportalen.se//BlogPortal/view/TopLists?tl=1&categoryId=10

Eftersom Sideriska registrerats under ”Humaniora och Livsåskådning” tittar bloggaren till den av och till. Svenskarnas intresse verkar ha rasat kapitalt för dessa ämnen för samtliga besökstal och rasat rejält under senare år. 

Jämför nedanstående två skärmdumpar, den första sparade bloggaren fåfängt 2012 efter att ha noterat det ringa glappet mellan Sideriska och den då ofta förekommande politiska kommentatorn Ulf Bjereld (numera aldrig citerad i DN). Senaste dumpen är från april 2023. Skillnaden är så radikal att SmartPhone och talböcker verkat ha döda befolkningens sista lilla intresse av att vada genom läsa, men lika troligt är att det är de ständigt pågående datatekniska ombyggnaderna som gör alla jämförelser omöjliga. Bloggportalen mäter inte likadant nu som då, trots att metoden för beräkning av besökssiffrorna sägs vara densamma då som nu.

2012:


 

2023:


 

Mest beklämmande är vad folk i allmänhet tror är en livsåskådning eller sorterar under den akademiska kategorin Humaniora. Vid en tidpunkt hade Topp 20-listan hela tre stycken bloggare som skrev om sina strävanden att bli rika och ekonomiskt oberoende – de arma svenska satarna trodde helt klart att demonen Mammon i själ och sinne uttryckte en ”livsåskådning”! I dagsläget har dessa offer självdött (en återstår), men topplistan har alltjämt föga att göra med kategorin.

Om DN-debattörerna har rätt, att sagda högre utbildningar börjat svältas ihjäl för bekvämt jämna 30 år sedan (det magiska startstrecket för nyliberalismen och trenden att söka driva institutioner som vore de företag på marknaden), då blir starten för Sverige dekadens inte alls relaterat till Saturnus utan dess motpol och lågvattenmärke: Månen.

Trettio år tillbaka pågår Sverigehoroskopets planetära storcykel 1985-1995, enligt den dominanta indiska Vimshottari-metoden:

Vimsottari Dasa:

 Moon MD:  1985-10-05  -  1995-10-05

  Antardasas in this MD:

  Moo:  1985-10-05  -  1986-08-04
  Mar:  1986-08-04  -  1987-03-02
  Rah:  1987-03-02  -  1988-09-04
  Jup:  1988-09-04  -  1990-01-02
  Sat:  1990-01-02  -  1991-08-04
  Mer:  1991-08-04  -  1993-01-02
  Ket:  1993-01-02  -  1993-08-04
  Ven:  1993-08-04  -  1995-04-02
  Sun:  1995-04-02  -  1995-10-05

Värt att notera är att finanskrisen 1990-94 faller under Månens cykel - den irrationella själen, hushållens välmående och nationens inrikes förhållanden.

De mer precisa antara dashas kan lämnas därhän, det intressanta är att Månen inte bara är "folkets" eller "folkkynnets" (se förra inlägget) planetära representant, den mest obeständiga och skiftande av himlakropparna äger också Sveriges 10e makt- eller riksdagshus - varifrån svältkuren mot landets egen bildningsambition utgått. Det är alltså FOLKET som vill sin egen dumhet och mot dumhet kämpar gudarna förgäves.

Många äldre inlägg har klargjort hur ofördelaktiga omständigheterna för Sveriges folk är, och för en nykomling väntar veckor av granskning av äldre inlägg. Den här bilden kommer att dyka upp här och var:


Månen i Debutantens eller Pionjärens tecken förklarar varför svenskarna konsumerar så förbannat mycket. Vädurens martiala instinkt motsvarar företagsekonomins "early adopters" - de som utan att reflektera bara rusar på varje nytt hägrande mål. 

Att sinnelagets ägare, Mars, sedan står i pryl- och penningtecknet Oxen MEN i 8e dekadenta huset, säger en del om svenska statens intresse av att höja massans medvetande: inget intresse alls. Det passar Sverige utmärkt att ha miljoner av tanklösa knegare som konsumerar upp all sin lön (och t.o.m. snärjs till banklån eftersom det i denna tidsålder funnits så mycket att konsumera att lönen inte räckt till och här visar bankvärlden sitt fula tryne - Sveriges "verksamt onda" Jupiter/Stora Pengar i elitens 5e horoskophus).

Eftersom Månen är en flyktig planet stämmer den utmärkt som symbol för kvartalskapitalismen som också är irrationella och instinktiv till sitt väsen. Näringsliv sorterar bäst under Månens härskarskap över ett enda tecken: Vatten-tecknet Krabban.

Sverigehoroskopet, med fokus på 10e statsmaktshuset och nystande tillbaka till den korttänkta och inte ens särskilt eldiga Vädurs-Månen med dess dysfunktionella Eld/Jord-krig med sin bas, Mars-i-död-Jord, visar smärtsamt tydligt hur Sveriges Riksdag ser ut, åtminstone sedan 1985.

Ett nationalhoroskop kan ses som liten enkel melodi eller i värsta fall ett par disparata toner blåsta på en illa hemmagjord flöjt (tänk Jula:s (?) pågående tv-reklam). Flöjtspelaren formade 1985-1995 en ihållande och oren ton som bestod av visionens Eld med inbyggd konflikt med Jord eller de materiella faktorer man tar strid med men samtidigt var karmiskt bunden till (Mars-Jord i 8e huset för dålig övervintrad karma). Här går Sveriges ekonomiska ledning åt helvete och visst ser det här ut som tiden då marknadsliberalismen erövrar landets illa rustade folkvalda.

I svenska Wikipedia kan man läsa att den svenska kreditmarknaden avreglerades i november 1985, en månad in i Månens huvud- och subcykel, vilket bekräftar allt det ovan sagda...

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kjell-Olof_Feldt

Denna Månens period skulle få långlivade negativa konsekvenser för landet eftersom virket i nationalhoroskopet är så murket till att börja med! (Både ledarskapets Sol och storfinansens Jupiter agerar som "verksamma illgörare" som möjligtvis ser bra ut för ögonblicket men alstrar en dålig framtid.)

Eftersom Månen dels är kortlivad (som kvartalskapitalismens nyckfulla stämningslägen) men också bär en astrologisk betydelse av "vaggan och graven" eller "ingångsvärdet och utgången" kan man ändå tänka sig att detta är var en bestående skada landet tillfogade sig självt. Att därmed som en annan högersosse nu gjort, ansöka om NATO-medlemskap, var så att säga bara sista spiken i kistan. Ett land för och styrd av drumlar och en rik Elit som lätt rundar med mesta av vad Riksdagen klubbar. En ren skendemokrati manipulerad av Storfinansen.

Detta är en dramatisk läsart gör det märkligt att Sverige alls lyckas med något, men se bara USA-horoskopet, vars vidrighet ändå gått hand i hand med snart ett århundrade av världsherravälde. Världen synes vara en ond plats där godheten eller det himmelska aldrig har någon riktig chans. Skriv därför upp att även Vattenbärarens tidsålder kommer att te sig mer som en global diktatur än något annat, även om morgondagens globala ledare kommer att agera utifrån andra grundvärderingar än Penningen. 

Begreppet "ekonomi" kommer att vidareutvecklats just som redan nu kan ses, fast utan "utsläppsavgifter" och istället en total avveckling av mänsklighetens mer destruktiva påfund. Arten kommer att TVINGAS genomgå en rejäl medvetandeutveckling, lite som kineserna - till syndfulla västerlänningars indignation -  likriktar glömda provinser och folkspillror för att göra världen mer hanterlig.

Astrologin är så tydlig att man inte ens behöver vara nationalekonomiskt påläst för att förnimma hur symbol och verklighet hänger samman. Förutsatt att man väljer en astrologi som inte redan komprometterats av hela västerlandets självlögn. Den hinduiska zodiaken har fördelen att följa det babyloniska sättet att välja det sideriska perspektivet snarare än jorden och dess dagjämningar. Det verkar som om man därmed slipper det jordbundna eller t.o.m. lokala särintresse som så tydligt utmärker länder och befolkningar och via rymdperspektivet vidgar sinnet en smula. 

 

 

PS. Bloggaren, utan en enda planet i Jord-elementet men sinnet/Månen i Luft, introducerades i mer än vuxen ålder för den sideriska zodiaken via två relaterade drömmar. Dessa kunde jag inte hålla för mig själv särskilt länge när den kortlivade bloggen Ockulta ögat startade i december 2008:

http://ockult.blogspot.com/2009/08/drommen-om-en-merkurial-sjal.html

http://ockult.blogspot.com/2009/08/drommen-om-ett-storre-perspektiv.html


Inga kommentarer: